mojprzepisna.pl | Kokosowa rolada z malinami (bez mleka) Moja pierwsza w życiu w pełni udana rolada :) Juppi. Upiekłam ją dla mojego synka, który po prostu uwielbia ciasto
moj przepis nadwukolorowe, czekoladowo-waniliowe i waniliowo-czekoladowe, jak kto woli. Nic prostszego i szybszego, kilknaście minut i mamy zdrową słodycz dla najmłodszych, można je również wykorzystać jako spód do sernika na zimno. Z podanych składników wyszły mi 2 blaszki ciasteczek. Co najistotniejsze (przynajmniej dla mnie), te są bez cukru, bez mleka, bez proszku do pieczenia i bez pszenicy (orkisz jest niemodyfikowany(...)czekoladowa była od spodu). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150*C (termoobieg) ok.15 minut. Zostawiamy na blaszce do lekkiego przestudzenia. Od razu są miękkie, później twardnieją. Przechowujemy w zamkniętej puszce. Smacznego
Smaczne ZdrowePlacki po meksykańsku to pyszne danie, które zachwyca swym oryginalnym i niepowtarzalnym smakiem niejednego smakosza. Warto je podać z ulubionym sosem. Zatem jaki sos do placków
sierotka maRysia w kuchniMnie zachwyciło, i, co zaskakujące, również C. zajadał się tym ciastem z przyjemnością. Oczywiście to już nie sezon na kasztany, ale zamiast świeżych, spokojnie można użyć takich z puszki. Cudownie będą chrupać.Pomysłodawczynią była oczywiście Maggie, której geniusz w wyszukiwaniu takich pyszności niezmiennie mnie zdumiewa. Do wspólnego pieczenia dołączyła również Ania - koniecznie obejrzyjcie ich ciasta.Przepis z BBC.Ciasto kasztanowe(...)Smacznego!I to już ostatnia słodycz na blogu na przed Świętami. Nie było tu w tym roku za bardzo świątecznie - zabrakło piernika, makowca, góry ciasteczek i przynajmniej kilku rodzajów sernika. Nie miałam jednak do tego głowy, poza tym duńskie Święta to zupełnie inna bajka... Może w przyszłym roku będzie inaczej
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDzieci go uwielbiają i cała rodzinka zgodnie stwierdziła, że o niebo lepszy od kupnego. Mimo, że zmniejszyłam ilość cukru w stosunku do oryginalnego przepisu, to dla
moj przepis naDzieci go uwielbiają i cała rodzinka zgodnie stwierdziła, że o niebo lepszy od kupnego. Mimo, że zmniejszyłam ilość cukru w stosunku do oryginalnego przepisu, to dla
moj przepis napysznym kruchym ciastem i bezą. Jest wysokie i bardzo smaczne, a duża ilość brzoskwiń dodaje mu jeszcze smaczku :-) Mam nadzieję, że lubicie i skorzystacie z przepisu, bo warto :-) Sam sernik najlepszy jest na drugi, a nawet trzeci dzień :-) Miłego piątku :-))) Blaszka: 24 x 34 cm Składniki ciasto: 250 g zimnego masła 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek 1 łyżeczka(...)twaróg, ja pomiędzy kolejnymi partiami twarogu dodałam też budyń. Ciągle miksujemy. Na końcu dodajemy śmietankę. 2. Na ciasto (może być gorące) wykładamy masę serową. Dodatkowo: brzoskwinie w puszce (2 puszki po 400 g) 5 białek które zostały nam od żółtek z ciasta kruchego 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 1. Brzoskwinie odsączamy z syropu i kroimy w kostkę
kruche babeczkiI kolejne ciacho zrobione przez mamę! Już niedługo sami będziecie rozpoznawać które są te moje, a które mojej mamci. Jak już Wam pisałam Ona zdecydowanie bardziej
