Składniki: KRUCHE KAKAOWE: mąka tortowa 3 szklanki, margaryna 15 dag, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, kakao 3 łyżki, jajka 1 sztuka "XL", śmietana kwaśna 4 łyżki SERNIK: twaróg 1 kg/wiaderko, cukier 1 szklanka, jajka 4 sztuki "XL", budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, aromat waniliowy 1 łyżeczka, skórka pomarańczowa kandyzowana 125 gram, cukier puder - ile potrzeba zimną(...)margarynę, śmietanę i pozostałe składniki ciasta kruchego posiekać siekaczką lub nożem lub mikserem lub w robocie, ciasto podzielić na dwie części: mniejszą i większą, zawinąć w woreczkach i do zamrażalnika na godzinę schować wszystkie składniki na sernik o temperaturze pokojowej włożyć do miski i mikserem zmiksować z 3 minuty na dużych obrotach tortownica 24 cm wyłożona papierem do pieczenia
W Mojej Kuchni Lubięjabłek Lecznicza nalewka z czarnej porzeczki Sok z czarnej porzeczki Zbiór przepisów z wykorzystaniem czerwonej porzeczki: Roladka z czerwoną porzeczką Kruchy placek z porzeczkami i bezą Porzeczkowa fantazja z serem Kruche z porzeczkami - taki oszukany sernik Ciasto grysikowe z kremem czekoladowym Ciasto lawendowo - porzeczkowe Chałka z białym serem i czerwoną porzeczką Bułeczki z kremem waniliowym i porzeczkami
Z miłości do słodkościKruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiekana i jako słodka tarta podana. Ser mascarpone z kilkoma składnikami zmiksowany i z physalis do
Moniki SmakołykiSkładniki na kruche ciasto mąka pszenna, 3szkl cukier, 1szkl margaryna, 250g kakao, 3 łyżki żółtka, 3szt proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki Składniki na masę serową
Gotowanie moimi oczamidoświadczenie w sernikach mam naprawdę spore. Sam sernik jest odpowiednio słodki, dość wyważony i kremowy, spód z ciemnych herbatników podkreśla go posmakiem czekolady, a pieczone morele są nadzwyczajnym, lekko kwaskowatym dodatkiem, który zaskoczy niejednego wielbiciela serników. Morele wcześniej się piecze, aby były miękkie i bardzo aromatyczne, a dopiero później lądują na wystudzonym już serniku. Sernik ozdobiłam dodatkowo(...)przepisy: sernik tradycyjny sernik z jagodami sernik z borówkami sernik z malinami sernik z kajmakiem sernik z brzoskwiniami blok czekoladowy Pyszny sernik z bezą Sernik z bezą Sernik z solonym karmelem Sernik pomarańczowy Sernik z rodzynkami Sernik z wiśniami Sernik piernikowy Sernik dyniowy Sernik
nietylkopasta.plWitajcie :) Czy tylko ja nie mogę się w grudniu obyć bez cynamonu? Jeżeli macie podobnie, weźcie pod uwagę upieczenie tego sernika na święta. Sernik jest mocno czekoladowy z wyraźnym piernikowo-cynamonowym smakiem i spodem z kruchych pierniczków. Jednak masa serowa może być upieczona także samodzielnie, bez spodu. Nie wymaga też dodawania mąki, co może być istotne dla wszystkich, którzy(...)wypieków. Dodatkowo to taki sernik "last minute", ponieważ robi się go szybciutko, a dwie godziny chłodzenia w lodówce, to całkiem krótki (jak na sernik) czas. Składniki tortownicę 26 cm: Spód 160 g kruchych pierników 50 g mielonych migdałów 45 g roztopionego masła Piekarnik rozgrzać do 180°C. Wszystkie składniki zmiksować w malakserze do uzyskania struktury mokrego piasku. Spód
Pełny talerzSernik jest bardzo puszysty i smakuje jak sernik pieczony . Do sernika przygotowałam spód na ciastkach digestive. Można oczywiście wykorzystać inne ciasteczka , granolę , upiec kruchy spód lub biszkopt . Poza tym polałam sernik pysznym ganaché. Do dekoracji wykorzystałam truskawki. Coraz częściej pojawiają się w sklepach ale wciąż są wodniste i bez smaku. Na zdjęciu prezentują się mimo wszystko ładnie
codojedzeniaDzień dobry :-) Dziś przepis na pyszny, naprawdę pyszny sernik z brzoskwiniami. Przepis znalazłam tutaj ( klik ), ciasto wyszło idealne, z pysznym kruchym ciastem i bezą. Jest wysokie i bardzo smaczne, a duża ilość brzoskwiń dodaje mu jeszcze smaczku :-) Mam nadzieję, że lubicie i skorzystacie z przepisu, bo warto :-) Sam sernik najlepszy jest na drugi, a nawet trzeci dzień :-) Miłego(...)zimnego masła 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 szklanki mąki pszennej 1. Wszystkie składniki umieszczamy w malakserze i miksujemy do uzyskania gładkiej kuli kruchego ciasta. Składniki możemy też dać na stolnicę i po prostu zagnieść :-) 2. Ciasto dzielimy na dwie części (60/40) i wkładamy na jakieś 30 minut do zamrażalnika. Po upływie czasu większą
kruche babeczkipreferuję wino…;)! Jak ja mam dość zimna!!! Lato proszę przyjdź:)! Tęsknię!!! A żeby umilić czekanie na lato proponuję przepis na sernik z brzoskwiniami, który to przepis moja Mama znalazła w jakiejś gazecie.Sernik jest bardzo delikatny, z kruchym spodem i bezową pianką. Niestety ser z wiaderka, którego użyłam – bo nie miałam innego do wyboru – nie był najlepszej
