sernik pieczony - 9248 przepisów (strona:159/617)

Sernik na zimno z bananami i wiśniami 153

kogo: dla fanów serników na zimno dla tych, którzy nie lubią piec dla tych, którzy mają zepsuty piekarnik Składniki na spód: łyżeczka kakao 100g masła 80g płatków kukurydzianych  50g płatków migdałowych 150g czekolady mlecznej Składniki na masę serową: 500g sera mascarpone 500g sera na sernik (3 krotnie zmielonego) 3 banany 250g śmietany kremówki 9 łyżeczek żelatyny

Mania Wypiekania
Sernik truskawkowy 133

nadadzą się jednak także herbatniki lub dowolne kruche ciasteczka. Jeśli szukacie inspiracji na inne proste desery bez pieczenia, zapraszam Was serdecznie do zajrzenia tutaj . Gdyby jednak bardziej zależało Wam na truskawkowych przepisach, znajdziecie je w tym miejscu :) Składniki: 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 200 ml śmietany kremówki 600 g truskawek 0,5 szklanki cukru

Ciastkozercy
Piernikowy sernik 158

Już niedługo pojawi się za to wpis z cyklu Wyzwania Blogerek . A teraz do wpisu właściwego - sernik piernikowy. Ja wykorzystałam do niego pierniki, które piekłam na święta. Nigdy nie ukrywałam, że serniki to w zasadzie moje ulubione ciasta, chyba jedne z niewielu, które jadam, więc z tym wiekszą przyjemnością zabrałam się do jego robienia. Składniki: Spód: około(...)piernika i dokładnie mieszamy. Dodajemy roztopione masło i jeszcze raz mieszamy, po czym całość przekładamy do blachy (ja robiłam w tortownicy o średnicy 24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wykładamy dno. Podpiekamy 10 minut w temperaturze 190 stopni. Masa serowa Twaróg dokładnie mielimy. Dodajemy do niego cukier, jajka,  masło, śmietanę, budyń waniliowy (nie rozpuszczamy go, dodajemy po prostu

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Sernik z chałwową pianką i malinami. 151

Lubicie serniki? Zapraszam :) Ciasto: 1 szklanka mąki tortowej 10 dag masła lub margaryny 1 jajko pół szklanki cukru pudru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy(...)sztywną pianę, przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Na koniec wsypujemy rodzynki i również delikatnie mieszamy. 3. Pieczenie: Masę serową wykładamy równomiernie na ciasto i pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60 - 70 minut do zrumienienia. Upieczony sernik dokładnie studzimy. 4. Pianka:  Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy

Izabelawkuchni
SERNIK Z FIGAMI NA SPODZIE BROWNIE 148

gęstą polewą z sosu toffee. Udekorowany świeżymi figami ( myślę, że równie dobrze sprawdzą się też maliny). Łatwy do zrobienia, choć nieco pracochłonny. Zachwycił wszystkich bez wyjątku. Sernik jest dosyć krótko pieczony i powinien być wyjęty z piekarnika, gdy jego środek jest jeszcze sprężysty i nie do końca ścięty.  Dzięki temu po wystygnięciu pozostanie wilgotny i aksamitny. SKŁADNIKI(...)spód brownie, wyrównujemy wierzch, wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 40 minut. SOS TOFFEE: Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku i gotujemy 30 minut, na małym ogniu, często mieszając, aż sos zgęstnieje i zmieni kolor na jasnobrązowy (dodatkowo zgęstnieje jeszcze po ostygnięciu). Zostawimy na 5-10 minut, do lekkiego przestygnięcia.  Wykładamy na upieczony sernik, wygładzamy wierzch. Zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Przechowujemy

cool and minty
SERNIK GOTOWANY , Z KARMELEM I ORZECHAMI 474

słodkości.Dziś mam dla Was kolejny przepis na  sernik , ale taki , którego jeszcze nigdy tu nie było – sernik gotowany.Jest świetnym pomysłem na nadchodzące Święta , ale nie tylko – robi się go błyskawicznie , nie wymaga pieczenia , a składniki dostępne są w każdym sklepie.Zachwyca nie tylko smakiem , ale i wyglądem.Czyż nie cieknie Wam ślinka już na samą myśl

Ostra na Słodko
Sernik tradycyjny 216

Święta bez sernika? - to wykluczone!Sernik tradycyjny, przygotowywany przez mamę musi być na świątecznym stole, bo to już jest tradycja.   Składniki:-1 kg twarogu ( może być twaróg gotowy )-1 szklanka cukru-4 jajka-5 dkg margaryny lub masła-aromat śmietankowy-2 łyżki maki ziemniaczanej-dżem z czarnej porzeczki lub agrestu lub śliwek - do wyboruNa ciasto(...)wycinamy paseczki, z których robimy ozdobną kratkę na serniku.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 20 minut.Zmniejszamy temperaturę do 160 st. C i pieczemy ok. 35-40 minut.   Sernik jest upieczony:   Smakuje wyśmienicie.Smacznego

Maminek kulinarny
Mega prosty kolorowy sernik na zimno 153

Mega prosty sernik kolorowy, czyli sernik na zimno z galaretek. Przepis na okrągłą blaszkę o średnicy 22cm.   Składniki: 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka

Kulinarne Przeboje
Świąteczny Trójsmak 17141

wylać masę serową  (fot.4) , wierzch przykryć szczelnie folią aluminiową  (fot.5)  i umieścić formę w piekarniku rozgrzanym do 175 ºC. Po około 50 minutach pieczenia ciasta (kiedy po ściągnięciu folii sernik jest ścięty w dotyku) ubić bezę. W razie konieczności przedłużyć trochę czas pieczenia. Cztery białka (dokładnie oddzielone od żółtek) ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę

Świat Ciasta
Sernik kajmakowo-kokosowy 188

serniki ale połączenia z kajmakiem jeszcze nie dlatego dzisiaj sernik kajmakowo-kokosowy Składniki na spód sernika: - 70 g mąki - 70 startych migdałów - 30 g cukru pudru - 50 g masła - 1 żółtko - 1/2 łyżki jogurtu naturalnego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę serowo-kajmakową: - 500 g sera mielonego - 75 g masła - 75 g cukru pudru(...)masy serowej, delikatnie mieszamy aby składniki się połączyły i całość przekładamy do tortownicy, w której wyłożyliśmy wcześniej spód naszego sernika. Tortownicę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta możemy wykonać masę kokosową. Najpierw żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, którą to po wymieszaniu studzimy. Potem ubijamy śmietankę na sztywno

Kuchenne Wariacje
Sernik cytrynowy na spodzie brownies 167

cukrami na puszystą masę.Cały czas miksując dodawać cienkim strumieniem przestudzoną masę czekoladową,Dno tortownicy o średnicy 25cm wyłożyć papierem do pieczenia, Wyłożyć ciasto i dobrze wyrównać wierzch.Piec 0k.20 min w  180º C, Kiedy spód się piecze przygotowujemy masę serową. MASA SEROWA CYTRYNOWA 700 g twarogu (mielonego 2 razy) 5 jajek 0,5 szklanki mleka w proszku 1 szklanka(...)dodać żelatynę-mieszać aż się rozpuści.Polewę przelać przez sitko,aby pozbyć się pęcherzyków powietrza.Odstawić do wystudzenia.Kiedy polewa osiągnie 30-35 º C. można polać nią sernik. *podaję moją metodę pieczenia w kąpieli wodnej.Ciasto umieszczamy na górnej półce,na dolnej umieszczamy pojemnik(naczynie)z wrzącą wodą. Polew czekoladowa-   źródło przepisu  tutaj

Anielskie wypieki
Łatwy Mega Sernik Jagodowy 224

mikserem do połączenia składników, patrz FILM . Na koniec dodać jagody, borówkę i delikatnie wymieszać szpatułką. 3. Gotową masę serową przełożyć na spód w blaszce i wyrównać. Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 160C na funkcji góra – dół przez około 75 minut. Po upieczeniu sernik można zostawić na około 30 minut w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach piekarnika

Mała Cukierenka
Sernik z marakują - pychota 130

z marakują, po prostu rozpływający się w ustach, idealny na świąteczne okazje. Pięknie się prezentuje i ma niezwykły, egzotyczny smak. Delikatny, bardzo kremowy w typie sernika nowojorskiego, choć nie jest pieczony w kąpieli wodnej. To za sprawą dodatku kwaśnej śmietany i jogurtu greckiego. Górę sernika wieńczy żelka z marakui o cudownym aromacie i orzeźwiającym smaku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Czekoladowo miętowy sernik 209

Wilgotne czekoladowe ciasto i miętowa warstwa serowa o kolorze wiosny, to ciasto zachwyci amatorów wszelkich serników, jest pyszne wilgotne, można piec bez okazji a przy tym jest kapryśne bo choć ciasto czekoladowe wylewamy na spód,  po upieczeniu jest zazwyczaj odwrotnie, to masa serowa idzie na dno bo jest cięższa. Polecam! Składniki: Ciasto na blachę 25/30 cm 1,5 szklanki(...)krótko tylko do połączenia, na sam koniec wlewamy zielony barwnik i krople miętowe, miksujemy. Masę serową  wylewamy na kakaowe ciasto.  Pieczemy około 55 -60 minut w temp 175*c. Po upieczeniu na jeszcze ciepłym serniku rozprowadzamy zostawioną wcześniej polewę, posypujemy zieloną  posypką. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
SERNIK WIEDEŃSKI Z CYTRUSOWĄ NUTĄ I RODZYNKAMI /Bezglutenowy. 249

ubite na sztywno białka i delikatnie mieszamy. PIECZENIE:Spód tortownicy (u nas kwadratowa, największa) wykładamy papierem do pieczenia, całą formę wraz z wyłożonym spodem smarujemy masłem i obsypujemy kaszą kukurydzianą.Wylewamy naszą serową masę.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy około godziny (góra - dół, bez termoobiegu).Jeśli sernik na środku tortownicy nadal jest nie upieczony(...)ilością mleka lub wody i wtedy dodać - unikniemy w ten sposób grudek w masie. Polewamy sernik i staramy się nie podjadać. :)Z przepisu wychodzi naprawdę spora blaszka, ale... co z tego, skoro "dzieło" tak szybko ucieka. W naszym domu nocne pieczenie to już tradycje, więc z piekarnika wyskoczył około północy. Wielkie cięcie przeprowadzono na nim w okolicach

Wypisz Wymaluj

Proponowane wyszukiwania