Sernik wiedeński. Jest to chyba najpopularniejszy sernik w Polsce. Jest to sernik bez spodu, jednak w tym przepisie użyjemy biszkotów , a masa serowa jest miękka i wyrafinowana. By uczynić ten sernik bardziej atrakcyjnym możemy dodać rodzynki lub skórkę pomarańczową , ale pysznie smakuje także bez dodatków. Sernik jest znakomitym ciastem , które sprawdzi się na co dzień(...)specjalne okazje i święta. Kiedy zimno na zewnątrz weźmy kawałeczek sernika i kawkę i zrelaksujmy się przez moment. Twaróg jest nam znany już od bardzo dawna, jeszcze nasze babcie korzystały z tego produktu aby przygotować farsz do pierogów ruskich lub far na słodko do naleśników. Wspaniały skład sera białego powoduje, że powinniśmy wdrożyć go do naszej diety. Twaróg jest świetnym
Zdrowy Styl JoannyUwielbiam serniki – w każdej postaci. Na zimno, na ciepło, owocowe, czekoladowe, z galaretką i z owocami… aż mi ślinka cieknie. Ale jak tu zjeść sernik na diecie z niskim ig? Większość serów jest dosładzana, do masy serowej dodawany jest cukier, a spód zwykle zrobiony jest z ciastek, albo w najlepszym razie z biszkoptu – z białej mąki
Jak gotować i nie zwariowaćmożesz przygotować puszystą babkę (jak babkę cytrynową) curry – limonkę możesz wykorzystać w aromatycznym curry z mleczkiem kokosowym sernik – sok z limonki i startą skórkę z limonki możesz dodać do sernika (zarówno takich pieczonych, jak i takich na zimno) ciasteczka – sok i skórkę z limonki możesz dodać do kruchych ciasteczek, aby dodać im aromat i smak koktajle(...)limonką możesz przygotować puszystą babkę (jak babkę cytrynową) curry - limonkę możesz wykorzystać w aromatycznym curry z mleczkiem kokosowym sernik - sok z limonki i startą skórkę z limonki możesz dodać do sernika (zarówno takich pieczonych, jak i takich na zimno) ciasteczka - sok i skórkę z limonki możesz dodać do kruchych ciasteczek, aby dodać im aromat i smak koktajle i smoothie
Via GustoWielkanoc w tym roku ucieka mi między palcami. Owszem, na gałązce w kuchni powiesiłam kolorowe jajka, a w wazonie stoją, lekko już przywiędłe, żonkile. W lodówce
Pożeraczka, czyli raz adobrzetakiej ilości jak w Polsce. I jak tu się poczuć jak w domu? Łatwo nie ma i trzeba się ratować dostawami z Polski. Dzisiaj chciałam zaprezentować wam sernik na zimno. Łasuch stwierdził, że bardzo wysoko podniosłam sobie tym ciastem poprzeczkę i teraz nie mogę upiec nic gorszego. hmm w sumie idealna motywacja dla ambitnej osoby. Ciasto zrobiłam(...)kolory nie w tej kolejności), wyszedł mi zatem tradycyjny obiad od początku do końca. Składniki na tortownicę o średnicy 32 cm Spód: 1/2 kostki margaryny duża paczka herbatników sernik: 700 g gęstego jogurtu naturalnego 250 ml śmietany 30% 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny mus: 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe Wykonanie: Herbatniki kruszmy na drobne okruchy
ciastkarnia na kruchym spodzieNo dobrze. Mimo choroby, pracy i śniegu doszłam do wniosku, że nie może być tak zupełnie nieświątecznie. Chcę czy nie - mamy Wielkanoc! Postanowiłam więc jednak przygotować
Pożeraczka, czyli raz adobrzecoś jest "och i ach", a ten sernik jest taki trochę kontrowersyjny:) Jego smak jest bardzo specyficzny, słodki i kwaśny... orzeźwiający , więc dobry jako alternatywa dla sernika na zimno w upały. I jest smaczny, ale taki... inny. Może zbyt wiele po nim oczekiwałam? W każdym razie próbowało go sześć osób - połowa była zachwycona, a reszta stwierdziła(...)się, jeśli nie będzie Wam smakował. Być może dołączycie do grona tych zachwyconych? Na imprezę rodzinną wybrałabym jednak jakiś bardziej tradycyjny (polecam np. wiedeński ), zwłaszcza jeśli zapraszacie babcie ;) Sernik ma bardzo kremową konsystencję , ja od siebie dodałam odrobinę mąki pszennej, dzięki temu nie był rzadki i pozostał kremowy, ale jednocześnie delikatnie popękał. W oryginale przepisu
