ser - 17000 przepisów (strona:90/1134)

SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI 205

Składniki: 250 g margaryny 3 / 4 szklanki cukru 1 / 2 kg sera białego 3 łyżki żelatyny 1 szklanka mleka 1 łyżka ciemnego kakao 1 opakowanie galaretki truskawkowej 1 / 2 kg truskawek  paczka biszkoptów np. okrągłych Przygotowanie: Biały ser skręcić ja robię to tylko raz, można więcej zależy to jaką mamy maszynkę i od jakości sera. Zagotować mleko, troszkę niech(...)przestygnie i wtedy dodać 3 łyżki żelatyny. Rozpuścić. W ten sposób mamy pewność, iż żelatyna nam się nie zważy. Następnie rozpuszczoną margarynę wymieszać z cukrem, dodać ser i dokładnie wymieszać robotem do momentu, gdy masa serowa będzie gładka. Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Masę serową podzielić na dwie części do jednej dodać kakao. Tortownicę wyłożyć biszkoptami

Ciastka - domowe słodkości
Zapiekany camembert z gruszką 185

Pyszna propozycja na romantyczną kolację lub wieczór ze znajomymi :) Zapiekany ser camembert z podsmażaną gruszką w occie balsamicznym ze świeżymi ziołami i orzechami włoskimi. Zapraszam do przygotowań! Składniki dla dwóch osób: 2 małe krążki dobrego sera camembert (najlepiej w bambusowym pudełku) 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka masła klarowanego 1 gruszka, obrana, pokrojona w kostkę 2 łyżki octu balsamicznego(...)podania: chrupiące włoskie pieczywo prawdziwe salami z zielonym pieprzem (opcjonalnie) szynka szwarcwaldzka (opcjonalnie) CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Od krążków sera odcinamy górną skórkę i umieszczamy w bambusowych pudełeczkach. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy około 10-15 minut, aż ser ładnie się rozpuści. 2. W między czasie na małej patelni rozgrzewamy

My Culinary Art
Penne w sosie śmietanowym z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami 474

grupie dzieci i wszystkim smakowało ;-)! Skład na 2 porcje: 100g makaronu penne (ja używam razowego, ponieważ taki jest zdrowszy, ale możesz użyć dowolnego) 100ml śmietany 18% 2 łyżki startego sera Grana Padano (bądź każdego innego) 300g wędzonego  udka kurczaka (moze być piers, ale jest mniej soczysta) 4-5 suszonych pomidorów  sól i  pieprz 1. Kurczaka(...)instrukcji na opakowaniu. 3. Na patelnię wrzucamy kurczaka i pomidory. Delikatnie podsmażamy, chodzi przede wszystkim o podgrzanie składników. Całość doprawiamy pieprzem według uznania. Dodajemy śmietanę oraz  1/2 łyżki sera, cały czas mieszając. Ser należy dodawać stopniowo, bo to on ma Nam zagęścić sos. Możemy dosolić do smaku (zależy od używanego sera - ja  sosu  nie soliłam

Perfect home life
Bułeczki drożdżowe z dżemem i serem. 177

różne rodzaje tych pysznych, słodziutkich, puszystych bułeczek. Większość spakowałam w woreczki i zamroziłam, później wystarczy 15-20 sekund w mikrofali i cieplutka bułeczka gotowa. Przepis na bułeczki drożdżowe z serem oraz  rogaliki drożdżowe z powidłami śliwkowymi już zamieszczałam, a dziś przyszedł czas na bułeczki drożdżowe z dżemem i serem. Polecam! Składniki na bułeczki drożdżowe z dżemem i serem(...)łyżki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego (na 0,5 kg mąki) 1/4 kostki margaryny do pieczenia szczypta soli roztrzepane jajko do posmarowania MASA SEROWA: 250g mielonego sera białego 3-4 łyżki cukru pudru (do smaku) 1 żółtko gęsty dżem np. powidła śliwkowe KRUSZONKA: 50 g masła lub margaryny 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru cukier puder do posypania

Rozpustne gotowanie
Pizza 181

blachy  ciasto się nie mieści - ale nie jest to dla mnie żadem problem. Układam je na środku blachy a w pozostałą ilość ciasta na rogach po prostu wkładam ser, czy np pokrojoną kiełbasę. Z racji tego, że teraz staram się unikać tłustych rzeczy teraz pokroiłam w drobne paseczki wędlinę, którą miałam w domu. Gdy skończymy chomikować w brzegach pizzy(...)kwestia indywidualna jak i skład sosu (w tym przypadku z pędami bambusa) Po upływie 10 minut wyjmujemy pizzę, i zaczynamy komponować składniki na cieście. Przeważnie zaraz na sos kładę ser,  wiem,  że dla wielu może wydawać się to dziwne bo ser zawsze jest na wierzchu, ale ja tak lubię ser ... że na sos kładę cienko pokrojone plasterki żółtego

