wyszło niebiańsko :) SKŁADNIKI: GRYCZANY SPÓD: - 200 g kaszy gryczanej ugotowanej na sypko - 200 g czekolady - 150 ml mleka - 3 jajka - łyżeczka proszku do pieczenia SERNIK JAGLANY : - szklanka kaszy jaglanej - 3 szklanki mleka - 400 ml jogurtu naturalnego - cukier waniliowy - 50 ml miodu - szklanka borówek amerykańskich lub innych owoców sezonowych - 5 łyżeczek żelatyny LAWENDOWA GALARETKA(...)Czekoladę rozpuść w mleku, najlepiej w kąpieli wodnej. Wszystkie składniki, oprócz białek zblenduj na gładką, jednolitą masę. Delikatnie połącz masę z ubitymi białkami, przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wstaw do piekarnika nagrzanego na 180 stopni przez 30 minut. KASZĘ JAGLANĄ PRZELEJ KILKA RAZY WRZĄTKIEM , dzięki temu straci goryczkę. Następnie gotuj w mleku do miękkości, potrwa to około
Kuchnia bezglutenowa Lolibiszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka SERNIK z rodzynkami Przygotowanie: 1 h 15 minut + chłodzenie Składniki: – 1 kg sera białego na sernik – 200 g masła – 250 g drobnego cukru do wypieków – 4 jajka rozmiar L – 2 łyżki skrobi ziemniaczanej – 2 garści rodzynek Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny(...)serowe i delikatnie wymieszaj szpatułką. W czasie mieszania dorzuć także rodzynki. Blachę do ciasta z odpinanym dnem wyłóż na spodzie papierem do pieczenia. Wlej masę sernikową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 st C. Piecz sernik przez 60 minut, a następnie wystudź w lekko uchylonym piekarniku. SMACZNEGO! Artykuł Sernik z rodzynkami pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria
nietylkopasta.plTo jest bardzo stary przepis na serniczek, pyszny. Moja siostrzyczka przypomniała mi o nim. Buziak Masło, cukier,kakao, cukier waniliowy i wodę zagotować. Gotować 5 minut
Kuchnia Pokoleńkonsystencji, każdemu przypadnie do gustu. W tym przepisie nie ma miejsca na przypadki. Pyszny spód piernikowy idealnie zgrywa się z delikatnością kokosa. Dekoracja z kokosowych ciastek jedynie podkreśla smak sernika a kwaśny i chrupiący granat przełamuje monotonię ciasta. Składniki (na tortownicę o średnicy 16 cm): Kruchy spód piernikowy: 3/4 szklanki mąki 2 łyżki przyprawy korzennej 100 gram(...)stopni przez 15 minut. W tym czasie twaróg zmiksuj z pozostałymi składnikami. Masę serową wylej na podpieczony spód i wstaw ponownie formę do piekarnika nagrzanego do 140 stopni. Piecz sernik przez 70-80 minut, następnie wystudź do temperatury pokojowej. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i udekoruj nią ciasto. Na wierzchu ułóż ciastka kokosowe a całość posyp granatem. Smacznego
Mango PapajaOstatnio zauważyłam że wszyscy pieką serniki, więc posiadając dwa kawałki białego serka postanowiłam że upiekę i ja.... Bezglutenowe mini bananowe serniczki..Moje serniczki nie są bardzo słodkie więc jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta zwiększcie ilość cukru... Składniki: 2 kostki białego sera każda po 200g 3 jajka 2 łyżki cukru 1 banan 1 budyń waniliowy 1 łyżka maki ziemniaczanej
NaKońcuJęzykałyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka przyprawy do pierników 60 g mąki ziemniaczanej (3 duże łyżki) 50 g cukru waniliowego (ja go przygotowuję sama) *zamiast mąki ziemniaczanej i cukru waniliowego można użyć opakowanie budyniu waniliowego) Przygotowanie: Do miski rozkrusz pierniki i dodaj masło kokosowe. Zblenduj całość. Masa będzie przypominać mokrą bułkę tartą. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia a boki wysmaruj(...)cukrem waniliowym. Wszystkie składniki ma masę serową umieść w dużej misce. Dokładnie wszystko zblenduj. Pilnuj, aby Miśki nie wyżarły Ci masy. Wypełnij masą serową schłodzony w lodówce spód ciasta. Piecz sernik 60 minut w temp. 180 C na środkowej półce piekarnika, wystudź i schowaj do lodówki, bo jak znam życie to Twoje Miśki zjedzą jeszcze przed świętami
greenscarfsię w głowie zamieniam właśnie na biscotti. Z drugiej strony - skoro coś mi smakuje, to dlaczego sobie nie dogodzić? Za jakiś czas mi się znudzi, i znowu zacznę piec serniki...Tym razem zapraszam Was na ciasteczka kawowe - bo, jak pewnie wiecie, uwielbiam wszystkie słodycze z dodatkiem kawy - lody, serniki, ciasteczka właśnie... Nie mogąc się więc zdecydować, które upiec(...)rozpuszczalnej1 łyżka kakao60 g obranych, całych migdałów50 g rodzynek50 g suszonych śliwekMasło utrzeć z cukrem. Wbić jajko, dokładnie zmiksować. Wlać ekstrakt, połączyć.Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia, wymieszać z kawą. Partiami wsypywać do masy maślano-jajecznej, miksując na najniższych obrotach miksera.Śliwki pokroić w kosteczkę, razem z rodzynkami i migdałami dodać do masy, dokładnie wymieszać łyżką