Ostra na Słodkonajzdrowsze i najlepsze. Spód nie jest zrobiony z pokruszonych, pełnych cukru herbatników, na dodatek sklejonych masłem. Tu w roli „ciasta” występują drobno zmielone migdały, a spoiwem jest miód. Zamiast sernika jest ubite mleko kokosowe. Możecie zastąpić je gęstym jogurtem greckim. Albo w wersji rozpasanej – śmietaną. Jeśli chodzi o owoce to macie absolutnie wolną rękę, aczkolwiek najlepsze są owoce kwaskowe(...)jest w nim milion przepisów na ciasta bez pieczenia. Składniki: Spód 150 g migdałów 3 łyżki miodu 1 łyżeczka cynamonu Kilka suszonych daktyli Dość duża szczypta soli Wierzch Puszka mleka kokosowego 2 łyżki miodu Sok z całej limonki Skórka starta z limonki 250 g (szklanka) borówek Przygotowanie: Krok 1 Jak najdrobniej zmiksuj w blenderze migdały. Jeśli masz mocny sprzęt
Niedzielny kucharzdeser tiramisu, co prawda nigdy nie byłam jakąś wielką fanką tego deseru, bo to naprawdę sztuka zrobić dobre tiramisu, a praktycznie każdym lokalu na zestaw deserów składa się tiramisu, sernik i jabłecznik, i może 1 na 10 przypomina ten deser. Nadarzyła się okazja bo mój Misiek miał urodziny, a że oboje uwielbiamy kawę tak wpadłam na pomysł aby połączyć(...)płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej 50 ml octu jabłkowego lub winnego jasnego szczypta soli krem: 4 kostki naturalnego tofu po 180-200 g puszka mleka kokosowego sok z jednej cytryny 150 g cukru do nasączenia biszkoptu: 150-200 ml mocnej kawy 50 ml esencji waniliowej (użyłam własnej roboty, tu najdziecie przepis) tabliczka gorzkiej czekolady
greenscarfCiasto, które łączy w sobie smak sernika i piernika jednocześnie, wilgotne, nie za słodkie a do tego smak brzoskwiń. Mimo, że gościło na moim świątecznym stole uważam że doskonale nadaje się do upieczenia także już po świętach. Jest dość szybkie w wykonaniu i myślę że każdego zachwyci ten smak. Przepis znalazłam tutaj. Składniki na ciasto: 4 szklanki mąki(...)cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia. Gorącą masę serową wykładamy na spody. Ciasto piernikowe --1/3 masy serowej--ciasto piernikowe--masa serowa-- ciasto piernikowe--masa serowa. Dodatkowo: brzoskwinie z puszki 2 galaretki brzoskwiniowe Galaretki rozpuszczamy w 0,7 l gorącej wody i odstawiamy do stężenia. Brzoskwinie kroimy w kostkę i gdy galaretka zaczyna tężeć dodajemy je do niej. Galaretkę
Słodka Kraina WypiekówOparta o parapet, z przyklejonym nosem do szyby, wpatruj się w dwie wrony tańczące na podwórku. Stroszą piórka, niczym wojownicy szykujący swe miecze do walki. Nie
W kuchni Karmel-itkisernik. Pieczony, bo już bardzo dawno właśnie takiego u mnie nie było. Na samych białkach, które zostały po sosie, a które dodatkowo ubiłam; dlatego jest to najdelikatniejszy, najlżejszy sernik pieczony, jaki na blogu znajdziecie. Po prostu rozpływa się w ustach. Intensywnie kokosowy, pachnie zniewalająco. Bialutki, świetnie komponuje się z czerwienią truskawek. Dzięki ananasowym kwiatom prezentuje się wręcz widowiskowo.Kwiaty(...)plastry przełożyć do formy na muffiny, żeby uformować płatki.Suszyć w 100 st. C. przez 30-60 minut, aż przestaną być miękkie.Ostudzić w piekarniku.Przechowywać w szczelnie zamkniętej puszce do 3 dni (potem mogą zacząć łapać wilgoć).Ciastka pokruszyć, wymieszać z wiórkami i rozpuszczonym i przestudzonym masłem. Formę na muffiny dokładnie wysmarować masłem lub wyłożyć papilotkami. Równomiernie wyłożyć
Pożeraczka, czyli raz adobrzemojprzepisna.pl | Podwójnie musowe, czekoladowe ciasto z galaretką Ciasto, które troszkę przypomina delicje szampańskie. Pamiętacie je jeszcze? W skład ciasteczka wchodzi biszkopt, mocno nasączony, galaretka z brzoskwiniami
moj przepis namojprzepisna.pl | Podwójnie musowe, czekoladowe ciasto z galaretką Ciasto, które troszkę przypomina delicje szampańskie. Pamiętacie je jeszcze? W skład ciasteczka wchodzi biszkopt, mocno nasączony, galaretka z brzoskwiniami
moj przepis na