Dwu smakowy, dwukolorowy sernik na zimno o smaku czekoladowo - adwokatowym, który swą nazwę zawdzięcza dwukolorowym rurkom czekoladowym oraz dodatkowi miodu, który pszczółki produkują. Idealny
słodki bratekKiedy byłam mała zawsze wyjadałam babciny sernik zostawiając kruchy spód. Dla mnie był bez sensu – przecież najlepszy jest ser! Potem odkryłam paschę – cudowny sernik
Flymetothespoonprzygotowania polewy, 50 ml espresso. Porcje sernika można udekorować ziarenkami kawy i serwować z kieliszkiem likieru kawowego . SKŁADNIKI SPÓD 150 g (1 szklanka) mąki 3 łyżki cukru pudru 100 g masła 3 łyżki zimnej wody MASA SEROWA 500 g ricotty lub gładkiego twarogu 250 g mascarpone 200 g cukru ( można dać mniej) 4 jajka 100 ml śmietany(...)rozpuszczalną. Stawiamy na małym ogniu i mieszając podgrzewamy do zagotowania. Gotujemy krótko, 1 minutę, aż polewa lekko zgęstnieje, zrobi się gładka i lśniąca, bez widocznych ziarenek cukru. Odstawiamy z ognia. Boki zimnego sernika obkrajamy nożykiem i przekładamy na paterę. Na wierzchu rozprowadzamy ciepłą polewę
cool and mintyprzepisu. Najważniejsze wskazówki to temperatura pokojowa składników, pieczenie bez termoobiegu z parą wodną oraz dobrze ubite, a następnie delikatnie wmieszane białka. Spód do sernika (duża blacha) : 125 g masła 2 czubate szklanki mąki pszennej (300 g) 4 łyżki cukru pudru 1 całe jajko 1 żółtko szczypta soli Sernik klasyczny: 1 kg pół-tłustego twarogu (ewentualnie sera z wiaderka(...)najlepiej ekologicznych, wiejskich 1,5 szklanki cukru 400 ml śmietany kremówki 30% 3 budynie śmietankowe bez cukru szczypta soli Polewa czekoladowa: 75 g masła 4 łyżki gęstej śmietany (np.18%) 3 łyżki gorzkiego kakao 1/2 szklanki cukru listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Spód sernika: Ze wszystkich składników na spód zagniatamy kruche ciasto (białka pozostałego po żółtku
Poezja smakumigdałami i orzechami na spodzie I kokosowo-limonkowym aromatem. Smakuje jak delikatne lody na chrupkim spodzie. Pycha! Ze wszystkich serników robionych na zimno i ciast bez pieczenia, to jest najzdrowsze i najlepsze. Spód nie jest zrobiony z pokruszonych, pełnych cukru herbatników, na dodatek sklejonych masłem. Tu w roli „ciasta” występują drobno zmielone migdały, a spoiwem jest miód. Zamiast sernika(...)dzień. Przepis jest wzorowany na recepturze z tasty.co , której jednak nie możemy odszukać. Jak znajdziemy, dodamy linka. Generalnie polecamy ten serwis, bo jest w nim milion przepisów na ciasta bez pieczenia. Składniki: Spód 150 g migdałów 3 łyżki miodu 1 łyżeczka cynamonu Kilka suszonych daktyli Dość duża szczypta soli Wierzch Puszka mleka kokosowego 2 łyżki miodu Sok z całej
Niedzielny kucharzpory nie umieściłam jeszcze tego przepisu... ?!? Tak czy inaczej nie może się bez niego odbyć żadna impreza, a tym bardziej święta!!! Sernik z pianką mojej Mamy ♥ Składniki: Ciasto: 2 szkl. mąki; 1/4 szkl. śmietany kwaśnej; 100 g margaryny; 3 żółtka; 1/2 szkl. cukru; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; kakao. Wszystkie składniki zagniatamy, rozwałkowujemy i wyklejamy dużą blachę. Ciasto(...)miksujemy, ale niezbyt długo (serniki tego nie lubią :) ) Masa ma mieć konsystencję kwaśnej śmietany. Wylewamy przygotowany ser na ciasto. Pieczemy 1 godz. w temperaturze 190 stopni. Pianka: białka pozostałe z ciasta i masy serowej; 1 szkl. cukru. Z pozostałych białek można zrobić na wierzch sernika piankę, ale nie jest to konieczne... (ja lubię bez, mąż lubi z... ) Białka
Miksturownikkakao i z leciutkim jak chmurka kremem z koksowej śmietanki z kawałkami chrupiących orzechów. Aż brakuje przymiotników, żeby opisać ten sernik! Po prostu idealny na jesień! A jak Wam jeszcze powiem, że jest bez cukru, to już chyba bardziej pokochać go rady nie dacie. * SKŁADNIKI na formę 20 cm Masa serowo-dyniowa: 750 g ricotty 400 g dyni(...)spodem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez godzinę, a następnie zmniejsz temperaturę do 160°C i piecz kolejne 30-45 minut do suchego patyczka. Gotowy sernik wystudź całkowicie w piekarniku z uchylonymi drzwiami. Krem kokosowy Puszkę z mlekiem kokosowym wstaw do lodówki na całą noc. Następnie z góry zbierz śmietankę. Ubij ją mikserem z dodatkiem
Food SquareNaszą miłość do serników wyznajemy nieraz ❤ Tym razem skusiłyśmy się na sernik gotowany na śmietance kokosowej a nie na maśle jak w większości tego typu