dlaSmaQ
Sakiewki serowe z sosem mietowym 166

Sakiewki z ciasta francuskiego, z mieszanką  serów i z suszonym pomidorem - bardzo fajny pomysł na przystawkę, podany z sosem miętowym, który łamie mdły smak serów. Niestety nie mam finalnego zdjęcia na talerzu, jednak wstępne przygotowania zostały udokumentowane - i mam nadzieję, iż Was zachęcą. SKŁADNIKI: 1 rulon z ciasta francuskiego 1 ser camembert 15 dag sera cheddar ( dojrzewający(...)suszonych pomidoró sos miętowy z Lidla Ciasto francuskie kroimy na mniejsze kawałki, układamy na nim pokrojone sery, oraz plasterek suszonego pomidora. Zamykamy szczelnie sakiewki z ciasta - pieczemy w temp. 180 stopni do zezłocena ciasta. Podajemy z sosem miętowym. Polecam  ten przepis na szybką przystawkę, wypróbowałam na znajomych - byli zachwyceni

dlaSmaQ
Bakłażan zapiekany z kurczakiem 202

Indii. Nie jest to warzywo lecz owoc , a konkretnie jagoda. Niedawno robiłam cukinię zapiekaną z mięsem mielonym   (przepis)   a dzisiaj zrobiłam bakłażana zapiekanego z kurczakiem i serem. Pychota. Składniki: 2 średnie bakłażany 2 pojedyncze piersi z kurczaka 200 g żółtego sera 2 pomidory 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/4 łyżeczki ostrej papryki(...)minut. Wyjąć i ostudzić. Z każdej połówki łyżeczką wydrążyć miąższ , tworząc łódeczki, tak aby boki miały około 1 cm grubości. Każdą łódeczkę z bakłażana wyłożyć w środku plastrami sera, a następnie ułożyć plasterki pomidora obranego ze skórki. Na wierzch wyłożyć mięso i piec w piekarniku nagrzanym  do 200 stopni C około 15 minut  po czym posypać wierzch startym

O kuchni z uczuciem
Pizza salami 205

dzisiejszym moim stole zagościła tym razem pizza z salami, pieczarkami, cebulą, serem mozzarella, serem żółtym, sosem pomidorowym, całym mnóstwem ziół i odrobiną liści szpinaku i roszpunki.  Pizzą zajadają się również bohaterowie książki "Password"  Mirjam Mous.  "Siedzieli w trójkę przy wielkim stole w dużym pokoju. Dexter zamówił pizzę. Stefan zaczął już jeść drugi kawałek. Jego mama nie miała(...)szklanki ciepłej wody Na farsz: 450 g pieczarek 2 małe cebule lub 1 duża 1 łyżka masła 9 plastrów salami 1 kulka mozzarelli 2 0 0 g żółtego sera około 2-3 łyżki przecieru pomidorowego zioła prowansalskie, oregano, bazylia jeżeli posiadacie, to kilka liści szpinaku i roszpunki WYKONANIE Ciasto: Ciepłą wodę (nie gorącą!) wlać do garnuszka/miseczki, dodać drożdże i cukier

Passions hobbies life
Kisz serowy 223

Danie z kuchni szwajcarskiej. Pyszna serowa tarta. Składniki 450 g ciasta francuskiego 8 jajek 500 gęstej śmietany pieprz tarta gałka muszkatołowa 300 g sera Emmentalera 300 g sera koziego 250 g sera Roquefort świeże oregano sól Przygotowanie   Ciasto rozmroziłem w temperaturze pokojowej. Jajka utarłem mikserem ze śmietaną i szczyptą soli, doprawiłem do smaku gałką i pieprzem. Dodałem ser Emmentaler(...)ser kozi, które starłem na grubej tarce oraz pokrojony w kosteczkę Roquefort. Wymieszałem. Blaszkę wyłożyłem pergaminem, rozłożyłem ciasto, uformowałem wysoki brzeg. Ciasto nakłułem widelcem. Wylałem masę jajeczno-serową, piekłem 35 minut w temperaturze 200 stopni C. Po ok. 20 minutach przykryłem ciasto pergaminem. Przed podaniem posypałem oregano

R'n'G Kitchen
Rolada z ciasta francuskiego z kurczakiem i pieczarkami 197

kurczaka jest bardzo soczysty. Rewelacyjnym uzupełnieniem jest sos czosnkowy wymieszany z suszonymi ziołami. Składniki   ciasto francuskie 400 g filetu z kurczaka 400 g pieczarek 2 cebule 200 g sera żółtego przyprawa do kurczaka jajko łyżka masła sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cebule kroimy w kostkę. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy(...)para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent

R'n'G Kitchen
Roladki z serów wędzonych 192

Propozycja na przekąskę. Połączyliśmy dwa rodzaje sera, do tego marynowane dodatki ,uzyskaliśmy ciekawy efekt. Składniki 150 g sera wędzonego gouda 100 g wędzonego kurczaka ( u mnie udka ) 100 g sera koziego wędzonego 150 g marynowanej papryki szparagi zielone z zalewy 100 g marynowanych kurek listki bazylii Przygotowanie   Plastry sera wędzonego przekroiłem na pół. Ułożyłem na nim pokrojone w paski(...)ser kozi wędzony, paprykę konserwową, szparagi zielone obrane ze słoiczka, kurczaka wędzonego. Zwinąłem w rulon, spiąłem wykałaczką z cząstkami papryki, listkami bazylii i marynowanymi kurkami. Podałem z grzankami. Można użyć ogórka konserwowego, cebulek

R'n'G Kitchen
Racuszki ziemniaczane 177

Dodając półtwardy żółty ser nadajemy racuszkom łagodny niepowtarzalny smak. Jest to przepis z kuchni norweskiej, w którym korzysta się z sera Jarslberg, o smaku orzechowym, (w Polsce trudno dostać). Ale można zastąpić serami : gouda, ementaler, parmezan. Składniki 400 g ziemniaków 120 g szynki gotowanej 120 g tartej bułki 130 ml śmietany 1 jajko 1 łyżka startego żółtego sera 2 łyżki(...)pieprz gałka muszkatołowa olej Przygotowanie Ziemniaki obrałem, umyłem a następnie ugotowałem osolonej wodzie. Po ostudzeniu przecisnąłem przez praskę. 2/3 tartej bułki wymieszałem ze śmietaną, jajkiem, natką pietruszki i startym serem. Wsypałem kostki szynki, przyprawiłem do smaku. Połączyłem z masą ziemniaczaną. Uformowałem okrągłe racuszki o średnicy 6-8 cm, obtoczyłem w pozostałej tartej bułce. Smażyłem w głębokim oleju

R'n'G Kitchen
Kieszonki kurczaka nadziewane warzywami w sosie serowym 331

Dziś chciałabym Wam przedstawić danie obiadowe które powstało przy użyciu przepysznych serów  MONIECKIEJ SPÓŁDZIELNI MLECZARSKIEJ  które otrzymałam w ramach współpracy. Delikatny filet z kurczaka nadziany porem, papryką, suszonymi pomidorami i serem  MORSKI  typu holenderskiego, który jest miękki i lekko pikantny, doskonały do dań na gorąco, oprószony aromatycznymi ziołami, podany w delikatnym  sosie serowym z serka(...)wspaniała propozycja na letni obiad, z młodymi ziemniakami smakuje wyśmienicie. Jednym słowem...mniam! Danie podałam na półmisku  Bogucice-Julia Gold Składniki: 5 pojedynczych filetów z kurczaka 15 dag sera żółtego  Morskiego 1/2 papryki 1/2 małego pora 6 suszonych pomidorów 2 duże ząbki czosnku 3 łyżki oleju majonez sól do smaku przyprawa do kurczaka gruboziarnista pieprz czarny świeżo mielony

Wanilia i Kardamon
Serowa tarta z bobem 201

wypróbowania przepisu. Pyszne! Serowa tarta z bobem   Składniki: 50 dag bobu, 20 dag mąki, 10 dag masła, 3 łyżki wody, szczypta soli, 100 ml śmietany 12%, 6 jajek, ser feta, 20 dag goudy, pieprz. Wykonanie: Bób płuczemy, odsączamy i gotujemy w nieosolonej wodzie. Kiedy bób zacznie robić się miękki solimy wodę, gotujemy do zupełnej miękkości i odsączamy. Z mąki(...)masła, wody i soli zagniatamy ciasto. Ciasto delikatnie rozwałkowujemy i przekładamy do formy na tartę. Tartę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i podpiekamy przez 15 minut. Ser żółty tarkujemy na dużych oczkach. W miseczce roztrzepujemy jajka, dodajemy śmietanę, pokruszony ser feta i 1/2 sera żółtego, obrane ziarnka bobu i doprawiamy do smaku pieprzem. Masę przelewamy na podpieczone ciasto

paapilotkaa
Schab w sosie serowym 174

Aromatyczne i bardzo smaczne kawałki schabu wieprzowego w 3 różnych serach. Uwielbiam takie smaki. 600 g schabu wieprzowego 1 łyżka przyprawy typy Vegeta Słodka czerwona papryka Olej do obsmażenia 10 pieczarek 1 cebula 2 łyżki śmietany 18% 50 g serka topionego Gouda 50 g twardego sera Gouda 50 g sera feta Sól Pieprz 1 szklanka bulionu 100 brązowego ryżu Skworcu(...)patelni, przekładamy do większego garnka. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w kosteczkę. Podsmażamy je na patelni po smażeniu mięsa, przekładamy do garnka. Na patelnię wlewamy bulion, dodajemy pokrojone kawałki sery i śmietanę. Mieszamy do rozpuszczenia się serów. Doprawiamy solą i pieprzem. Sos przelewamy do mięsa. W razie potrzeby podlewamy jeszcze wodą (jeżeli sos jest za gęsty). Całość dusimy do miękkości

VioletoweKucharzenie