sernik bez jajek - 500 przepisów (strona:8/34)

Sernik jagodowy z nutką cynamonu 287

masy serowej przenika się z kwaskowatością jagód, które dodatkowo dodają nadzieniu wilgoci, cynamon zaś podkreśla smak jagód. Poezja! Smak sernika z jagodami to czysta rozkosz dla podniebienia.  Schłodzony sernik to prawdziwa gratka na upały. Polecam! Składniki: Ciasto: 225 g mąki pełnoziarnistej np. pszennej, wielozbożowej 150 g zimnego masła 50 g cukru pudru 1 czubata łyżeczka cynamonu  Mąkę(...)Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Jajka lekko roztrzepać z cukrem, dodać śmietanę, wymieszać trzepaczką. Następnie po trochu dodawać zmielony ser. Wsypać budyń, wymieszać łyżką. Na końcu delikatnie wmieszać do masy jagody. Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastem.  Masę serową przełożyć do tortownicy. Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Sernik wstawić do piekarnika. Piec

maniapieczenia
Sernik na spodzie brownies. 165

jestem szczęśliwa, gdyż wyszedł mi mój pierwszy sernik. Składniki: 1. 115g niesolonego masła, 115g czekolady bez żadnych dodatków, 200g cukru pudru ( w przepisie podany był caster sugar, czyli drobniejszy cukier ale ja dałam polski cukier puder i icing sugar - takie akurat miałam w domu), 2 jajka, roztrzepać widelcem, 50ml mleka, 115g mąki pszennej + odrobina mąki do posypania

W kuchni u Moniki
Sernik Krakowski 162

wszyscy lubią sernik z rodzynkami. Szczerze powiem, że nawet bez lukru jest dobry ;) Zamiast kratki na moim serniku zawitały tulipanki :D A o to przepis: Składniki na kruche ciasto: 250 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 125 g masła, zimnego 8 g cukru wanilinowego 1 jajko Wszystkie składniki połączyć razem, szybko zagnieść i wyrobić ciasto. Owinąć folią(...)nakłuwać widelcem. Podpiec w temperaturze 170°C przez 15 minut do do ze złocenia. Składniki na masę serową: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego zmielonego przynajmniej dwukrotnie 8 jajek 100 g masła 250 g drobnego cukru do wypieków 3 łyżki cukru wanilinowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g rodzynków  żółtko do posmarowania pasków kruchego ciasta, roztrzepane (uwaga: nie wyrzucać

Motylkowa Kuchnia
Najbardziej wielkanocny deser, czyli... 305

No właśnie, czyli co? Z czym kojarzy się Wielkanoc? Oczywiście Wielkanoc od kuchni ;) Z jajkami, białą kiełbasą, żurkiem lub białym barszczem. Niektórym kojarzy się z sernikiem

Ratunku obiad
Ciasto na Halloween! Sernik z dynią! 182

zastępie dodaj 1 cukier waniliowy, 1/4 łyżeczki kardamonu i 2 łyżki soku z pomarańczy) - 1 łyżka masła Całość zmiksuj blenderem, tak aby nie potrzebnie, nie napowietrzać masy serowej, wtedy sernik nam nie popęka podczas pieczenia. MASA DYNIOWA: - 2 szklanki pokrojonej w kostkę i obranej dyni piżmowej (nie używaj innego rodzaju dyni, ewentualnie Hokkaido, inne dynie się nie nadają(...)gorąco w proszku (użyj tej prawdziwej) - 2 łyżki skrobi ziemniaczanej - 1 jajko Dynię podsmażaj w rondelku na maśle, aż całkowicie się rozpraży. czynność tą robimy bez pokrywki, tak aby cała wilgoć odparowała z dyni. Dodajemy cukier, czekoladę, cynamon i mieszamy masę. Do przestudzonej masy dodajemy jajko i mąkę ziemniaczaną, szybko mieszamy trzepaczką, masę zagotowujemy ponownie. Blaszkę wyłóż papierem

