Moje nowe okrycie kulinarne :) Tak przygotowane "krokieciki" smakują wybornie ! Polecam wszystkim, szczególnie amatorom kaszy jaglanej ! Składniki: 35 dag kaszy jaglanej 2,5 szklanki mleka 15 dag ostrego żółtego sera 5 łyżek tartej bułki 2 jajka natka pietruszka lub szczypiorek sól do smaku olej do smażenia Sposób przygotowania: Kaszę opłukać w ciepłej wodzie, odsączyć, zalać wrzącym mlekiem i na słabym ogniu
Tradycyjna Kuchniałyżki mąki 1 jajko 1 łyżka oleju 5 łyżek mleka 1 szczypta proszku do pieczenia sól do smaku 10 dag szynki konserwowej 1 pomidor ½ puszki kukurydzy 5 dag żółtego sera ½ łyżeczki ziół prowansalskich olej na patelnię Wykonanie: Jajko roztrzepać z mąką, dodać olej, mleko, proszek do pieczenia, i sól do smaku- wymieszać . Wyłożyć ciasto na rozgrzaną patelnię, lekko podsmażyć, odwrócić
Tradycyjna KuchniaUwielbiam kaszę jaglaną pod każdą postacią! dziś kotlety! Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej, 2 szklanki wody, 1 łyżeczka masła, 2 jajka, 5 łyżek startego żółtego sera, sól do smaku, pieprz do smaku, 1 łyżeczka posiekanych świeżych ziół, olej do smażenia, bułka tarta do panierki. Wykonanie: Kaszę jaglaną ugotować we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem masła. Wystudzić, wymieszać z jajkami, przyprawami
Tradycyjna KuchniaSmaczna, szybka zapiekanka makaronowa. Składniki: 35 dag makaronu, 30 dag szpinaku , 5 dag tłuszczu, 2 cebule, 20 dag żółtego sera, ½ szklanki śmietany, sól do smaku, olej do smażenia. Wykonanie: Makaron ugotować , zahartować zimną wodą i odcedzić. Cebulę drobno posiekać, przysmażyć na oleju razem ze szpinakiem i dusić przez chwile. Następnie połączyć z makaronem, polać posoloną do smaku śmietaną i przełożyć
Tradycyjna Kuchniaakurat ma w lodówce;) ) ja dałam: 1/4 papryki pokrojonej w kostkę 4 małe serdelki drobiowe (drobinki) pokrojone w kostkę i podsmażone na teflonowej patelnie trochę startego sera żółtego chudego świetnie pasowałaby zamiast serdelków szynka drobiowa, oraz pieczarki Sposób przygotowania: Składniki na bułkę mieszamy razem i odstawiamy na bok, żeby otręby spęczniały w tym czasie przygotowujemy resztę produktów
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsałatce przypadł mi do gustu;) nie wiedzieć czemu dopiero niedawno sobie o niej przypomniałam i chciałam znów poczuć jej smak ;) w oryginalnym przepisie jest ser żółty z którego zrezygnowałam (z wiadomych przyczyn) oraz ogórek, którego niestety nie miałam w lodówce, więc Wy możecie jeszcze go dodać, przyznam się nieskromnie, że udało mi się odtworzyć
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćzaczną lekko odchodzić szpinak rozmrażamy, podsmażamy na patelni, aż cała woda wyparuję dodajemy ser i doprawiamy na naleśniku rozsmarowujemy farsz i zwijamy w "ruron" gotowe naleśniki posypałam jeszcze startym serem żółtym light SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćkurczaka 0,5 szklanki pokrojonego ananasa z puszki (we własnym soku) 4 gałązki selera naciowego 0,5 szklanki kukurydzy (bez dodatku cukru) 3 łyżki startego domowego sera żółtego light 4 łyżeczki domowego majonezu light 3 łyżeczki jogurtu naturalnego sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Kurczaka obsypujemy solą i pieprzem (oraz naszymi ulubionymi przyprawami, ja dałam zioła prowansaldzkie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćjodowana, pakowane osobno suche drożdże. dodatkowo potrzebujemy (do ciasta): 2 łyżki oliwy 150 ml letniej wody dodatki na wierzch pizzy (moja inwencja twórcza;)): papryka cebula wędzona pierś z kurczaka ser żółty 5% tłuszczy dostępny w sklepie Centrum Sylwetki sos pomidorowy *0,5 puszki pomidorów, czosnek, oregano, sól, pieprz wg. smaku (smażymy na małym ogniu, aż zgęstnieje) Sposób przygotowania: Do miski
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćgotowanego, zapiekanego itp. Dzisiaj miałam ochotę na zapiekanego w sosie serowym. Danie bardzo proste do wykonania, ale bardzo smaczne. Składniki: 1 średni kalafior 250 ml śmietany 18% 100 g żółtego sera 1 szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz 1 łyżeczka cukru koperek Wykonanie: Kalafiora podzielić na różyczki . Włożyć do garnka zalać wodą, wsypać sól i cukier. Ugotować , ale nie rozgotować. Odcedzić
O kuchni z uczuciemząbki czosnku (kroimy go w kostkę) / 2 cloves garlic ( cut it into cubes ) kilka zielonych oliwek (kroimy je) / a few green olives ( cut it ) sos pomidorowy / tomato sauce starty żółty ser / grated cheese Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 30 min, ilość porcji:2 Naleśniki układamy na blacie tak aby końcówkami nachodziły na siebie tworząc jeden duży placek. Potem smarujemy
Projekty ze smakiemktoś lubi można dodać czosnek 2 ząbki - ja czasem dodaję). Cebule z winem, zalewamy bulionem i gotujemy razem około 20 minut. Podajemy zasmażoną 15 min w piecu z żółtym serem lub grzankami
Lubczyk i WaniliaPiec pod przykryciem do miękkości mięsa - ok 60 minut w 180*C. Pod koniec można zdjąć na chwilę przykrycie żeby szynka się przyrumieniła. Można też np. posypać je serem żółtym. 5. Wyjąć roladki, resztę przelać do rondelka, dolać troszkę śmietanki 30%, zagęścić mąką. Ewentualnie doprawić do smaku. Ja podałam je z ryżem i pysznymi Piklami z ogórków firmy Orzech
Kto ugości moich gości?dolejcie 1,7 l wody. 4. Dodajemy pomidory, mieszamy, zagotowujemy. Zmniejszamy gaz i na małym ogniu gotujemy jeszcze 40 min co jakiś czas mieszając. Można podawać z dodatkiem żółtego sera (tarty na wierzch) lub śmietany. Jeśli będzie dla was za gęsta dodajcie wody. Można z niej zrobić zupę krem lub zostawić w postaci „naturalnej”. The post Zupa z soczewicy appeared
Kulinarna Patilogiaplastry żółtego sera (każdy około 150 g), 60 g pestek słonecznika, 60 g pestek dyni (dynia styryjska), 1 chili, 2 jajka, mąka do oprószenia*, sól, Pestki dyni i słonecznika oraz chili zmiksować. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, ubijając dodać żółtka. Oprószyć każdy plaster sera mąką, obtoczyć w jajku a następnie w zmiksowanych pestkach. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu
królestwo garów