puszyste, wilgotne i mało słodkie. Ważne jest pieczenie ciasta w kąpieli wodnej – to ona pozwala zachować mu wilgotność oraz strukturę. Do wykonania sernika nadaje się tylko idealnie zmielony, gęsty i naturalny ser. Ja użyłam twarożku sernikowo-kanapkowego Mój Ulubiony, ponieważ ma idealną, kremową konsystencję do tego przepisu, prosty skład i serniki na nim zawsze smakują świetnie. Do sernika(...)najlepiej na dolny poziom, bez termoobiegu i bez wiatraczka – sernik nie lubi przeciągów) i pieczemy przez 15 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 135ºC i pieczemy przez 30-35 minut. Przez cały ten czas nie otwieramy piekarnika. Po upieczeniu zostawiamy sernik japoński w piekarniku przez kolejne 30 minut. Wyjmujemy i studzimy. Sernik może lekko opaść
Poezja smakujabłek SERNIKI Sernik z łezką Sernik śmietankowy Sernik z łezką na czekoladowym spodzie Sernik z musem brzoskwiniowym Sernik ze śliwką Sernik gotowany z bez pieczenia MAŁE SŁODKOŚCI Babeczki waniliowe z budyniem CupCake z czekoladą Mini ptysie z kremem budyniowym JAJKA Jajka faszerowane makrelą Jajka faszerowane oliwkami Jajka faszerowane pieczarkami i porem Jajka
Lena GotujeDobry wieczór! Dziś jest Międzynarodowy Dzień Sernika/National Cheesecake Day, tak więc przypominam Wam zestawienie moich przepisów :-) 1. Sernik mascarpone z malinami (pieczony): http://anamarisworld.blogspot.com/2014/09/przepyszny-serniczek-mascarpone-z.html 2. Sernik z mandarynkami: http://anamarisworld.blogspot.com/2015/03/sernik-z-mandarynkami.html 3. Sernik z malinami i galaretką na zimno: http://anamarisworld.blogspot.com/2014/11/serniczek-z-malinami-na-zimno.html 4. Sernik z jagodami na zimno: http://anamarisworld.blogspot.com/2015/07/sernik-mocno-jagodowy-na-zimno.html
Ana Mari's worldprzepis ma więcej lat niż ja. To przepis mojej mamy. Taki biszkopt piekę kiedy potrzebuję spód pod sernik na zimno lub piekę sobie cienkie blaty to tortu. Nie zdarzyło mi się jeszcze aby nie wyszedł, mi zawsze wychodzi, a jest tak pyszny, że syn uwielbia go na sucho. Nie trzeba nim rzucać, żadnymi biszkoptami nie rzucam i nie rozumiem
Blondynka GotujeDobry wieczór! Dziś jest Międzynarodowy Dzień Sernika/National Cheesecake Day, tak więc przypominam Wam zestawienie moich przepisów :-) 1. Sernik mascarpone z malinami (pieczony): http://anamarisworld.blogspot.com/2014/09/przepyszny-serniczek-mascarpone-z.html 2. Sernik z mandarynkami: http://anamarisworld.blogspot.com/2015/03/sernik-z-mandarynkami.html 3. Sernik z malinami i galaretką na zimno: http://anamarisworld.blogspot.com/2014/11/serniczek-z-malinami-na-zimno.html 4. Sernik z jagodami na zimno: http://anamarisworld.blogspot.com/2015/07/sernik-mocno-jagodowy-na-zimno.html
Ana Mari's worldprzygotowa ć sernik z masą serową na spodzie z ciasta półkruchego ? Rozwodziłam się już kiedyś nad sekretami ciasta półkruchego . Tym razem postanowiłam tę wiedzę tajemną wykorzystać przy pieczeniu mojego ulubionego sernika na bazie twarogu. Rozkoszuję się wtedy połączeniem kruchego spodu z aksamitnym wnętrzem i intensywnie serowym smakiem :) Składniki na dużą blachę o wymiarach LxW 35x25cm: MASA SEROWA 1kg sera(...)trwałość piany. Wmieszać ją delikatnie do masy serowej za pomocą łopatki lub dużej łyżki. Na podpieczone ciasto półkruche wyłożyć masę serową. Piec w 190-200C ok. 1 godzinę. Studzić w lekko uchylonym piekarniku - nie wyjmować, wtedy sernik nie opadnie
Grunt to przepis!mnie minimum 10 lat. Już mówię, dlaczego tak długo. Otóż 10 lat temu dziadki kolekcjonowały pewne czasopismo. Przeglądając bardzo pobieżnie gazetę natknęłam się na przepis na sernik. Wtedy kuchnia, gotowanie czy też pieczenie niezbyt mnie interesowało. W piątek jednak naszła mnie(...)ochota właśnie na serniki- jako, że jestem ich wielką wielbicielką. I wtedy przypomniał mi się właśnie ten przepis. Nie było łatwo go znaleźć ale się udało i oto jest;) Polecam bardzo ;) P.S Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia sernika po przekrojeniu, tak szybko zniknął;) Składniki: 3 szklanki mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 4 żółtka 3/4 szklanki
Krakowskie smaki Anipieczenia tortownicy o średnicy 22 cm. Na serze układamy połówki śliwek. Sernik wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy pierwsze 15 minut w temperaturze 200 stopni, a następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy jeszcze 40 minut. Przed podaniem wystudzony sernik posypujemy cukrem pudrem.Smacznego
Salonik smakówrazu pomyślałam o serniku. Ser jest tak wdzięcznym składnikiem spożywczym, że łączę go z produktami, które pozornie do siebie nie pasują. Piekłam już np. sernik z dżemem z czarnej porzeczki, z jagodami, z dynią, marcepanem, adwokatem, zieloną herbatą Matcha, białą i ciemną czekoladą, kawą czy wytrawny z porem(...)smakować. Sernik, jak to w moich sernikach bywa, jest bez spodu. Jeśli lubicie masło orzechowe, to powinien Wam bardzo smakować. Posmak masła orzechowego nie jest zbyt intensywny w tym serniku, nie przytłacza, pomimo sporej ilości masła. Polecam jako odskocznię od klasycznego sernika. Ciasto jest sprężyste, ale struktura delikatna, rozpływająca się
To co kochamCzekoladowy sernik na zimno to ciekawa propozycja na smakowity, nieskomplikowany, czekoladowy deser. Sernik jest prosty w przygotowaniu, a jeżeli zamiast pieczenia biszkoptu użyjemy kakaowych, okrągłych biszkopcików to jeszcze szybciej go przyrządzimy. Deser idealny na niedzielny podwieczorek lub np. walentynkowy wieczór. Czekoladowy Sernik na Zimno (z Mascarpone) - Składniki: Biszkopt: 2 jajka 4 łyżki cukru 1/2 łyżki mąki(...)stopniowo dodajemy po jednym żółtku, po czym małymi partiami wsypujemy mąkę tortową i ziemniaczaną wraz z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Gotową masę wlewamy do formy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 °C . Pieczemy ok. 20 minut do "suchego patyczka". Studzimy. Czekoladę gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy do momentu całkowitego wystudzenia jednak do momentu
Słodka StronaLato to taki okres, kiedy z dużo większą przyjemnością sięgamy po serniki na zimno czy desery bez pieczenia.Najchętniej lekkie , orzeźwiające , często o lekko kwaskowatym
Ostra na Słodkooleju 1 niepełna szklanka mleka do podania: sos truskawkowy (opcjonalnie) Spód: Ciasteczka rozgniatam na proszek, mieszam z miękkim masłem i wylepiam prostokątną formę, wyłożoną papierem do pieczenia lub aluminiową folią. Sernik: Białka oddzielam od żółtek, ubijam je na sztywną pianę, dodają pod koniec ubijania połowę cukry tak, aby piana stała się twarda i lśniąca. Ser mielę, ucieram(...)najmniejszych obrotach, a na samym końcu za pomocą szpatułki, łączę całą masę z białkami, delikatnie i dokładnie. Tak przygotowaną masę wylewam na spód z ciasteczek. Sernik władam do rozgrzanego piekarnika i piekę 1 h 30 minut w 170 stopniach. Zostawiam do ostudzenia kwadrans w piekarniku, po czym wyjmuję blachę na zewnątrz. Kroję. Podaję z sosem truskawkowym. SMACZNEGO! Pozdrawiam
W kuchni Karmel-itkiszklanki mąki pszennej 3 żółtka 2 łyżki cukru pudru 150 g masła 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 18% 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę serową: 1 kg sera na sernik z wiaderka 2 opakowania budyniu waniliowego 6 jajek 3 białka 125 ml oleju 1 szklanka cukru pudru dodatkowo: słoik (750 g) prażonych jabłek(...)ciasta wyjąć z lodówki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach na dno foremki wyścielonej wysoko papierem do pieczenia. Spód podpiec w 200*C przez 15 minut. Na podpieczone ciasto wylać masę serową, piec 35 minut w 170*C. Na sernik wyłożyć jabłka i zetrzeć pozostałe ciasto. Piec jeszcze około 20 minut
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaKiedy zobaczyłam napis na kubełku z serem: Rajski Twaróg, już wiedziałam w jakiej nucie smakowej upiekę sernik. Spód sernika stanowią zmielone migdały i suszone morele. Do masy serowej dodałam słodkie mleko skondensowane oraz owoce: mango, gruszki i ananasa. Całość wykończyłam ubitą śmietaną i pokruszonym wafelkiem kokosowym. Spód: 120 g migdałów 150 g suszonych moreli 2-3 łyżki wody(...)kostkę, wrzucić do masy serowej. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C, a po 1/2 godzinie zmniejszyć temperaturę do 150 o C i piec około 45 minut. Środek sernika powinien z wierzchu być ścięty i w środku niezbyt wiotki. W razie potrzeby dopiekać z funkcją termoobiegu w 130 o C. Można też piec 50-60 minut
Czerwień i błękitIdealne do popołudniowej kawki ;) BISZKOPT KAKAOWY: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wrzątku szczypta soli SERNIK WANILIOWY: 500 g zmielonego twarogu 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 3 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej KREM MALINOWY(...)należy natłuszczać brzegów, jedynie na dno położyć papier do pieczenia. Piec w 160*C przez 30 min. Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Przekroić na 2 równe blaty, uzyskując około 3 łyżek okruchów. Biszkopt lekko nasączyć naparem z mocnej herbaty. W czasie, kiedy piecze się biszkopt można przygotować sernik. Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Zmielony twaróg, serek mascarpone i cukry
https:KKuchniaMniam