Pyszny świąteczny torcik o smaku cynamonowo-korzennym, przekładany powidłami śliwkowymi, delikatnym i aksamitnym kremem na bazie serka mascarpone, śmietanki kremówki oraz cynamonu. Nasączenie biszkoptu sokiem z pomarańczy doskonale wypełnia korzenny smak całego tortu. Tort cynamonowy z powidłami śliwkowymi -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikcoś co koniecznie musicie wypróbować. Ciasto jest bardzo szybkie do wykonania i smakuje wyśmienicie Składniki: – ok. 230 g ciasteczek maślanych – 100 g roztopionego masła – 250 g serka mascarpone – 500 g ricotty – 3 duże jajka – 2 łyżki mąki ziemniaczanej – cukier wanilinowy Polewa – 250 g malin – 2 łyżki cukru – 1 łyżka wody
I LOVE LIFEDelikatne, rozpływające się w ustach, klasyczne babeczki z delikatnym, aksamitnym kremem na bazie śmietanki kremówki i serka mascarpone to idealna kombinacja smaków, którą warto wypróbować. Babeczki ozdobione samodzielnie przygotowanymi lukrowymi płatkami śniegu nadają im wyjątkowego, zimowego wyglądu - idealne na Boże Narodzenie, a także cały zimowy okres. Zimowe Babeczki z Lukrowymi Płatkami Śniegu z Delikatnym Kremem Mascarpone - Składniki: Ciasto
Słodka Stronaadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na ok. 20 szt. małych: 150 g suchego biszkoptu lub biszkopcików lub dowolnego ciasta bez kremu 100 g powideł 50 g serka mascarpone 50 g czekolady 15 g masła 2-3 łyżki rumu lub dowolnego alkoholu opcjonalnie: bakalie dodatkowo: kakao drobno posiekane orzechy wykonanie: Masło roztapiamy z czekoladą. Biszkopt kruszymy rękami lub blenderem. Dodajemy powidła, serek
Domowy Smak JedzeniaTaki torcik na Walentynki sprawdzi się na pewno. Częstujcie się! Składniki : * 4 jajka * szklanka mąki pszennej * 2 łyżki kakao * pół szklanki cukru * łyżeczka proszku do pieczenia * 500ml kremówki * 200g serka mascarpone * słoiczek dżemu wiśniowego * 2 łyżki soku z cytryny * truskawki i czekolada do dekoracji Przygotowanie : Ubić jajka z cukrem, dodać przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać
Magiczne Życie Martyczereśni- pyszności! :) Składniki: Gniazdka (na około 15-20 małych sztuk): 2 białka 120 g cukru pudru szczypta soli pół łyżeczki octu pół łyżeczki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: po łyżce serka mascarpone bądź opcjonalnie śmietany 18% świeże truskawki i świeże czereśnie po jendej na sztukę Przygotowanie: 1. Białka ubić na sztywną pianę dodając odrobinę soli 2. Gdy piana będzie ubita dodawać
KreatywnePinyzmiksować razem z mlekiem przez kilka minut, aż sie napuszy i podwoi objętość. Możesz dodać śmietanę kremówkę, uważam jednak, iz mleko doskonale rozluźnia i napusza masłową, zwięzłą strukturę serka mascarpone i zawsze to trochę mniej kalorii. Następnie cały czas miksując dolewać porcjami likier jajeczny umyte, odszypułkowane truskawki zmiksować blenderem na puree, dodać sok z cytryny na dno pucharków ułożyć ciasteczka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zielona kilka pomidorków koktajlowych przekrojonych pół ciasto francuskie białe wino sól, pieprz, 1 ząbek czosnku, papryka ostra Rozmrożone krewetki podgotować w białym winie. Natomiast rybę ugotować na parze. Do serka mascarpone dodać wyciśnięty ząbek czosnki, posiekaną pietruszkę, przyprawy i jajko. Wszystko razem wymieszać. Na wyłożoną ciastem francuskim formę do tarty nałożyć ser a na niego kawałki ryby, krewetki i połówki
