Super przepis na pulchne i kruche faworki z serkiem mascarpone . Te chrusty szykuję tylko z kilku idealnie dobranych składników. Te faworki gorąco polecam na wszelkie imprezy, Sylwestra czy Tłusty Czwartek. Jeśli lubisz takie słodkości, to z pewnością spodoba Ci się również mój przepis na najlepsze oponki serowe
AniaGotuje.plpłaskie łyżki kakao 100 – 120 g herbatników 1 łyżka oleju kokosowego masa 1 kg twarogu zmielonego (500g półtłustego i 500g tłustego) 2 łyżki śmietanki 36% 2 łyżki serka mascarpone ziarenka z 1/2 laski wanilii sok z 1/2 cytryny 4 jajka 1 szklanka cukru pudru 100 g bezików wierzch suszona żurawina kilka pokruszonych bez kilka łyżeczek syropu karmelowego Wykonanie Spód
Raj dla PodniebieniaSkładniki: Biszkopt 1/2 puszki ananasa (krążki) 1 opakowanie serka mascarpone 500 ml śmietany 30% lub 36% 1 tabliczka białej czekolady 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki sok z 1/2 cytryny 3/4 szklanki wiórków kokosowych + wiórki do posypania Sposób przygotowania: 1. Biszkopt upiecz z 1,5 porcji podanych w przepisie składników - KLIK . Pozostaw do całkowitego wystygnięcia i podziel
A Ty Smakuj MnieMałe niezobowiązujące serniczki są świetną, słodką przekąską na przyjęciach. Puszyste, kremowe a do tego łatwe i nieskomplikowane w przygotowaniu. Składniki: 250g jogurtu greckiego 250g serka mascarpone 3/4 szklanki cukru 2 jajka 2 łyżki maki ziemniaczanej 4 łyżki Baileys 100ml śmietanki kremówki (36%) Sposób przygotowania: Miksujemy jogurt grecki z mascarpone i mąką. Następnie dodajemy kolejno nie przerywając mieszania cukier, jajka
Pyry na Gazczubate łyżki dżemu wiśniowego, najlepiej dość miękkiego i lejacego i z całymi owocami, lub przynajmniej z ich dużymi kawałkami; - na wierzch - ubić mikserem w sporej misce: 250g serka mascarpone (najlepiej w temperaturze pokojowej) + około 200ml śmietanki 36% (zimnej, z lodówki) + 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego + około 2 łyżki drobnego cukru, lub do smaku + odrobina czerwonego barwnika w żelu; Wystarczy - zimne ciasto
Lejdi of the housemąki ( 1 szklanka) 12 dag masła 1/4 szkl cukru 1 żółtko ciasto: 700 g twarogu ( 3-krotnie mielonego lub z wiaderka ) 100 ml śmietany 36 % 100 g serka mascarpone 200 g białej czekolady 150 g cukru pudru 3 jaja 1 szklanka malin Wszystkie składniki na spód zagnieść , schłodzić w lodówce ok pół godz, następnie wyłożyć
Z Marcepanempora. Do przygotowania porcji dla 3-4 osób będziemy potrzebować: - 1 brokuł - 1 cukinię - 1 pora (tylko jego białą część) - 2 ząbki czosnku - 1 litr bulionu - 1-2 łyżki serka mascarpone - starty parmezan - 2 łyżki oleju - sól i pieprz do smaku 1. Na rozgrzanym oleju przez 5 minut podsmażamy posiekanego pora oraz czosnek. 2. Następnie dodajemy pokrojoną w centymetrowe półksiężyce
Bez Cebuliminut użyłam ciecierzycy z puszki. To idealna pasta na kanapki! Jeśli pominiesz czosnek, będzie to idealna pasta z ciecierzycy dla dzieci. Polecam Ci też mój przepis na hummus z serkiem mascarpone , który jest bardzo kremowy i delikatny
AniaGotuje.plPiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Po wystudzeniu przygotować i nałożyć krem bananowy. 2 mocno dojrzałe banany 3 łyżki soku z cytryny 250-300 g serka mascarpone 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% Banany zmiksować na gładko z sokiem z cytryny. Dodać mascarpone i kwaśną śmietanę. Wymieszać na gładko. Odstawić do lodówki do schłodzenia
Ze smakiem bez glutenujest to konieczne). Gotowe ciasto wylać na kwadratową blaszkę bądź tortownicę i piec w 180 st.C ok 50-60 min bądź do suchego patyczka. Polewa: 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Mascarpone zmiksować z cukrem pudrem i rozsmarować na wierzch wystudzonego ciasta. Posypać orzechami
Niespełnione zdolności kulinarnepieczenia 1 i 1/3 szklanka mąki pszennej ( 200 g ) MASA JABŁKOWA : 1- 1/5 kg jabłek 2 łyżki cukru 2 galaretki cytrynowe BITA ŚMIETANA : 400 ml śmietanki 30 % 250 g serka mascarpone 2 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru 2 cukry waniliowe po 16 g PRZYGOTOWANIE : Biszkopt - białka ubijamy na sztywno, dalej ubijając dodajemy żółtka i wsypujemy cukier. Po chwili wsypujemy
Kulinarne Fantazje Mariolitheme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki : duże opakowanie herbatników ( ok.56 sztuk herbatników) 1 puszka masy krówkowej ( 400g) Składniki na masę z batonikami Lion: 750g serka mascarpone 150ml śmietany kremówki 4 łyżki cukru pudru 5 batoników Lion peanut Składniki na masę śmietanową: 350ml śmietany kremówki 36% Śnieżka 1 – 2 łyżki cukru pudru- opcjonalnie starta ciemna
Czerwona Porzeczkabudyniowa 1 budyń śmietankowy 1 szkl mleka 3 łyżki cukru 1 masło lub margaryna Masa z bitej śmietany 500ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru 100g gorzkiej czekolady 250g serka mascarpone Polewa 2 łyżki kakao 1 łyżka margaryny 2 łyżki cukru 2 łyżki mleka Poncz 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 50ml rumu 50ml wody Jaja ubijamy na sztywno z cukrem, następnie
Słodki ZakątekCiasto nieziemsko słodkie, pyszne, puszyste, delikatne. Przyrządzisz je bez pieczenia. Jest bardzo proste w przyrządzeniu. Polecam wszystkim smakoszom słodkości. Składniki 400ml 30% śmietanki 250g serka mascarpone 250g herbatników 2 białe czekolady 2 mleczne czekolady 3 szklanki płatków Nestle Kangus dodatkowo jedna szklanka płatków na wierzch 300ml śmietanki podgrzać (nie gotować), następnie dodać połamaną białą czekoladę. Pozostawić na 5 minut
Słodki Zakątekdeser. Zachęcam do skorzystania z przepisu! Deser przygotujesz bardzo szybko i w prosty sposób. Składniki: 400ml jogurtu naturalnego Szklanka czarnej porzeczki ½ szklanki poziomek Ponadto: 200ml śmietanki 30% 100g serka mascarpone 1 łyżeczka cukru pudru Listki mięty do dekoracji Owoce razem z jogurtem należy umieścić w malakserze. Zblendować. Przelać do szklanek. Udekorować ubitą śmietanką i przybrać owocami. Smacznego
Słodki Zakątek