gotowany sernik :D Wybaczcie mi przypalony wierzch, ale piekłam go wczoraj wieczorem, jednocześnie pisząc w swoim pokoju konspekt i nieco mi się zapomniało o serniku...Jednak pomijając tę jedną jedyną wadę był bardzo dobry - kremowy w środku ♥ PRZEPIS /1 porcja/ ~300g sera mielonego ~jajko ~40ml mleka + 20g budyniu waniliowego, rozmieszać ~cukier/stevia do smaku W garnku wymieszać ser i jajko(...)gotować do zgęstnienia. Dosłodzić do smaku. Lekko ostudzić i przełożyć do naczynia do zapiekania. Piec ok. 30-40 minut w 180*C, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik na noc. Smacznego
breakfast of dreamsbardziej kreatywna. Wymyślam, próbuję i jem takie ilości słodkiego, że no właśnie.... muszę później poćwiczyć. Tym razem zaczęłam od najzwyklejszego biszkopta. A, że lubię serniki no to poszło dalej i powstał całkiem dobry torcik. Powstał wczoraj, a dzisiaj już prawie go nie ma. I co znowu trzeba poćwiczyć. Składniki: na biszkopt: 6 jaj 1 szklanka drobnego cukru
Pysznie & Piękniesernik. Nie chciałam jednak przeznaczać na ten kaprys cukierniczy kilku godzin cennego czasu. Sięgnęłam więc po przepis mojej mamy na „Zebrę”. Do przygotowania sernika potrzebujemy: – 500 g twarogu sernikowego – 100 g dobrej gorzkiej czekolady (stopionej w kąpieli wodnej) – 1/3 szklanki kwaśnej śmietany – 3 jajka – 3 łyżki masła – 1/2 szklanka cukru – cukier waniliowy
Szybko Tanio Smacznieczasu wracam do tej pasiastej babki bo jest bardzo smaczna. Lubię piec ją na wsi gdzie mam do dyspozycji prodiż bo z niego wychodzi wyjątkowo dobra. W podobny sposób można upiec dwukolorowy, pasiasty sernik . Polecam bo jest niezwykle pyszny i pięknie się prezentuje. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaokazale, ma wyrafinowany i subtelny smak. Czas przygotowania nie zajmie Wam więcej niż 15 minut, później już tylko czekamy aż się upiecze ;-).Jest to dobry przepis na niespodziewaną wizytę gości, czy to rodziny czy znajomych. Sernik jest przepyszny podawany na ciepło (nie tak jak standardowe serniki, które najlepiej jeść na drugi dzień).Zapraszam!SKŁADNIKI:- 2 słoiczki puree
SMYKWKUCHNIWrocławiu. Dlaczego w końcu? Ponieważ dotąd Wrocław od strony cukierniczej ciągle jeszcze jedną nogą był w PRL-u. Nie licząc kilku dobrych knajp, które mogą się pochwalić niezłymi deserami, nasze miasto było królestwem WuZetek, eklerów, serników agarowych i innych ciast, których lata świetności dawno się skończyły wraz ze zmianą ustroju. Dotychczas ubolewałem, że żeby zjeść dobre modernistyczne ciastko musiałem wybierać
Food SquareWspaniały sernik o intensywnym smaku cukierków kukułka. Jeden z moich ulubionych serników, zaraz po serniku idealnym . Nie spodziewałam się, że będzie aż tak dobry także z całego serca polecam ten przepis. Składniki: spód biszkoptowy kakaowy ( przepis tutaj ) 1,5kg sera białego śmietankowego 1 szklanka cukru pudru 5 jajek 400g jogurtu naturalnego 100ml likieru czekoladowego 400g masy kukułka (dostępna(...)wlewamy na upieczony biszkopt, pozostałą miksujemy z masą kukułkową. Drugą część masy wlewamy powoli do foremki, wyrównujemy. Delikatnie robimy zagłębienia łyżką, by masa się lekko wymieszała i utworzyła wzorki. Sernik wstawiamy do nagrzanego do 160*C piekarnika na 70minut, studzimy w piekarniku (obowiązkowo, bo inaczej sernik pęknie), ostudzony wstawiamy do lodówki na 10 godzin. Gotowy sernik posypujemy
