sernik pieczony - 9248 przepisów (strona:351/617)

Sernik z musem brzoskwiniowym 175

ciężki. Zapraszam... Skala smaku 10/10 ja zrobiłam na małej blaszce, sernik najlepszy na drugi dzień. Źródło blog "babeczka.zuzka" Spód ciasteczkowy: 200 g herbatników 75 g roztopionego masła Ciastka zmiksować na proszek za pomocą malaksera lub blendera,  Dolać masło, wymieszać. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno). Wyłożyć masę ciasteczkową, uklepać, włożyć do lodówki. Normal

Kubki smaku
Sernik na kruchym spodzie II 135

Sernik jest mało słodki. Dla osób lubiących słodsze ciasta proponuję zwiększyć ilość cukru dodanego do masy serowej. Składniki: ciasto: 1/2 kostki margaryny Kasia 3 żółtka 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki tortowej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego w wiaderku Dr Oetker 3 żółtka 3/4 szklanki cukru 1/2 kostki margaryny

Darcia w kuchni
Sernik "Krople Rosy" 418

pierwszy. Ale od dnia w którym upiekłam go stał się ulubionym sernikiem w naszym domu. Co ważne robi się go szybko i chyba nie ma osoby która nie lubiłaby tego delikatnego smaku. Spód: 4 żółtka 1/2 szklanki cukru 3 szklanki mąki 1 kostka margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę, w zagłębienie wbić

Słodka Kraina Wypieków
Puree z dyni. 248

woreczka i mrożę. Jest idealnym dodatkiem do zup, drożdżówek, serników i innych ciast. Polecam! Składniki na puree z dyni: dynia (około 2 kg)      Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Dynię kroimy na pół, wyjmujemy miękki miąższ (nitki) wraz z pestkami. Blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, na nim układamy połówki dyni (ja piekę przekrojeniem do dołu

Rozpustne gotowanie
Oszukany sernik. 1478

Oszukany sernik. Skąd taka nazwa? Otóż w smaku przypomina smak sernika lecz nie ma grama sera w naszym cieście. Składniki: Ciasto: 2,5 szklanki mąki 4 łyżki kakao 1 cukier waniliowy 6 żółtek 200 g masła 1/2 szklanki cukru 6 łyżek zimnej wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 6 białek 1 szklanka cukru 500 ml śmietany

O kuchni z uczuciem
Empanada z kurczakiem 364

 Na wstępie małe wyjaśnienie. Przepis który zaprezentujemy poniżej nie ma nic wspólnego z słynnym przysmakiem argentyńskim o tej samej nazwie. Empanadas argentyńskie to pierożki które

Smaki Brazylii
Pomarańczowe babeczki z bakaliami 231

Święta zawsze kojarzą mi się z bakaliami - na piernikach, w makowcu, makówkach i serniku. Chciałabym Wam dziśzaproponować przepis na proste pomarańczowe babeczki z bakaliami i białym lukrem. Nie tylko na świąteczne, ale teżcałkiem zwyczajne zimowe podwieczorki.Składniki:2 szklanki mąki0,5 szklanki cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia2 lyżeczki cukru waniliowegoorzechy laskowe/włoskiemigdałyrodzynkiskórka pomarańczowa1 jajko0,5 szklanki oleju1 szklanka mlekaSkładniki(...)mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.Wypełniamy foremki do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczkinapewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego

Ciastkozercy
SERNIK Z MAKIEM, KOKOSEM I BRZOSKWINIAMI 6559

kruche ciasta. Polecam szczególnie wielbicielom ciast kokosowych, makowych i serników oczywiście również. Dodatkowym plusem jest użycie mąki orkiszowej.Składniki ciasta:- 500g mąki orkiszowej, u mnie typ 750 lub 3 szklanki mąki pszennej- 250g zimnego masła- 3 łyżki ksylitolu lub cukru- 5 żółtek- 2 łyżeczki proszku do pieczenia- 2 łyżki kakao instant np.Nesquick ( u mnie kakao słodzone cukrem kokosowym)+ dodatkowo : słoik

