serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:294/428)

Ciasto marchewkowe z olejem rzepakowym. 114

łyżki wody różanej 1 łyżka zalewy z ananasa  łyżeczka sody 1 łyżeczka cynamonu  3/4 szklanki orzechów włoskich  1/2 łyżeczki pasty waniliowej II. Masa: 500 g serka mascarpone 1/2 szklanki śmietanki 30% 2 tabliczki białej czekolady 1/3 łyżeczki pasty waniliowej + Odrobina marchewki, startej na małych oczkach i marchewki z lukru plastycznego . Sposób przygotowania: W dużej misce umieszczamy marchew

DominikaDolci
Karmelowe Tiramisu. 145

tłustej śmietanki 20 g lekko solonego masła Oczywiście jeśli ktoś nie ma czasu/ umiejętności można użyć gotowego karmelu lub sosu toffi. II. Całość: 220 g okrągłych biszkoptów 500 g serka mascarpone sok z 1 cytryny 1 laska wanilii 160 g drobnego cukru 4 jajka szczypta soli opcjonalnie przyprawa do deserów karmel i wanilia 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3 łyżki likieru

DominikaDolci
Wiosenny tort urodzinowy 255

mógł wyrosnąć wysoki. Piec w temperaturze 160 stopni przez 40-45 minut do suchego patyczka Na krem malinowy do dużego biszkoptu będziecie  potrzebowali: Frużelinę malinową 500 g schłodzonego serka mascarpone Frużelina malinowa 500 g malin mogą być mrożone 3 łyżeczki żelatyny w proszku 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej rozpuszczonej w 1 łyżce wody

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort tiramisu 414

minut w temperaturze 170*C. Gdy biszkopt wystygnie przekroić go na 3 części. Składniki na masę: 150 ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 750 g schłodzonego serka mascarpone 100 g cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksować na jednolity krem ( nie wolno ubijać za długo, ponieważ krem się zwarzy

The Sweet Damsel
Kremowy Sernik Zebra z Polewą Czekoladową 278

bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kremowy Sernik Zebra z Polewą Czekoladową Składniki: Ciasto: 1kg gotowego sera na sernik 250g serka mascarpone 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 220g cukru 4 łyżki kakao bez cukru 1 Cukier z wanilią Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami

Mała Cukierenka
Malinowa chmurka 1653

cukru pudru  100 g masła 1/2 opak cukru wanilinowego 3 żółtka Malinowa galaretka: 500 g malin 3 malinowe galaretki  3,5 szklanki wrzącej wody Krem: 250 g serka mascarpone 2 łyżeczki żelatyny od  Cykoria 3 łyżki cukru pudru 500 ml śmietanki 30% cukier wanilinowy Beza: 3/4 szklanki cukru 3 -białka jaj 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Kuchnia Danusi
Tiramisu 609

Kawowe ciasto o smaku włoskiego deseru na bazie migdałowego likieru amaretto. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów kakao Krem: 350 g serka mascarpone 700 ml śmietany kremówki 36% 5 żółtek 8 łyżek cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 6 łyżek mleka Poncz: 400 ml wrzątku 4 łyżki kawy rozpuszczalnej 80 ml likieru amaretto  50 ml spirytusu 10 ml aromatu migdałowego Wykonanie

Szalona Kuchnia Eweliny
Proste ciasto rafaello bez pieczenia 472

bardzo smaczne ciasto bez pieczenia - rafaello na krakersach . Mój przepis jest prosty i konkretny. Rafaello wychodzi nie za słodkie i pięknie się prezentuje.  Do mojego rafaello z serkiem mascarpone wystarczy już tylko dobre towarzystwo i filiżanka kawy lub herbaty

AniaGotuje.pl
Tiramisu z białą czekoladą i borówkami 214

facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na 2 duże lub 4 mniejsze pucharki: 3/4 opakowania podłużnych biszkoptów 1/2 szklanki zaparzonej, mocnej kawy 200 g serka mascarpone 50 g czekolady białej, rozpuszczonej i przestudzonej 300 g borówek kakao do oprószenia Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Dodać roztopioną i przestudzoną czekoladę. Dokładnie wymieszać. Dodać mascarpone i delikatnie

Domowa cukiernia Ewy
Wiosenny tort urodzinowy 230

mógł wyrosnąć wysoki. Piec w temperaturze 160 stopni przez 40-45 minut do suchego patyczka Na krem malinowy do dużego biszkoptu będziecie  potrzebowali: Frużelinę malinową 500 g schłodzonego serka mascarpone Frużelina malinowa 500 g malin mogą być mrożone 3 łyżeczki żelatyny w proszku 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej rozpuszczonej w 1 łyżce wody

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
PTYSIE Z KREMEM KOKOSOWYM 174

masła / margaryny 1 szklanka letniej wody 2 łyżki cukru 1 szklanka mąki szczypta soli 4 jajka składniki na krem: 4 łyżki wiórków kokosowych 400 ml śmietanki kremówki 300 g serka mascarpone 4 łyżki przesianego cukru pudru aromat kokosowy (opcjonalnie) Sposób przygotowania ciasta parzonego: Masło / margarynę, cukier oraz wodę umieszczam w garnku, doprowadzam do wrzenia.  Kiedy mieszanina wrze, zmniejszam ogień

W kuchni Karmel-itki
Tort dacquoise z daktylami i orzechami wg Aleex 167

białek • szczypta soli • 300 g drobnego cukru do wypieków • 2 łyżki cukru trzcinowego demerara • 1 łyżeczka octu winnego lub soku z cytryny • 8 suszonych daktyli Krem: • 250 g schłodzonego serka mascarpone • 300 ml schłodzonej śmietany kremówki 30% • 1 łyżka cukru pudru • 150 g masy kajamkowej z puszki • pół szklanki posiekanych orzechów włoskich • 10 daktyli Dodatkowo: • cukier puder do oprószenia • kakao

W mojej kuchni
Tort czekoladowo-malinowy 160

podgrzewać, mieszając, do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny, nie doprowadzać do wrzenia. Żelatynę dodać do ciepłych malin, dokładnie wymieszać. Wystudzić. Wstawić do lodówki na całą noc. Krem malinowy: 500 g serka mascarpone frużelina malinowa Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Mascarpone i frużelinę umieścić w misie miksera i zmiksować na gładką masę.  Polewa truskawkowa: 120 g dżemu truskawkowego aksamitnego

kulinarnyswiatdomi
Tort chałwowy 143

jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia   Krem: 250 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 250 g chałwy waniliowej   dodatkowo około 100 g chałwy waniliowej do posypania boków i wierzchu tortu dżem porzeczkowy 1/2 kubka zaparzonej gorzkiej czarnej herbaty do ozdoby- opcjonalnie małe

MojaQchnia.pl
Brownie z kremem śmietanowym i frużeliną wiśniową 2073

wypieków (220 g) 2/3 szklanki mąki pszennej (100 g) 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem śmietanowy 1 duże opakowanie śmietany 30% (400 ml) 1 opakowanie serka mascarpone (250 g) 2 łyżki cukru pudru frużelina wiśniowa 350 g mrożonych wiśni 3 łyżeczki żelatyny + 1/5 szklanki gorącej wody 3 łyżki zwykłego cukru 1 łyżka soku z cytryny

Ugotować

Proponowane wyszukiwania