wyszłyby 3 warstwy herbatników. Takim też sposobem otrzymacie szybkie ciasto bez pieczenia. Tymczasem podsunę wam inne przepisy na pyszne ciasta : Wilgotny piernik Rolada biszkoptowa Ciasto z owocami Sernik na zimno Jabłecznik Przepis na sernik gotowany z czarną porzeczką: Ciasto czekoladowe - składniki: 6 jaj 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 3 łyżki ciemnego kakao 1 płaska łyżeczka
MamaOskarkadnie położyć jeden blat kakaowego ciasta. W szklance mleka rozmieszać budynie i cukier. Resztę mleka zagotować z masłem, wlać rozrobione budynie i ugotować na gęsto. Połowę gorącej masy wyłożyć od razu na kakaowe ciasto. Przykryć sernikiem, wyłożyć resztę gorącej masy i nakryć ciastem z bezą. Odstawić, żeby wystygło/ Później można wstawić do lodówki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPogoda ostatnio nas nie rozpieszcza, dlatego proponuję do kawy sernik na spodzie kakaowym z wiśniami, jagodami i bezą :) Spód: - 300 g mąki pszennej - 4 żółtka (białka zostawić do bezy) - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 200 g masła - 2 łyżki śmietany - 1/2 szklanki cukru pudru - 3 łyżki kakao Do miski przesiewam przez sito mąkę, dodaję cukier puder, kakao oraz proszek
Receptura smakuBATATOWY SERNIK NA RAZ /1 porcja/ 200 g twarogu sernikowego 150 g ugotowanego batata 35 g waniliowego proszku budyniowego duże jajko szczypta soli kilka kropel ekstraktu migdałowego 2 drobno pokruszone ciasteczka migdałowe bez dodatku cukru łyżeczka oleju kokosowego do natłuszczenia formy 4 kostki tagatozy łyżka musu truskawkowego truskawka do dekoracji Twaróg i batata zmiksować na gładką masę
Poranek na słodkozachwycone, a i rodzice na tym skorzystają ;) Składniki: 750 g twarogu na serniki 3 różnokolorowe galaretki (np. żółta, czerwona i zielona) 1 szklanka cukru pudru 150 g masła ok. 200 g truskawek kilka sztuk okrągłych biszkoptów 2 opakowania rurek waflowych (200 g) – użyłam rurek bez nadzienia Polewa czekoladowa: 100 g mlecznej czekolady ok. 50 ml śmietany kremówki
MyCookBook.plmaliny w pełni już się zaczął, dlatego dziś proponuję pyszny sernik malinowy bez pieczenia. Składniki 150 gram herbatników petit beurre 50 g masła 70 ml wody 30g żelatyny 300 g śmietanki kremówki 30 %500 g sera twarogowego do serników 500 g. malin 200 g. cukru 200 g śmietany kremówki 30% łyżeczka cukru pudru świeże maliny do dekoracji Sposób
Darcia w kuchniMój ulubiony dodatek do wypieków. Pasuje do mnóstwa z nich! Do serników, drożdżowych bułeczek, kruchych tart i ciasteczek, pod bezą i kruszonką.... A także wyjadany łychą ze słoika czy garnuszka. Dla miłośników kwaśnych smaków idealny :) Składniki: 3 cytryny 80ml wody 50g masła 200g cukru 3 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej (+2 łyżki wody) Przygotowanie: Cytryny sparzyć, wyszorować. Zetrzeć
Cakes By Kejtkońcu. Sernik znowu wyszedł pyszny i upiekł się bez żadnych pęknięć, dlatego polecam ten prostszy sposób. Zapraszam na przepyszny kremowy sernik cytrynowy. Sernik cytrynowy Składniki (Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej!): Spód: 400 g mąki pszennej 100 g mielonych migdałów 180 g cukru 2 jajka 250 g miękkiego masła pół łyżeczki esencji waniliowej Wszystkie składniki
UgotujmyTo.plSernik Wiedeński to klasyczny sernik bez spodu. W tym przepisie nie oddziela się żółtek od białek, a dodaje się je w całości, co zapobiega nadmiernemu wyrastaniu ciasta. Sernik Wiedeński - Składniki: 1 kg tłustego twarogu 1 i 1/5 szklanki cukru pudru 5 jajek 100 g masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej cukier waniliowy
