czym wlewamy wystudzoną galaretkę. Jeśli masa czekoladowa stężeje , wylewamy część bananową. Wstawiamy do lodówki. Gdy masa bananowa będzie na tyle dobra tzn. stężona , posypujemy wierzch umytymi borówkami. Wkładamy serniczek do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego
Różne smaki w kuchnisernik jest dla tych, którzy lubią kwaśne smaki. Owoców w środku jest u mnie sporo, można dodać mniej oczywiście. Polecam spróbować wam zrobić taki serniczek, to ciekawe doznanie smakowe :) Składniki na tortownicę 18 cm, na tortownicę 24 podwoić składniki Ciasto kruche: 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki krupczatki 2 żółtka 100 g masła 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Gotowanie...to proste !Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na pyszny, wilgotny sernik z gruszkami. Połączenie sera z gruszką - rewelacja !!! Polecam wypróbować przepis. Na wierzch serniczka położyłam truskawki i zrobiłam esy floresy z kajmaku <3 Kajmak mogłabym dodawać wszędzie bo uwielbiam :) Wymiary blaszki: 28x24 cm Temp. pieczenia: 190C Czas pieczenia: ok. 60 minut Składniki: 6 gruszek cytryna 100 g masła
Różne smaki w kuchnizasadzie nawet jak zawsze jedzenia pozostało do Sywlwestra. Dlateog dzisiaj na spokojnie, na ten pierwszy (a jak w domu zawsze się śmiejemy drugi) dzień świąt zapraszam na świąteczny serniczek. Może jeszcze komuś ser zalega w lodówce :) Składniki: kruche ciasto czekoladowe 200 g mąki pszennej 15 g kako 5 g przyprawy do piernika 75 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego
Gotowanie z pasjąbędziemy mieszać intensywnie, jagody puszczą sok i masa przybierze jagodowy kolor. Masę przekładamy do tortownicy, wyrównujemy wierzch i umieszczamy w lodówce do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc. Stężały serniczek obkrawamy mokrym ostrzem noża od tortownicy jak najbliżej rantu, aby nie naruszyć struktury ciasta. Kruszymy herbatniki i obsypujemy wierzch. Podobnie robimy z ziarenkami suszonej lub świeżej lawendy oraz świeżymi jagodami
Raj dla PodniebieniaLubisz kaszę jaglaną? Jeśli nie to spróbuję Cię do niej przekonać moimi trzema najlepszymi przepisami! Pierwsza o smaku serniczka z owocami, druga o smaku pieczonego jabłka z cynamonem, a trzecia? No nie wymawiaj się że nie masz czasu Jaglanka a la sernik z owocami Składniki (4 porcje) pół szklanki kaszy jaglanej 2 szklanki mleka roślinnego (może być krowie) laska
Mój pomysł naTegoroczny sezon truskawkowy zakończyłam takim serniczkiem pełnym truskawek. Truskawki są w masie i na wierzchu pod galaretką. Całość na biszkoptach ale można zrobiż także spód z herbatników lub pieczonego biszkoptu. składniki: masa truskawkowa 700 g zmielonego sera, u mnie z wiaderka 500 g truskawek 3,5 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka 5-6 łyżek cukru oraz biszkopty do wyłożenia formy
Monia miesza i gotujeDzisiaj propozycja na śniadanie :-). Przepis na pyszne placuszki serowe z cynamonem, jako dodatek banan, orzechy nerkowca i syrop klonowy. Placuszki puszyste, lekkie, rozpływają się w ustach, a smakują jak serniczki. Dodatki możemy oczywiście skomponować pod siebie, ja miałam banany, orzeszki i syrop klonowy i u mnie takie, ale teraz owoce sezonowe jak najbardziej spasują :-). Ja użyłam gładkiego twarożku
