Far breton, czyli ciasto bretońskie ze śliwkami
Far breton, czyli ciasto bretońskie ze śliwkami
Przepis na : deser
Far breton to ciasto prosto z Bretanii, które wizualnie przypomina pudding, flan i ewentualnie sernik. Smak nieporównywalny z niczym innym! Czysta poezja! Zamiast śliwek można użyć rodzynek. Ciasto równie wspaniale smakuje bez dodatków. Moczenie w alkoholu można zastąpić odrobiną gorącej wody. Spróbujcie zjeść go na ciepło - nie pożałujecie! S KŁADNIKI 3 JAJKA 1/2 LITRA MLEKA 50g MASŁA (ROZTOPIONE) 1/2 SZKLANKI CUKRU 3/4 SZKLANKI MĄKI 1 ŁYŻKA RUMU (LUB INNEGO ULUBIONEGO TRUNKU) 250g ŚLIWEK SUSZONYCH B... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Zofiana
Autor
Zofiana
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
śliwka, ciasto, jajko, sernik, pieczenie, ciasto ze śliwką, wegetariańska, francuskie, deser, desery, ciasto z bezami, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, sernik bez cukru, sernik bez pieczenia, sernik pieczony
Inne przepisy z Zofiana
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję