schab - 5600 przepisów (strona:208/374)

Schab z warzywami w kokosowym sosie 176

macie dość zjadania resztek po świętach? I marzycie o czymś innym niż śledzie, pieczone mięsa, kaloryczne sałatki? Jeśli tak to zapraszam na danie lekkie, przyjemne ze wschodnią nutą. To schab w kokosowym mleczku z dodatkiem mrożonych warzyw. W daniu znalazły się fasolka, brokuły i szpinak od Potlino , czyli wszystko to co zalegało w zamrażarce, ale dzięki temu powstał pyszny obiad

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Długodojrzewający schab 146

okresie zimowym warto zrobić sobie domową wędlinę. My często przygotowujemy schab długo dojrzewający. Przyprawiony dowolnymi ziołami, owinięty w gazę wisi sobie i dojrzewa około 2 tygodni. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Kotlety schabowe z musztardą 994

Składniki: 600 g schabu bez kości około 4 łyżeczki musztardy sarepskiej sól, pieprz Panierka: 2 jajka 4 łyżki mleka około 5 łyżek mąki pszennej około 5 łyżek bułki tartej olej do smażenia Sposób wykonania: Od mięsa odkrawamy tłuszcz i białą sztywną otoczkę. Kroimy na plastry o grubości około 1 cm. Pojedynczo układamy kawałki mięsa na desce do krojenia, przykrywamy folią

Qchnia po prostu
SCHAB Z MAKARONEM W SOSIE SEROWYM - DANIE JEDNOGARNKOWE 136

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: 200 g makaronu, 3 plastry schabu, mała papryka czerwona (opcjonalnie), 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki, 330 g śmietany 30%, łyżka oleju, 2 ząbki czosnku, 500 ml bulionu, oregano, majeranek, ostra papryka,  świeżo mielony pieprz, sól, 15 dag tartego sera żółtego. Przygotowanie: Mięso

JejKuchnia
Japoński schabowy na ryżu – katsudon, kotlet zwycięzców 355

egzaminami. Katsudon to yōshoku – czyli japońska wersja europejskiej potrawy, powstał prawdopodobnie w 1899 roku w Tokijskiej restauracji Rengatei. Japoński schabowy zawsze podawany jest już pokrojony – ciężko pokroić smażony schab pałeczkami, a nieelegancko podnosić całego kotleta do ust i gryźć, prawda? Smażone w panierce mięso podane na ryżu może wydać się za suche – katsudon podaje się więc najczęściej z dodatkiem gorącego

Karo in the Kitchen
SCHAB W SOSIE PIECZARKOWYM 417

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 5 plastrów schabu, 50 dag pieczarek, pęczek natki pietruszki, duża garść posiekanego szczypiorku, łyżka masła, sól,  pieprz świeżo mielony, ciemny sos uniwersalny Łowicz, odrobina wody. #lowicz Przygotowanie: Pieczarki obieram, kroję w ćwiartki (końcówki w grubsze plasterki), natkę siekam. Podsmażam razem na maśle

JejKuchnia
EKSPRESOWY MAKARON ZE SCHABEM I SERKIEM MASCARPONE 160

makaronu wstęgi papryka+chili Makarony Polskie (jeżeli używacie zwykłego do sosu należy dodać chili lub pieprzu cayenne, aby nie był mdły), 250 g serka mascarpone, 2 plastry schabu, mała cebula, suszona natka pietruszki, curry, papryka słodka, bazylia, sól,  pieprz, łyżka oleju. Przygotowanie: Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu, odcedzam. Mięso kroję w paski, cebulę drobno siekam. Razem podsmażam

JejKuchnia
Gulasz z fasolki 277

Składniki: 1/2 kg schabu 1/2 kg fasolki szparagowej 1 nieduża cukinia 1 puszka marchewki z groszkiem 3 pomidory 2 cebule 1 słoiczek koncentratu pomidorowego sól, pieprz zioła Małgosi vegeta do … Czytaj dalej Gulasz z fasolki

czarrna od kuchni
Schab w młodej kapuście 207

Kiedy przeglądałam niektóre blogi, napotykałam się na przepisy potraw z wolnowara. No i co tu mówić, pozazdrościłam. Teraz ja też mogę delektować się wybranymi potrawami. Na pierwszy rzut poszedł schab w młodej kapuście. I tak sobie pykał, pykał, pykał z pięć godzin, a ja ciągle zaglądałam czy już. Dobrze, że ma przezroczystą pokrywę, bo gdybym musiała potem doliczyć

Tylko pysznie
Roladki ze schabu z mozzarellą, boczkiem i cebulką 282

było, że mięso jest świeżutkie, kruchutkie i aż się prosi by zrobić z niego jakieś roladki. Zrobiłam więc z tego co akurat było pod ręką i wyszło bardzo smacznie. schab (ilość w zależności od tego ile porcji potrzebujemy) 1 duża cebula kawałek boczku tarta mozzarella (taka jak do pizzy) majonez sól, pieprz jajko mąka bułka tarta Umyte i osuszone ręcznikiem

Smaki Na Talerzu
Szaszłyki w sosie orzechowym 150

kokosowym. Sos orzechowy zrobiony jest na bazie cebuli i masła orzechowego. Czas wykonania: 1 h 15 min Ilość porcji: 6 sztuk (2-3 porcje) Składniki: 450 g schabu wieprzowego 5 łyżek mleka kokosowego w puszce 2 łyżki sosu sojowego Sos orzechowy: 2 łyżki masła orzechowego ( Przepis ) 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżeczka soku

KuchniaWeDwoje.pl
Schabowy wg Magdy Gessler 327

było moczone w mleku z cebulą, a te są też z cebulą, ale startą i posmarowane tą cebulką..Pyszne chyba były, bo zjedzone wszystkie..Przepis znaleziony tutaj . 50 dkg schabu  2 jajka 1 starta cebula smalec do smażenia mąka bułka tarta sól, pieprz Mięso pokroić na plastry, rozbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem.Odstawić na chwilę, a w między

Moje domowe kucharzenie
Bitki schabowe w sosie szpinakowym 252

Składniki: ok. 1 kg schabu wieprzowego 2 średnie cebule 1 kolorowa papryka, u mnie 3 mini papryczki 1 serek pesto i rukola Apetina 150 g szpinaku w brykiecie sól, pieprz 1/2 … Czytaj dalej Bitki schabowe w sosie szpinakowym

czarrna od kuchni
Schab po kowalsku 629

natomiast dodatki – podsmażona z przyprawą curry cebulka, tarty ser oraz majonez i ketchup, które razem z mięsem zapiekamy. My bardzo takie kotlety lubimy, dlatego polecam bardzo. 6 plastrów schabu 2 cebule curry sól, pieprz czosnek granulowany 100 g tartej mozzarelli (lub innego sera, np gouda) majonez ketchup 1-2 jajka bułka tarta smalec lub olej do smażenia

Smaki Na Talerzu
Roladki wieprzowe z grzybami 192

mozzarellą to delikatne danie, które zachwyca każde podniebienie. Mozzarella przykrywa pieczarki, pod którymi znajdują się miękkie i soczyste polędwiczki wieprzowe. Najlepiej podawać z dodatkiem pieczonych ziemniaków. Składniki: 5 plastrów schabu na kotlety 2 łyżki masła 2 łyżki oleju 40 dag pieczarek 1 cebula 1 serek topiony Bazylia Sól, pieprz, chili 20 dag mozzarelli Sposób przygotowania: Pieczarki obieramy i kroimy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję