Pyszny kremowy sernik z dodatkiem prawdziwej wanilii pieczony z truskawkami i borówką amerykańską. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na formę o średnicy 24 cm: 1 kg twarogu z wiaderka dobrej jakości 2 jajka 1 i 1/3 szklanki cukru 2 łyżki soku z cytryny ziarenka z jednej laski wanilii 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej(...)ziarenka z laski wanilii i obie mąki. Miksujemy do połączenia składników. Formę smarujemy masłem, wylewamy masę. Układamy truskawki i borówki, lekko dociskamy. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 70 minut, po tym czasie sernik studzimy 30 minut w lekko uchylonym piekarniku, następnie wyciągamy i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Przy pomocy noża odcinamy sernik od obręczy, zdejmujemy. Wkładamy do lodówki
My Culinary ArtSkładniki dziś sernik na krakersach i pieczony w metalowych foremkach do ciastek 600 g zmielonego twarogu 62,5 g masła 3/4 szklanki cukru pudru 1 budyn u mnie pudding waniliowy z Lidla 5-6 jaj dowolne bakalie: rodzynki, skórka pomarańczowa kilka ciastek krakersów na spód sernika tutaj forma 20x20(...)delikatnie wymieszać. Teraz gotową masę przelać do formy wyłożonej krakersami pokruszonymi i wstawić do gorącego (175-180°C) piekarnika i piec około 30-35 minut .Po tym czasie piekarnik wyłączyć, drzwiczki lekko uchylić. Sernik wyjąć z piekarnika ,kiedy przestygnie . Smacznego
w mojej kuchnidawna miałam ochotę na mój ulubiony sernik czyli gotowany, jednak nie chciało mi się piec 3 kruchych placków zamiast tego dałam herbatniki dodatkowo były one kakaowe. Ciasto zakończyłam dając na nie zmiksowane jeżyny, jednak do tego typu galaretki można użyć również innych owoców miękkich takich jak truskawki, brzoskwinie czy kiwi. Piekłam w blaszce o wymiarach
PychotkaaaDziś kolejny z uwielbianych przez nas serników. Choć ten zdecydowanie odbiega od tych wcześniejszych , nie jest tak puszysty jak tamte, ma bardziej zwartą strukturę, to dla mnie i tak jest cudowny. Chyba jednak jestem sernikoholikiem... :-) W oryginalnym przepisie było 250g ciasteczek digestive, ja z braku ciastek, które nadawałyby się na to ciacho użyłam bezglutenowych ciastek z karobem, a że miałam(...)krótki, dlatego dopiekałam ciasto jeszcze 30 minut w temp.150*C. Ale niepotrzebnie... Gdy wyłączałam piekarnik ciasto było ok. po 30 minutach miałam już niestety ogromne pękniecie w serniku. Myślę iż przy dłuższym pieczeniu należałoby go wyjąć bez studzenia w piekarniku, wówczas pewnie byłoby wszystko ok. Na szczęście w smaku to zupełnie nie przeszkadza. Smacznego
Smaczne Zdrowesernik jagodowy z pianką z nasion Chia oraz chałowym spodzie. W upalne dni nie zawsze chcemy włączać piekarnik i dodatkowo nagrzewać dom więc polecam przygotować ten sernik który nie wymaga pieczenia a w dodatku po przekrojeniu ładnie się prezentuje. Składniki: Masa serowa: 650 gram sera białego półtłustego 500 ml. Śmietany 36% 4 łyżek cukru pudru 1,5 szklanki(...)serowej. Pozostała część masy przekładamy do tortownicy, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy wierzch sernika. Na każdej rozetce z bitej śmietany układamy borówki, markizy kroimy na pół, układamy na serniku między rozetkami
Bajeczna Kuchniawłożyć do blendera i zmiksować. Dodać do nich roztopione masło i wymieszać. 3. Masę ciasteczkową przełożyć do tortownicy o średnicy 23cm wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno i wyrównać. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 210C na funkcji góra – dół przez około 7 minut. 4. Kiedy spód będzie się podpiekał proszę pokroić 4 batoniki na kawałeczki ( patrz FILM(...)wyrównać ( patrz FILM ). Wierzch posypać orzeszkami. 8. Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 210C na funkcji góra – dół przez około 10 minut, po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 150C i piec jeszcze przez 50 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po upieczeniu sernik pozostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach przez około 30 minut. Następnie wyjąć
