jabłkami! Pewnie pomyślicie sobie - jak to? prażone jabłka w serniku na zimno? Przecież to nie pasuje! Ależ moi drodzy Czytelnicy - pasuje, i to jeszcze jak! Uwielbiam ten sernik. Mogłabym je jeść i jeść i jeść. Polecam! 'sernik na zimno z prażonymi jabłkami' Składniki: * spód: - 400g herbatników lub ciasteczek degestive - 1 łyżka cukru lub cukru(...)jabłkowa: - 500ml soku jabkłowego - 3 łyżeczki żelatyny Herbatniki/ciastka pokruszyć na proszek, dodać cukier, cynamon i imbir. Wymieszać. Dodać rozpuszczone masło i dokładnie wymieszać. Wysypać do formy wyłożonej papierem do pieczenia (lub skorzystać z silikonowej formy z ceramicznym dnem Lekul e) i dokładnie wylepić jej dno. Schłodzić w lodówce przez 20-30 minut. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w plasterki
CookYourselfUwielbiamy serniki. Pieczone, na zimno, z owocami, z bakaliami, z galaretką... Opcji jest wiele :) A u nas na stole ostatnio królują serniki czekoladowe. Jednym z nich chcemy się podzielić, bo jest po prostu obłędny w smaku, Delikatny, słodki, ale nie mdły i niesamowicie puszysty. Naprawdę warto go zrobić! :) Nie zawiera w swoim składzie mąki, więc nadaje się(...)ciasteczkowy spód. Wstawiamy do piekarnika. Na dnie ustawiamy blachę z gorącą wodą. Zapobiegnie to nadmiernemu rośnięciu, ale również pękaniu ciasta. Ciasto pieczemy przez 1 godzinę. W połowie czasu zmniejszamy temperaturę do 160 stopni. Po godzinie wyłączamy piekarnik zostawiając sernik w środku na minimum kolejną godzinę lub do całkowitego wystygnięcia. Będzie w środku wciąż płynny, ale spokojnie - jest upieczony. Następnie
Kuchnia od dwojgaDziś coś specjalnego dla miłośników sernika. Przedstawiam Wam pyszny serniczek z batonikami Snikers i masą kajmakową. Sernik jest kremowy i delikatny w smaku, a przy tym bardzo snikersowy i słodki. Ale lubimy takie. Przed nami weekend, więc kalorii nie będziemy liczyć!! ;-) Smacznego!!!! Składniki na spód: 300 g herbatników, 100 g masła. Masa serowa: 1kg twarogu ( może być(...)Przygniatamy. Pieczemy 10 min w 200 C. Twaróg miksujemy z cukrem, budyniami i aromatem cytrynowym do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy po jednym jajku, miksujemy. Gotową masę serową przelewamy na ciasteczkowy spód. Pieczemy przez 15min w 170C, następnie zmniejszamy temperaturę piekarnika do 120C i pieczemy przez 90-100 min. Po upieczeniu wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim sernik przez
Passion of Cookingbudyniu waniliowego bez cukru (proszek) 2 łyżki mąki pszennej 250ml zimnej śmietanki kremówki 30% / 36% Wykonanie: formę (31x22cm i wysokości 6 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy herbatniki, jeden obok drugiego autorka przepisu zaleca aby wszystkie składniki masy serowej po za kremówką były w temperaturze pokojowej do miski wkładamy żółtka ,cukier oraz cukier waniliowy, ucieramy(...)kremówkę na koniec do masy twarogowo-jajecznej dodajemy ubite białka i ubitą śmietanę kremówkę, całość delikatnie mieszamy masę wykładamy na wcześniej już przygotowany herbatnikowy spód, wierzch wyrównujemy szpatułką sernik pieczemy w kąpieli wodnej przez około 70 minut w piekarniku nagrzanym do 170 ºC (blaszkę z sernikiem wkładamy do większej blaszki którą wypełniamy gorącą wodą do połowy wysokości formy
Słodkie zapomnieniekonkuruję z teściową o tytuł Mistrzyni Serników:) Jej Isaura albo sernik z brzoskwiniami nie mają sobie równych. Ale i ja nie jestem w ciemię bita, szybko się uczę, a do tego opracowałam już swój sposob na pyszne serniki. I nieskromnie powiem, że tym czekoladowym sernikiem mogłabym wygrać niejedną konkurencję. Sernik smakuje kremowo-czekoladowo, jest wilgotny, a jednocześnie(...)niespodzianką są aromatyczne śliwki z nutą rumu, a polewa z gorzkiej czekolady dopełnia całość. Jak cukierki "śliwka w czekoladzie", tylko w postaci sernika. Jednym słowem sernik smakuje nieziemsko:) Składniki: spód: 150g ciastek digestives (lub innych pełnoziarnistych herbatników) 50g masła masa serowa: 700g twarogu śmietankowego 200ml śmietanki 36% 150g gorzkiej czekolady (min 60% kakao) 3/4 szklanki cukru 4 jajka