MarciochaKucharzypoczątek jesieni, wspomnienie minionego lata - torcik (bez pieczenia) z truskawkami i z serkiem mascarpone. Czytaj więcej
Ana Mari's worldSkładniki na biszkopt: 8 jajek 150 g mąki 2 łyżki kakao 1 szklanka cukru 2 łyżki cytryny szczypta soli Składniki na krem i likier: 400 g serka mascarpone 6 jajek pół szklanki cukru filiżanka dobrej kawy filiżanka likieru np. Amaretto kakao do posypania wierzchu ciasta Biszkopt najlepiej zrobić według przepisu na biszkopt z kakao. Kiedy ciasto ostygnie przygotowujemy krem
prawdziwe jedzenieśmietanki 30% 500 g podłużnych biszkoptów (Lajkonik) 100 g cukru pudru 1 filiżanka kawy espresso 100 g likieru Amaretto 6 łyżek kakao Przygotowanie W salaterce ubić śmietankę 30%. Do serka mascarpone dodać cukier puder i wymieszać. Do masy stopniowo dodawać ubitą wcześniej śmietankę, całość wymieszać. Biszkopty nasączyć kawą z dodatkiem likieru. W blaszce wyłożonej papierem lub folią spożywczą ułożyć pierwszą
coolinarnastrefa.blogspot.compewno były miękkie. składniki 10 długich, słodkich papryk farsz: 250 g szpinaku 6 ząbków czosnku 2 małe cebule - drobno posiekana 1 papryczka jalapeno 100 g serka mascarpone garść pietruszki 60 g szynki szwarcwaldzkiej sól, pieprz sos: pęczek pietruszki ok 200 ml wytrawnego, białego wina 1 papryczka jalapeno 1 łyżka oliwy 4- 6 ząbków czosnku oliwa z oliwek(...)czosnek, cebulę, papryczkę i pietruszkę - posiekać. Przełożyć do miski. Odciśnięty szpinak lekko rozdrobnić nożem, dodać do miski. Szynkę rozdrobnić w blenderze. Do farszu dołożyć szynkę, serek, wszystko dokładnie wymieszać doprawić pieprzem i w razie potrzeby solą. Tak przygotowanym farszem nadziać papryki. Można zawiązać szczypiorkiem. Przygotować sos. Rozdrobnić w blenderze pietruszkę, paprykę i czosnek. Wymieszać z oliwą
Stare Garykostki czekolady listki mięty do dekoracji Umyj brzoskwinie, osusz i z każdej wykrój po 3 cząstki do dekoracji. Resztę po wyjęciu pestek pokrój w kostkę. Do brzoskwiń dodaj serek mascarpone i zmiksuj blenderem na gładką masę. Nałóż krem do pucharków, ułóż cząstki brzoskwini. Udekoruj listkami mięty i posyp startą czekoladą
Gotuj Sam!Pyszne, francuskie ciasteczka z jagodami i mascarpone. Kruche, delikatne i wręcz przepyszne. Takie ciasteczka przygotowuje się ekspresowo, można je zrobić nawet wtedy gdy goście już nadchodzą. Z przepisu wyszło ich około 8 sztuk(...)SKŁADNIKI : 1 opakowanie ciasta francuskiego 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru 200 g jagód lub borówek cukier puder do posypania PRZYGOTOWANIE : Ciasto francuskie rozwijamy, tniemy
Kulinarne Fantazje Mariolimleka Rozpuszczamy masło z czekoladą i mlekiem, a gdy już się ładnie połączą mieszamy z płatkami owsianymi i wykładamy równomiernie na dno tortownicy (średnica 20 cm). Pianka: 1 opakowanie serka mascarpone (250 g.) mały jogurt grecki (200 g) 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki mleka opcjonalnie cukier puder do posłodzenia (ja nie słodziłam) Żelatynę zalewamy mlekiem, odstawiamy do napęcznienia, a następnie
