ser - 17000 przepisów (strona:824/1134)

Smoothie owocowe z brokułem i olejem lnianym 150

natomiast wysoką zawartością wielonienasyconych tłuszczów, a także kwasów tłuszczowych: omega 3 oraz omega 6. Olej ten stanowi podstawę diety dr Budwig i zazwyczaj kojarzony jest z pastą z białego sera. Jednak jego zastosowanie może być bardzo różnorodne od dodatku do sałatek po koktajle właśnie. Więcej o oleju lnianym LenVitol możecie przeczytać tutaj . Imbir natomiast doda orzeźwiającego smaku oraz rozgrzeje

Moja Galeria Smaku
Krem z białych szparagów z mascarpone 160

Sezon na szparagi trwa. Proponuję krem z ich użyciem, z dodatkiem pora oraz mascarpone. Ser ten kojarzy mi się głównie z ciastami i deserami. Ale doskonale sprawdza się również w zupie. Koniecznie wypróbujcie. Składniki: przepis z magazynu "Moje Gotowanie" 30 g masła 1 ziemniak 1 por (tylko biała część) 1 pęczek białych szparagów 100 ml białego wina 3 szklanki wywaru

Moja Galeria Smaku
Sałatka z soczewicą, kuskusem, pomidorkami i miętą 173

kaszy kuskus 130 g czerwonej soczewicy 9 szt pomidorków kiściowych (lub 3 szt zwykłych) 1 cebula 1/3 szklanki posiekanych liści mięty starta skórka z limonki lub cytryny 100 g sera feta 2 łyżki oliwy sól, pieprz do smaku 1. Kuskus zalać wrzątkiem, 1 cm powyżej kaszy, przykryć i odstawić na 5 minut. 2. Czerwoną soczewicę ugotować przez

Moja Galeria Smaku
Sałatka ze szpinakiem, owocami i fetą 153

fety garść jagód, malin i truskawek sos balsamiczny* pieprz Szpinak umyć, osuszyć. Przełożyć do miski. Truskawki podzielić na cząstki. Wraz z malinami i jagodami dodać do szpinaku. Ser feta pokroić w kostkę. Dodać do sałatki. Całość polać sosem balsamicznym. Doprawić pieprzem. Wymieszać.  * użyłam gęstego czarnego sosu balsamicznego, jeżeli go nie posiadacie możecie zastąpić go mieszanka oliwy i octu winnego

Moja Galeria Smaku
Sałatka z pomidorami i fetą 180

krążki, dodać do pomidora. Całość posypać solą i pieprzem. Przygotować sos. Sos: 100 g fety 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki oliwy 1 łyżka białego octu winnego Zmiksować ser feta z jogurtem, oliwą i octem. Polać nim pomidory z cebulą i posypać bazylią

Moja Galeria Smaku
Ekspresowa pizza z tortilli na grilla 266

często do niej wracam. Jest pyszna, smaczna i szybka w przyrządzaniu. Ostatnio wpadłyśmy na pomysł by bardzo podobną przyrządzić na grillu. Wyszła super! Chrupiące placki z ciągnącym się, aromatycznym serem… mniam! Zachęcamy do wypróbowania tego przepisu! Potrawa wolna od glutenu* Ilość porcji: 6 trójkątów Czas przygotowania: 5 minut + kilka minut grillowania Składniki: 2 placki tortilli 3 plastry szynki szwarcwaldzkiej

Kolizje Smaków
Targowisko „Isemarkt” w Hamburgu 149

wędliny, ryby (zarówno świeże jak i wędzone), owoce morza, owoce i warzywa (od rolników z okolicznych miejscowości, duża część to produkty bio/ekologiczne) oraz pieczywo (wytrawne i słodkie wypieki) i sery (zapach i różnorodność na tych stoiskach przyprawiają o zawrót głowy). Nie brak też wonnych stoisk z kwiatami i ziołami. Targ wzbudza ogromne zainteresowanie – nawet o godzinie 14ej w dzień

Szybko Tanio Smacznie
Kotlety ziemniaczane 134

ziemniaki straciły wiele na popularności w ciągu ostatnich lat, nawet jako dodatek do dań. Nawet jeśli wolicie mięso, warto przypomnieć sobie zapomniane smaki kotletów z ziemniaków czy z sera. Dziś przepis z książki "Kuchnia rosyjska" wydanej ponad ćwierć wieku temu

Milion Smaków
Kminkowe krakersy słodzone jabłkiem 222

Fajny pomysł na przekąskę: do pochrupania przed telewizorem lub do serwowania z serami :) Przepis pochodzi z książki "Moja mała francuska kuchnia", autorstwa Rachel Phoo. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 8 dużych krakersów: 200 g mąki żytniej 1/2 łyżki nasionek kminku 3 g drożdży instant 1/2 łyżeczki szczypta cukru 1 średniej wielkości jabłko do 80 ml ciepłej wody CZAS PRZYGOTOWANIA

My Culinary Art
Mini serniczki z dżemem 199

smakowitym deserem :) Przepis pochodzi z gazety GoodFood Polska. Czas przygotowania: 30 minut + 30 minut pieczenia Ilość porcji: 12 Składniki: Na spód: 12 pełnoziarnistych herbatników 90g masła Masa sernikowa: 250s sera ricotta 50g cukru pudru Skórka z jednej cytryny Sok z ½ cytryny 2 jajka Niecała łyżeczka ekstraktu z wanilii 150ml śmietany kremówki Wierzch: Dżem truskawkowy Ulubione owoce Listki mięty W małym

Kolizje Smaków
Sałatka z ogórków i chili na zimę (do słoików) 672

razu wykładać słoiki z wody. Sałatka przechowuje się bardzo dobrze nawet w szafce w ciepłym mieszkaniu. Sałatka może być dodatkiem do obiadu. Świetnie sprawdza się i do serów, i do mięs. Po odsączeniu nadmiaru sosu, plastry ogórków mogą być układane na kanapkach. Niektórzy zjadają pół słoika, zanim zdąży się im przygotować coś bardziej treściwego ;) Bywa, że część słoików zniknie jeszcze

Weekendy w domu i ogrodzie
Kilka pomysłów na... 198

curry, z tuńczykiem, ananasem, rodzynkami i brokułem, posypane orzeszkami ziemnymi Nietypowe, ale powiem wam, że bardzo smaczne połączenie.  Naleśniki z farszem z czerwonej soczewicy (soczewica, pomidory, cebula) z serem żółtym Kurczak pieczony w orzechowej skorupce (masło orzechowe, orzeszki ziemne) ryż jaśminowy, brokuły ziemniaki i kalafior w mleczku kokosowym z curry

More food, love and dreams
Chleb aksamitny z ricottą i koperkiem 141

tego przepisu. Mięciutki, wilgotny .... wspaniały :) Ostatnio coraz częściej mam w kuchni pomocnika ;) przepis Liski Składniki   500 g mąki pszennej typu 650 20 g świeżych drożdży 250 g sera ricotta, schłodzonego 100 g miękkiego masła 25 g cukru + 1 łyżeczka 1 duże jajko 1,5 łyżeczki soli 120 g wody 1 łyżka świeżego (drobno posiekanego koperku) Drożdże mieszamy z jedną

Delicious Titbits
Bobytka, czyli kopytka z bobu 143

właściwie to ' bobytka '). Cudowne, w optymistycznym kolorze, pachnące latem. Wprost nie można się im oprzeć! Najlepiej smakują podsmażone na bazyliowym maśle lub z dodatkiem parmezanu albo innego dobrego sera. Wbrew pozorom pracy przy nich nie ma wiele, no może, nie licząc samego żmudnego procesu łuskania bobu. Żeby ten czas sobie umilić polecam włączyć jakiś serial, usiąść przed telewizorem

Food Square
Manufaktura domowego makaronu 180

testuję na niej makarony :). Są pyszne, a każdy z domowników zjadł je po swojemu, ja z masłem i dużą ilością czosnku, dzieci oczywiście z cukrem, a Duży z białym serem...super zabawa i fantastyczne jedzonko!. Składniki na ciasto dla 4 osób: 40 dag  mąki pszennej 4 jaja  1/2 łyżeczka soli  1. Zagnieść ciasto na makaron, zawinąć

Apetyczna babeczka