Obiad gotowyFantastyczny sernik na zimno z borówkami amerykańskimi na kruchym spodzie herbatnikowym przygotowany na bazie serków homogenizowanych , może stanowić świetny deser lub podwieczorek. .Prostota wykonania sernika , mała pracochłonność a co najważniejsze obłędny smak jest jego główną zaletą. składniki na tortownicę 23 cm 200 g herbatników 50 g margaryny 3 opakowania serka homogenizowanego po 200 g 2 łyżki cukru pudru(...)następnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Margarynę roztapiamy na małym ogniu. Herbatniki miksujemy tak aby miały konsystencję bułki tartej . Do herbatników wlewamy rozpuszczoną margarynę ( może być ciepła) i dokładnie mieszamy aby składniki się połączyły. Na wyłożoną folia aluminiową formę do pieczenia wysypujemy rozkruszone herbatniki , dokładnie rozprowadzamy dociskając , możemy do tego użyć łyżki lub dłoni . Po czym formę
Smakowite Daniaserniki wiadomo nie od dziś. Moje ulubione to te ciężkie, mocne, zwarte, najlepiej z sera mielonego własnoręcznie, najlepiej chudego (najbardziej mi smakują), długo pieczone w niskiej temperaturze, w kąpieli wodnej. Ten taki jest. Dodatek kaszy manny sprawia, że jest niesamowicie bogaty i mokry, nie tam jakiś puszek. Najlepszy! Składniki: (26cm) SPÓD: 150 g ciasteczek lub herbatników(...)wcześniej, schłodzony spód. Piekarnik nagrzać do 150 stopni C. Na dolne piętro wstawić naczynie żaroodporne z wodą, tortownicę ustawić piętro nad "kąpielą parową". Piec około 70 minut. Po upieczeniu można polać polewą czekoladową. UWAGI: 1. Sernik miksuje się krótko, aby go zbędnie nie napowietrzać. 2. Nie oddzielamy białek od żółtek, bo wtedy piana "wynosi" sernik podczas
Cakes By Kejtwzięło na serniki. Był już świąteczny, były małe serniczki migdałowe, a dziś pora na kajmakowy. Bardzo kremowy, bardzo! Na spodzie herbatnikowym, w smaku przypominającym batoniki Twix. Jeżeli lubicie kremowe serniki, to ten przepis jest dla Was. Rodzinie smakował, ja jednak pozostanę przy bardziej konkretnych sernikach, ale kto co lubi :) A Wy jakie serniki lubicie(...)Mąkę przesiewamy i za pomocą łopatki mieszamy. Gotową masę przekładamy na ochłodzony, wcześniej przygotowany spód i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (160`C). Pieczemy około 70 minut (25 minut przed końcem ustawiamy na pieczenie dolne).Gotowy sernik studzimy w formie, następnie wstawiamy na całą noc pod przykryciem do lodówki. Dekorujemy kajmakiem.Smacznego
Słodkie Przyjemnościświęta to musi być też koniecznie sernik. Często jednak nie pieczemy go ze względu na ryzyko opadnięcia. Dziś podaję przepis na sernik który ładnie rośnie i nie opada, a do tego ma w sobie tylko odrobinę mąki. Zobaczcie sami jak łatwo od dziś można upiec dobry sernik Składniki: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego 6 jajek(...)mleka opakowanie herbatników 1 puszka masy orzechowej z kawałkami orzechówHelio Wykonanie: Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Oddzielamy białka od żółtek, ubijamy pianę. Żółtka dodajemy do sera, miksujemy, dodajemy cukry, mąki, mleko, proszek budyniowy, miksujemy. Dodajemy ostudzony tłuszcz, na koniec pianę, mieszamy delikatnie. Do prodiża wykładamy papier, obkładamy herbatnikami, wylewamy masą serową, pieczemy 60 minut. Studzimy
Z Majeczką w kuchnisprzęty jak np. te od Beko, które przychodzi z pomocą służąc nie tylko sprzętem, ale też cennymi radami, które możecie podejrzeć pod przepisem. ZŁOTY SERNIK NOWOROCZNY ZE SKÓRKĄ POMARAŃCZOWĄ Składniki: spód: 150 g herbatników 75 g masła 4 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej masa serowa: 500 g sera białego 250 g serka mascarpone 3 jajka 40 g mąki(...)spód: Herbatniki kruszymy bardzo drobno, mieszamy z rozpuszczonym masłem i skórką pomarańczową. Wysypujemy na dno tortownicy wyłożonej papierem i dociskamy. masa serowa: Wszystkie składniki na masę przekładamy do miski i miksujemy krótko do połączenia w jednolita masę. Przelewamy na spód z ciastek i pieczemy w kąpieli wodnej przez 50 minut w 180 stopniach. Po tym czasie sernik wyjmujemy