Gotowanie i blogowanienajbardziej przemawia. Dzisiaj upiekłam jego wersję z malinami. Kompozycja idealna na lato. Zajadając nowojorskie ciacho, zapraszam Was do Central Parku na chwilę dobrej muzyki z dawno już nie słyszanym w moich glośnikach […] Artykuł Sernik nowojorski z malinami pochodzi z serwisu Wiszniówka
WiszniówkaSernik na zimno z brzoskwiniami, czy innymi owocami jest dobrym pomysłem na ciasto, zwłaszcza, gdy robimy jakąś imprezę. Owoce zawsze dobrze smakują i myślę, że ciasto zadowoli nawet najbardziej wybrednych osobników :) Biszkopt: 5 jajek kl.0 1 ¼ szklanki cukru 1 ¼ szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do nich cukier, jeszcze chwilę miksujemy(...)góry dnem, a następnie delikatnie odrywamy od papieru i przekrawamy poziomo na pół, tak by powstały nam dwa jednakowe płaty ciasta. Biszkopt delikatnie nasączamy przegotowaną zimną wodą. Wierzch sernika - galaretka: 1 duża puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe 2 łyżeczki żelatyny Odlewamy sok brzoskwiniowy i dolewamy do niego wody, tak by było około 800ml i zagotowujemy. Następnie wsypujemy galaretki i żelatynę
Smakowy Rajzimne piwo do grilla choć na co dzień preferuję wino…;)! Jak ja mam dość zimna!!! Lato proszę przyjdź:)! Tęsknię!!! A żeby umilić czekanie na lato proponuję przepis na sernik z brzoskwiniami, który to przepis moja Mama znalazła w jakiejś gazecie.Sernik jest bardzo delikatny, z kruchym spodem i bezową pianką. Niestety ser z wiaderka, którego użyłam(...)przypominał serek homogenizowany niż ser mielony i dlatego po upieczeniu i ostygnięciu następnego dnia na spodzie zrobił się lekko wilgotny. Dlatego trzeba wybierać te dobre jakościowo sery z wiaderka lub zwyczajnie mielić ser, żeby sernik z brzoskwiniami czy jakikolwiek który przygotowujemy zawsze dobrze wyszedł. Sernik z brzoskwiniami – składniki:Ciasto:3 szklanki mąki1 kostka margaryny 250g3 łyżki
UgotujmyTo.plsetki, z czasem doszły desery i inne dania :) , ale ciast nigdy nie robiłem. Postanowiłem się rozwijać również w tym kierunku i spróbować zrobić sernik z parowaru. Pierwszą próbę podjąłem kilka dni temu. Wyszedł bardzo dobry, ale konsystencja nie podobała mi się do końca, dlatego też nie znalazł się na blogu. Podziwiać go mogły osoby z facebooka i choć zachęcały
Parowar Faceta{"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","description":"Jest weekend, wi\u0119c oczywi\u015bcie na blogu rozpusta Tym razem mam dla Was przepis na proteinowy sernik oreo
Mostek w kuchnidobry twaróg (może być domowy ). Można „domieszać”, np. mascarpone i rocottę (wiem, bo sprawdziłam), ale nie więcej jak ¼ całości. - Najlepszy do sernika gotowanego jest twaróg tradycyjny, nie z wiaderka. Masa wyjdzie gęsta, zwarta i bardzo kremowa. - Budynie muszą być bardzo dokładnie rozpuszczone w mleku, inaczej w masie serowej będą grudki. - Zamiast ciasta półkruchego można użyć herbatników (popularne petitki), otrzymamy sernik
mojewypiekiinietylkoSkładniki: 1 op maślanych ciasteczek 100 g masła 1 kg mielonego twarogu szczypta soli 0, 5 kubka oleju 0, 5 kubka mleka 0, 5 kubka
Luźna KuchniaSernik złota rosa podejście drugie. :-) Wyszedł znacznie smaczniejszy niż z poprzedniego przepisu (KLIK). Na tyle dobry, że nie chcę eksperymentować dalej i to właśnie do tego przepisu będę wracać kiedy najdzie mnie ochota na ten właśnie sernik. Jest bardziej zbity i serowy a ciasto miękkie. Ideał! Przepis przekazywany z rąk do rąk, pochodzi od wiejskich gospodyń. :-)Ciasto
Szefowa kuchni