mojprzepisna.pl | Torcik truskawkowo-limonkowy To pewnie jeden z ostatnich przepisów z moimi ulubionymi owocami – truskawkami. Sernik dla smakoszy, ze skórką i sokiem z limonki
moj przepis naMleczny sernik z granatem i wiosennymi, jadalnymi kwiatami. Ma tak delikatną konsystencję, że wprost rozpływa się w ustach. Chociaż nie zawiera dużej ilości cukru to jest bardzo słodki. Polany zagęszczonym mleczkiem które kojarzy mi się z dzieciństwem. Po prostu pyszny! Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy B oraz witamin(...)następnie proszek budyniowy i mleko z olejem. Cały czas miksujemy. Masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia (średnica ok 21 cm). Pieczemy w 180 stopniach przez 70 minut. Studzimy w piekarniku, przy otwartych drzwiczkach. Wyciągamy z formy na następny dzień. Gotowy sernik polewamy zagęszczonym mleczkiem i dekorujemy granatem oraz kwiatami. Smacznego :) Artykuł Mleczny sernik z granatem
Mienta blogBanalny wręcz w wykonaniu i nie wymagający pieczenia. Zaskakuje lekkością i puszystą konsystencją, a dodatek likieru sprawia, że jego smak jest miłą niespodzianką. Składniki: (na tortownicę o średnicy 28cm) spód: 180g zmielonych herbatników 90g stopionego masła 2 łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki kakao łyżeczka kawy rozpuszczalnej masa: 1kg sera twarogowego o temperaturze pokojowej 350ml śmietany kremówki 150ml + 50ml likieru Baileys(...)mieszamy do połączenia się składników. ¾ masy serowej wylewamy na spód. Resztę mieszamy trzepaczką ze stopiona czekoladą i 50ml likieru. Masę czekoladową nakładamy na wierzch i widelcem robimy esy-floresy. Sernik wstawiamy na minimum 10h do lodówki
Pyry na Gazmąki - 40 g mleka w proszku - 1 jajko - łyżka lodowatej wody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta - 2 łyżki cukru pudru Ciasto szybko zagniatamy i wstawiamy na 25 minut do lodówki. MASA SEROWA: - 150 g sera białego - 50g serka homogenizowanego - 1 jajko - przyprawa do sernika Delecta - 5 łyżek mleka 3,2% tłuszczu - 2 łyżki czubate cukru pudru ponadto: płatki róż
SMYKWKUCHNIMieszam rozluźniając białkami serową masę. Następnie delikatnie mieszam z pozostałymi białkami. Przelewam do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką formy. Piekę pierwsze 20 minut w temperaturze 190 'C, następnie zmniejszam do 150'C i dopiekam kolejne 45 minut. Po upieczeniu sernik pozostawiam w uchylonym piekarniku około 15 minut. Następnie wyjmuję i studzę. Ciasto można polać gorzką czekoladą bądź obsypać ciemnym
kawawszklanceGdy dodawałam przepis na jeżynowe babeczki wspominałam, że tworzę serniczek. I oto on - pyszny serniczek z jeżynkami o ślicznym kolorku, bez pieczenia.składniki:800
Monia miesza i gotujePyszne ciasto z trzech składników wypatrzyłam na youtube . Ciasto bije tam rekordy popularności. Ale czy to jest #Sernik ? Raczej jest to #ciasto sernikowe z 3 składników. W porównaniu do oryginału zwiększyłam ilość czekolady i serka do150 g, ilość jajek pozostała bez zmian. Ciasto jest bardzo lekkie i puszyste. Podałam ciasto z frużeliną wiśniową. Przepis na Japanese Cotton Cheesecake , czyli(...)wrzącej wody. Pieczemy ciasto w foremce (średnica 15 cm), którą wykładamy papierem do pieczenia (boki i dno) natłuszczonym masłem w temperaturze 170 stopni C przez 15 min, następnie zmniejszamy temp do 160 stopni C i dalej pieczemy 15 min. Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy ciasto bez otwierania piekarnika kolejne 15 minut. Wyjmujemy. Możemy posypać cukrem pudrem, ja jednak sernik posmarowałam