kruche babeczkitakie upały to nic tylko zimne, orzeźwiające desery...i taki właśnie jest ten serniczek... Serki Danio delikatnie słodkie połączone z kwaskowatymi owocami....rewelacja... Składniki na blaszkę 24 cm - 800g serków Danio (może być jogurt naturalny) - opakowanie żelatyny Fix do deserów - 200g jeżyn - 200g malin - 200g winogron bezpestkowych - galaretka jagodowa i trochę owoców na wierzch Spód - 1 pudełko Oreo
Wypieki RenePyszny delikatny serniczek, do przygotowania którego nie ma potrzeby odpalania piekarnika. Robiłam go już trzykrotnie i za każdym razem smakował tak samo idealnie. SKŁADNIKI: MASA SEROWA: 1 kg sera trzykrotnie mielonego w wiaderku 3 duże jajka 1 szklanka cukru łyżka cukru waniliowego 7-8 pełnych łyżeczek żelatyny (zależy od gęstości sera) 500 ml śmietanki kremówki POLEWA: 10 dag masła
Kuchenne zapiski Edytylodówki. Jeśli użyjemy mrożonych owoców, galaretka zsiądzie się w okamgnieniu. Przepis dodaję do akcji "Ciasto na niedzielę" , w której uczestniczyły również: Dorota - Sorbet truskawkowy Sylwia - Jagodowy deserek Katarzyna - Egzotyczny serniczek z ricotty Gosia - Szybki deser z morelami Joanna - Deser truskawkowo-jogurtowy czyli zaklinanie lata Bożena - Deser na zimno z truskawkami Dorota - Domowe mini batoniki Bounty Teresa - Deser "Jagodowa róża" Dorota
Kuchenne zapiski Edytyschłodzone. RAZEM ZE MNĄ ZIMNYMI DESERAMI RACZYLI SIĘ: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ MOJE MAŁE CZAROWANIE - Sorbet truskawkowy http://doowa.blogspot.com/2017/07/sorbet-truskawkowy.html SYLWIA PAWLETA [FB] - Jagodowy deserek https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1476318089095186&set=p.1476318089095186&type=3&theater CZARNA OD KUCHNI - Egzotyczny serniczek z ricotty https://czarrnaodkuchni.wordpress.com/2017/07/08/egzotyczny-serniczek-z-ricotty/ MARCEPANOWY KĄCIK - Szybki deser z morelami http://marcepanowykacik.blogspot.com/2017/07/szybki-deser-z-morelami.html MOJE DOMOWE KUCHARZENIE Deser na zimno z truskawkami http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2017/07/deser-na-zimno-z-truskawkami.html DORCIA W KUCHNI [FB] - Domowe
Grunt to przepis!sosu waniliowego (można zastąpić np. jogurtem) 1 cukier waniliowy 3 płaskie łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka galaretka 1 mango 4 nektarynki ciastka Przygotowanie: … Czytaj dalej Egzotyczny serniczek z ricotty
czarrna od kuchniwciskając owoce delikatnie w ciasto.Pieczemy 60 minut . Gotowe wystudzone posypujemy cukrem pudrem. Ciasto możemy upiec również w piekarniku, w tortownicy o wymiarze 28 cm, piekąc godzinę w 180 s. Serniczek podałam na pięknym, pudrowym talerzu od GALERIA- CUDA ŚWIATA . Zaglądnijcie koniecznie na te stronkę, znajdziemy tam wiele perełek z różnych zakątków świata
Z Majeczką w kuchnizużyć np. do sałatek. Jest to tzw. tabat labneh lub labneh bil zayit . Twarożek jogurtowy jest fantastycznym składnikiem wszelkich deserów. Serniki na zimno, mini serniczki w pucharkach, ale także serniki pieczone - wszędzie tam możecie wykorzystać labneh. Naprawdę sernik nabiera wtedy zupełnie innego smaku i przede wszystkim niesamowitej lekkości. Polecam. Do nadziewania papryczek, które potem marynujemy
Codzienna kuchnia niecodzienna