Pomysł na takie zrazy powstał tak ot ..podczas robienia kotletów schabowych...zrobiłam tylko kilka takich zrazów na spróbowanie..no i...zrazy okazały się smaczne... 50-60 dkg mięsa wieprzowego[ schab, szynka lub polędwica] kilka łyżek mąki 2-3 jajka kilka kromek czerstwego chleba wegeta sól, pieprz musztarda natka pietruszki [ miałam mrożoną] kilka parówek Mięso pokroić w plastry. Rozbić
Moje domowe kucharzeniemnie to wszystko robi się na "oko" i wyczucie..nawet mięsa nie ważę..tylko wyciągam " kawał" mięsa z zamrażarki i wtedy dopasowuję do szynkowaru.. kawałek dowolnego mięsa -szynki,schabu itp przyprawa Natura-Smak-John sól morska peklosól Mięso natrzeć przyprawami , przełożyć do szynkowaru . Zamknąć szynkowar i odstawić do lodówki na 2-3 dni.Następnie szynkowar wstawić
Moje domowe kucharzeniemarynowany w jogurcie z dodatkiem przypraw..panierowany w bułce tartej lub pokruszonych płatkach kukurydzianych ..i smażony na oleju Rapso..ilość mięsa , jogurtu , jajek i przypraw wedle własnego gustu.. schab, polędwica jogurt naturalny jajka sól, pieprz czosnek wegeta przyprawa magii majeranek bułka tarta , płatki kukurydziane olej Rapso do smażenia Wszystkie składniki marynaty wymieszać .Mięso pokroić na plastry
Moje domowe kucharzeniepokrywą ...i w sumie prawie do patelni nie zaglądałam...[ ale trzeba uważać, aby była dostateczna ilość wody, aby mięso się nie przypaliło]. Ilość składników wedle gustu i apetytu.. schab lub polędwica cebula susz warzywny lub świeże warzywa pomidory z puszki przyprawa do wieprzowiny sól, pieprz listek, ziele bulion Mięso pokroić w plastry , można lekko rozbić tłuczkiem.Mięso podsmażyć
Moje domowe kucharzenieKolejne pyszne mięsko z szynkowaru ..tym razem była polędwica..z suszonymi owocami..dałam śliwki i morele Helio , a mięsko obtoczyłam w przyprawie John ..pycha.... schab lub polędwica suszone morele i śliwki przyprawa John Mięso naciąć przez środek długim i ostrym nożem. Do powstałej kieszeni wkładamy ścisło morele i żurawinę. Całość obtoczyć przyprawą . Włożyć
Moje domowe kucharzenieupodobań. A przyprawy...kto co lubi. Ja mięsko przyprawiam rozmarynem, majrankiem i polewam odrobiną sosu sojowego i sosem Worcestershire. Ja dodaję: udka z kurczaka piersi z kurczaka skrzydełka karkówka schab boczek marchewka pietruszka seler ziemniaki buraki kalafior tymianek rozmaryn majeranek czerwona słodka papryka sól świeżo zmielony pieprz sos sojowy ciemny sos Worcestershire oliwa z oliwek Mięso nacieramy wszystkimi przyprawami
Olikowa kuchniaKażda gospodyni marzy o malutkich skrzatach, które rachu ciachu wszystko zrobią za nią. Cóż cudów nie ma, ale jeśli postąpi się odpowiednio obiad może zrobić się
Brzuszki ŁakomczuszkiZostał mi w lodówce kawałek mięsa schabowego, a ile można jeść kotlety?! W ten właśnie sposób postanowiłam - będzie coś na nutę chińską. Inspiracją był ten
Brzuszki ŁakomczuszkiSchab najczęściej kojarzy nam się albo w postaci kotletów schabowych albo nadziewany śliwką. Tymczasem może być równie smaczny w innych połączeniach np w sosie śmietanowym. Niestety danie nie należy do dietetycznych, dzisiaj kuchnia mało zdrowa dla tych co nie liczą kalorii. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikRolada ze schabu z dodatkiem plastrów boczku podana na gorąco będzie idealną bazą do obiadu. Po schłodzeniu można ją cienko pokroić i podać jako pyszna wędlina np. na świąteczny stół
AniaGotuje.plmożliwość zapoznać się ze składem. Czasem najlepszym rozwiązaniem jest po prostu zrobienie czegoś samemu - a przygotowanie domowej wędliny nie jest wcale trudne. Na blogu znajdziecie już przepisy choćby na schab w marynacie cytrynowo-cebulowej czy wędlinę drobiową z szynkowaru . Dziś nadszedł czas na przepis z wykorzystaniem szynki. Szynka gotowana w herbacie - przepis Do przygotowania wędliny będą Ci potrzebne: 1kg szynki
Z notatnika dietetykadzień bez mięsa. Na obiad z pieczarek polecam wiele innych moich przepisów, na przykład kurczaka pod pieczarkową pierzynką lub rybę w sosie śmietanowo-pieczarkowym . Zobacz również przepis na pyszny schab zapiekany w śmietanie z pieczarkami : Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym przepis Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym, składniki: na placki ziemniaczane: kilogram ziemniaków, 2 małe jajka mała cebula 2 łyżki mąki
Lekcje w kuchnigorącej!) wody 4 łyżki oleju Dodatkowo: 200 g passaty pomidorowej oregano, bazylia 1 op. prosciutto cotto (150g) 100 g szynki (u mnie polędwica wieprzowa, może być też wędzony schab lub inna ulubiona) 200 g tartej mozzarelli (u mnie dodatkowo kawałek sera gruyere) sól, cukier Do dużej miski przesiewamy mąkę, mieszamy ją z solą. Dodajemy cukier oraz suszone drożdże. Wlewamy ciepłą
Smaki Na Talerzumąki orkiszowej jasnej i około 20 g mąki tortowej + zużyłam nieco do podsypania) 1 łyżka oleju Dodatkowo: 100 g ulubionej szynki (ja lubię tutaj wykorzystać polędwicę wieprzową lub wędzony schab) kilka plasterków salami 1/2 małej cebuli 2-3 garście tartego sera (u mnie gouda oraz cheddar) 3 łyżeczki majonezu kieleckiego 2 łyżeczki ketchupu zioła prowansalskie sól, pieprz Do garnka wybijamy
Smaki Na Talerzuwody. Na koniec jak woda całkowicie odparuje, pałki z kurczaka ponownie lekko obsmażyć. Smacznego To też może Cię zainteresować: Stripsy z kurczaka Udka kurczaka pieczone na kapuście kiszonej Aromatyczny schab z cebulą Skrzydełka miodowo – musztardowe Kurczak po marokańsku Przepiórki w boczku Polędwiczki z indyka z sosem Worcestershire Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym Artykuł Podudzia z kurczaka z patelni pochodzi
Oryginalny smak