Mała Cukierenkakremem karmelowym autorka: kamilagro | blog: Vegazone Szybkie Bułeczki czekoladowe z żurawiną i sosem kajmakowym autorka: anusia181 | blog: ania-gotuje Sernik kajmakowy na kakaowym kruchym cieście autorka: anusia181 | blog: ania-gotuje Kostka alpejska autorka: lucyna | blog: Pyszna piecze... 455. Saturday / słodka rozpusta w wersji XXL - wspólne gotowanie! autorka: whiness | blog: Relish it Rogaliki drożdżowe z masą krówkową autorka: magma | blog(...)Gotowania Ile flottante - bezy pływająca wyspa autorka: magdaczekoladka | blog: Z miłości do słodkości Sernik kajmakowy autorka: sqaqanqa | blog: sqaqanqa gotuje ciasto maxi king II (bez pieczenia) autorka: 6niebo | blog: szóste niebo sernik "snikers" autorka: 6niebo | blog: szóste niebo Ciasto tortowe autorka: Aneta S | blog: Sprawdzone Przepisy Misiaczka Torcik Śmietankowy Snickers autorka: VerySweetPage | blog: Piernikowa Chata Bardzo Słodka Strona
Mania Gotowaniamasa „serowa” jest pomiędzy czekoladową kruszonką, a wieńczy go czekoladowy mus, w którym zanurzyłam śliwki- Misiek, który dotychczas twierdził, że nie jestem w stanie podrobić w 100 % sernika tym razem skapitulował i zwrócił mi honor. Absolutnie nikt Wam nie uwierzy, że nie dość że to bezglut to do tego wegański! Składniki (na standardowej wielkości tortownicę) kruszonka(...)rozetrzyj w palcach. Formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia i przełóż połowę kruszonki formując spód ciasta. Podpiecz przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C. Gdy piecze się spód sernika masz wystarczającą ilość czasu aby przygotować masę serową. Zblenduj dokładnie tofu, banana, połowę jogurtu/mleka. Do powstałej masy przesiej mąki i dokładnie wymieszaj. Posiekaj wszystkie śliwki. Po podpieczony spód
greenscarfmasła rozpuszczonego. Całe ciasteczka zmielić (użylam malaksera) dodać rozpuszczone masło i wymieszać. Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno) i wysypać ciasteczka, ugnieść i wyrównać łyżką. Wstawić do lodówki na 30 minut. Sernik 500 g twarogu zmielonego (użyłam quarku) 250 g ricotty 100 ml śmietany kremówki (double cream) 140 g cukru 3 łyżki mąki(...)połączenia. Nie miksujcie długo, aby nie napowietrzyć sernika. Masa będzie bardzo rzadka. Przelać na ciasteczkowy spód i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 160 stopni około 50 minut (upieczony sernik powinien być sprężysty na środku, jeśli nie jest wydłużcie pieczenie) Wylać polewę z kwaśnej śmietany i piec kolejne 7 minut. Studzić w uchylonym piekarniku, następnie
Piekarz-Kucharz-Garkotłukplacek, który nie kosztuje dużo wysiłku, ani też pieniędzy . Polecany dla osób, które nie chcą się trudzić z mieleniem sera, albo też nie mają jeszcze wprawy z pieczeniem, bądź też serniki im się nie udają . Placek jest na bazie śmietany , a upieczony smakuje jak sernik . Ja do wypieku użyłam blaszki o wymiarach 36 x 20 cm . Przygotowujemy produkty(...)ciasto : 3 szklanki mąki, 1 kostka margaryny „Kasia” 0,5 szklanki cukru, 4 żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. kakao 1-1,5 łyżki , (ale nie koniecznie , bo z białym ciastem też jest smaczny ) Ciasto zagnieść tak jak na makaron, podzielić na dwie części. Włożyć do zamrażalnika na 30 min. Produkty na masę : 3 duże śmietany
