kolejny fantastyczny przepis dla wielbicieli serników , brownie czy też innych ciast czekoladowych. Delikatne czekoladowe ciasto ala murzynek , połączone z obłędną serową masą i soczystymi brzoskwiniami. Fantastyczna całość , której smak zabiera nas wprost do 7 nieba! Polecam! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka pszenna – 1 szkl * jajko – 2 szt * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * masło – 125 g * cukier(...)szkl * budyń waniliowy – 60 g * brzoskwinie z puszki – ok. 150 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Brzoskwinie odsączamy z syropu. Kroimy na plastry. CIASTO: Miękkie masło ,cukier , kakao i wodę gotujemy na małym ogniu do połączenia, studzimy. Dodajemy żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia – miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę , dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Wlewamy
Ostra na Słodkomojprzepisna.pl | Chłodnik z miętową nutą Stragany pękają w szwach od botwinek, rzodkieweczek, szczypiorków i koperków dodajcie jeszcze do tego świeżego ogóreczka, kilka listków mięty i powstanie
moj przepis namojprzepisna.pl | Chłodnik z miętową nutą Stragany pękają w szwach od botwinek, rzodkieweczek, szczypiorków i koperków dodajcie jeszcze do tego świeżego ogóreczka, kilka listków mięty i powstanie
moj przepis namojprzepisna.pl | Chłodnik z miętową nutą Stragany pękają w szwach od botwinek, rzodkieweczek, szczypiorków i koperków dodajcie jeszcze do tego świeżego ogóreczka, kilka listków mięty i powstanie
moj przepis namojprzepisna.pl | Chłodnik z miętową nutą Stragany pękają w szwach od botwinek, rzodkieweczek, szczypiorków i koperków dodajcie jeszcze do tego świeżego ogóreczka, kilka listków mięty i powstanie
moj przepis naśliwkami – ciasto kruche z rabarbarem – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka – tort czekoladowy z owocami CIASTO KOKOSOWE Z MANGO PRZYGOTOWANIE: 1 h 20 minut Składniki syrop: – 80 g mleka kokosowego(...)mango może trochę ściemnieć, ale nie przejmuj się tym. Na początku przygotuj syrop. W małym garnuszku zmieszaj 80 g mleka kokosowego i 80 g cukru. Zagotuj i kontynuuj gotowanie jeszcze przez niespełna 1 minutę. Zdejmij z ognia i dodaj sok z cytryny a następnie pozostaw do ostygnięcia. Przygotuj formę do ciasta. Jeśli używasz foremki z odpinanym dnem to spód wyłóż
nietylkopasta.plŚwięta Bożego Narodzenia coraz bliżej, więc czas pomyśleć o świątecznym menu. Dziś mamy dla Was 10 najlepszych przepisów na ciasta świąteczne, które pięknie wyglądają i wyśmienicie
BabskiePorady.pl - PrzepisyKolejny post kulinarny - jakoś tak mnie wzięło na pieczenie, więc dlaczego przy okazji nie podzielić się z Wami przepisami na udane wypieki? Zazwyczaj inspiruje się kilkoma
Pani domowaCzy istnieje idealne ciasto? Tak jest! Dlaczego jest takie perfekcyjne? Pyszne, zdrowe i niskokaloryczne! Czy trzeba czegoś więcej? Chęci, by je zrobić! Mam nadzieję, że wam
fitolarun.blogspot.comProdukty Potrzebne: Kiwi- 4 sztuki galaretka kiwi- 2 opakowania po 77gr żelatyna-fix- opakowanie słodki twaróg- 1Kilogram herbata- 1Szklanka biszkopty- 1Paczka 120gram śmietana kremówka-400Mililitrów
pichcisztoSerniczek robiony już jakiś czas temu. Przepis zapożyczony z bloga QuchniaWege , na którego serdecznie zapraszam. Można tam znaleźć bardzo fajne i zdrowe przepisy! :) Składniki: - 2 opakowania
Zdrowie na języku :PSernik włoski to odmiana sernika na zimno, tylko zamiast żelatyny dodaje się agar - roślinny środek żelujący nadający specyficzny smak. Pyszny sernik bez pieczenia , na bazie kremu bezowego. Polecam! SKŁADNIKI: 350 g sera esencja pomarańczowa krem bezowy: 96 g cukru 44 g białek 45 g wody galaretka: 235 g cukru 11 g agaru 235 g wody barwnik spożywczy(...)zmielić przez maszynkę do mięsa 2-krotnie, dodać esencję pomarańczową Przygotować galaretkę: 235 g wody zagotować z cukrem i z agarem, dodać barwnik.Galaretka musi się cały czas gotować na małym ogniu przed dodaniem do ciasta, w przeciwnym razie szybko zastygnie. Do sera dodać krem bezowy cały czas mieszając , na końcu dodać zagotowaną galaretkę zostawiając ok 1/4 szkl do polania
Z Marcepanemczasem i przez to bardzo zaniedbalam ten blog. Az mi glupio, ze nie zagladam tu zbyt czesto. Jeszcze gorzej sie czuje, ze nie zamieszczam nowych przepisow, jednak ostatnio gotuje bardzo szybkie dania, nie jest to tez nic nowego, bo na nowosci nie mam juz sily. Moja glowa zajeta jest w tym momencie organizowaniem przeprowadzki, nadzorowaniem najwazniejszych spraw do pozalatwiania(...)przepis lezal sobie w segregatorku, a zdjecia przez przypadek zostaly wykasowane. Nowy Rok jednak sprawil, ze przypomnialam to ciasto domownikom, a tym samym byla okazja przeprosic aparat. Ten sernik kiedys piekla moja Mama i wtedy bylo to jedno z moich ulubionych ciast. Co wiecej ja nie lubilam tradycyjnego sernika, za to za tym wrecz przepadalam. I choc jest
Przysmaki Karolki