schab - 5600 przepisów (strona:290/374)

Cebule faszerowane brązowym ryżem i pieczarkami 180

Takie faszerowane cebule są świetnym dodatkiem do steków, pieczonego schabu czy mielonych kotletów. Mogą też stanowić przekąskę lub małe samodzielne danie. Surowe cebule dobrze jest wcześniej krótko obgotować w wodzie z dodatkiem liści laurowych. Wytracą w ten sposób ostrość i krócej będzie trwać ich zapiekanie. Można napełnić je dowolnym farszem. Ja zdecydowałam się na brązowy ryż i pieczarki, ale dobrze

Wiem co jem
Schabowe troszkę inaczej, czyli gotowanie z przeszkodami 143

tych dań, które z konieczności ewoluuje w trakcie przyrządzania – miały być roladki, wyszło coś zupełnie innego, równie smacznego dzięki trafionym przyprawom i płatkom kukurydzianym :) Składniki: 2 kotlety ze schabu środkowego sól pieprz ostra papryka w proszku przyprawa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią mąka pszenna do oprószenia 2 białka – można wziąć całe jajko płatki kukurydziane olej do smażenia Wykonanie: Kotlety

Kuchenne zapiski Edyty
Roladki z pieczarkami na pieczarkach 149

Pyszności, aż szkoda, że było ich tak mało :) Składniki: 20-25 dag pieczarek mała cebula łyżeczka masła sklarowanego 3 kotlety ze schabu środkowego sól pieprz suszony koperek 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki bułki tartej 1 jajko 2 łyżki oleju Wykonanie: Pieczarki oczyściłam, opłukałam, pokroiłam w plasterki. Cebulę obrałam i pokroiłam w kostkę. na patelni rozgrzałam masło, zeszkliłam

Kuchenne zapiski Edyty
Schab duszony w przyprawach 101

Bardzo chude, kruche mięso do kanapek. Zamiast środkowego, można użyć schabu karkowego - będzie bardziej... soczyście. Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Kotlet schabowy w płatkach kukurydzianych 139

panierce z płatków kukurydzianych. Niby nic wielkiego, ale naprawdę smaczne i fajnie chrupiące. A do przygotowania tych kotletów będziemy potrzebować całe mnóstwo rzeczy. Bo nie samym mięsem człowiek żyje :) schab płatki kukurydziane małe młode ziemniaki rzodkiewka pomidor sałata lodowa cukinia koperek zsiadłe mleko zwykłe mleko sól, pieprz Zacząć robić obiad musimy już z samego rana. Mianowicie tłuczemy nieco kotlety

Marder&Marder Manufacture
Domowa wędlina 151

drugie primo znacznie tańsza! No to czego chcieć więcej? A przepis podejrzałem (i lekko zmodyfikowałem według swoich potrzeb) na blogu Co by tu zjeść? 2 kg mięsa (u mnie schab, ale może być pewnie cokolwiek) 2 litry wody 100 g soli 2 łyżki majonezu 2 pikantne suszone papryczki chilli (opcjonalnie) 1 łyżka cukru 4 ząbki czosnku Przyprawy, które lubimy

Marder&Marder Manufacture
Jajka faszerowane z rzeżuchą 140

ucinamy tyle żebyśmy mogli dobrać się do żółtka. Żółtko delikatnie wyjmujemy, żeby nie zniszczyć białka. Żółtka mieszamy z 2 plastrami wędliny pokrojonej w drobną kosteczkę (my użyliśmy naszego własnego schabu, przepis TUTAJ ). Dodajemy 1 łyżkę majonezu, 1 łyżkę musztardy (również zrobionej przez Madzię, przepis tutaj ) i sól, pieprz do smaku. Do tego garść drobno posiekanej rzeżuchy. Mieszamy i nadziewamy

Marder&Marder Manufacture
Mielonka wieprzowo-indycza w osłonce barierowej 150

kumpela z pracy już dwa razy się domagała żeby Madzia jej po kawałku przynosiła :) Zatem to nie jest tak, że sami siebie chwalimy, ludziom też smakuje :) 0,5 kg schabu wieprzowego (mogą być okrawki) 1,5 kg łopatki wieprzowej 1 kg mięsa z podudzi indyczych 4 g pieprzu 2 g gałki muszkatołowej 5 g cukru 2 g czosnku granulowanego

