Skromnie przyznam, że jestem dumna z tego sernika, gdyż naprawdę smakuje... obłędnie! Jest niezwykle delikatny, kremowy, a jednocześnie idealnie zwarty. Czekoladowy spód, śmietankowa masa z nutą marakui oraz galaretka - wszystko to świetnie ze sobą współgra tworząc połączenie, któremu trudno się oprzeć. Cóż więcej mam dodać...? Polecam! (Tortownica o średnicy 22 cm) Masa: 250 serka mascarpone 400g śmietany(...)Pulpę z marakui odcedzić z pestek, a następnie wszystkie składniki masy dokładnie połączyć na jednolitą konsystencję. (Całość miksować jedynie do połączenia się składników.) Masę przelać na ciasteczkowy spód. Sernik piec w rozgrzanym piekarniku przez 60 minut w 180 stopniach, a następnie ostudzony przy uchylonych drzwiczkach piekarnika wstawić do lodówki. Przygotować wierzch. Galaretkę rozpuścić w 150 ml gorącej wody
Di gotujeżelatyny. Szczerze mówiąc, każdy przepis jest wart uwagi i każdy - przy chęciach i wyobraźni - gwarantuje sukces cukierniczy :) Aż trudno uwierzyć, że sernik, który dziś Wam prezentuję jest tak prosty w wykonaniu. Połączenie autorskiego spodu czekoladowego z delikatną masą serową i jagodami cudownie smakuje, a jeszcze lepiej się prezentuje. Kolejną zaletą tego deseru jest fakt, że ciasto nie wymaga pieczenia(...)jagody. Przelać na spód i wyrównać. Wstawić do lodówki na całą noc. Wierzch : 250 g mascarpone 2 łyżki jagód Serek zmiksować z jagodami. Wyłożyć na wierzch sernika. Schłodzić. Ciasto przechowywać w lodówce. Udekorować jagodami. Smacznego
Chocolate Muffin Blogowoców. Bardzo fajna alternatywa tradycyjnego sernika, która sprawdzi się idealnie na imprezę. Polecam! Mini serniczki z frużeliną jagodową Składniki (na około 12-14 serniczków) : Spód : 350 g ciastek czekoladowych np. Oreo 50 g roztopionego masła Frużelina: 1 szklanka jagód 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki cukru Masa serowa: 750 g sera na serniki 1/2 opakowania budyniu waniliowego
Mania GotowaniaW listopadzie zeszłego roku miałam okazję pokazać Wam mój nowy wtedy ekspres przelewowy Melitta , model AROMA FRESH THERM . Już wtedy pisałam Wam, że jestem nim zachwycona
Ostra na SłodkoNie wiem jak Wy, ale ja już czuję ta zbliżającą się wielkimi krokami jesień za oknem! A co za tym idzie i na blogu zacznie gościć
Ostra na SłodkoCiasto Poduszkowiec – to wilgotne ciasto czekoladowe połączone z białym serem, którego wykonanie zajmuje mniej niż 15 minut – nie licząc oczywiście czasu pieczenia. Swoją nazwę
Kulinarne PrzebojeIdą już idą! Zbliżają się wielkimi krokami. Tak, tak – o świętach mówię! Na krakowskim rynku błyszczy przystrojona choinka, w głośnikach słychać świąteczne piosenki, w galeriach
Ostra na Słodkosałatki z buraczków i koziego sera, z dressingiem z marakuji'. A to tylko opcje na słono! Ja już oblizuję się na myśl o serniku z biał ą czekolad ą, ciepłym puddingu a la blondasek, torciku czekoladowym, a już na pewno przy okazji cookies podwójnie czekoladowych z pestkami dyni. Ja mam zdecydowanie największy sentyment i największ ą kolekcję wykorzystanych przepisów
Lejdi of the housePamiętacie czekoladową kopułę ? w ten sam sposób powstała owocowa kopuła czyli po prostu sernik zrobiony w misce. Tylko tym razem na owocowo i powstał z tego co miałam pod reką a były to owoce borówki amerykańskiej i brzoskwinie, kilka galaretek, resztki zmielonego sera oraz dżemu. Czyli taki sernik resztkowy. Wygląda jak wygląda ale za to był bardzo smaczny
Monia miesza i gotujeokoło godzinę w piekarniku nagrzanym do 160 - 170 stopni (bez termoobiegu). Po upieczeniu lekko uchylić drzwi piekarnika i pozostawić sernik do wystygnięcia (sernik lekko opadnie i jest to naturalne zjawisko). Po wystudzeniu ozdobić polewą czekoladową. Składniki i przygotowanie polewy czekoladowej 2 łyżki wody 4 łyżki cukru pudru 70 g masła 2 łyżki dobrej jakości kakao opcjonalnie kilka kropli
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataokoło godzinę w piekarniku nagrzanym do 160 - 170 stopni (bez termoobiegu). Po upieczeniu lekko uchylić drzwi piekarnika i pozostawić sernik do wystygnięcia (sernik lekko opadnie i jest to naturalne zjawisko). Po wystudzeniu ozdobić polewą czekoladową. Składniki i przygotowanie polewy czekoladowej 2 łyżki wody 4 łyżki cukru pudru 70 g masła 2 łyżki dobrej jakości kakao opcjonalnie kilka kropli
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataGenialne, czekoladowe serniczki, wykwintne i bardzo aromatyczne. Serniczki dla wymagających, dla wielbicieli gorzkiej czekolady, gdyż to ona gra tu główną rolę. Serniczki składają się z
Upiecz sobie babeczkęMasło orzechowe w wypiekach . Chodziło za mną coś słodkiego już jakiś czas a jak Asia podała tytuł wydarzenia zaraz wiedziałam że będzie to sernik, a potem wymyśliłam te mini serniczki. Są mega waniliowe, kremowe, z czekoladowym spodem z masłem orzechowym. Idealny deser do szkoły, pracy czy w domu przy filiżance kawy czy herbaty. Polecam gorąco bardzo prosty przepis
Moje Małe CzarowanieElegancki truskawkowo-czekoladowy deser, który bez problemu przygotujesz w domu. Niecodzienny kształt i piękny wygląd wielkiej lśniącej półkuli otrzymujemy poprzez przygotowanie go w salaterce, a dzięki
Kulinarna (nie)codziennośćLubicie ciasta albo desery z kaszy manny ? Ja uwielbiam! Takie ciasta i desery robi się niezwykle szybko i są fajnym pomysłem dla wszystkich wielbicieli słodkości! Dziś
Ostra na Słodko