Kraina Tysiąca Smakówmoim blogu znajdziecie już kilka przepisów na różne serniki, zarówno te pieczone jak i na zimno. Tym razem mam dla Was propozycję na szybki sernik gotowany. Przepis znalazłam w swoich zapiskach, kiedyś prowadziłam zeszyt ze sprawdzonymi przepisami. Sernik przygotowany jest w pół godziny, potem już tylko musi odstać trochę w lodówce. Spód z biszkoptów, gotowany sernik
Zrób to smacznieW weekend mieliśmy gości. Jak zawsze w tego typu sytuacjach, po dwóch pięknych, słonecznych dniach, przyszła szarawa sobota i deszczowo-mglista niedziela. W planie był długi
Pożeraczka, czyli raz adobrzeCześć Kochani, wykorzystując to, że sezon na truskawki w pełni chcę Was dziś zaprosić na rewelacyjny sernik pieczony (nie na zimno) z truskawkami. Smakuje rewelacyjnie, jest wilgotny, kremowy, wysoki i przepyszny. Zapraszam ***zapraszam też na film z jego przygotowaniem krok po kroku SKŁADNIKI *blaszka ok 25x35cm CIASTO -2,5 szkl mąki pszennej tortowej (szklanki(...)kroimy na mniejsze kawałki. Następnie dodajemy do nich mąkę ziemniaczaną i mieszamy. wykładamy na ciasto Ciasto z zamrażarki trzemy na tarce o grubych oczkach lub rwiemy palcami i posypujemy sernik. Sernik wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 50 minut. Sernik studzimy i wstawiamy do lodówki na co najmniej
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuTort lodowy, który smakuje jak sernikowe lody z dodatkiem czekolady i orzechów... Pyszny! Na czekoladowym spodzie, z kawałkami wafelek Lusette... Udekorowany ubitą śmietanką i wspomnianymi wafelkami
Domowa cukiernia Ewyniego owoce borówki amerykańskiej które nadały mu wyjątkowego smaku i aromatu. Do pieczonych serników używam twaróg do zmielenia( nie z wiaderka). Sernik z wiaderka używam do serników na zimno. Składniki: 1 kg twarogu półtłustego 7 szt jajek 80 g margaryny lub masła 1,5 szkl cukru 2 łyżeczki esencji waniliowej 1 szt budyń waniliowy 250 g borówki amerykańskiej(...)pieczenia i wylać masę serową. 100 g borówek zmiksować w blenderze dosłodzić do smaku i za pomocą łyżeczki na górze sernika zrobić okręgi. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 160 stopni na 1 godzinę. Wyłączyć piekarnik, sernik pozostawić jeszcze na 15 minut w piekarniku. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i ostudzić. Zimny sernik polać lukrem i udekorować borówkami
Ala piecze i gotujeDeser który pojawia się obowiązkowo jak tylko pojawią się pierwsze świeże truskawki. Delikatny i kremowy na czekoladowej chrupce z dużą ilością truskawek
Andzia Pichcidomu. Wystarczy, że wszystkie ogromne markety, którym towary się terminują, wyrzucają tony takich produktów na śmieci. Wyrzucają miliony złotych na wielkie wysypiska gnijących odpadów spożywczych. Wymyśliła serrnik - niesernik na zimno. Płatki posłużyły za spód. JOGURTOWIEC NA ZIMNO. /autorski;/ torownica o średnicy 21 cm 3 jogurty z ziarnami po 400g 6 łyżek stołowych żelatyny 1/2 szklanki mleka* 200 g płatków śniadaniowych
W kuchni Karmel-itkiSkładniki: – ok. 150 g ciasteczek maślanych – ok. 80 g płatków orkiszowych – 100 g roztopionego masła – 500 g ricotty – 2 galaretki o
I LOVE LIFESkładniki : • 1 kg twarogu sernikowego (zmielonego, z wiaderka) • 1 mała paczka (ok. 100 g) biszkoptów • 600 g truskawek • 1 galaretka truskawkowa • 2 łyżki żelatyny • 1/2 szklanki
KUCHNIA POLSKA