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięlatem. Bardzo polecam…. (inspiracja z gazety Squires Kitchen bake school). Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomarańczowy sernik wegański z jagodami, bez glutenu, bez cukru Składniki: Spód: 280g orzechów (użyłam włoskich) 180g suszonych daktyli szczypta soli Środek: 500g orzechów nerkowca 180ml świeżego soku pomarańczowego 120ml syropu(...)średnicy 20cm wyłożonej papierem do pieczenia (wyłożyłam tylko dno) i wyrównujemy. Środek: 3. Składniki na środek ciasta przekładamy do blendera, oprócz skórki pomarańczowej i miksujemy na gładko ( patrz FILM ). Do masy dodajemy skórkę pomarańczową i mieszamy łyżką. 4. Odkładamy dwie spore łyżki masy pomarańczowej, a resztę przekładamy na spód w blaszce, wyrównujemy. Sernik wkładamy na około 15 minut
Mała Cukierenkapowinny smakować, ale te które zrobiłam ja uważam za genialne (no wiadomo). Farsz nie jest zwykłym budyniem, bo pieczony w bardzo wysokiej temperaturze zyskuje zupełnie inną fakturę, a już na drugi dzień, po przechowaniu w lodówce smakują jak sernik. ps. Podobno w Portugalczycy jedzą te ciacha na gorąco już od śniadania- wcale się im nie dziwię. Składniki(...)ciacha podziel ciasto na kawałki, ale nie mniejsze niż o szerokości 2 cm. Każdy wałeczek ciasta rozpłaszcz dłonią i uformuj płaskie miseczki. Możesz wykorzystać np. blachę z wgłębieniami do pieczenia babeczek, lub tak jak ja formy do tartaletek, które wyłożyłam paskami papieru do pieczenia dla ułatwienia wyjmowania gotowych ciastek z form. Równie dobrze możesz położyć krążki ciasta na zwykłej blaszce
greenscarfSERNIK Z KULKAMI I MUSEM MANDARYNKOWYM PRZEPIS DOSTAŁAM OD TERENI Z PPSkładniki 1/ ciasto: -15 dkg. margaryny -15 dkg.cukru -2 jajka -40 dkg. mąki -2 łyżeczki proszku do piecz. -3 łyżki gęstej śmietany -2 łyżki kakao 2/ masa serowa: -75 dkg. sera śmietankowego -3/4 szklanki cukru -4 jajka -2 białe budynie -1 cukier waniliowy 3/mus z nektarynek; -koszyczek(...)kulki z ciasta i lekko je powciskać.Piec w 175*, ok.45min.3. Nektarynki wypestkować i ugotować w wodzie z cukrem.Wyjąć łyżką cedzakową. Na gorącym kompocie, rozpuścić galaretki. Jak możliwe to z nektarynek zdjąć skórkę.Miąższ zmiksować, albo przetrzeć przez sito.Połączyć z płynem i odstawić do lekkiego tężenia. Wylać na zimny sernik i schłodzić.Rada , jeśli ktoś nie lubi
Sama słodycz i szczypta chiliczegoś, co jest miksem dwóch najlepszych ciast na świecie: aromatycznego, lekko wilgotnego, czekoladowego brownie i pysznego, tradycyjnego sernika. Żeby nadać im dodatkowo świątecznego smaku możecie doprawić masę domową skórką pomarańczową , nasionkami wanilii, rumem, amaretto czy dowolnym ulubionym aromatem do ciast. Ciasto piekłam w dużej tortownicy o średnicy 26 cm. Najlepiej podawać schłodzone. Składniki na masę serową: 500 g sera(...)czekolada”) Zaczynamy od przygotowania masy serowej. Jeśli tak jak ja zdecydujecie się na twarogowy ser warto go nieco „rozbić” w mikserze przed dodaniem pozostałych składników. W gotowym serniku dalej będą wyczuwalne malutkie grudki sera, jeśli Wam to przeszkadza, ser na tym etapie należy jeszcze raz zmielić lub zmiksować w blenderze. Ocieramy skórkę z cytryny i wyciskamy sok z połowy