SMYKWKUCHNI
Sernik z malinami 187

papierem celem uszczelnienia) . Maliny opłukać na sicie. Odsączyć z wody a następnie przełożyć na talerzyk wyłożony ręcznikiem papierowym (aby wchłonęły resztę wody) . Jajka wbić do kubeczka i rozbełtać widelcem. Zetrzeć skórkę z cytryny (tylko żółtą część, bez tzw. albedo – czyli białej, gorzkiej warstwy) . Ser zmiksować z cukrem do uzyskania gładkiej konsystencji(...)przerywając ucierania dodawać po 1 łyżce roztrzepanych jajek w odstępach ok. 5 sekundowych . Wsypać mąkę, dodać skórkę z cytryny i wymieszać krótko, tylko do połączenia składników. Bardzo delikatnie wmieszać maliny łyżką, zostawiając kilka do dekoracji upieczonego sernika. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez 35 minut lub do momentu, gdy sernik na brzegach się zarumieni, ale w środku

Moja Delicja
Sernik krakowski 207

Narodzenia i Wielkanocy. Bez sernika ani rusz :-) Oczywiście zawsze musiał być z kratką, dużą ilością rodzynek i kandyzowanej skórki z pomarańczy.  Krakowski sernik to prawdziwa klasyka. W każdej szanującej się cukierni można kupić taki właśnie sernik, ale najpyszniejszy jest stanowczo ten upieczony własnoręcznie w domu. Nie jest lekki, to prawda. Ma sporo jajek i masła(...)momentu ładnego zarumienienia wierzchu sernika. Upieczony sernik pozostawić w wyłączonym uchylonym piekarniku. Następnie schłodzić w lodówce. Lukier: 150 g cukru pudru sok z 1 dużej cytryny Cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny. Gęstość lukru można dostosować dodając więcej soku jeśli jest za gęsty lub cukru pudru jeśli jest za lejący.  Schłodzony sernik polukrować wedle uznania - same

maniapieczenia
Sernik na spodzie brownie z polewą malinową 220

Przygotowanie: Spód brownie:  Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C  (góra-dół bez termoobiegu). Przygotowujemy formę o średnicy 24-25 cm. Dno wykładamy papierem, zapinamy obręcz, pozostawiając papier na zewnątrz. Czekoladę z masłem roztapiamy na małym ogniu, mieszamy i nie podgrzewamy zbyt mocno masy. Jajko z cukrem miksujemy przez 1 minutę. Do masy jajecznej dodajemy przestudzoną masę czekoladową(...)składników. Nie miksujemy zbyt długo, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej, dzięki czemu sernik nie opadnie po upieczeniu. Masa będzie dość płynna. Przelewamy ją na upieczony spód brownie. Na dnie piekarnika umieszczamy naczynie żaroodporne z wrzącą wodą. Sernik pieczemy w temperaturze 150 stopni C (bez termoobiegu) około 70 minut. Studzimy w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. Całkowicie

Smakowity Blog Kulinarny
Sernik z nutą orzechową 563

serników (ciasto jest wtedy bardziej aksamitne). Jeśli używacie gotowego twarogu do serników, zwróćcie uwagę żeby był odpowiedniej jakości (zwarty, bez dodatków smakowych). Spód: 220 g ciastek owsianych 100 g masła 2 łyżki masła orzechowego Masa serowa (składniki powinny być w temperaturze pokojowej): 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego lub gotowego twarogu do serników 500 g sera mascarpone 4 jajka(...)masłem orzechowym. Powstałą masą wyłożyć wysmarowaną masłem, okrągła formę (o średnicy około 27 cm). Wstawić do lodówki. Masa serowa: Twaróg i ser mascarpone wymieszać mikserem na niskich obrotach. Dodawać jajka i cukier ciągle mieszając. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i masło orzechowe. Miksować tylko do momentu połączenia się składników. Masę wylać na przygotowany spód. Ciasto piec w kąpieli wodnej

Bullio
jagodowe ciastko 153

sezonu żeby wszystkie zrealizować. Lato nie może się obyć bez sernika na zimno. Tym razem przygotowałam go na biszkopcie,  z dodatkiem korzennych ciasteczek nadziewanych i obowiązkową galaretką. Gratka zwłaszcza dla małych łasuchów, które jak wiadomo uwielbiają kolorowe ciasta i galaretki.  *foremka 24*24 cm Składniki: biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Dietetyczny sernik prawie zebra ;) 159

