budyń i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Białka ubijamy na pianę. Do zmiksowanego sera dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy łyżką drewnianą. Masę serową wykładamy na upieczone i wystudzone ciasto kisielowe. Pieczemy w temp. 160 st. C ok. 1 godz. składniki na polewę czekoladową: 50 g masła 1/4 szkl cukru 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki mleka Upieczony sernik
Domowy Smak JedzeniaŚliwkowy sernik Ciasto robi się prosto i szybko, Masa sernikowa z owocami na kruchym spodzie. Składniki na ciasto: · ½ szklanki cukru pudru · 10 dag margaryny · Niepełna szklanka mąki pszennej · 6 żółtek(...)Składniki na masę: · 125 dag sera zmielonego · Szklanka cukru · 1 ½ opakowania budyniu waniliowego · 10 jajek · 1 ½ kostki margaryny · 100 g śliwek suszonych Składniki
Kulinarna ChwilaUwielbiam sernik, a ciasteczka Oreo w szczególności. Postanowiłam połącz serek z ciasteczkami. Kombinacja wyszła nieziemska! Składniki: Kruche ciasto: 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 5 łyżek oleju 3 łyżki ksylitolu szczypta soli Masa serowa: 1 opakowanie serka homogenizowanego (400g) 5 łyżek ksylitolu 2 jaja 1 opakowanie (40g) budyniu waniliowego aromat 8 ciastek Oreo Sposób przygotowania: Kruche ciasto Do miski wsypujemy
Truskawkowa Fiestautartych żółtek dodać olej, budyń i stopniowo twaróg oraz mleko. Bardzo rzadką masę wylać na kruche ciasto. Ponownie wstawić do piekarnika (najlepiej opcja pieczenia od dołu). 6. Białka ubić na sztywną pianę. Na koniec dodać cukier, krótko miksować. Wyłożyć na ciasto i piec do uzyskania złotego koloru. 7. Upieczony sernik pozostawić do całkowitego wystygnięcia i pojawienia się rosy - kropelek
A Ty Smakuj MnieWitajcie :) Na dworze zimno i wietrznie na osłodę dnia mam dla Was pyszne błyskawiczne serniczki. Nie potrzeba do nich wielu składników. Bez masła i budyniu
Sama słodycz i szczypta chiliJaglany budyń w 2 wersjach (wegański)/Millet pudding in 2 versions (vegan): z gorzką czekoladą / with dark chocolate bez czekolady / without chocolate 2. Jaglane praliny w 2 odsłonach/Millet pralines in 2 styles: z białą czekoladą / with white chocolate z deserową czekoladą / with dark chocolate 3. " Sernik" jaglany w 2 wersjach (wegański)/Millet "cheesecake" in 2 versions
Qlinarnie i Qlinarnieserii "bez pieczenia". Tym razem sernik w nieco innym wydaniu, ale równie pyszny co tradycyjny. Przekładany herbatnikami, polany polewą czekoladową, znakomity do kawki czy popołudniowej herbatki. No i oczywiście bardzo szybki do przygotowania! 1 kg sera (twaróg podwójnie zmielony - u mnie posiekany w malakserze) 4 jajka 1 szklanka mleka 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru 1 szklanka cukru
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanietego co pozostało mi z pieczenia większego sernika... a, że jagody uwielbiam - nie mogło ich i tym razem zabraknąć :) Wyszło małe co nieco do herbaty. Składniki : 25 dag serka twarogowego z wiaderka 3-4 łyżki cukru pudru ( według uznania) 3 całe jajka 1 jogurt naturalny 190 g 5 łyżek jagód 30 g budyniu śmietankowego 2 łyżki oleju rzepakowego paczka
