sernik bez cukru - 4733 przepisów (strona:272/316)

Czekolada i pomarańcze 228

temu to naprawdę wspaniałe ciasto. Konsystencję ma wyjątkową, a smak przypomina jedne z moich ulubionych cukierków - trufle! Na dodatek jego przygotowanie jest dość proste i znacznie szybsze niż tradycyjnego sernika. Warto spróbować! Oszukane miniserniczki czekoladowo-pomarańczowe przepis na 12 foremek do babeczek Potrzebujemy: 100 ml słodkiej śmietanki 30% 90 g czekolady o zawartości 70% kakao ze skórką pomarańczową (jeśli(...)należy przygotować zwykłą czekoladę 70% kakao i dodatkowo  skórkę otartą z jednej pomarańczy) 30 ml likieru pomarańczowego lub cytrynowego 200 g serka mascarpone 2 jajka 70 g cukru trzcinowego dark muscovado 20 g mąki ziemniaczanej Śmietankę podgrzewamy na niewielkim ogniu, nie dopuszczając do zagotowania. Kiedy będzie gorąca, wsypujemy do niej połamaną na małe kawałki czekoladę. Odstawiamy

Ratunku obiad
Domowa beza Pavlova 233

Domowa beza Pavlova to klasyczna beza, krem z bitej śmietany z dużą ilością owoców. Pięknie wygląda i smak to niczym rozkosz dla podniebienia. Nie jest to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pascha wielkanocna. Deser wielkanocny. 127

Pascha wielkanocna. Deser wielkanocny. Spraw by Wielkanoc była jeszcze bardziej urocza i smaczniejsza dzięki temu pysznemu deserowi . Wspaniałe połączenie twarogu , żółtek jaj, suszonych owoców i orzechów

Zdrowy Styl Joanny
Tort limonkowo-miętowy dla alergika 115

mojprzepisna.pl | Tort limonkowo-miętowy dla alergika Długo się zastanawiałam jaki tort zrobić na drugie urodziny mojego synka, który nie je mleka ani produktów z nabiału. Wymyśliłam

moj przepis na
Tort limonkowo-miętowy dla alergika 192

mojprzepisna.pl | Tort limonkowo-miętowy dla alergika Długo się zastanawiałam jaki tort zrobić na drugie urodziny mojego synka, który nie je mleka ani produktów z nabiału. Wymyśliłam

moj przepis na
Tort limonkowo-miętowy dla alergika 201

mojprzepisna.pl | Tort limonkowo-miętowy dla alergika Długo się zastanawiałam jaki tort zrobić na drugie urodziny mojego synka, który nie je mleka ani produktów z nabiału. Wymyśliłam

moj przepis na
Jak przygotować wigilijną kolację 159

cenię sobie połączenie sernika z makiem, do tego mus z wiśni, malin lub żurawiny. Polecam wypróbować karpia w formie quiche (spód z ciasta kruchego z majerankiem, do tego rozdrobniony, wcześniej upieczony karp z rodzynkami, posypany migdałami, zalany śmietaną z jajkami). Wcześniejsze upieczenie karpia umożliwi oddzielenie mięsa od ości . Które z wigilijny potraw można przygotować wcześniej, bez obawy że się(...)sposób ich przygotowania może wpłynąć na kaloryczność. Jeżeli zależy nam na odchudzeniu potraw to zamiast smażenia karpia wybierzmy pieczenie lub gotowanie na parze . Natomiast, jeżeli nie możemy obejść się bez smażenia, to wybierajmy zdrowe źródła tłuszczy, np. olej kokosowy, rzepakowy w rozsądnych ilościach , a potem odsączmy rybę z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podobnie możemy manipulować dodatkami, przykładowo podajmy

Cztery Fajery
Błyskawiczne kokosanki 290

Czy zdarzyło się Wam w kuchni, że przygotowując potrawy zostały Wam białka z jajek? Myślę, że odpowiedź będzie twierdząca, więc aby ich nie zmarnować możecie przygotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Walentynkowy torcik z musem z owoców leśnych 253

mojprzepisna.pl | Walentynkowy torcik z musem z owoców leśnych Rok temu z okazji Walentynek dla mojego ukochanego męża zrobiłam to ciasto i wyszło przepyszne, lekko kwaskowate, orzeźwiające

