dodatek mięsa. Składniki: 1 tuszka kurczaka sól, słodka papryka do natarcia 1 por biała część 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 papryka żółta 15 dag żółtego sera tymianek świeży trybula świeża 15 dag kaszy owsianej sól,pieprz, słodka papryka- do doprawienia kaszy olej do smażenia Wykonanie: Kurczaka myjemy, osuszamy, na noc nacieramy solą i słodką papryką(...)wszystko razem ok 10 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką papryką, dodajemy też świeżego tymianku oraz trybuli.W osolonej wodzie gotujemy kaszę, którą po ugotowaniu dodajemy na patelnię. Żółty ser tarkujemy, dokładamy na patelnię, energicznie wszystko razem mieszamy. Tak przygotowanym farszem nadziewamy kurczaka. Zaszywamy do pieczenia lub spinamy wykałaczkami . Pieczemy ok 1 godz po czym odkrywamy i zapiekamy kurczaka jeszcze
Z Majeczką w kuchniSpód: 75g masła 35g cukru pudru 1 łyżka kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Delecta 120g mąki pszennej + odrobina do podsypania przy wyrabianiu 2 żółtka Sernik: 700g mielonego sera białego 200g margaryny (u mnie Palma) 5 jajek 200g cukru pudru 1 cukier waniliowy Delecta 1 budyń śmietankowy (u mnie z dodatkiem białej czekolady) Delecta 1 aromatyczna przyprawa do sernika(...)Sernik: Miękką margarynę ucieramy wraz z przesianym cukrem pudrem oraz żółtkami na gładką masę. Dodajemy cukier waniliowy, aromatyczną przyprawę do sernika, sproszkowany budyń oraz raz zmielony biały ser. Wszystko razem miksujemy tylko do połączenia składników. Białka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy do masy serowej i mieszamy drewnianą łyżką. Wylewamy na gorący podpieczony spód. Wkładamy do piekarnika i zmniejszamy temperaturę
Kuchnia w czekoladziezmielone płatki owsiane z odrobiną nasła. Nie ma potrzeby schładzania w lodówce. Polecam! Składniki na spód: mąka owsiana - 70 g masło - 40 g Składniki na masę serową: 650 g sera 3x mielonego 200 g jogurtu greckiego 150 g ksylitolu/cukru 2 jajka 1 budyń waniliowy 100 g groszków czekoladowych (u mnie 150 g, ciut za dużo) dodatkowo: 80 g gorzkiej(...)połączyć z masłem. Powstałymi okruchami wyłożyć spód tortownicy wyścielony papierem do pieczenia. Równomiernie rozłożyć uciskając wilgotną łyżką (masa się klei). Podpiec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200`C ser z jogurtem umieścić w misce, dodać przesiany przez sitko budyń oraz cukier. Wbić kolejno po 1 jajku, za każdym razem mieszając tylko do połączenia składników. Na koniec wmieszać groszki czekoladowe
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pieczenia. Wylać i wyrównać masę jajeczną. Piec około 15-20 minut w 180 stopniach. Masa serowa: Galaretkę brzoskwiniową i żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i odłożyć do wystudzenia. Ser przełożyć do misy miksera wsypać cukier puder i zmiksować końcówką do ucierania. Wlać zimną lekko tężejącą galaretkę, ponownie zmiksować. Ubić na sztywno zimną kremówkę dodawać porcjami do sera i dokładnie wymieszać
Ala piecze i gotujedziną, ukroić kromkę świeżego chleba i posmarować ją pysznym twarożkiem. Lubię celebrować takie momenty i trzymać je w pamięci do kolejnego wolnego weeken du. Skła dniki: kostka półtłustego sera białego łyżka jogurtu naturalnego 1/2 świeżego ogórka 1/2 łyżki soku z cytryny szczypiorek sól,pieprz Przygotowanie: Ser, jogurt i cytrynę mieszamy w miseczce. Szczypiorek siekamy, ogórka ścieramy na tarce. Wszystkie