Proste Potrawytruskawkami i galaretkę do kawusi. Sernik gotowany na biszkopcie z truskawkami Składniki: BISZKOPT jajka-6 szt cukier-1 szklanka mąka-1 szklanka proszek do pieczenia-1 łyżeczka kakao-3 łyżki MASA SEROWA ser biały w kostkach - 1 kg mleko - 1/3 szkl jajka - 4 szt cukier - 250 g masło - 200 g budyń śmietankowy - 1 opak Galaretka do zalania galaretki
Kuchnia Danusipowtarzać się jak bardzo uwielbiam sernik, dorzucam do listy "najlepsze ciasta" i ten - czekoladowy z malinami. Na przywołanie jeszcze ciepłych dni, by chociaż lato zostało z nami do końca tego miesiąca. Składniki na spód 250g herbatników czekoladowych 100g masła masa serowa 750g twarogu tłustego dwukrotnie zmielonego 4 jajka 1 opakowanie budyniu czekoladowego 3/4 szklanki cukru 120 ml śmietanki
pink envelopeSkładniki: 200 gram herbatniki pomielone, 1/2 kostki masło lub margaryna miękkie, 4 sztuki jajka, 3/4 szklanki cukier, 800 ml jogurt naturalny gęsty, 1/2 szklanki olej rzepakowy
W Mojej Kuchni LubięPrzygotuj kilogram dobrze odciśniętego tłustego białego sera (nie może być kwaśny. Możesz też ułatwić sobie zadanie i kupić zmielony już ser), dwie niepełne szklanki cukru, 8 jaj, kostkę masła, budyń waniliowy, olejek waniliowy lub 3-4 torebki cukru waniliowego a jeszcze lepiej laskę prawdziwej wanilii, którą kroi się drobno, cytrynę i bakalie: torebkę (10 dag) rodzynek, 3 dag płatków migdałowych(...)mówiąc, od teraz nie wolno ci go używać! Delikatnie mieszając łyżką, powoli łączysz pianę z masą serową i nie zwlekając, zgarniasz do przygotowanej wcześniej tortownicy, wygładzasz wierzch. 4. Upiecz sernik Jeżeli piekarnik osiągnął już właściwą temperaturę, wkładasz sernik na środkowy poziom. Nie otwierasz drzwiczek, nie zaglądasz do wnętrza co 5 min. Po 40 min zerkasz przez szybkę
Kocham CzekoladęPrzygotuj kilogram dobrze odciśniętego tłustego białego sera (nie może być kwaśny. Możesz też ułatwić sobie zadanie i kupić zmielony już ser), dwie niepełne szklanki cukru, 8 jaj, kostkę masła, budyń waniliowy, olejek waniliowy lub 3-4 torebki cukru waniliowego a jeszcze lepiej laskę prawdziwej wanilii, którą kroi się drobno, cytrynę i bakalie: torebkę (10 dag) rodzynek, 3 dag płatków migdałowych(...)mówiąc, od teraz nie wolno ci go używać! Delikatnie mieszając łyżką, powoli łączysz pianę z masą serową i nie zwlekając, zgarniasz do przygotowanej wcześniej tortownicy, wygładzasz wierzch. 4. Upiecz sernik Jeżeli piekarnik osiągnął już właściwą temperaturę, wkładasz sernik na środkowy poziom. Nie otwierasz drzwiczek, nie zaglądasz do wnętrza co 5 min. Po 40 min zerkasz przez szybkę
Kocham Czekoladęsernik na kruchym spodzie i bezą na wierzchu. A skąd nazwa "sernik z rosą"? To za sprawą kropelek, które magicznie wytwarzają się na bezie po jej upieczeniu. Sernik zachwyca nie tylko wyglądem ale i smakiem. Jest kremowy, delikatny, lekki, aksamitny. Za każdym razem, kiedy tylko go upiekę znika w ekspresowym tempie :) Składniki na dużą prostokątną blachę: Kruche(...)koniec pieczenia sernika przygotować piankę bezową. Po upieczeniu sernika piekarnik zmniejszyć do 150'C. Pianka bezowa: * 6 białek * 1 szklanka drobnego cukru * szczypta soli Wykonanie: Białka ubić mikserem na sztywną pianę, mieszając dalej stopniowo dodawać cukier. Ubijać około 5-6 minut aż w pianie nie będą wyczuwalne grudki cukru. Pianę wyłożyć na upieczony, gorący sernik. Można zrobić wzór, falę
Zrób to smacznie