Słodka Stronaborówkami, bo je uwielbiam, ale możecie użyć innych, ulubionych owoców. Sernik wyszedł pyszny i najważniejsze… jest bez pieczenia Składniki: Spód: 240 g herbatników maślanych 100 g masła Masa: 400 g borówek amerykańskich 700 g twarogu półtłustego (mielonego) 400 ml śmietany kremówki 3/4 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mleka 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g) 3 łyżki żelatyny
Oryginalny smakżółtka 3 łyżki cukru Krok po Kroku 1 Wszystkie składniki łączymy (ja używam robota planetarnego). Kilkoma ruchami formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na około 30 min. Składniki na masę serową 1 kg sera dwukrotnie przemielonego (ja używam ser z wiaderka ) 6 żółtek 1 szkl. cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru 3/4 szkl. oleju(...)mieszamy. 2 Wszystkie 9 białek ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. 3 Ubite białka delikatnie łączymy z masą serową w jednolitą masę. 4 Ciasto wykładamy na blaszkę wyściełaną papierem do pieczenia następnie delikatnie wykładamy masę serową. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45 min. Sernik pozostawiamy w piekarniku do ostygnięcia, żeby nie opadł. Życzę smacznego
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisycukru pudru (3/4 szklanki) 2 żółtka + 1 całe jajko 10 dag margaryny 1 łyżeczka czubata smalcu Przygotowanie: Wszystkie składniki razem zagniatamy, wykładamy blachę ciastem po brzegi. Składniki masy serowej: 1 kg sera śmietankowego 3/4 szklanki oleju 1,5 szklanki cukru 2 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy bez cukru (budyń(...)zapach pomarańczowy Przygotowanie: Jajka z cukrem ucieramy, dodajemy olej, mleko, ser - wszystko razem ucieramy, a następnie dodajemy budyń, zapach pomarańczowy, ser ma być puszysty. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 189 C. Pod koniec pieczenia ubijamy pianę z 6 jajek + szklanka cukru. Układamy ubitą pianę na wierzchu sernika. Pieczemy około 15-20 minut. Smacznego
Jak u mamycukry waniliowe 2 budynie waniliowe (bez cukru) 150 g herbatników kakaowych 250 ml śmietanki 30% 1 i 1/2 szklanki cukru cukier puder do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Twaróg zmielić w maszynce. Przełożyć do miski. Dodać do niego ser z wiaderka. 2. Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z 1 szklanką cukru, masłem i cukrem waniliowym na kogel(...)mogel. 3. Śmietankę ubić na sztywno z 1/2 szklanki cukru. 4. Sery wymieszać ze sobą chwile mikserem, następnie dodać kogel mogel, kaszę manną i budynie. Na końcu dodać ubitą śmietanę, mieszamy jeszcze chwilę. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać szpatułką. 5. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na niej
Danka Pichcijest grzechu Jedną z najlepszych form spożywania orzechów jest zdrowe smarowidło, czyli pasta orzechowa. Aby jednak była faktycznie zdrowa i pożywna, powinna być zmielona w 100% z orzechów, bez dodatku cukru, białej soli czy innych niepotrzebnych ulepszaczy. Pasta orzechowa sama w sobie jest bardzo smaczna, więc tak naprawdę w jej składzie zbędne są inne dodatki. Za to sama jest(...)drugie nadaje się do „odchudzonych” wersji popularnych potraw i wypieków. Przykłady? Ciastka z pastą orzechową, sernik orzechowy, owsianka z orzechami, brownie fit z masłem orzechowym, mleczny shake z dodatkiem smarowidła orzechowego i wiele, wiele więcej. W sklepach internetowych bez problemu kupicie różnego typu pasty, w tym najbardziej klasyczne masło orzechowe z orzechów ziemnych, inaczej arachidów. Arachidy potocznie nazywane