Pożeraczka, czyli raz adobrzeblaszki i przelać masę sernikową odsączone brzoskwinie powkładać do masy sernikowej piec w 200C około 45 minut - jeśli się wierzch ciasta szybko przypieka to przykryć go papierem do pieczenia sernik upieczony wyjąć z blaszki jak dobrze wystygnie rant sernika posypać pudrem cukrem sernik jest wilgotny, puszysty i szybko się zjada.......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępapierem do pieczenia. Piecz biszkopt w piekarniku nagrzanym do 165 stopni przez 25 minut. Składniki masy serowej zmiksuj na jednolitą masę. Masę serową wylej na podpieczony spód i piecz sernik w piekarniku przez jeszcze 40 minut. Wystudź do temperatury pokojowej ciasto a następnie schłodź w lodówce. Przed podaniem posmaruj wierzch konfiturą i udekoruj pomarańczą. Smacznego, Klaudia
Mango Papajawypiekach i deserach jest niezastąpiona. Ale któż wyobraża sobie dobry deser bez aromatycznej kawy? W moim serniku ten aromat kawy jest delikatny, nie przeszkadza w delektowaniu się ciastem. Polecam Sernik kawowy na czekoladowym spodzie składniki na spód: 250 g czekoladowych ciastek owsianych 50 g gorzkiej czekolady 70 g masła składniki na masę serową: 600 g twarogu śmietankowego 5 jajek(...)podwoją swoją objętość. Dodajemy do nich ser i ponownie miksujemy. Na końcu dodajemy kawę i jeszcze raz miksujemy przez chwilę. Gotową masę serową wykładamy na spód z ciastek. Pieczemy sernik przez 1 godzinę w temperaturze 150 ° C. Po upieczeniu pozostawiamy sernik w wyłączonym piekarniku jeszcze przez około 10-15 minut. By przygotować polewę podgrzewamy w kąpieli wodnej śmietanę
Przysmaki Karolkidania te były zdrowe z lokalnych produktów,warzyw i owoców, bez chemii i innych pestycydów.W książce znajdziecie mnóstwo przepisów, niektóre nawet takie nie codzienne jak ziemniaki pieczone z winogronami,musztardowe grzyby z plackiem ziemniaczanym czy oszukany krupnik z fasolą. Autorka opowiada o gotowaniu i jej początkach, o rodzinie, dzieciństwie, dlaczego wybrała miskę. Taki poradnik przyda się każdej gospodyni(...)wszystkich pór roku.Na każdą porę roku autorka przedstawia pyszne dania z sezonowymi warzywami czy owocami. Macie ochotę na coś niecodziennego? albo poznać nowe dania. Jak zrobić oszukany sernik,pieczone warzywa z kaszą,piknikową kaszę z truskawkami,gulasz z selera, ziemniaków i fasoli a może smoothie bowl z truskawkami. Jesteście ciekawi? to zapraszam. Książkę bardzo polecam i sama skorzystam
Sama słodycz i szczypta chilidrewnianej łyżki delikatnie mieszamy.Tak przygotowaną masę serową przekładamy do formy ze spodem ciasteczkowym i pieczemy przez 15 minut w temperaturze 170C, a następnie zmniejszamy temperaturę do 125C i pieczemy sernik przez 90 minut. Po upieczeniu sernik odstawiamy do ostygnięcia.Puszkę z masą kajmakową umieszczamy w misce z gorącą wodą (tak aby całkowicie przykryła puszkę) na ok. 15 minut
Emcia Pichciwróciłam do domu zastałam tylko połówkę, więc tym razem zdjęcia całego sernika nie ma, ale będą i takie zdjęcia, ponieważ planuję upiec identyczny już niedługo, tylko wcześniej muszę upiec trochę pierniczków, bo ten spód piernikowy wyszedł świetny! Ps. Tortownica Lekue Duo Dark Crystal 23 cm znowu sprawiła, że pieczenie i mycie stało się przyjemnością. SPÓD PIERNIKOWY: ok. 210 g pierników(...)Zmiksowaną masę serową wlałam do tortownicy na spód piernikowy. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piekłam przez około 60 minut. Każdy piekarnik jest inny i możecie pieczenie przedłużyć do 75 minut. Wierzch ma być sprężysty. Po tym czasie na upieczony sernik wylałam polewę śmietanową, wyrównałam i piekłam jeszcze 10 minut. Potem wyłączyłam piekarnik i studziłam sernik
Blondynka Gotujepolskiej się nie trzymam kurczowo. Piekę na szybko, na prosto, a zreszt ą niewiele osób tak naprawdę zachwyciłoby się typowym polskim ciastem, jak makowiec, ciężki przekładaniec, czy pieczony sernik. Dlatego stanęło na sałatce wielowarzywnej i ciasteczkach twarogowych. Bo chyba już nic bardziej tradycyjnego po prostu nie ma... Ciasteczka okazały się hitem i szałem u dzieci(...)posypanym mąką blacie, na placek o grubości ok. 3-4 mm. Wykrawaj lub wycinaj ciasteczka. Jedną stronę odciskaj dokładnie w cukrze i układaj na wyłożonej papierem do pieczenia blasze (cukrem do góry). Piecz w przez ok. 18-20 minut, aż się zarumienią. Wyjmuj na kratkę i zostaw do całkowitego ostudzenia
Lejdi of the house