Bon appetit mon amiedawna chodził za mną sernik i w końcu pozwoliłam sobie na chwilkę przyjemności :) Sposób przygotowania jest niezwykle prosty i szybki. Tak naprawdę aby móc się nim delektować wystarczy ser , kremówka i kajmak . Dla urozmaicenia smaku , tak jak ja to uczyniłam , można sobie przygotować spód z herbatników, miodu i masła. A oto przepis :) Blacha o średnicy(...)jajka 3 łyżki mąki 200 ml kremówki Składniki na spód zagniatamy. Wykładamy pokrytą formę papierem do pieczenia. Twaróg miksujemy z cukrem , jajkami, mąką i kremówką. Masę przelewamy do formy.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy ok. 1 godz. Polewa na sernik: puszka masy kajmakowej 4 łyżki kremówki zmielone orzechy do posypki Kajmak podgrzewamy i łączymy
Różne smaki w kuchniJeden z najlepszych serników jakie jadłam. Dosłownie rozpływa się w ustach a jego delikatność w połączeniu z chrupiącymi orzechami smakuje nieziemsko. Kawałek tego sernika to prawdziwa bomba kaloryczna, ale nawet to nie jest w stanie powstrzymać przed sięgnięciem po następny kawałek. *foremka 25*34 cm Składniki: 1 kg sera białego w kostce 8 jajek 500 ml śmietanki kremówki(...)pieczenia. Na spodzie rozłożyć herbatniki. Ser zmielić w maszynce do mięsa najlepiej dwukrotnie. Żółtka utrzeć z cukrem. Nadal ucierając dodawać ser, kremówkę i olej. Budynie rozpuścić w mleku i wlać do masy serowej. Białka ubić z solą na sztywną pianę i dodać do sera. Masę serową wylać na biszkopty. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaprzepis od razu mnie zainteresował. Serniczki na parze? Bez pieczenia? Brzmi dobrze! Maliny miałam w lodówce i zabrałam się za robotę. Dla kogo: dla fanów serników dla lubiących wziąć ze sobą coś na wynos dla chcących spróbować sernika robionego na parze Składniki na spód: 20g masła 40g herbatników 20g orzechów laskowych (jeśli nie masz orzechów to możesz dodać
Mania Wypiekaniatego jeszcze wielka ochotę na pyszny serniczek, to bardzo proszę :) Sernik dyniowy zaspokoi Wasze oczekiwania smakowe. To jest to, co mi i Wam trzeba w zimną i mokra niedzielę ;) Wymiary blaszki: tortownica średnica 28 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia: 50-60 minut Składniki : Spod: 180 g herbatników czekoladowych 100 g masła 20 g mielonych orzechów Masa
Różne smaki w kuchniDziś przepis na świąteczny sernik i zarazem najlepszy sernik jaki jadłam! :) Dzięki temu sernikowi wiem już, że przepieczony sernik to nic dobrego. Ten przed wyłączeniem piekarnika jest blady i trochę płynny w środku - zostawiamy go w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami i wtedy się dopieka. Insp iracja z bloga ciastkozercy.pl. :) 1 kg sera w wiaderku 6 jajek(...)dowolna dekoracja/posypki 1. Herbatniki kruszymy blenderem. Masło roztapiamy, studzimy. Połowę wlewamy do pokruszonych herbatników (resztę zostawiamy do masy serowej), mieszamy, wykładamy na tortownicę (u mnie 21 cm), dociskamy. 2. Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy na najniższych obrotach miksera do połączenia składników. Masę wylewamy na herbatnikowy spód. 3. Sernik pieczemy w 160 stopniach przez
Szefowa kuchniświeżo i jako dodatek do ciast :) Ostatnio co weekend piekę ciasto kruche z truskawkami i pianką budyniową- z tego przepisu. W ten weekend postanowiłam zrobić trochę inną wersję sernika na zimno, a właściwie chatkę Baby Jagi z masą serową i truskawkami- wyszło bardzo smacznie. Składniki: 12 herbatników, ok. 7 truskawek, 1/2 opakowania sernika na zimno Dr Oetker
Aga w kuchnitego jeszcze wielka ochotę na pyszny serniczek, to bardzo proszę :) Sernik dyniowy zaspokoi Wasze oczekiwania smakowe. To jest to, co mi i Wam trzeba w zimną i mokra niedzielę ;) Wymiary blaszki: tortownica srednica 28 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia: 50-60 minut Składniki : Spod: 180 g herbatników czekoladowych 100 g masła 20 g mielonych orzechów Masa
Słodkości i nie tylkoSkładniki: (na tortownice o średnicy 18 cm) Masa serowa: 500 g serka homogenizowanego waniliowego, ja użyłam serka firmy President 35 g żelatyny- rozpuszczonej w 30 ml
KreatywnePiny