Marder&Marder Manufacture
Grillowana pierś indycza marynowana w jogurcie 152

osób gotujących od podstaw. Zresztą o wszystkim tym pisaliśmy w trzech poprzednich wpisach. Zapraszamy do zapoznania się z nimi: - Żeberka w sosie cebulowo-keczupowym - Pierś indycza faszerowana daktylami - Pieczony schab z kością Tym razem właśnie wzięliśmy na warsztat esencję do sosu pieczeniowego ciemnego. I znowu się nie zawiedliśmy, sos zyskał naprawdę ciekawą głębię. Potrzebujemy: 800 g piersi z indyka Marynata

Marder&Marder Manufacture
Ognisty kociołek 388

powrocie ze spaceru rozgrzeje nie jedną zmarzniętą duszę….:) Do potrawy użyłam wędzonej papryki firmy  SKWORCU  przyprawa ta wspaniale podkreśliła smak dania,wyszło pysznie! Składniki 70 dag schabu wieprzowego 2 cebule 3 łyżki oliwy ½ papryki czerwonej ½ papryki zielonej 4 ząbki czosnku 1 marchewka 2 ½ szklanki bulionu rosołowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 3 pomidory 1 łyżeczka

Wanilia i Kardamon
Zrazy schabowe z ananasem i rzeżuchą 152

krwi i wspomagania pracy trzustki. W kuchni pasuje świetnie do delikatniejszych mięs. Te schabowe zrazy podaję z puree ziemniaczanym ze szczypiorkiem, cebulką i natką pietruszki. Potrawa iście wiosenna. :) 1kg schabu bez kości plastry ananasa z puszki twardy ser żółty garść świeżej rzeżuchy 4 ząbki czosnku sól, pieprz olej do smażenia pół szklanki mleka, garść posiekanego szczypioru i natki pietruszki

Kuchenna Kontrrewolucya
Krowa w Budapeszcie (placek po węgiersku ;) ) 137

składniki pod ręką. A jeśli nawet nie, to np. mięso zawsze można zastąpić innym i też będzie smakowało wybornie. + mąka pszenna, masło i tłuszcz do smażenia Mięso (u mnie schab, nawet wolę do placka, niż wołowinę) kroimy w niedużą kostkę i obsmażamy je z każdej strony na niewielkiej ilości tłuszczu. Do mięsa dorzucamy dwie łyżki pasty paprykowej (u mnie takowa

Kuchenna Kontrrewolucya
Omlecik z wędzonką i papryką 220

centymetrowej patelence, z jednego jajka. Oczywiście można wszystko potroić i usmażyć w normalnej wersji. :) 1 jajko  kawałek strąka czerwonej papryki 1 grubszy plaster pomidora 1 grubszy plaster wędzonego schabu 1 mała cebula szczypiorek masło klarowane do smażenia sól, pieprz Jajko roztrzepujemy w misce razem ze szczyptą soli. Wszystkie składniki kroimy w małą kosteczkę i dorzucamy do jajek. Mieszamy wszystko

Kuchenna Kontrrewolucya
Akcja "Sztuka Mięsa" edycja letnia - podsumowanie 250

życie Szaszłyki wołowe na grillowej patelni Ballarini autorka: stolikwkropki | blog: Stolik w kropki - dietetyczny blog kulinarny Rolada z indyka z pieczarkowym farszem autorka: KasiaWa | blog: Smakołyki i koraliki Schab pieczony w antonówkach i cydrze lubelskim autorka: Delicious Titbits | blog: Delicious titbits Kurczak w marynacie z maślanki i musztardy autorka: karolajna | blog: moje kuchenne fanaberie Szaszłyki obiadowe z kurczakiem i warzywami

Kuchenna Kontrrewolucya
Sos morelowy 178

łyżeczki galaretki w proszku. Zdejmujemy z kuchni, mieszamy do rozpuszczenia. Sos morelowy podajemy do dań słodkich, deserów, ale także możemy podać do mięs – drobiu (kurczak, indyk, kaczka), schabu… i nie tylko. Bardzo aromatyczny o intensywnym kolorze, pięknie się skomponuje z każdą potrawą. A do czego ja go podałam? O tym, następnym razem. Smacznego. :)   Wydrukuj przepis The post Sos morelowy

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania