sernik bez pieczenia - 6846 przepisów (strona:295/457)

SERNIK KOKOSOWY Z MUSEM MANGO I GALARETKĄ 250

Dobrze wiem, że tak samo jak ja kochacie serniki miłością bezgraniczną! Ostatnio pokazałam Wam fantastyczny sernik z musem z mlecznej czekolady, a dziś zapraszam Was na przepyszny kokosowy sernik z musem mango ( równie obłędny! ). Do jego przygotowania wykorzystam Przecier z mango 100% marki PURENA , który już od dłuższego czasu gości w moim domu.   Zresztą nie tylko(...)kokosowa oraz budyniem i cukrem – miksujemy krotko , tylko do wymieszania składników. Wylewamy do formy obkładając ją wcześniej folią aluminiową – dokładnie! Będziemy piec w kąpieli wodnej i musimy zapobiec wlewaniu się wody do formy. Pieczemy ok. 60-65 minut w 170C ( wierzch ma być gładki i ścięty ). Dokładnie studzimy. MUS MANGO: Przecier z mango 100 % PURENA wlewamy do garnka

Ostra na Słodko
Szybki Sernik Krówka 94

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik to jedno z najlepszych ciast, które chyba każdy uwielbia. Delikatna masa serowa z dodatkiem cukru i innych składników smakuje naprawdę świetnie

Przepiski.pl
Sernik dyniowy z kremem kokosowym 188

lodówki. Foremkę pokryj od spodu papierem do pieczenia. Kolejno ciasto rozwałkuj i wyłóż nim spód formy oraz boki do połowy wysokości. Ponakłuwaj widelcem, przykryj papierem do pieczenia i obiąż fasolą albo grochem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na kwadrans. Następnie zdejmij obciążenie oraz papier i piecz kolejny kwadrans. Spód odstaw do całkowitego wystudzenia. Masa serowo-dyniowa(...)gładką masę. Gotową masę serową przełóż do formy z podpieczonym spodem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez godzinę, a następnie zmniejsz temperaturę do 160°C i piecz kolejne 30-45 minut do suchego patyczka. Gotowy sernik wystudź całkowicie w piekarniku z uchylonymi drzwiami. Krem kokosowy Puszkę z mlekiem kokosowym wstaw do lodówki na całą

Food Square
Ricottnik bananowy z migdałami 62

Sernik inny niż z tradycyjnym serem? Dlaczego nie! Warto wykorzystać ser twarogowy typu ricotta! Z dodatkiem banana, wiórków kokosowych i migdałów robi robotę!  Składniki: 2 jaja 50 g erytrytolu 100 g banana bez skórki 250 g ricotty 40 g budyniu śmietankowego 10 g wiórków kokosowych 20 g migdałów  Sposób przygotowania: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić(...)rozgniecionego banana, budyń i ricottę - całość dokładnie wymieszać. Do masy dodać ubite białka i delikatnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch posypać wiórkami koksowymi i powtykać migdały. Piec przez 45 minut w 160 stopniach. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
SERNIK NA HERBATNIKACH Z KAJMAKIEM + FILMIK 362

Bardzo łatwy w przygotowaniu sernik na herbatnikach z masą kajmakową i orzechami. Udaje się każdemu, przez co jest sernikiem lubianym a w smaku jest rewelacyjny, polecam przepis. SKŁADNIKI :  1 kg sera mielonego z wiaderka  3 jajka "M"  1 szklanka cukru  1 cukier waniliowy 250 ml mleka 3/2 % 2 budynie waniliowe bez cukru  1 szklanka(...)cukry, miksujemy, następnie dodajemy ser i dalej miksujemy. Wlewamy mleko, miksujemy, następnie śmietanę 30 % oraz wsypujemy budynie i mleko w proszku, dokładnie mieszamy.  Ser wylewamy na herbatniki i pieczemy 1 godzinę w temperaturze 180 % C. funkcja góra/dół.   Ciasto studzimy 1 godzinę przy lekko uchylonych drzwiczkach. Kiedy już będzie zimne wykładamy na wierzch kajmak, równo