Cynamonowe szczęściebez ulepszaczy, ale najbardziej puchaty jest ten, który zmielimy bezpośrednio przed pieczeniem. Kupujcie najzwyklejsze kostki twarogu tłustego lub półtłustego. Temperatura składników również odgrywa sporą rolę. Na 2-3 godziny przed pieczeniem wyjmijcie wszystko z lodówki. Niech i twaróg, i jaja, i masło ogrzeją się. Masło najlepiej utrzeć z cukrem i reszta składników niż dodawać stopione. Sernik
Codzienna kuchnia niecodziennaPyszny i lekki sernik na zimno z truskawkami - u mnie bez spodu, ale można spó ciasta wyłożyć biszkoptami bezglutenowymi czy ciasteczkami. Bardzo delikatny i puszysty, uwielbiany przez dzieci, choć nie tylko ;) Polecam gorąco! SKŁADNIKI: 700 g serka homogenizowanego ( śmietankowy lub waniliowy) 250 g śmietanki kremowej 30% 4 łyżki cukru pudru 30 g żelatyny(...)sztywno, pod koniec dodaj cukier puder. Cały czas miksując dodawaj serki. Do żelatyny dolej 2-3 łyżki masy serowej i wymieszaj. Powoli połącz żelatynę z masą serową i dokładnie wymieszaj. Masę wylej na tortownicę o średnicy ok. 24 cm i wstaw do lodówki do stężenia. Galaretkę rozpuść w 350 ml wody i przestudź. Na stężałym serniku poukładaj truskawki i zalej
Kuchnia bezglutenowawiększość z nas lubi. Składniki na sernik: 1kg sera na sernik ( u mnie z wiaderka ) 6 jajek 120 g masła 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżki mąki pszennej szklanka drobnego cukru do wypieków 3 łyżeczki ekstraktu waniliowego Przygotowanie sernika: Na początek włączamy piekarnik na 180st. Ucieramy masło z cukrem, na jasną i puszystą masę. Wbijmy jajka(...)tortownicy ( śr. 24cm ), wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Sernik wkładamy do nagrzanego do 180st. piekarnika, zmniejszamy temperaturę do 150st. pieczemy przez 1,5 godziny. Studzimy zostawiając sernik w wyłączonym piekarniku, lub przy lekko uchylonych drzwiczkach. Polecam również przepis na sernik , na herbatnikach, który również można przygotować bez spodu , a zawiera mniej składników i przygotowuje się
NiePieprz.plbiałek i ucieramy je z cukrem, syropem trzcinowym i cukrem waniliowym. Dodajemy śmietankę, budynie, śnieżkę, olejek oraz masło. Na koniec dodajemy ser zmielony dwukrotnie. 3. Do tak przygotowanej masy serowej dodajemy ubite ze szczyptą soli białka i mieszamy do połączenia obu mas. Granat myjemy i delikatnie przekrawamy by wyjąć pestki bez dużej ilości soku. 3/4 pestek wsypujemy do masy(...)wlewamy na przygotowany wcześniej spód biszkoptowy i pieczemy ok 100 minut w temp. 160 st C. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika i nie wyciągamy sernika przez ok 30 minut. 4. Jeszcze ciepły sernik polewamy rozpuszczoną z dodatkiem mleka białą czekoladą i posypujemy resztą owoców granatu. Ps. Owoce granatu najlepiej gdy są pełne i osuszone. Starajmy się wyjąć
Kuchnia w czekoladziepolewą czekoladową. Idealny na chłodny dzień. K1 twierdzi, że w ogóle najlepszy ze wszystkich. ;) Ciekawa jestem, czy Wam zasmakuje. Składniki: Spód: (sernik można piec również bez spodu) 160 g ciastek oreo/neo bez nadzienia 60 g miękkiego masła Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastka rozdrobnić na proszek, połączyć z miękkim masłem. Masę ciasteczkową(...)zmielonego trzykrotnie 140-160 g cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub ziarenka z 1 laski wanilii 5 jajek (bez rozdzielania) 5 łyżek mleka skondensowanego 300 g chałwy waniliowej (lub innej) Na środkowy poziom piekarnika wsunąć kratkę do pieczenia. Poniżej na blasze ustawić duże głębokie naczynie. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Ser zmiksować z cukrem. Dodawać kolejno po jednym jajku
Pełny talerz