Banalny wręcz w wykonaniu i nie wymagający pieczenia. Zaskakuje lekkością i puszystą konsystencją, a dodatek likieru sprawia, że jego smak jest miłą niespodzianką. Składniki: (na tortownicę o średnicy 28cm) spód: 180g zmielonych herbatników 90g stopionego masła 2 łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki kakao łyżeczka kawy rozpuszczalnej masa: 1kg sera twarogowego o temperaturze pokojowej 350ml śmietany kremówki 150ml + 50ml likieru(...)mieszamy do połączenia się składników. ¾ masy serowej wylewamy na spód. Resztę mieszamy trzepaczką ze stopiona czekoladą i 50ml likieru. Masę czekoladową nakładamy na wierzch i widelcem robimy esy-floresy. Sernik wstawiamy na minimum 10h do lodówki
Pyry na Gazproszku 1 szczypta soli 460 g wiśni w syropie 3 listki żelatyny Przygotowanie: Tortownicę (24 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki razem z orzechami rozdrabniamy i mieszamy z rozpuszczonym masłem. Układamy na dnie tortownicy, dokładnie ubijamy. Ser, żółtka, cukier waniliowy, budyń miksujemy na gładką masę. Następnie cienkim strumieniem wlewamy(...)herbatniki. Pieczemy 55 minut w temperaturze 180°C. Jeśli góra zacznie za bardzo zaczyna się przypiekać, nad blaszkę z ciastem wsuwamy dużą blachę od piekarnika. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika, studzimy. Do rondla przelewamy wiśnie wraz z syropem, podgrzewamy. Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie, dodajemy do wiśni, dokładnie rozprowadzając. Studzimy i wylewamy na wierzch sernika. Przekładamy do lodówki
R'n'G KitchenSernik jest wilgotny, sycący, bardzo podzielny. Chałwa wyczuwalna, aczkolwiek nie zdominowała smaku całego sernika, co dla mnie stanowi plus. Sernik z chałwą jest godny uwagi i polecenia, sami wypróbujcie. Składniki na spód: 250 g ciastek typu digestive w gorzkiej lub mlecznej czekoladzie 80 g masła, roztopionego Ciastka kruszymy w malakserze na drobny pył. Masło roztapiamy, dodajemy do herbatników(...)tortownicę ze spodem ciasteczkowym. Wlewamy masę serową i wygładzamy całość. Pieczemy około 60 minut w temperaturze 170ºC. Studzimy w wyłączonym i lekko uchylonym piekarniku, następnie w chłodnym miejscu, najlepiej przez całą noc. Dodatkowo: 200 g gorzkiej czekolady Czekoladę rozpuszcamy nad kąpielą wodną z odrobiną mleka. Polewamy nią wystudzony sernik. The post Pyszny Sernik z Chałwą appeared first
Made By Mom And SonJedno z moich ulubionych połączeń. D elikatny smak sernika z czekoladowo orzechową polewą. Pieczony w kąpieli wodnej, dzięki temu jest niesamowicie delikatny. Smakuje obłędnie! Sernik nie jest ani zbyt kremowy ani zbyt zwarty, na pewno wciąga od pierwszego gryza. Nie jest z tych które maga rosną a potem opadają. Bardzo prosty do przygotowania. Pasuje(...)kawy, na każdą imprezę czy imieninowe przyjęcie. Najlepszy deser jaki można przygotować. Składniki: Tortownica 26 cm Spód: 18 dag maślanych herbatników 10 dag roztopionego masła 1 łyżka cukru pudru Masa serowa: 1 kg tłustego zmielonego twarogu 5 jajek ¾ szklanki cukru 16 g cukru wanilinowego 1 budyń śmietankowy Dr.Oetker 2 łyżki mąki pszennej 50 g roztopionego masła ½ łyżeczki ekstraktu
Wanilia i Kardamonsernik. Jako miłośniczka serników byłam zachwycona jego smakiem. Bardzo lubię serniki i przy każdym przepisie na sernik o tym przypominam, a jest już trochę tych przepisów na blogu. Ostatnio wypatrzyłam w internecie sernik z nutellą. Trochę poczytałam, sprawdziłam kilka przepisów i zrobiłam. Wyszło pysznie. Od razu powiem, że sernik(...)tego, że lubię delikatniejsze serniki, ten mnie zachwycił. Kremowo czekoladowy smak sernika w połączeniu z miękką polewą czekoladową i orzeszkami..... poezja. Chwilami przypomina mi w smaku Ferrero Rocher. Spróbujcie koniecznie i dajcie znać co myślicie. Ciekawa jestem czy i Wam posmakuje. Składniki: Spód: 200 g. herbatników 120 g. masła Sernik: 1 kg. dobrej
Agusiowe smakołykiSernik na zimno z arbuzem Sernik z arbuzem to mój mały eksperyment. I można powiedzieć, że całkiem udany. Sernik wyszedł bardzo delikatny, lekko
na moim stole...Pyszny, smaczny, słodki, niesamowicie pachnący cytryną, łatwy w przygotowaniu sernik! Jak wiadomo większość serników często opada lecz nie ten! Dzięki temu, że sernik jest pieczony w kąpieli wodnej nie opada i jest bardziej wilgotny. My z rodziną takie serniki uwielbiamy na ciepło z łyżeczką gęstej kwaśnej śmietany, ale i podany na zimno smakuje bardzo dobrze. Zapraszam(...)Składniki: 1 kg twarogu sok z jednej cytryny skórka otarta z jednej cytryny 3 jajka 150 g masła szklanka cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego opakowanie dowolnych herbatników sól Przygotowanie: Herbatniki mielimy w malakserze, dodajemy 50 g roztopionego masła, zagniatamy. Powstałą kruszonką wykładamy tortownicę. Odstawiamy do lodówki na 20 min. Jajka ubijamy z cukrem i pozostałym roztopionym masłem
Kuchnia Łukaszaróżnych wersjach. Moja jest bez sproszkowanej śnieżki, którą zastąpiłam śmietanką kremówką. Uważam, że sernik w tej wersji jest zdrowszy i smaczniejszy. Od zawsze przeszkadzał mi w ciastach smak popularnej za czasów mojego dzieciństwa sztucznej, bitej śmietany. Śnieżny puch to ciasto bez pieczenia, smakuje jak sernik na zimno. Kokosowa posypka przyjemnie dopełnia smaku. Podane proporcje dostosowane są do małej(...)łyżki cukru pudru Posypka kokosowa 6 łyżek wiórków kokosowych 1 łyżka cukru 1 łyzka masła Spód herbatniki maślane Galaretki rozpuścić w gorącej, nie wrzącej wodzie i odstawić do całkowitego wystudzenia. Blaszkę o wymiarach 24×24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a na dnie poukładać gęsto herbatniki. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder. Połączyć
Pieguskowa Kuchniasernika sprawiający, że ciasto staje się puszyste) 100 g rodzynekMasa kokosowa: 6 białek 1/2 szklanki cukru 100 gram wiórków kokosowychW misce wymieszać 1 i 1/2 szklanki pokruszonych herbatników, 1/4 szklanki cukru, 1/4 szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich i 1/3 szklanki rozpuszczonego masła. Po wymieszaniu powinniśmy uzyskać konsystencję wilgotnego piachu. Wylepiamy tym dno naszej formy (fot.1). Pieczemy przez(...)skórkę pomarańczową ; obtoczone w mące. Masę sernikową przelać do formy o wymiarach 20 x 28 cm (fot.2). Piec około 70 min. w temperaturze 170ºC. Przygotować masę kokosową. Ubić białka z cukrem i dodać wiórki kokosowe. Masę wyłożyć na gorący sernik i piec jeszcze około 10-15 minut w tej samej temperaturze (fot.3). Po upieczeniu nie wyciągać od razu ciasta
Świat Ciastadawno do pieczenia sernika podchodziłam jak do jeża ... Aż w końcu zdobyłam się na odwagę i co się okazało ? , że nie taki sernik straszny jak go malują . Piekę je teraz co raz częściej i z każdym kolejnym mam wrażenie ,ze to już ten najlepszy , ten idealny. Nie inaczej oczywiście jest i tym razem :) Sernik z dodatkiem(...)innych moich serników , użyłam sera na sernik , takiego wiaderkowego . Wiadomą rzeczą jest ,że użycie lepszego sera , który sami pieczołowicie zmielimy wpłynie korzystnie na smak naszego wypieku ,ale ja wychodzę z założenia ,że życie należy sobie ułatwiać . Smak i konsystencja tego sernika mnie powala ... A do tego w końcu osiągnęłam sernik gładziutki ,płaski
Malinowa Kawiarenkaśmietankowy 5 jajek 100 gram skórki kandyzowanej 100 gram rodzynek Dodatkowo: 1 puszka masy makowej Helio 2-3 op. herbatników Biała polewa Helio Płatki migdałów Forma 25 x 40 cm. Sposób przygotowania: Dno formy wykładamy herbatnikami, na herbatniki wykładamy masę makową i równomiernie rozsmarowujemy. Masło ucieramy razem z cukrem i cukrem waniliowym, ucierając dodajemy po jednym żółtku(...)rodzynki. Na końcu ubijamy pianę z białek, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na masę makową i wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 60 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczony i ostudzony sernik polewamy polewą i posypujemy płatkami migdałów
Bajeczna Kuchniablogu mam przyjemność zaprezentować wam sernik. Musze się nieskromnie przyznać, że to chyba jeden z lepszych serników jakie do tej pory jadłam. Niestety łasuch tym razem nie podzielił mojego entuzjazmu, strasznie sernikoodporny z niego typ. A wy lubicie serniki? Składniki na tortownicę o śr.34 cm Spód: 250 g herbatników 100 g margaryny łyżeczka gorzkiego kakao Masa(...)mikserem. Dodajemy po jednym jajku a następnie po łyżce śmietany. Na koniec wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do tortownicy i pieczemy 50 minut w 160 stopniach (polecam najpierw spód a potem górę) Upieczony sernik odkładamy do ostygnięcia. Następnie wyjmujemy go z formy, polewamy roztopioną czekoladą i dekorujemy bitą śmietaną
ciastkarnia na kruchym spodziemiłośniczką serników . Na kruchych spodach , z owocami , kokosowe , czekoladowe , z brownie i wiele innych – wszystkie totalnie podbijają moje serducho! I wszystkie serniki kocham miłością bezgraniczna tak samo bardzo jak ciasto drożdżowe! Dziś przygotowałam dla Was przepis na chyba najlepszy sernik na świecie! Wydaje mi się nawet, ze swoim smakiem przebija ten dotychczas mój ulubiony – sernik(...)samego dnia i totalnie przepadłyśmy! Reszta rodziny również! Sernik jest idealnie kremowy, bardzo delikatny a zarazem nieziemsko puszysty i aksamitny. To najbardziej kremowy sernik, jaki w życiu jadłam! Jestem 100% pewna ( daję sobie uciąć rękę! ), że ten sernik stanie się Waszym ulubionym! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 24 x 28 ) * herbatniki – 150 g * ser biały 3x mielony
Ostra na SłodkoSernik na zimno z oczkiem Sernik na zimno, prosty i pyszny deser bez pieczenia. Mam nadzieję, że w takie upalne dni, nikt nie odmówi takiego deseru. Składniki: 1. warstwa 600 g sera tłustego 200 g jogurtu naturalnego 2 galaretki agrestowe 3/4 szkl gotowanej wody Dodatkowo : herbatniki w polewie czekoladowej - 170 g 2. warstwa 400 g sera
Kuchnia Danusimilky way, w archiwum bloga można też znaleźć sernik czy tradycyjne ciasto pieczone milky way. Dzisiejsze ciasto to smakowita masa mleczna (bardzo zresztą podobna, jak ta we wspomnianym Kinder Country, jednak tym razem dodałam odrobinę mleka w proszku mniej, aby masa była rzadsza i trochę nawilżyła ciasteczka) między czekoladowymi herbatnikami i polewa na bazie gorzkiej czekolady. Polecam
Słodkie inspiracjewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). W internecie można znaleźć mnóstwo przepisów na serniki z mlekiem i olejem, ale swój stworzyłam samodzielnie. Sernik jest mocno pomarańczowy - smakuje rewelacyjnie. Kusi cudownym, aromatycznym zapachem i jest niezwykle delikatny oraz kremowy. Dzięki dodatkowi oleju - długo pozostaje świeży. (Tortownica o średnicy 23 cm) Spód: 1,5 szklanki mąki(...)podpieczony spód i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 60-70 minut w 170 stopniach. (Sernik powinien odstawać od formy i być lekko rumiany.) Po ostudzeniu ciasto wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). Przed podaniem udekorować plasterkami świeżej pomarańczy. (Dodatkowo posypałam okruchami ciastek czekoladowych i ułożyłam mini herbatniki w polewie pomarańczowej
Di gotujełyżek mąki pszennej budyń śmietankowy 1 szklanka cukru 5 jajek (w temperaturze pokojowej) 200g herbatników maślanych 150g masła 3 łyżki miodu ok 200g malin 3 łyżeczki cukru pudru Przygotowanie: Herbatniki drobimy na "miał". W niedużym rondelku rozpuszczamy masło i delikatnie wlewamy do herbatników, dodając do nich również miód. Wszystkie składniki dokładnie łączymy i przekładamy do przygotowanej(...)sera, mieszając drewniana szpatułką. Całość wykładamy na herbatniki i delikatnie wyrównujemy. Maliny myjemy i miksujemy. Przesiewamy przez sitko, aby pozbyć się pestek. Mieszamy z cukrem pudrem i polewamy sernik. Wstawiamy do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika na 10 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 125 stopni i pieczemy jeszcze 70-80 minut (sernik należy obserwować). Studzimy
ChilliJemy