moj przepis na
Najlepsze i sprawdzone przepisy z mleka 155

prosto „od krowy” jest bardzo utrudniony. Dlatego szukamy takiego, które w smaku jest najbardziej zbliżone. Mój wybór padł na Zimne mleko do  Robico (link) . Nie bez przyczyny. Mleko to podlega minimalnej obróbce cieplnej – pasteryzacji, która gwarantuje bezpieczeństwo dla zdrowia konsumenta, a jednocześnie minimalizuje zmiany w składzie chemicznym(...)mieszając. W tej temperaturze zaczną się wytrącać białka mleka w postaci delikatnych drobin. Odstaw garnek do ostygnięcia, w tym czasie nastąpi ich nagromadzenie. Powstały „sernik” odsącz w chuście serowarskiej lub gęstej tetrowej. Przełóż masę serową do formy i lekko ubij. Na tym etapie możesz dodać ulubione dodatki smakowe: czarnuszkę, czosnek

kuron.com.pl
Mona de Pascua 256

przede wszystkim w Murcji, gdzie można zjeść je przez cały rok jak i w Walencji, Katalonii, Aragonii i Kastylii. Jest ona tym dla Hiszpanów, czym dla nas jest mazurek; bez niej Świąt po prostu nie ma. Mona ma rodowód arabski. Sam termin wywodzi się od słowa munna , co oznacza środki, a właściwie pokarmy potrzebne do życia. Wiąże się(...)soku z pomarańczy 80 g masła, rozpuszczonego 70 g cukru 1 jajko skórka otarta z 1 pomarańczy szczypta soli Dodatkowo: 1 żółtko rozbełtane z 1 łyżką mleka do posmarowania ugotowane, a także pomalowane jajka (pisanki) lub jajka z czekolady barwniki spożywcze, kolorowe posypki, figurki z cukru, czekoladowe dekoracje Przygotowanie: Mąkę wymieszać z suchymi drożdżami. Jeśli korzystacie ze świeżych to należy

Food Square
Bananowa rozkosz 521

mojprzepisna.pl | Bananowa rozkosz Banalnie proste ciasto składające się z bananów, galaretki cytrynowej i biszkoptu czekoladowego. Ciasto przygotowałam z okazji wizyty rodzinki. Ciasto bardzo im smakowało, o

moj przepis na
Domowy budyń czekoladowy z owocami 217

Domowy budyń czekoladowy z owocami to wspomnienie dzieciństwa gdzie rodzice bądź dziadkowie przygotowywali budyń. Dziś też możesz go sobie przygotować nie z saszetki lecz taki domowy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
3:2:1:start - perfekcyjne kruche ciasto 291

pokazać jak krok po kroku przygotować perfekcyjne kruche ciasto . Idealne jako spód pod słodkie tarty, tartaletki, babeczki, sernik, szarlotkę, mazurka i co tylko sobie wymyślicie :) Proporcje i jakość składników: Podstawowe kruche ciasto wyrabiamy z czterech składników: mąki, masła, cukru i żółtek jaj. Po licznych konsultacjach ze znajomymi kucharzami i cukiernikami oraz samodzielnych próbach doszłam do wniosku, że klasyczne proporcje(...)koniec krótko zagniatając rękami. Mąka powinna być przesiana, a cukier drobny - najlepiej cukier puder, z tego powodu, że podczas krótkiego pieczenia cukier nie zdąży się rozpuścić, a duże kryształki w wysokiej temperaturze mogą skarmelizować (powstaną na cieście brązowe kropki). Wyrabianie ciasta: Na stolnicę wysypujemy przesianą mąkę, dodajemy cukier (puder) i dokładnie mieszamy. W mące robimy zagłębienie, do którego wbijamy żółtko

W kuchni Katie
Maślane ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką oraz o dziadku Emilu 102

był mi dziadkiem, a kiedy przestawałam być niemowlakiem i wkraczałam w świat buszującego pierwszymi kroczkami smyka, los tak poplątał nam życie, że rosnąć na dużą dziewczynkę miałam już bez taty… On więc zastąpił mi tatę. Towarzyszył mi przez całe dzieciństwo, pokazując mi i tłumacząc świat. To on nauczył mnie jeździć na rowerze, potem samochodem. To on kupił mi pierwszy(...)skosztował także mojego sernika, którego nauczyłam się piec od babci…W tym jednak danym nam razem czasie zdążyłam okazać mu wdzięczność za wszystko, kim dla mnie był. Zdążyłam przeprosić, jeśli zrobiłam coś nie tak, powiedzieć, że szanuję, że kocham, że na pewno go nie zapomnę… Składniki zaczyn 20 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka cukru pudru

Raj dla Podniebienia