Kulinarne Fantazje Marioli
FIT KNOPPERS – najlepszy przepis! 134

inspirowane popularnym, znanym i lubianym batonikiem Knoppers. WPIS NIE JEST WPISEM SPONSOROWANYM PRZEZ MARKĘ. Połączyłam w nim to co kocham najbardziej – czyli serniki ( bo wiecie, że ja serniki kocham miłością bezgraniczną! ) czekoladę i orzeszki. Ciasto zostało przygotowane w zdrowszej, lżejszej, bardziej dietetycznej wersji – koniecznie ją wypróbujcie i dajcie znać jak smakowało! Polecam! SKŁADNIKI: ( foremka(...)smaku ( ok. 80 g ) * sól – 1 spora szczypta * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka MASA SEROWA: * chudy twaróg – 350 g * białko – 3 szt ( to, które zostało ) * całe małe jajko – 1 szt * słodzidło – do smaku ( ok. 80 g ) * budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru – 1 op / 40 g POLEWA CZEKOLADOWA Z ORZECHAMI: * orzeszki

Ostra na Słodko
Ciasto cappuccino z bananami 106

Gotowe w : 2 h   Potrzeba jest matką wynalazków! Ponieważ obecna sytuacja zmusiła nas do pozostania w domu, a mieliśmy ogromną ochotę na coś słodkiego, to

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Sernik czekoladowy 182

Pyszny sernik czekoladowy to moja dzisiejsz  propozycja na małe co nie co do kawy. Ja postawiła na  wersję najprostszą,  bez spodu i polewy, ale Wy możecie zrobić  spód, polewę, albo jedno i drugie. Składniki: 1 kg twaróg półtłustego 5 jajek 1 szklanka cukru 2 łyżki cukru waniliowego 100 g masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)oraz jajka, utrzeć całość. Następnie wlać zimne masło, zmiksować. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, wystudzić. Do sera wlać czekoladę, wymieszać do połączenia składników. Tortownicę 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę.  Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170°C i pieczemy przez 1 godzinę. Po upieczeniu pozostawić na 15 minut w zamkniętym piekarniku, następnie lekko uchylić i pozostawić

magiczna kuchnia Kasi
Proteinowy torcik z kremem „serowym” limonkowym i szpinakowym ciastem (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 155

Przyszedł wreszcie czas na szpinakowe ciasto w wegańskim wydaniu! Wyszło całkiem zacnie mimo iż myślałyśmy, że biszkopt ze szpinakiem bez jajek raczej się nie uda. Tymczasem smakowało super i było mięciutkie oraz nieco wilgotne  😊  Takie śliczne zielone ciacho przełożyłyśmy proteinowym kremem limonkowym. Waniliowe, wegańskie białko Plantforce świetnie połączyło się z cytrusowym akcentem. Torcik idealny dla każdego zakręconego(...)świeżego szpinaku -100g szklanki oleju rzepakowego -40 g siemienia lnianego mielonego -200 ml gorącej wody -sok z 1/2 cytryny -1 łyżeczka sody oczyszczonej -1 łyżeczka proszku do pieczeniaSernik” limonkowy -180g tofu naturalnego -150g mleka sojowego/ryżowego -70g suchej kaszy jaglanej + 150-200g wody -3 limonki (i otarta skórka z jednej lub dwóch

Candy Pandas
Sernik z chałwą 188

lubi :)   U mnie spód z herbatników, ale można przygotować ciasto kruche, jak kto woli. Sernik z chałwą, słodziutki i przepyszny, spróbujcie bo warto, od święta i bez okazji, polecam !!!  herbatniki 1 kg sera białego ( mielony) 15 dag masła 15 dag cukru pudru 7 jajek (L) 2 budynie waniliowe 15 dag chałwy waniliowej 15 dag chałwy czekoladowej(...)sztywno. Dodaję na koniec do sera, mieszam już łyżką.  Połowę ciasta wykładam na herbatniki. Chałwę kroję na mniejsze kawałki, układam na masie serowej, przykrywam resztą sera.  Sernik piekę godzinę w 180 st. C Po upieczeniu lekko studzę i smaruję wierzch masą krówkową. Ozdabiam całkiem zimny

Takie tam pichcenie
CIASTO SEROWO-CZEKOLADOWE czyli SERNIKOBROWNIE IDEALNY 113

pszennej 50 g posiekanych orzechów włoskich  część serowa: 500 g  potrójnie zmielonego ( jak na sernik) twarogu 2 jaja 100 g cukru 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1,5 łyżki budyniu śmietankowego lub waniliowego  Przygotowanie Piekarnik nagrzejcie do 170 st bez termoobiegu.   Czekoladę rozpuśćcie w kąpieli wodnej. W misie ubijcie masło z cukrem na jasną(...)wymieszajcie łyżką. W drugiej misie utrzyjcie dokładnie twaróg razem z cukrem, jajami i ekstraktem z wanilii. Dodajcie budyń i dokładnie wymieszajcie. Tortownicę o średnicy 25 cm wyłóżcie papierem do pieczenia. Na dno wlejcie trochę więcej jak połowę masy czekoladowej. Na to wylejcie masę serową, a na wierzchu zróbcie łatki z pozostałej masy czekoladowej. Pieczcie około 45-50 minut