ChilliJemybiałej mące pszennej, mniej na pełnoziarnistej i bezglutenowej. W zależności od dodatków można je podać na słodko lub słono. Ja użyłam mąki owsianej i kukurydzianej. Do części dodałam ser mozzarella, a część zrobiłam bez dodatków – te zjem z owocami. Scones, szybkie bułeczki Danie Przekąski , Słodkie przekąski , Śniadaniowo Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 14 bułeczek Porcje 14 bułeczek Składniki(...)mąka ok. 1 i 1/3 szklanki 60 g masło 1 szt jajko 6 łyżek jogurt naturalny 1 łyżka proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki sól opcjonalnie 1/2 szt ser mozzarella light 50 g słodziwa opcjonalnie Sposób przygotowania Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą. Dodajemy masło, jajko i jogurt i wyrabiamy ciasto. Ciasto wałkujemy lub ugniatamy dłonią na placek
Kucharzycamiseczek i dodajemy po kilka kulek mozzarelli. Zapiekanka dla czworga 1 opakowanie ciasta francuskiego 300 g mięsa mielonego (dowolne) 2/3 puszki pomidorów w zalewie Łowicz 1 kulka sera mozzarella 1 łyżka koncentratu pomidorowego Łowicz 1 łyżka czubrycy zielonej 1/2 łyżeczki soli W garnku dusimy pomidory z mięsem, doprawiamy solą i czubrycą. Formę do pieczenia wykładamy papierem, układamy arkusz ciasta(...)wywijając go na boki formy. Do środka przekładamy mięso z pomidorami, układamy kawałki sera mozzarella i zawijamy brzegi do środka. Pieczemy ok. 20 minut w temp
Kucharzycaszklanki mąki tortowej 2 jajka 3/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao Łyżka gęstej śmietany 18 % 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g masła Masa serowa: 1 kg mielonego sera z wiaderka 3 jajka 200 g miękkiego masła 200 g cukru Do miski wsypujemy mąkę, kakao, cukier i proszek do pieczenia. Żółtka oddzielamy od białek ( białka zostawiamy ) , dodajemy do reszty. Zimne(...)blaszką . W tym czasie miękkie masło ucieramy z cukrem aż zrobi się puszyste , następnie dodajemy kolejno żółtka cały czas miksując. Obroty miksera zmniejszamy na najmniejsze i po łyżce dodajemy ser, cały czas mieszając . Białka ( te które zostały z ciasta i te od masy ) ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do reszty, mieszając delikatnie łyżką. Masę serową wylewamy na spód ciasta
Ogrodnik w podróżybrokułów, oliwa, 750 ml bulionu (może być warzywny lub drobiowy), 80 -100 g sera z pleśnią niebieską*, śmietana 18%, natka pietruszki, Brokuły umyć, zblanszować (wrzucić do gotującej wody, wyjąć gdy woda ponownie się zagotuje), wrzucić do lodowatej wody ( zachowają wtedy zielony kolor), wyjąć i osuszyć. W garnku z grubym dnem podsmażyć brokuły, wlać bulion i gotować aż będą miękkie. Dodać(...)smaku ser i gotować aż się rozpuści. Doprawić do smaku solą i pieprzem Całość zmiksować. Przetrzeć przez sito. Zagotować, dodać śmietanę do smaku (około 150 ml). Podawać posypane natką pietruszki. Podałam z grissini z rozmarynem. zastawa
królestwo garówświetnie smakuje wraz z sosem czosnkowym . Idealnie nadaje się również jako dodatek do obiadu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krokiety ziemniaczane z brokułami – Składniki: 1kg ziemniaków 500g brokuła ok. 220g sera żółtego 3 jajka do masy ziemniaczanej + 3 jajka do panierowania ok. 100g bułki tartej do panierowania pieprz, sól do smaku szczypta słodkiej papryki w proszku suszona bazylia i oregano(...)głębokiego smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krokiety ziemniaczane z brokułami – Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować wraz z dodatkiem soli. Ostudzić, a następnie zmielić lub ugnieść. Dodać jajka, starty ser, wymieszać. Brokuły podzielić na malutkie różyczki, zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić na ok. 10-15 minut (by nieco zmiękły). Odcedzić, dodać je do masy ziemniaczanej. Doprawić do smaku przyprawami. Wydzielać porcje