Candy Pandaspierniczków śliwkowych w czekoladzie (np. Katarzynki) Masa serowa: ~1 kg sera na serniki, 3-krotnie mielonego ~3 łyżki budyniu waniliowego bez cukru ~2 łyżeczki ekstraktu z wanilii (lub torebka cukru waniliowego) ~2 łyżki cynamonu ~1 szklanka cukru (użyłam ok. 50 tabl. stewii) ~5 dużych jajek ~1/3 szklanki śmietany kremówki (użyłam jogurtu greckiego) Mus śliwkowy: ~15-20 łyżeczek powideł(...)maja kawałki owoców. Wykładać je łyżeczką na wierzch sernika, starając się ich nie zanurzać w masie, a kłaść na wierzchu. Na koniec wykałaczką do szaszłyków zrobić kilka ósemek na powierzchni sernika rozprowadzając mus w fantazyjne wzroki (jeśli zauważymy, że mus zapada się podczas mieszania nie róbmy tego dalej). Włożyć sernik do piekarnika nagrzanego do 180* i piec
chili & sugarjesienny wieczór. Polecam do rozmów wieczornych, miłych spotkań i chwil z bliskimi Sernik ze świeżą skórką z pomarańczy z gruszkami SKŁADNIKI: 500 g twarogu na sernik, zmielonego, tłustego 500 g sera ricotta 6 jaj 100 g miękkiego masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru (w oryginalnym przepisie 1 szklanka) 1 pomarańcza 2 gruszki, umyte, obrane, posiekane(...)formy. Układam na wierzch talarki gruszki. Sernik piekę przez 60 minut w temp. 175 st. C (grzanie góra plus dół bez termoobiegu). Wybieram środkową półkę piekarnika. Gotowy studzę i posypuję cukrem pudrem. Rada: Aby sernik nie opadł można studzić w piekarniku z uchylonym drzwiczkami. Smacznego Źródło: Tina , nr 20, wrzesień
Zasmakuj Kuchnipłaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( użyłam gotowy w wiadereczku ) 15 dag masła lub margaryny 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 5 jajek 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 40 dag masy krówkowej o smaku advokata ( 2 łyżki odkładamy do pianki ) Pianka: 1 śmietanka typu ,,Śnieżka(...)Smacznego. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Blaszka o wymiarach 24 cm x 35 cm. Budynie bez cukru i na pół litra mleka każdy. Zamiast Śnieżki można ubić 250 ml śmietanki kremówki 30 %. Sernik można pokroić na 30 sporych kawałków. Cukierki Monti można kupić w Biedronce
Izabelawkuchnicukier waniliowy wkładamy do garnka i rozpuszczamy. Twaróg mielimy, dodajemy jajka i wszystko razem mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Tak przygotowany twaróg dodajemy stopniowo do rozpuszczonego masła z cukrem cały czas gotując. Budyń rozprowadzamy w 0,25 l mleka i wlewamy do masy serowej. Mieszając czekamy aż wszystko się zagotuje i zgęstnieje. Dodajemy migdały (lub płatki lub słupki) (mogą być(...)dodajemy połamaną czekoladę i miód. Odstawiamy na chwilę, aż czekolada się rozpuści. Następnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Czekoladę wylewamy na sernik i odstawiamy do wystygnięcia. Dodatkowo: 1 paczka (150g) biszkoptów (najlepiej bez cukru) Trochę soku pomarańczowego 250 ml śmietany 30% 1 łyżeczka żelatyny 1 galaretka pomarańczowa lub 0,5 truskawkowej i 0,5 pomarańczowej Galaretkę rozpuszczam
Słodki sentymentwiadereczka ) 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 3 małe jajka pół szklanki cukru 165 ml śmietanki kremówki 30 % 1 cukier waniliowy 1 szklanka wiórek kokosowych Dodatkowo: około 2 szklanki świeżych malin Wykonanie pysznego sernika z malinami i wiórkami kokosowymi: 1. Masa serowa: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę(...)martwić. 2. Do pieczenia: Masę serową wykładamy do tortownicy o średnicy około 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu układamy maliny wcześniej umyte i dokładnie osuszone. 3. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60-70 minut do zrumienienia. 4. Podanie: Upieczony sernik dokładnie studzimy, ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki
IzabelawkuchniSernik można udekorować lukrem powstałym z cukru pudru roztartego z niewielką ilością wrzątku i soku z cytryny lub oprószyć cukrem pudrem. Ja swój pozostawiłam bez niczego, gdyż kratka na wierzchu sernika wygląda efektownie, a sam sernik według mnie jest odpowiednio słodki i dodatkowe dekorowanie nie jest konieczne. Sernik należy przechowywać w chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce
Smakołyki Bereniki