Cynamonowe szczęścieminut na małym ogniu, często mieszając. Następnie do gorącej masy wsypać sypkie galaretki, dokładnie wymieszać. Tężejącą masę wylać na ciasto. Ostudzić. Masa śmietanowa: 500ml śmietanki 30%, 250g serka mascarpone, 250g jogurtu naturalnego, 2/3 szklanki cukru pudru, 3 łyżeczki żelatyny, 100g mlecznej lub gorzkiej czekolady. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzątku i ostudzić. Śmietankę ubić
Z miłości do słodkościśmietany kremówkiskórka starta z cytryny350 g jagód30 g ( 3 łyżki) cukru pudru Bardzo dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem ( wsypujemy stopniowo). Gdy śmietana będzie sztywna dodajemy serek mascarpone, ubijamy na średnich obrotach aż składniki się połączą na gładki puszysty krem. Na koniec dokładamy drobno startą skórkę cytrynową.Kremem wypełniamy ostudzoną tartę, na wierzchu kładziemy umyte i osuszone
pieprzny smaczekkawałek świeżego imbiru miód sok z 1 cytryny ciasteczka owsiane wykonanie Owoce obieramy ze skórki i miksujemy. Doprawiamy do smaku startym imbirem i sokiem z cytryny. Wszystko według uznania. Serek mascarpone ubijamy wraz z jogurtem. Dodajemy miód - ilość według uznania. Ciasteczka owsiane kruszymy. 2/3 układamy na dnie szklanki, następnie nakładamy warstwę serowo-jogurtową, następnie mus owocowy. Na to nakładamy warstwę
Przysmaki KarolkiOt taki spóźniony prezent na Dzień Mamy :) PRALINKA - MUFFINKA - przepisSkładniki na 3 sztuki:1 gorzka czekolada kilka truskawekserek mascarpone - 200 g3 łyżki cukru pudru3
kolorowotorcikowotruskawek oczywiście można wykorzystać dowolone owoce. składniki: spód brownie 200 g gorzkiej czkolady 200 g masła 6 jajek 200 g cukru 110 g mąki pszennej krem 500 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30 % ewentualnie cukier do smaku na wierzch 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe Czekoladę połamać i przełożyć do metalowej miski. Dodać masło i całość rozpuścić(...)rozsmarować. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 20 minut. Po upieczeniu spód wystudzić. Galaretki truskawkowe rozpuścić w 3 szklankach wody (750ml). Odstawić do wystudzenia. Serek mascarpne i śmietankę przełożyć do miski i ubić na sztywno. Można sobie dosłodzić do smaku, ja cukru już nie dodawałam bo było wystarczająco słodkie. Krem wyłożyć na upieczony wystudzony spó
Monia miesza i gotujeBlueberry Corner by "jagodzianka" Uwielbiam takie smaki. Połączenie delikatnego mięsa z cukinią i serkiem mascarpone może wydawać się nudne, ale przyprawy i wino cudownie … Przeczytaj cały artykuł Post Kotleciki w sosie cukiniowym z mascarpone pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerzrobić na obiad z groszku cukrowego? Hmmm może Tagliatelle z łososiem, serkiem mascarpone i zielonym groszkiem cukrowym ? :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldSernik brzoskwiniowo-karmelowy bez pieczenia to kolejna odsłona sernika na zimno. Jest on wyjątkowo kremowy dzięki zawartości serka mascarpone. Smaki karmelowy i brzoskwiniowy uzupełniają się, tworząc delikatną, idealnie słodką całość. Wierzch sernika zwieńczają karmelizowane brzoskwinie, które nadają sernikowi świeżość i lekki, owocowy charakter. Każda z warstw ma nieco inną konsystencję - karmelowa jest mocno kremowa, a brzoskwiniowa bardziej musowa. Obie, dzięki