UgotujmyTo.plniczego Wam nie zabrakło a zajączek Was hojnie obdarzył. Niech to będzie czas spokoju i wytchnienia od codzienności :) To już ostatni przepis przed świętami. Padło na sernik. Taki jaki lubię - ciężki, na kruchym cieście, aromatyczny i pełen rodzynek (za co M się na mnie prawie obraził, bo ich nie lubi :P). Taki sernik, to ja mogę jeść. Sięgnęłam
My simple kitchenwprowadzają klimat świąt na długo przed. 4. Kruche ciasteczka Twix z czekoladą i karmelem Kruche ciasteczka Twix, czyli karmel i czekolada na maślanym spodzie. Wytrzymają całe święta na stole, pod warunkiem, że nikt nie zacznie ich jeść… bo jak już zacznie to znikną w kilka minut wszystkie . 5. Sernik Nowojorski I czas na klasyk! Sernik, u mnie(...)Zebra na maśle Zebra na maśle jest klasyczna, podstawowa i ozdobna. Znowu smak czekoladowy wzmocniony mocnym espresso, przez co masa kakaowa przypomina trochę brownie. 7. Sernik warstwowy o smaku lodów czekoladowych Spód przypomina kruche ciasteczko, warstwa sernikowa z kakao wygląda i smakuje jak lody czekoladowe, a wszystko pokryte bitą śmietaną i czekoladą. Ogólnie bardzo prosty sernik, który
Słodkie Gotowanietwarogu (najlepiej tłustego) lub dobrej jakości twarogu z wiaderka (ja wykorzystałam twaróg z Piątnicy). Sernik z poniższych proporcji możecie upiec w formie o wymiarach 24x24cm. Sernik chałwowo-kakaowy Składniki: ciasto kruche 130g (około 3/4 szklanki) mąki pszennej 60g masła 50g cukru pudru 1 żółtko 1 łyżeczka kakao szczypta soli masa serowa 1 kg dwukrotnie zmielonego twarogu (najlepiej tłustego(...)połączenia się składników - na podpieczony kruchy spód nakładać po 1 łyżce masy, najpierw jasną, potem obok ciemną - powinna utworzyć się jasno-ciemna szachownica (jeśli pomiędzy masami są wolne luki, należy je uzupełnić masą w odpowiednim kolorze) - na utworzoną szachownicę nałożyć drugą warstwę masy, tym razem na jasny kolor nakładając kolor ciemny i odwrotnie - sernik wstawić do piekarnika i piec
Smakołyki Berenikipowodzeniem zastąpić mrożonymi ( po uprzednim ich rozmrożeniu i osączeniu ); można też użyć owoców z puszki lub zrezygnować z nich całkowicie. W każdym z ty ch wariantów sernik będzie udany i smaczny :) Polecam :) Kruchy spód: 150 g mąki pszennej 80 g masła, zimnego 20 g smalcu, zimnego ( smalec zwiększa kruchość ciasta, ale nie jest konieczny, w jego miejsce można dać(...)tylko do połączenia. Masę serową wylać na podpieczony i przestudzony kruchy spód. Na wierzchu poukładać owoce, posypać płatkami migdałowymi. Piec w temperaturze 150° - 160°C przez około 75 minut, aż środek sernika będzie ścięty i sprężysty. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, lekko uchylić i zostawić w nim sernik do całkowitego wystudzenia. Wystudzony sernik włożyć do lodówki na kilka
Opowieści z piekarnikadość ciężka, dzięki wykorzystaniu własnoręcznie mielonego twarogu. Sernik bardzo dobrze się kroi, należy tylko uważać przy porcjowaniu truskawek. Upiekłam go w formie o wymiarach 24x24cm. Sernik waniliowy z truskawkami Składniki: ciasto kruche 120g mąki pszennej 60g masła 40g cukru pudru 1 żółtko 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii szczypta soli masa serowa 600g twarogu przynajmniej dwukrotnie zmielonego (u mnie(...)przekrojonej wzdłuż laski wanilii oraz przesianą mąkę, składniki krótko zmiksować (30-60 sekund) - na upieczony spód z ciasta kruchego wyłożyć masę serową, wyrównać - na masie serowej w lekkich odstępach od siebie ułożyć truskawki lub ich połówki (przecięciem do spodu) - sernik wstawić do piekarnika, piec 60-75 minut do ścięcia się masy, zwłaszcza na środku (powierzchnia powinna być sprężysta
Smakołyki Berenikizapobiegnie klejeniu się ciasta do wałka. Przed pieczeniem ( po wylepieniu formy ) nakłuwamy ciasto widelcem – zapobiegnie to wybrzuszaniu się ciasta w trakcie pieczenia. Jeżeli pieczemy kruche ciasto jako blaty pod sernik czy inne ciasto z masą to podpiekamy je wcześniej ok. 10 minut, a następnie studzimy – unikniemy w ten sposób zakalca. Jeżeli pieczemy spody do tart czy też(...)takie pieczenie zapobiegnie spływaniu boków ciasta. Po ok. 10 minutach wysypujemy groch i ściągamy folię , a następnie dopiekamy. Studzimy przed nałożeniem nadzienia. Absolutnie nie dodajemy proszku do pieczenia do kruchego ciasta. PROPORCJE: Używane przeze mnie proporcje na kruche ciasto: (forma do tarty ok. 28 cm): SKŁADNIKI: * zimne masło – 150 g * przesiana mąka – 250 g * sól – 1 szczypta
Ostra na Słodko