sernik bez sera - 3924 przepisów (strona:233/262)

Roladki lasagne ze szpinakiem 107

Ciekawy, smaczny i łatwy w przygotowaniu obiad bez mięsa? Przepis na roladki lasagne ze szpinakiem z pewnością przypadnie ci do gustu i na stałe wpisze się do twojego kulinarnego repertuaru. Oto idealny dowód na to, że kilka niedrogich i prostych składników można bardzo łatwo zamienić w coś naprawdę pysznego. var stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10);var script(...)szpinakiem. Na blacie rozłóż płaty makaronu. Na każdym z nich rozsmaruj porcję nadzienia szpinakowego i posyp serem. Każdy płat zwiń w rulon i ułóż na sosie w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu roladek rozsmaruj pozostały sos oraz oprósz całość dodatkową porcją sera. Na wierzchu ułóż listki bazylii. Roladki lasagne ze szpinakiem wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

okolicepalnika.pl
Najlepsze 6 książek z pomysłami na drugie śniadanie i lunch do pracy 234

soczewicy i zielonego curry, sałatka z ciecierzycy i fasoli Jaś. Na deser możemy sobie spakować herbaciane ciasto z wiśniami, holenderski deser z rabarbarem, czekoladowe muffiny z cukinią i sernik w słoiku. Mocną stroną tej książki są ładne ilustracje. Z ładną zastawą, eleganckimi lunchboxami, z dobrej jakości zdjęciami. Przecież nie trzeba pakować dania w brzydki plastikowy pojemnik i nosić(...)kukurydzy, kalafior z pęczakiem i ziołami, oraz turecka zupa z soczewicy. Na deser wzięłabym sahlab z czekoladą lub ciasto z różą i rabarbarem. Śniadanlove Autor: David Bez Wydawnictwo: Buchmann, 2016 David Bez nie jest szefem kuchni, ale stał się sławny ze względu na pewien bardzo ciekawy projekt. Przez 4 lata, w każdy dzień roboczy, przynosił do biura własnoręcznie

Ugotowane pozamiatane
Proste przepisy na Wielkanoc 139

pyszną pastą, chrzan i proste ciasto. Święta to przecież celebrowanie wiosny i czasu spędzonymi z najbliższymi. Jeśli mamy w zamrażarce krewetki i brokuła, będzie to Wielkanoc na bogato. Ale bez spiny i stania przy garach. Jajka po turecku W oryginalnym tureckim przepisie są jajka w koszulkach i więcej pikantnej papryki, ale dziś zrobimy wersję na luzie. Jajko sadzone też(...)warszawsku – nowoczesna wersja Warstwowa sałatka z brokułem Składniki: 400 g różyczek brokułów (mogą być mrożone) 3 ziemniaki ugotowane w mundurkach 2 czerwone papryki puszka kukurydzy konserwowej (odsączona) opakowanie sera feta duży jogurt grecki 2 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę świeżo mielony pieprz duża garść słonecznika łuskanego Pełny przepis tutaj. Brokułowa sałatka warstwowa Żurek z chrzanem Składniki: pęczek

Ugotowane pozamiatane
Szparagi w cieście filo 98

Gdy tylko na straganach pojawiają się pierwsze szparagi, wiem że to mój sygnał aby przygotować nieziemsko pyszne, zaskakująco proste i cudownie chrupiące szparagi w cieście filo

okolicepalnika.pl
Truskawkowo waniliowa zebra 215

Truskawki to bardzo popularny owoc, przede wszystkim ze względu na swój niepowtarzalny smak i aromat. Oprócz walorów smakowych, truskawki kryją w sobie całe bogactwo wartości odżywczych

mojewypiekiinietylko
Keto Puree z Kalafiora na 3 Sposoby: Idealna alternatywa dla ziemniaków🍚 122

Keto puree z kalafiora to smaczna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnego puree ziemniaczanego. Ta pyszna propozycja nie tylko doskonale komponuje się z różnymi daniami, ale także

Modern Cave Girl
LEKSYKON BAKALII 226

fermentują. W krajach arabskich są podstawą diety. W Polsce przez krótki czas jesienią można kupić świeże daktyle, a przez cały rok suszone na wagę lub pakowane (z pestką, albo bez). Istnieją trzy grupy odmian daktyli: twarde zawierające dużo skrobi, półtwarde i miękkie, z których wyciska się sok tzw. miód daktylowy. 100 g daktyli to około 277 kcal. Właściwości: Dojrzałe(...)swoje zastosowanie także w potrawach wytrawnych. Mogą być ciekawym dodatkiem do mięs np. mogą być zawijane w boczku lub dodawane do sałatek.Można nadziewać je farszem np. z sera pleśniowego i orzechów, a także użyć do przygotowania likieru lub nalewki.  Źródło: internet Źródło: internet KANDYZOWANA SKÓRKA POMARAŃCZOWA Pomarańcza wywodzi się z Chin. Dawniej była synonimem luksusu