OliveandThyme
Sernik z pomarańczami 198

niechcenia. Sernik jest bez kruchego spodu. Mimo to wyszedł przepyszny i do tego przepięknie się prezentował z krwisto czerwonymi pomarańczami na powierzchni oprószonymi cukrem pudrem. Polecam ten sernik z pomarańczami, gdyż jest bardzo smaczny, aromatyczny, pachnący pomarańczami, do tego wyszedł lekki, puszysty i nie opadł. Nie wiem jak ten sernik smakuje na drugi dzień, gdyż Piotrek(...)twarogu mielonego półtłustego (3 kostki) ½ szklanki* cukru trzcinowego 2 jajka 1 budyń śmietankowy 80 g miękkiego masła 1 cukier pomarańczowy (z Aldi) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 ml soku z pomarańczy sól 1 pomarańcza czerwona pokrojona w plastry wraz ze skórką cukier puder masło + mąka do obsypania foremki *250 ml Przygotowanie: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
48. Cytrynowy twarogowiec z kremem kokosowo-cytrynowo-miętowym 153

zdrówka! Na dziś, proponuję Wam mój ulubiony sernik - twarogowiec. Jego delikatność i wyrazisty posmak cytrynowy sprawia, że kubki smakowe dostają szału i krzyczą: "chcemy jeszcze!". Również przewaga twarogu w składzie wpływa bardzo korzystnie na odczucia i walory smakowe. Jednym słowem, ciasto jest przepyszne, niskokaloryczne i koniecznie musicie go spróbować! Jeden kawałek bez kremu to ok. 115g = 114kcal. Składniki(...)łyżki ksylitolu - skórka z połowy cytryny, bądź aromat cytrynowy - banan Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą masę, przy czym jajka wrzucamy pojedynczo ciągle miksując. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy olejem kokosowym. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy przez 15 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy 1,5h. Taki

Be Fit Be Strong
Sernik na cynamonowej kruszonce 194

Delikatny, kremowy sernik o lekko pomarańczowym i cynamonowym posmaku prosty i łatwy w przygotowaniu, bez udziwnień, uda się nawet początkującym,ciasto upiekłam w formie ze sklepu  Bazylia.pl  którą wygrałam jakiś czas temu w konkursie dla blogerów kulinarnych,  co więcej mogłam ją sama sobie wybrać, czemu padło na taką? otóż bardzo nie lubię smarowania zwykłych blaszanych(...)Idealna do wypieków czy deserów na zimno. Tutaj link do formy  KLIK Składniki Forma 24/24 cm Kruszonka: 25 dag mąki pszennej 100 g masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 80 g cukru Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 3/4 szklanki cukru 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 6 jaj 60 g masła 3/4 szklanki mleka

Wanilia i Kardamon
Far breton, czyli ciasto bretońskie ze śliwkami 243

breton to ciasto prosto z Bretanii, które wizualnie przypomina pudding, flan i ewentualnie sernik. Smak nieporównywalny z niczym innym!  Czysta poezja! Zamiast śliwek można użyć rodzynek. Ciasto równie wspaniale smakuje bez dodatków. Moczenie w alkoholu można zastąpić odrobiną gorącej wody. Spróbujcie zjeść go na ciepło - nie pożałujecie! S KŁADNIKI 3 JAJKA 1/2 LITRA MLEKA 50g MASŁA (ROZTOPIONE(...)RUMU (LUB INNEGO ULUBIONEGO TRUNKU) 250g ŚLIWEK SUSZONYCH BEZ PESTEK 2 SZCZYPTY SOLI WYKONANIE Suszone śliwki moczymy w rumie do momentu, aż wsiąkną alkohol. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę, roztopione masło, mleko i rum. Całość mieszamy, aż do uzyskania jednolitej masy. NA dnie formy układamy śliwki i zalewamy ciastem. Pieczemy w temp. 180 stopni  45 minut. Znacie

Zofiana