Składniki: 12 plasterków sera żółtego ( dowolny ) 4 placki do tortilli 1/2 opakowania sera gorgonzola ser mozarella wiórki szczypiorek dowolny ulubiony serek do smarowania pieczywa np. Almette mix sałat z rukolą i roszpunką 2 ząbki czosnku 1 sos do sałatek ziołowo paprykowy ( te takie mini sosiki do rozrobienia na oleju) 4-8 plasterków balerony gotowanego, lub innej dowolnej ulubionej
ClauditteMissCookinggroszku oraz kukurydzy (odsączamy z zalewy). Następnie wykładamy mięso z sosem, a na to wylewamy przygotowany sos czosnkowy. Na wierzchu ścieramy ser, ja miałam parmezan, ale może być dowolny żółty ser. Naczynie żaroodporne przykrywamy pokrywką i wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na maksymalnie 25-30 minut
upichcictyle, by pokryła dno patelni). Kiedy woda odparuje, a cebulka zmięknie, przyprawiamy ją solą, pieprzem, niepełną łyżeczką cukru i ziołami prowansalskimi. Ser ścieramy na tarce lub kroimy (ja miałam żółty ser w plastrach, więc pokroiłam je na cienkie paseczki). Plasterki chorizo przekrawamy na pół. Wyrośnięte ciasto dzielimy na trzy równe części, a każdą z nich na cztery kolejne (pizzerinki piekłam
Ratunku obiad400g piersi z kurczaka 300g pieczarek 3 duże marchewki 1 pietruszka 1 seler 1 por 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 puszka zielonego groszku 2 ząbki czosnku 100g sera żółtego (może być parmezan, ale my zwykle używamy goudy) biały pieprz, curry, słodka i ostra papryka, chili, garam masala olej do smażenia Startą marchew, selera i pietruszkę podsmażyć na rozgrzanym(...)godzinę w sosie sojowym). Wrzucić wszystko do dużego garnka, dusić razem ok. 10 minut, pod koniec dorzucić groszek. Przełożyć wszystko do żaroodpornego naczynia, polać kilkoma łyżkami bulionu, posypać startym serem i zapiec w temperaturze 220 C przez ok. 15-20 minut. Smacznego
Przepysznik - BLW i nie tylkowytrawny suflet serowy z księgi „Uncommon Taste” 25 min 25 min (czekanie) 4,80 zł 4 porcje średnio trudne POTRZEBUJESZ rondelek piekarnik tarka trzepaczka foremki Składniki Koszt ser żółty, wyrazisty rodzaj (np. cheddar, gruyere), może być mieszanka serów (100g) 1,50 zł mąka pszenna typ 450 – 2 łyżki (30g) 0,10 zł masło – 2 łyżki
Nerds KitchenMiotełki wiedźmy są idealne na dzisiejsze Halloween, radość z nich powinny mieć zwłaszcza dzieci. Wykonanie tej przystawki zajmuje dosłownie chwilę. Składniki: 1/2 opakowania paluszków junior 2 opakowania sera żółtego w plastrach pęczek cienkiego szczypiorku (siedmiolatka) Wykonanie: Plaster sera przekroić na pół wzdłuż dłuższej krawędzi. Połowę każdego plastra pociąć na „witki”, Czytaj dalej... Artykuł Miotełki wiedźmy
Pasja Smakuduże cebule, drobno posiekane---zeszklone na oleju 1,5 szkl bułki tartej--u mnie po pół szklanki bułki tartej ,kaszy kukurydzianej i otręb owsianych 4 jajka całe 20 dkg sera żółtego, również startego na grubych oczkach--u mnie bez sera i trzymało się dobrze 3/4 szkl oleju---u mnie 3 łyżki oleju spora garść pestek dyni -moj pomysł.. sól
w mojej kuchniTost(y?)* z żółtym serem,szynką, jajkiem sadzonym** i szczypiorkiem keczup, ogórek, pomidor, sałata *z domowego chleba na zakwasie z suszoną żurawiną (nasza miłość z mamą, żurawina musi być obowiązkowo *.* ) (chleb opieczony, a następnie usmażony z serem na patelni ) ** z płynnym żółtkiem Matko, ale duszno :O Czasami sama jestem na siebie zła, za.. za wszystko, własną głupotę przede
More food, love and dreamsSkładniki: ( na 11 naleśników ) Farsz: 350g pieczarek, 500g mięsa mielonego, 1/2 świeżej czerwonej papryki, 1/2 świeżej żółtej papryki, 1 cebula, 1 puszka czerwonej fasoli, 150g startego sera żółtego ( ja użyłam red leicester ), sól, pieprz, suszona bazylia, olej. Ciasto na naleśniki: 1 jajko, 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej, 2 szklanki mleka, szczypta soli, 2 łyżki oleju. Sos majonezowo
W kuchni u Monikizasadzie panuje tu pełna dowolność. Składniki: pół szklanki mleka jajko troszkę tartego sera sól , pieprz, gałka muszkatołowa plaster sera na wierzch łyżka mąki Wykonanie: Mleko, jajko, mąkę i żółty ser mieszamy razem w kubeczku. Dodajemy przyprawy. Brokuł gotujemy 4 minuty we wrzątku i dzielimy na różyczki. Porcjujemy wszystko do naczyń żaroodpornych i zalewamy zawartością kubka. Na wierz dajemy po plasterku
Lubczyk i Wanilianadaje, ale to zależy już od tego, co kto lubi na dany posiłek jeść. Osoby, które nie przepadają za serem pleśniowym niech się nie zrażają. Możecie go zastąpić startym żółtym serem lub niewielką ilością sera feta. Taka wersja też będzie pyszna! OMLET Z SEREM PLEŚNIOWYM I SUSZONYMI POMIDORAMI Składniki (na 1 omlet): 2-3 jajka (w zależności od wielkości patelni
Sagneska - gotowanie i lifestyletorebce 12 sztuk makaronu cannelloni 450 g mrożonego szpinaku (ja użyłam rozdrobnionego) cebula 3 ząbki czosnku 1 krążek sera camembert 4 łyżki śmietany 18% 2 łyżki oleju starty żółty ser do posypania Wykonanie: 1. Sos zrobić zgodnie z napisem na torebce. Zagotować i odstawić. 2. Cebulę i czosnek posiekać i podsmażyć na oleju. 3. Dodać rozmrożony szpinak i smażyć jeszcze
Pasja SmakuMacie już dość kanapek z żółtym serem i szynką? Może spróbujecie połączenia gruszki i koziego sera? Na nie mogłam się najeść, tak mi smakowało. Do powtórzenia koniecznie. Składniki: 4 kromki tostowego chleba 4 plastry gruszki 2 plastry koziego sera masło Wykonanie: Kromki chleba posmarować z zewnętrznej strony masłem. Do środka włożyć po plastrze
Sto kolorów kuchniczarnuszką Bułeczki śniadaniowe Kajzerki Bułeczki orzechowe Bułki pszenno-kukurydziane Focaccia Drożdżowy wieniec serowy z siołami Wytrawne drożdżówki z serem i ziołami Pizza krakowska Kruche drożdżowe paszteciki z szynką i żółtym serem Bułeczki z pieczarkami Jeśli macie pytania, piszcie w komentarzach lub na maila. Życzę smacznych drożdżowych wypieków
Codzienna kuchnia niecodziennakroimy w drobną kostkę. Dorzucamy cebule pokrojoną w kostkę i rozgnieciony czosnek. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wbijamy jajko i wszystko mieszamy. Wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny. Kroimy ser żółty i paprykę w drobną kostkę. Wyjmujemy mięso z lodówki, dokładamy ser, paprykę, mąkę i wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku. Smażymy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju
Gotowanie moimi oczami