taką pogodę oczywiście jeśli jestem otulona ciepłym swetrem ;) Składniki: 1kg sera chudego Emilka 3 jajka 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru 25-30 rozkruszonych tabletek stewii (próbujemy czy nam wystarczy) 1 czubata łyżeczka kakao aromat śmietankowy Sposób przygotowania: Ser, jajka, aromat, stewię, budyń miksujemy na jednolitą masę dzielimy ciasto na dwie części do jednej dodajemy kakao i miksujemy okrągłą(...)jasną masę potem drewnianym patyczkiem od szaszłyka porobiłam wzorki w serze wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy przez 70 minut mniej więcej w połowie pieczenia górę sernika przykrywamy papierem do pieczenia żeby nam się za mocno nie spiekł pozostawiamy w piekarniku (przy uchylonych drzwiczkach) do wystygnięcia najlepiej smakuję na zimno! ;) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kremowy sernik z jabłkami 353

bardziej szarlotkowy niż ten, który prezentuję poniżej. Sernik został upieczony w tortownicy o średnicy 21cm. Kremowy sernik z jabłkami Składniki: spód 75g okrągłych biszkoptów 50g masła masa serowa 250g gęstego twarogu z wiaderka 250g mascarpone 100g śmietanki 30% 4 jajka 3 średniej wielkości jabłka (około 550g) 120g cukru 2 i 1/2 płaskiej łyżki  (25g) mąki ziemniaczanej(...)temperatury 180 stopni, schłodzony spód podpiec przez około 10 minut, ostudzić - boki formy można posmarować lekko tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia, tylko natłuścić lub pozostawić bez niczego (wtedy po upieczeniu odcinamy sernik nożem od boków formy) - temperaturę piekarnika obniżyć do 150-160 stopni, na dno postawić naczynie żaroodporne z gorącą wodą - jabłka oczyścić, obrać i pozbawić gniazd

Smakołyki Bereniki
Sernik klasyczny 307

pory piekłam. Taki smak kojarzy mi się z dzieciństwem i smakiem sernika na wsi. Delikatne ciasto, które jest tylko na spodzie i dużo, dużo masy serowej, bez zbędnych dodatków, taki właśnie sernik klasyczny. Musiał być pyszny, bo duża blacha sernikowa zniknęła wciągu dwóch dni. Powoli dostrzegam ile się zmieniło już w moim gotowaniu, cały czas się uczę, sporo(...)lubią zajadać się przysmakami przygotowanymi przez mamę Składniki: Ciasto: – 125 g margaryny; – 1 szklanka mąki – 1/2 szklanki cukru; – 2 łyżki mąki ziemniaczanej; – 3 jajka; – 2 łyżki oleju; – 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Margarynę i olej rozpuścić w garnku, nie gotować, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Wylać na dużą blachę sernikową wyłożoną

dom-agi.pl
48. Cytrynowy twarogowiec z kremem kokosowo-cytrynowo-miętowym 139

bardzo korzystnie na odczucia i walory smakowe. Jednym słowem, ciasto jest przepyszne, niskokaloryczne i koniecznie musicie go spróbować! Jeden kawałek bez kremu to ok. 115g = 114kcal. Składniki na ciasto: - 1kg twarogu (chudego, półtłustego) - 150g jogurtu naturalnego - 5 jajek - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 3 łyżki soku z cytryny - 2 łyżki ksylitolu - skórka z połowy cytryny, bądź aromat cytrynowy - banan Wszystkie

Be Fit Be Strong
Sernik z jabłkami. Obecnie zdecydowany faworyt! 119

sernik potrzebujemy: CIASTO: szklanka mąki pszennej 75 g zimnego masła 1/4 szklanki cukru 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA SEROWA: 500 g sera białego, może być w wiaderku lub kostka 2-krotnie zmielona 2 jajka, białko i żółtko oddzielnie 100 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 budyń w proszku bez cukru(...)masą serową. Na ciasto wykładamy przygotowane wcześniej jabłka i zalewamy je masą serową. Wierzch posypujemy cynamonem. Wkładamy do piekarnika na około 50 minut/180 stopni, nie trzeba wcześniej nagrzewać piekarnika. Sernik ładnie popęka ale wg mnie taki ich urok jeśli są na prawdę puszyste w środku. :) Chciałam się Wam jeszcze pochwalić takim moim małym sukcesem :) Wygrałam pierwszą nagrodę w konkursie

MamaOskarka

Proponowane wyszukiwania