Ciastkozercymąki tortowej (ja używam typ 405) 80 g cukru pudru 2 łyżki kakao szczypta soli 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 150 g zimnego, pokrojonego masła 2 żółtka Mąkę, cukier puder, kakao, sól i proszek do pieczenia przesiewamy do miski, dodajemy zimne masło, mieszamy, a następnie rozcieramy palcami aż uzyskamy kruszonkę. Następnie dodajemy żółtka i wyrabiamy ciasto(...)formę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy schłodzone w lodówce, rozwałkowane ciasto (tylko spód, bez brzegów). Na ciasto przekładamy masę serową, na nią równomiernie rozkładamy owoce, a na nich starte na tarce o grubych oczkach zamrożone ciasto. Całość przekładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 40-45 minut (góra-dół). Co ważne ciasta nie pieczemy dłużej, żeby się nie wysuszyło. Po upieczeniu
Rozpustne gotowanieZapraszam na pyszny sernik o wspaniałym smaku czekolady Składniki Ciasto - 2 szklanki mąki - 1 szklanka cukru - 170 g margaryny - 3 żółtka - 100 g mlecznej czekolady potartą na grubej tarce - 1 łyżeczka proszku do pieczenia ser - 1,5 kg sera półtłustego - 5 jajek - 3 białka - 3 budynie - 1,5 szklanki cukru - 2/3 szklanki oleju - 1 szklanka mleka - starta skórka(...)pieczenia wylepić dno schłodzonym ciastem wyrównać dać ser piec ponad godzinę 190 stopni ciasto wystudzić 4. Polewa - W garnku rozpuścić margarynę dodać cukier kakao jogurt wodę gotować i cały czas mieszać aż się zagotuje - Odłączyć ogień dodać żelatynę mieszać aż się rozpuści - Dodać orzechy i ryż połączyć z polewą Polać wystudzony sernik
W królestwie smaków Beatywyłożyć papierem do pieczenia. Za pomocą melaksera rozdrobnić ciasteczka na "piasek" i dodać do nich roztopione masło. Wszystko dokładnie wymieszać. Otrzymaną masą wyłożyć dno i boki formy. Wszystko mocno docisnąć i uklepać. Formę wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 190°C (bez termoobiegu) i piec przez 6-8 minut. Kiedy spód się zarumieni wyjąć formę z piekarnika i odstawić(...)piec przez około 50-60 minut. Upieczone ciasto pozostawić do całkowitego wystudzenia w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. Truskawki umyć, a następnie zblendować na jednolitą masę. Masę truskawkową przełożyć do garnka, dodać cukier i rozmieszaną w kubeczku, mąkę ziemniaczaną z wodą. Ciągle mieszając podgrzewać, do momentu aż masa zacznie robić się gęsta. Jeszcze ciepłą masę rozłożyć równomiernie na serniku
Świat CiastaJest to definitywnie wykonalne. Po przyjeździe ze studiów do domu, wyczekiwałam momentu w którym wejdę do kuchni i zacznę piec, gotować, kombinować. Niestety czekała na mnie zła wiadomość: blender jest w naprawie. Nie poddałam się, zaparcie dążyłam do zrobienia sernika-jagielnika, który od kilku dni chodził mi po głowie. Jak wyszedł? Efekt możecie zobaczyć na zdjęciach :D SKŁADNIKI: JAGIELNIK(...)wymieszałam i ugniotłam ;D). Po uzyskaniu gładkiej konsystencji do masy jaglanej dodajemy obrane i pokrojone w drobną kostkę kaki oraz morwę. Całość przekładamy do wysmarowanej olejem kokosowym formy do pieczenia ciast- pieczemy w 180stopniach przez 40 min. Polewa : Do garnuszka wlewamy wodę, dodajemy olej kokosowy i czekoladę- całość mieszamy i rozpuszczamy- smarujemy upieczony jagielnik. Gotowe ciasto posypujemy migdałami i odkładamy
healthy dreams