Ciastka - domowe słodkości
Jak zrobić idealne ciasto na PIZZE 116

mojprzepisna.pl | Jak zrobić idealne ciasto na PIZZE Jeżeli lubicie pizze, ale nie wiecie jak zrobić do niej ciasto, to jest przepis idealny dla Was. Pizza z

moj przepis na
Jak zrobić idealne ciasto na PIZZE 119

mojprzepisna.pl | Jak zrobić idealne ciasto na PIZZE Jeżeli lubicie pizze, ale nie wiecie jak zrobić do niej ciasto, to jest przepis idealny dla Was. Pizza z

moj przepis na
Jak zrobić idealne ciasto na PIZZE 159

mojprzepisna.pl | Jak zrobić idealne ciasto na PIZZE Jeżeli lubicie pizze, ale nie wiecie jak zrobić do niej ciasto, to jest przepis idealny dla Was. Pizza z

moj przepis na
Jak zrobić idealne ciasto na PIZZE 264

mojprzepisna.pl | Jak zrobić idealne ciasto na PIZZE Jeżeli lubicie pizze, ale nie wiecie jak zrobić do niej ciasto, to jest przepis idealny dla Was. Pizza z

moj przepis na
Degustacja w TGI Fridays w Warszawie 192

oraz samotni kawalerzy mogli je poznać. Wykupił więc stary browar i zamienił go w jazzowy, amerykański bar, który do dzisiaj trzyma się hasła „In here, It’s always Friday”. Bez względu na dzień i porę, czujesz się jak w piątkowy wieczór. W tej warszawskiej  restauracji można poczuć rodzinną atmosferę dzięki ludziom, którzy pracują tu od wielu lat. Niektórzy(...)Italian stackhouse burger, to b urger zapieczony z panierowanym i smażonym na złoto serem mozzarella, serem provolone oraz salami pepperoni. Serwowany z pomidorowym sosem marinara, świeżą rukolą i bazylią,  pomidorową bruschettą, parmezanowym chipsem oraz dodatkowym sosem marinara. Chimichurri burger, to  Bu rger zapiekany z serem Monterey Jack, następnie polany sosem chimichurri przygotowanym z bazylii, natki pietruszki,papryczek jalapeño

Kulinarne przygody Gatity
Bloger Kulinarny Tygodnia Gotujmy.pl – Ugotowane Pozamiatane 214

Był nawet wywiad ze mną. Przeczytajcie jakie pytania zadała mi redakcja Edipresse.   Dziś w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Kamilę Tokarską, autorkę bloga Ugotowane Pozamiatane. Kamila to osoba, która bez opamiętania pochłania książki kulinarne. Korporacyjne – niezbyt smaczne – lunchboxy sprawiły, że pokochała gotowanie. Stała bywalczyni warsztatów, festiwali i konferencji kulinarnych. Poznajcie ją bliżej!   Kamila na swoim blogu(...)kółko z małymi modyfikacjami np. w lecie jest często grane leczo, a jesień to 101 dań z dyni piżmowej. Bardzo lubię comfort food: proste i szybkie dania z ziemniaków, sera i warzyw, które sprawiają, że jest nam cieplej i lepiej na świecie.   Smaki dzieciństwa, których nigdy nie zapomnisz to…   W dzieciństwie wakacje spędzałam na działce, więc

Ugotowane pozamiatane
Sery włoskie – Parmigiano-Reggiano, Gorgonzola i inne skarby 64

najważniejszych są bez wątpienia sery. Od północy aż po południe kraju można spotkać niezwykle różnorodne smaki i konsystencje serów, które zachwycają podniebienia miłośników kuchni z całego świata. Parmigiano-Reggiano, Gorgonzola, Pecorino, czy Mozzarella – każda z tych nazw budzi skojarzenia z wyrafinowanym smakiem i długą tradycją. W artykule przyjrzymy się bliżej najsłynniejszym włoskim serom i odkryjemy(...)smak, który idealnie komponuje się z miodem lub dżemem, tworząc niezapomniane połączenia smakowe. Taleggio – Ser o delikatnej nucie piwnicznej Taleggio to jeden z tych serów, które łączą w sobie bogactwo smaku i niezwykłą delikatność. Produkowany głównie w Lombardii, Taleggio jest miękkim serem dojrzewającym o charakterystycznej, pomarańczowej skórce pokrytej pleśnią. Jego nazwa pochodzi od doliny Val Taleggio, gdzie powstał

CityTaste
Opolski Bifyj, czyli jak smakuje Opolszczyzna? 183

spoiler — Oleska maślanka!). Oczywiście przyszedł także czas na deser i ręcznie zagniataną drożdżówkę, ekhem, kołocza śląskiego. Później udało mi się odpocząć w Turawie i spróbować długo oczekiwanych gumiklyjzów (niestety bez dziurki). Dalej na śniadanie spróbowałem opolskich krepli (dziękuję Pani przewodnik!) i dowiedziałem się, że Opolskie to także kraina prehistorycznych gadów. Na zakończenie podróży zaśpiewałem w Polskiej Stolicy Piosenki(...)kaczkę   sous-vide   z modrą kapustą karmelizowaną z lokalnym miodem,   pureé   z marchwi oraz sosem   demi-glace   z pastą truflową. Na deser sernik z miodem (również z Wołczyna). Przepięknie podane dania możecie zobaczyć oczywiście na zdjęciach poniżej, jednak mimo wszystko uważam, że warto po nie do Kluczborka po prostu przyjechać. A i zatrzymać

Food Square