Smakołyki Berenikiwszystko przełożone kakaowymi herbatnikami czyli połączenie doskonałe a włożony wysiłek minimalny. Spróbuj i przekonaj się sam. Zapraszam do obejrzenia wideo na moim kanale Słodki Blog na Youtube : Składniki: 250g serka mascarpone 200g śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 20 szt herbatników kakaowych 125g borówek Wykonanie: Do miski przekładamy mascarpone, śmietankę, cukier puder i cukier waniliowy, ubijamy
Słodki Blogmega maślana i po prostu przepyszna. Swoją babkę zrobiłam ze skórką cytrynową, ale równie dobrze można ją zrobić ze skórką pomarańczową i wyjdzie równie pysznie. Spróbujcie Składniki: – 250g serka mascarpone – 3 jajka – 210g mąki pszenicznej (u mnie tortowa) – 70g miękkiego masła – 80g cukru (jeśli lubicie bardzo słodkie wypieki należy zwiększyć ilość cukru) – 2 łyżki
Smaki Armineprzygotować w domu kandyzowaną skórkę pomarańczową, naprawdę polecam bo jest o niebo lepsza od tej kupionej w sklepie:) Składniki na 4 porcje po 250 ml : 250 g serka mascarpone 2/3 szklanki śmietanki 30% 200 g pokruszonych ciastek pełnoziarnistych - użyłam bonitek zbożowych z biedronki kandyzowana skórka pomarańczowa rodzynki miód lub syrop pomarańczowy (uzyskany podczas kandyzowania
cucinaresmaków. Choć deser nie należy do tych dietetycznych, to warto czasem zgrzeszyć i sięgnąć po taki słodki pucharek. Miłego i… słodkiego dnia moi drodzy Składniki: około 125 g serka mascarpone (zimnego, z lodówki) 3 łyżki soku z limonki 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki dżemu figowego – możecie nabyć w sklepie Greckie Przysmaki 5 małych biszkoptów około 1 łyżeczki
Słodkie okruszkipodłużnych biszkoptów Dodatkowo: kakao do posypania Zaparzamy kawę w ekspresie i mieszamy z whisky ,odstawiamy. Żółtka ubijamy z cukrem na jasna ,gęstą masę . Dodajemy do nich w kilku częściach serek mascarpone i ubijamy do połączenia się składników. Biszkopty maczamy delikatnie z dwóch stron w kawie z alkoholem i układamy na dnie pucharków. Na pierwszej warstwie biszkoptów kładziemy krem ,na krem
Ladylaura.cukier waniliowy i przez chwilę miksuję. W drugiej misce ubijam przez chwilę dobrze schłodzoną śmietanę, do lekko ubitej śmietany dodaję pozostały cukier puder i ubijam na sztywno. Teraz do serka mascarpone dodaję ubitą śmietanę i całość mieszam łyżką tak żeby składniki się połączyły – krem jest gotowy. Końcowe przygotowanie ciasta red velvet: Zimne krążki ciasta od góry wyrównuję nożem, odcinam
Uwaga Babcia GotujeSernik z mandarynkami: http://anamarisworld.blogspot.com/2015/03/sernik-z-mandarynkami.html 3. Sernik z malinami i galaretką na zimno: http://anamarisworld.blogspot.com/2014/11/serniczek-z-malinami-na-zimno.html 4. Sernik z jagodami na zimno: http://anamarisworld.blogspot.com/2015/07/sernik-mocno-jagodowy-na-zimno.html 5. Serek mascarpone (torcik na zimno z porzeczkami): http://anamarisworld.blogspot.com/2015/07/prosty-torcik-z-mascarpone-biaa.html
Ana Mari's worldrolada będzie idealna na lato. Składniki: na ciasto: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na nadzienie: 2 galaretki cytrynowe 500 g serka mascarpone 1/2 szklanki kremówki 2 łyżki cukru pudru sok i skórka z 1,5 cytryny 100 g cukru 1 jajko 1 żółtko 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej łyżeczka masła Przygotować
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaprzygotować w domu kandyzowaną skórkę pomarańczową, naprawdę polecam bo jest o niebo lepsza od tej kupionej w sklepie:) Składniki na 4 porcje po 250 ml : 250 g serka mascarpone 2/3 szklanki śmietanki 30% 200 g pokruszonych ciastek pełnoziarnistych - użyłam bonitek zbożowych z biedronki kandyzowana skórka pomarańczowa rodzynki miód lub syrop pomarańczowy (uzyskany podczas kandyzowania
cucinaregram porzeczek Przygotowanie kremu: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a śmietankę ubijamy na sztywno. Czekoladę dodajemy do bitej śmietany po uprzednim przestudzeniu. Jako ostatni w mieszaninie powinien znaleźć się serek mascarpone. Wstawiamy krem do lodówki aż do chwili całkowitego ostudzenia się spodu tarty. Po tym czasie wykładamy go na ciasto i całość obsypujemy umytymi i osuszonymi porzeczkami. Dekorujemy liśćmi mięty
Życie zamknięte w smakuSernik z mandarynkami: http://anamarisworld.blogspot.com/2015/03/sernik-z-mandarynkami.html 3. Sernik z malinami i galaretką na zimno: http://anamarisworld.blogspot.com/2014/11/serniczek-z-malinami-na-zimno.html 4. Sernik z jagodami na zimno: http://anamarisworld.blogspot.com/2015/07/sernik-mocno-jagodowy-na-zimno.html 5. Serek mascarpone (torcik na zimno z porzeczkami): http://anamarisworld.blogspot.com/2015/07/prosty-torcik-z-mascarpone-biaa.html
Ana Mari's worldpodłogę (biszkopt w tortownicy) a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Wystudzony biszkopt wyciągamy z foremki i przekrawamy go na 3 blaty. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 330 l śmietany kremówki 70 g cukru pudru 1 galaretka truskawkowa 2/3 szkl gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. W osobnym naczyniu
Domowy Smak Jedzeniamąki pszennej 40 g mąki migdałowej 1 jajko 120 g masła 3 łyżki brązowego cukru starta skórka z 1 cytryny szczypta soli składniki na krem 120 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 500 g truskawek 1 galaretka truskawkowa wykonanie: Wszystkie składniki ciasta zagniatamy ze sobą. Formujemy kulkę, owijamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki
Przysmaki KarolkiSernik wyszedł naprawdę pyszny, delikatny, lekko budyniowy w smaku. Pyszności. Koniecznie musicie spróbować.Sernik z mascarpone i owocami w kruchym cieścieSkładniki:(na tortownicę o średnicy 20 cm)kruche ciasto:250 g mąki pszennej1 łyżeczka cukru1/2 łyżeczki soli125 g zimnego masła1 jajkomasa serowa:500 g serka mascarpone150 g mleka skondensowanego słodzonego3 jajka2 łyżeczki ekstraktu z wanilii1,5 łyżki budyniu waniliowego (proszek(...)minut.Przed pieczeniem gęsto nakłuć widelcem.Piec w 190 st. C. przez 15 minut.Wystudzić.Z pozostałego ciasta wykroić paski o szerokości 5 cm, wyłożyć nimi brzegi tortownicy, formując krawędź.Mascarpone, mleko skondensowane, jajka, ekstrakt i budyń umieścić w misce. Zmiksować na gładką masę - tylko do połączenia składników.Owoce obtoczyć w mące, dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać łyżką.Masę przelać
Pożeraczka, czyli raz adobrzetortownicy o śr. 24cm. Piec około 50-60minut w temp. 180-190st. Ostudzić i przekroić na 3 części. Krem: 300g obranej dyni, 500g serka mascarpone, 100g białej czekolady, 2 łyżki cukru. Dynię pokroić w kostkę, zalać wodą i gotować około 15minut. Następnie odcedzić i ostudzić, po czym zblendować na puree. Czekoladę połamać
Z miłości do słodkości