Kulinarne Przebojeproste. ;-) Zatem zapraszam! Miłego dnia kochani! Składniki; 2 szkl, maki pszennej 1 szkl. mleka 1 szkl. wody 2 jajka 2 łyzki cukru Odrobina oleju do smażenia kostka sera białego (30 dag) mała puszka masy krówkowej ( u mnie kawowa) Przygotowanie; Składniki ciasta na naleśniki należy ze sobą dokładnie wymieszać aby nie było żadnej grudki, najlepiej mikserem albo rózga(...)Jeśli ciasto jest za rzadkie dodać mąki jeśli za gęste, dolać mleka. Odstawić na kilka minut. Ser za pomocą miksera wymieszać z masą krówkową. Naleśniki smażyć na rumiano z każdej strony. Następnie smarować je masą i zrolować. Podawać na ciepło. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.leniwych. Jakoś kojarzą mi się z przedszkolem, chociaż jako takiego dania to nie bardzo pamiętam, aby gościło w przedszkolnym menu. Wyrabiając je trzeba uważać, żeby dobrze wyrobić ciasto i ser dobrze połączył się z kaszą i innymi składnikami. Kształty możemy nadać dowolne – typowych leniwych, klusek śląskich lub zrobić po prostu kuleczki. Przepis zaczerpnięty stąd , jednak zmodyfikowałam ilości. Ponieważ(...)klusek użyć jogurtu i miodu, ale jakoś mi to nie pasuje, więc użyłam masła i bułki tartej. Drukuj Kluski leniwe z kaszą window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 400 g sera białego półtłustego 200 g kaszy manny 2 jajka 2 czubate łyżki mąki 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka rozpuszczonego masła 2 łyżki płatków owsianych Masło i bułka tarta do polania
Mieszam w Garnkufont-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Dziś propozycja na kolejne pyszne, słodkie śniadanie :) Składniki: -> 2 kromki chleba tostowego -> ½ opakowania sera ricotta -> 2 truskawki -> 1 jajko -> 1 łyżka mleka -> 1 łyżeczka miodu -> Olej kokosowy do smażenia Wykonanie: Najlepiej użyć dość twardy chleb. W głębokim talerzu umieszczamy(...)jajko, dodajemy mleko i mieszamy ze sobą. Do ricotty dodajemy łyżeczkę miodu, dokładnie mieszamy. Obie kromki chleba wykładamy serem a na jednej kładziemy pokrojone truskawki. Składamy w kanapkę. Maczamy z każdej strony w jajku i smażymy na rozgrzanym oleju (mały ogień) około 3-4 minut z każdej strony. Przekładamy na talerz. Do smaku można również polać czekoladą rozpuszczoną
Jedz zdrowo żyj zdrowo!latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} 200g makaronu (serduszka, pióra itp.) 200g polędwicy sopockiej (dwa grube plastry) 100g sera żółego 1 długi ogórek zielony 8 rzodkiewek 2 łyżki szczypiorku 2 łyżki majonezu pieprz - opcjonalnie Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, zostawiamy to wystudzenia. Ogórek obieramy, kroimy w kostkę. Rzodkiewki myjemy(...)odcinamy końce, kroimy na cztery części. Szynkę i ser kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy w misce, opcjonalnie doprawiamy pieprzem
Gotowanie i blogowanieowoce czarnej porzeczki oraz malin. Doskonale zbalansowane, wytrawne, ale lekko słodkawe. Idealne z pieczoną, smażoną lub grillowaną wołowiną, ale równie dobrze skomponuje się z jagnięciną, czy dziczyzną lub aromatycznymi serami. Pierożki były dość ciężkie i lepiej sprawdziłoby się inne wino, niż te zaproponowane. Jeżeli miałabym wybierać wybrałabym merlota. Ale nie nie byłby to wybór życia. Ostatnim daniem była kaczka(...)aromaty ciemnych owoców: jeżyn, dojrzałych śliwek, świeżych malin i porzeczek w połączeniu z subtelną nutą pieprzową. Dobrze komponuje się z każdym rodzajem mięsa, makaronami z pomidorami lub z dojrzałymi serami. Ironstone Reserva Old Vine Zinfandel (99,0 zł) Czerwony, wytrawny, kalifornijski zinfandel. Wielowymiarowy i aromatyczny, a przy tym delikatny. Dominują intensywne, wyraźne aromaty ciemnych owoców- dojrzałych jeżyn, oraz beczkowe: czekolady
królestwo garów