Czarno biały pyszny sernik :) , dla tych co lubią sernik z dodatkiem ciasta. Składniki na ciasto: 3 szk mąki tortowej 1 szk cukru pudru 5 żółtek 25 dag margaryny 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Zarobić ciasto jak na kruchy placek szybko zagniatając. Ciasto podzielić na 2 części i schłodzić w zamrażalniku. Masa serowa
Apetyczna babeczkaprzestudzoną polewę wylewamy na sernik - powinna być na tyle gęsta, żeby nie spłynąć w ciągu 10 sekund z blatu kuchennego. Całość najlepiej wstawić na noc do lodówki, żeby sernik stężał jeszcze bardziej. Skoro było o dzieciństwie to musi być Kult :) Tym bardziej, że pomarańczowa trasa niebawem
sama złodyczJeżeli przepadacie za lekkimi i wilgotnymi sernikami a w dodatku lubicie kakao to ten sernik jest właśnie dla Was. Dzięki mascarpone nie jest ciężki ani zbity i wręcz rozpływa się w ustach. Przepis znalazłam na blogu u siostry i zmodyfikowałam go po swojemu. To co zabieracie się za pieczenie? ;)Składniki na blaszkę o wymiarach 25x35cm: ciasto
Ze smakiem i z pasjąciemnej. Tak aż do wyczerpania ciasta. Tortownica będzie prawie pełna, ale nie ma obaw nic nie wypłynie, bowiem ciasto gwałtownie nie rośnie. I teraz chyba najważniejsze, czas pieczenia: sernik wkładamy do nagrzanego do 100*C piekarnika i pieczemy 80 minut, na termoobiegu. Następnie zwiększamy temperaturę do 125*C i dopiekamy jeszcze 50 minut( też termoobieg). W drugim etapie
Smaczne ZdrowePyszny kakaowy serniczek z pianką na każdą okazję. Zamiast pianki można sernik polać polewą czekoladową. Sernik kakaowy z rosą SKŁADNIKI: CIASTO: margaryna - 3/4 kostki żółtka -3 szt cukier - 0,5 szkl cukier waniliowy - 1 opakowanie mąka - 2 szkl proszek do pieczenia - 1 łyżeczka tłuszcz do formy MASA SEROWA: kakao- 2 łyżki 3 jajka + 1 żółtko cukier
Kuchnia Danusipatelni tak aby uzyskać złoty, karmelowy kolor, po czym wrzucamy jabłka. Podgrzewamy, uważając aby jabłka się nie rozpadły:) dodajemy łyżką masła oraz cynamon masę jabłkową wykładamy na ciepły sernik. Podajemy oproszony cynamonem SMACZNEGO
Luźna Kuchniaczas na sernik. Jeszcze trochę i polubię pieczenie... Muszę przyznać, że nie trudno go zrobić, a radość jedzenia jest wielka dla całej rodziny. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority(...)para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif";} SERNIK Ciasto: 4 żółtka, 3 szkl. maki zwykłej, 3 łyżki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, kostka margaryny Masa serowa
Kuchnia Beatyzera, nie mam nawet umytych jeszcze okien! Oj! Czeka mnie dużo roboty :) Zdecydowanie mniej roboty jest przy tym serniku! Wystarczy chwila, plus trochę na upieczenie i macie cudowny, domowy sernik bez dodatku mąki! Czego chcieć więcej? Hmm, może słońca?! "Składniki:400 g sera białego200 g serka naturalnego/waniliowego50 g pokruszonych biszkoptów5 jaj3/4 szklanki cukru50 g masła2 łyżki cukru z prawdziwą
Słodkie Przyjemnościzblanszować: wrzucić do gorącej wodę na 2 minuty, przełożyć łyżką cedzakową do zimnej wody z lodem. Odsączyć, dodać pozostałe składniki sosu (zostawić pół porcji pistacji do dekoracji), zmiksować blenderem.5.Zimny sernik posmarować bardzo cienką warstwą masła migdałowego, posypać posiekanymi pistacji, schłodzić. Podawać z sosem miętowo-bazyliowym
SzczyptaSmaQpierwsze ciasto z truskawkami w tym roku... wybór padł na sernik na zimno, prostszego przepisu nie znajdziecie... a jak dla mnie nie dość, że najprostszy to jeszcze najlepszy sernik na zimno!!!SKŁADNIKI: 1 kg sera zmielone, 1/2 laski wanilii, 2 żelatyny fix deserowe, 2 galaretki truskawkowe, ok. 20 truskawek, 1/2 paczki okrągłych biszkoptów. Przygotowanie: Biszkopty
Aga w kuchniJako że moja dusza dziecka bez przerwy doprasza się słodkości i śliczności, ten sernik musiałam upiec! Mimo że nie wyszedł tak jakbym tego chciała, bo przez nieszczelną blachę wyciekła mi 1/4 ciasta to i tak sądzę, ze efekt jest godny uwagi i nie przejdzie obojętnie obok niego żaden wielbiciel kiczu i festynów :) Spód: 250 g mąki 80 g cukru(...)bywa, musiało się to stać właśnie przy okazji robienia tego ciasta, gdzie precyzja jest koniecznym warunkiem - kolory więc trochę się zmieszały. Po upieczeniu i schłodzeniu sernika w lodówce (najlepiej przez całą noc) ucieramy masło z cukrem pudrem i galaretką. Porcjami dolewamy schłodzoną śmietankę, ubijamy całość na sztywno. Przekładamy na wierzch ciasta, łopatką wyrównując powierzchnię i posypujemy
sama złodyczbiałka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, wykładamy łyżkami pianę tworząc falistą powierzchnię, ciasto wraca do piekarnika na kolejne 30 min., po czym wyłączamy piec, trzymamy sernik jeszcze 10 min., w tym czasie robimy polewę, (wszystkie składniki łączymy podgrzewając na małym ogniu) i gorącą polewamy ciasto
Kuchnia BeatyMój pierwszy pieczony sernik, przygotowany na wzór tradycyjnego przepisu - na kruchym spodzie z intensywnie brzoskwiniową masą serową i resztą kruchego ciasta. Szybki w przygotowaniu i pyszny - nie może się nie udać! Składniki (na tortownicę o średnicy 23 cm.) : kruche ciasto - 400 g mąki (u mnie pół na pół krupczatka z pszenną pełnoziarnistą) - 200 g masła
Kuchnia Elliepozostały w lodówce. Tym razem miałam otwartą puszkę z mleczkiem kokosowym. Ostatnio piekłam ciasto z mleczkiem kokosowym ( ciasto kokosowe ), ale trzeba było dzisiaj wymyślić coś nowego i tak powstał sernik kokosowy na zimno :) Składniki: 400ml mleczka kokosowego żelatyno-fix 5 sztuk ptasiego mleczka 30g startej gorzkiej
Amatorka kuchennaPrzepis na Dietetyczny Sernik z Brzoskwiniami. Bardzo Łatwy w przygotowaniu . Zapraszam do wypróbowania . CZYTAJ DALEJj
Sylwetka Od Kuchni