Pysznosci Babci Basiz bananami i masłem orzechowym Składniki: Spód: 180g ciastek/herbatników w czekoladzie 50g orzechów włoskich 90-100g masła – roztopionego i ostygniętego Masa serowa: 1kg gotowego sera na sernik (użyłam z wiaderka) 3 jajka 1 budyń waniliowy bez cukru 1 łyżka mąki pszennej 4 kopiaste łyżki masła orzechowego (najlepiej o zawartości orzechów 100%) 220g cukru 1 opakowanie cukru(...)wyrównać. Na wierzch włożyć masło orzechowe i nożem zrobić marmurkowy wzór ( patrz FILM ). Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 160C na funkcji góra – dół przez około 65-70 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po upieczeniu sernik pozostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach na około 30 minut. Po tym czasie wyjąć sernik do całkowitego ostygnięcia
Mała CukierenkaSernik na zimno z mnóstwem truskawek, czyli sernik truskawkowy, bez pieczenia. Tegoroczne upały rozleniwiają totalnie. Do tego stopnia, że nie chciało mi się nawet uruchamiać piekarnika, poszłam tym razem na łatwiznę i wykorzystałam do przygotowania spodu gotowe herbatniki. I choć mnie osobiście nie przypasował trochę ten spód, to reszcie biesiadników smakował, więc można się nim posłużyć, zawsze(...)odpowiedniejsza, sernik będzie wówczas trochę niższy. Inspiracją był ten przepis , jednak jak to w życiu bywa lekko zmodyfikowany Składniki: spód ciasta: - 250g herbatników, u mnie czekoladowe (w wersji bezglutenowej używamy bezglutenowych) - 100g stopionego masła Herbatniki zblendować w malakserze, wlać stopione masło i wymieszać dokładnie do połączenia składników. Masę wyłożyć na spód tortownicy (wyłożony wcześniej papierem do pieczenia). Przycisnąć ręką
Smaczne ZdroweZostało mi jeszcze trochę borówek po pieczeniu drożdżówek. Zrobiłam więc sernik na zimno z przezroczystą galaretką. Ta galaretka ma to do siebie, że fajnie widać przez nią owoce. Oczywiście możecie dać owoce jakie tylko chcecie, nie musi być borówka. Na deser jak znalazł i bez pieczenia. Ten piękny talerzyk jest od Galeria Cuda Świata - antyki&design Rozwiń
Ewa w kuchniBoże Narodzenie :) Składniki na ciasto: 250 gramów mąki 125 gramów cukru 10 gramów przyprawy do piernika 2 jajka 100 gramów margaryny Kasi 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na sernik: 1 kg sera w wiaderku 4 jajka 2 czubate łyżki mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka cynamonu 200 gramów cukru 100 gramów czekolady(...)orzechami Masło, cukier, mąkę, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika wymieszać. Powstaje kruszonka Dodać dwa jajka i zagnieść ciasto Owinąć w folię spożywczą i schłodzić 30 minut w lodówce Nastawić piecyk na 180 stopni Wyłożyć dno formy ciastem, nakłuć widelcem i piec 30 minut - wystudzić Piecyk nagrzać do 170 stopni Aby wykonać masę, należy jajka zmiksować z cukrem
Szczęśliwa kuchniaIdealne ciasto na weekend. Sernik czekoladowo - piernikowy. Przypominam Wam ten idealny przepis na ciasto;-) Autorski przepis SKŁADNIKI NA CIASTO PIERNIKOWE: - 200 g masła prosto z lodówki - 300 g mąki gryczanej - 100 g mąki krupczatki - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 żółtka prosto z lodówki - 2 łyżki śmietany 18% prosto z lodówki - opakowanie przyprawy do piernika - 2 łyżki czubate(...)piernikowego, za pomocą foremki do ciasta-gwiazdki, powycinaj gwiazdki. Ułóż je na wierzchu ciasta. Ciasto pieczemy w temp 170 stopni C. Pierwsze 10 minut dół + termoobieg. Potem 45 minut dół. Ostatnie 10 min dół i termoobieg. Łączny czas pieczenia 65 minut. Sernik całkowicie studzimy, nie wolno kroić ciepłego bo będzie się rozpadał, jak każdy sernik. Ciasto
SMYKWKUCHNI