Smaczne Zdrowe
Sernikowa fantazja malinowo-czekoladowa na spodzie z ryżu preparowanego 209

malinowy: 500 g twarogu sernikowego z mascarpone President 250 g malin 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Mus malinowy: 500 g malin 2 łyżki cukru 1 galaretka malinowa Sernik czekoladowy: 500 g twarogu sernikowego z mascarpone President 100 ml śmietany kremówki 100 g białej czekolady 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny  Dekoracja: 150 g białej czekolady(...)lekko ją dociskając. Włożyć do lodówki na około 30 minut aż spód stężeje. Następnie wyjąć i ściągnąć folię. Ponownie ułożyć w tej samej tortownicy wyłożonej tym razem papierem do pieczenia. Na czas przygotowania pozostałych mas przechowywać spód w lodówce. Mus malinowy: Tortownicę o średnicy 24 cm (mniejsza od wyjściowej) wyłożyć folią spożywczą. Maliny wsypać do garnka i dodać cukier. Gotować

My simple kitchen
Serniczki fiołkowe z mascarpone 150

fiołki puszczą sok. Nakładamy po łyżeczce masy fiołkowej na wystudzony spód ciasteczkowy. Wykonanie masy serowej: Wszystkie podane składniki zmiksować na gładką masę. Gotową masę wylewamy na fiołki i pieczemy ok. 30-40 minut (aż ser się całkowicie zetnie) w kąpieli wodnej w temperaturze 180 stopni. Ja swoje foremki włożyłam do prostokątnej blaszki i wlałam wody do połowy wysokości foremek(...)się upieką tylko mogą być mniej wilgotne w smaku. Z przepisu otrzymamy ok.10-12 sztuk mini serniczków (w zależności od wielkości foremek, jakie posiadamy). Inspiracją dla mnie był przepis na sernik nowojorski z fiołkami, który znalazłam na pinkcake.blox.pl

Mania Wypiekania
SERNIK NA ZIMNO ŚLIWKOWO KOKOSOWY 211

się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać ale już nie mikserem a łyżką.  Ciasto  przełożyć dużej prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenie piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 min Bita śmietana Żelatynę rozpuścić w ½ szklanki gorącej wody, ubić śmietanę na sztywno, dodać cukier wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać cały czas mieszając dodawać żelatynę(...)upieczonego biszkoptu wyciąć 2 prostokąty o długości i szerokości foremki w której będziemy przygotowywać sernik. Na spód foremki wyłożyć masę śmietanową, przykryć wyciętym biszkoptem, na biszkopt wylać tężejącą masę śliwkową i przykryć drugim biszkoptem. Wstawić do lodówki na 2 godziny aby sernik stężał. Gotowy sernik

RAROSSA
Sernik na zimno ze śliwkami 202

trafionym deserem dla moich gości     Składniki: 200 g okrągłych biszkopcików "amaretti" 100 g miękkiego masła 1 kg śliwek miękkich 3 pełne łyżeczki żelatyny 600 g serka do serników , np. „mój ulubiony” mały kubeczek   (180 g) gęstego jogurtu naturalnego sok wyciśnięty z 1 cytryny 70 g (4 łyżki)   cukru 330 ml kremówki (30%)   Dodatkowo do dekoracji(...)roztopiłam i wystudziłam. Kilka sztuk biszkopcików odłożyłam do dekoracji a resztę zmiksowałam w blenderze (można rozgnieść wałkiem w woreczku foliowym) i wymieszałam z masłem. Spód tortownicy wyłożyłam papierem do pieczenia. Masą biszkoptowo-maślaną wyłożyłam sód tortownicy i wstawiłam do lodówki.   Żelatynę   namoczyłam w   niewielkiej ilości zimnej wody i odstawiłam do napęcznienia. Śliwki umyłam i wydrążyłam z nich

Kuchnia u Krysi
Puszysty sernik z frużeliną owocową 217

uparta Puszysty sernik z frużeliną owocową zrobił furorę… Jest przepyszny. Koniecznie wypróbujcie.   Składniki na spód: 250 g ciastek typu digestive w gorzkiej lub mlecznej czekoladzie 70 g masła, roztopionego   Ciastka kruszymy w malakserze na drobny pył. Masło roztapiamy, dodajemy do herbatników i mieszamy do połączenia. Tortownicę o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo(...)delikatnie mieszając. Wyjmujemy z lodówki tortownicę ze spodem ciasteczkowym. Wlewamy większą część masy serowej, rozrzucamy mrożone owoce, zalewamy pozostałą masą serową. Wygładzamy całość, owoc nie powinny wychodzić na wierzch. Pieczemy około 60 minut w temperaturze 170ºC. Studzimy w wyłączonym i lekko uchylonym piekarniku, następnie w chłodnym miejscu, najlepiej przez całą noc.   Frużelina owocowa: 400 g mrożonych owoców (np. mieszanka

Made By Mom And Son

Proponowane wyszukiwania