schab ze śliwką - 395 przepisów (strona:18/27)

Świąteczna pieczeń schabowa 316

bardzo soczyste. Do tego sos z grzybową nutą oraz z dodatkiem wędzonej śliwki- MNIAM! :) A zapach podczas pieczenia, po prostu bomba !:) Mięso warto upiec dzień wcześniej, według mnie jest jeszcze smaczniejsze niż pierwszego dnia. Łatwiej też jest na zimno pokroić roladę i podgrzać w piekarniku. Składniki: Schab : 600g-1000g schabu sól, pieprz, papryka słodka 3 ząbki czosnku łyżka musztardy łyżka(...)Pieczarki podsmażamy. Dodajemy resztę farszu- blendujemy. Wstawiamy na mały ogień, doprawiamy do smaku i chwilę gotujemy.  Dodajemy śliwki wędzone. Na koniec dodajemy śmietanę. W naczyniu żaroodpornym układamy roladę i zalewamy sosem. Pieczemy pod przykryciem, tyle czasu ile ważył schab- 1kg pieczemy 1 godzinę. Na 15 ostatnich minut zdejmujemy przykrycie, aby pieczeń się trochę zarumieniła. SMACZNEGO! :) Przepis pochodzi ze strony

Czerwona Porzeczka
Szybkie mięsne przekąski 231

dalej zawinąć ją w rulon. W celu zabezpieczenia przed rozwinięciem rulonu, można go dodatkowo przewiązać szczypiorkiem. Świetnym rozwiązaniem na przyjęcia jest też serwowanie np. schabu pieczonego w plasterkach na zimno (pieczonego np. z nadzieniem ze śliwek suszonych), który doskonale będzie smakował z innymi dodatkami garmażeryjnymi typu sałatki, sosy

Słodkie okruszki
Karkówka faszerowana suszonymi śliwkami 191

samo jak karkówkę można zrobić schab, jest równie dobry. Składniki: 2 kg karkówki 200 g suszonych śliwek kalifornijskich 3-4 łyżki octu balsamicznego 4 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego suszony rozmaryn 1/2 szklanki czerwonego wina (wytrawnego) sól pieprz Wykonanie: Marynowanie: Karkówkę nacieramy solą i pieprzem i skrapiamy octem balsamicznym. Oprószamy rozmarynem, dorzucamy liście laurowe i ziele angielskie

IMPRESJA SMAKU
Podsumowanie akcji Sztuka Mięsa 228

Josi Pieczeń z indyka z musem jabłkowo-chrzanowym autorka: gosik2.0 | blog: Rodzinka w Kuchni Bitki schabowe z ananasem autorka: Sofieta | blog: Mia Cucina Schab z jabłkami, anyżem i cynamonem autorka: Bilcia | blog: malpandom.blogspot.com Szynka ze śliwką w musztardowo -cytrynowej skórce autorka: Bilcia | blog: malpandom.blogspot.com PIECZONA KARKÓWKA W ZIOŁACH autorka: JestesmyTymCoJemy | blog: Jesteśmy tym, co jemy... Pieczone kotlety schabowe autorka: Marikijka(...)Gotuj zdrowo!kolorowo! | blog: Gotuj zdrowo!kolorowo! Amerykańskie żeberka (NAJLEPSZE!) autorka: gotuj się | blog: gotuj się do gotowania Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym autorka: Natka gotuje | blog: Natka gotuje Schab pieczony z jabłkami autorka: Natka gotuje | blog: Natka gotuje Tagine z wieprzowiną i ciecierzycą autorka: Shabbyeat | blog: ShabbyEat Pieczeń wieprzowa w sosie pieczarkowym autorka: Dagmara U stóp Benbulbena | blog

Kuchenna Kontrrewolucya
Schabowe roladki z dynią w sosie śliwkowym 173

dynią w sosie śliwkowym Proporcje dla 4 osób Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 4 grube plastry schabu wieprzowego  1 czerwona cebula 4 plastry  pieczonej dyni 1/2 szklanki bulionu sól pieprz olej do smażenia wykałaczki Sos śliwkowy 1000 kg śliwek 2 cebule 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczka kardamonu 1/2 mielonych goździków 2 łyżki cukru masło do smażenia 1/4 szklanki(...)obieramy i kroimy w ósemki. Na plastrze schabu układamy plaster dyni i ósemkę cebuli. Mięso dosyć ciasno rolujemy i spinamy wykałaczką. Na patelni o grubym dnie rozgrzewamy olej, smażymy roladki z każdej strony na złocisty kolor. Zmniejszamy ogień, mięso podlewamy bulionem,przykrywamy i dusimy przez 20 minut. W międzyczasie przygotowujemy sos. Śliwki drylujemy, kroimy na ćwiartki. Cebule obieramy i kroimy

Kulinarne przygody Gatity
Soczysty schab z morelą i śliwką 93

Zachęcam do przygotowania tego pysznego schabu z suszonymi owocami i boczkiem.Mięsko jest bardzo soczyste, a jednocześnie chrupiacy boczek podkręca nasze doznania smakowe. Możemy podawać na gorąco, w galarecie czy jako zimną przekąskę. SKŁADNIKI: 1 kg schabu 1 paczka boczku w plastrach 150-200g suszonych moreli i śliwek MARYNATA: 3 łyżki oleju rzepakowego 1/2 łyżeczki grubo mielonego pieprzu(albo

Kuchnia Beaty
Faszerowany schab wolno pieczony zawijany w boczku 175

Składniki: 1 kg schabu 15 plastrów wędzonego boczku Składniki na marynatę: 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki rozmarynu 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki pieprzu 2 kulki jałowca 2 liście laurowe 1-1,5 łyżeczki soli 4 łyżki oliwy z oliwek Składniki na farsz: garść suszonej żurawiny garść suszonych śliwek garść tartego żółtego sera Do pieczenia idealnie(...)przypraw. Ponakłuwać wykałaczką, aby przyprawy wszędzie dotarły. Włożyć do worka. Zostawić w chłodnym miejscu na ok 24godziny. Farsz:  Suszone śliwki kroimy na pół. Łączymy z żurawiną oraz tartym żółtym serem. Całość mieszamy. Pieczenie:  W  środku schabu robimy nakłucie nożem. W dziurkę napychamy farsz. Zawijamy w plastry boczku. jeśli jest taka potrzeba zawijamy nitką. Mięso wkładamy do naczynia

Słodki Zakątek
Kotlety schabowe duszone w śmietanie 430

Schab najczęściej kojarzy nam się albo w postaci kotletów schabowych albo nadziewany śliwką. Tymczasem może być równie smaczny w innych połączeniach np w sosie śmietanowym. Niestety danie nie należy do dietetycznych, dzisiaj kuchnia mało zdrowa dla tych co nie liczą kalorii. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Rolady wieprzowe-2 168

woli zrazy zawijane to mięso, które zadowoli każde podniebienie - szukam inspiracji na nowe farsze- dziś kolejny przepis! SKŁADNIKI: 7 rozbitych plastrów schabu (grubość około 1cm.)  przyprawa do wieprzowiny ketchup  sól, pieprz FARSZ: 7-8 śliwek suszonych 1/2 małej papryki czerwonej około 10dag. boczku wędzonego około 10 dag. szynki wędzonej 1 mała cebula czerwona 7-8 małych korniszonów

Kuchnia Beaty
Schab nadziewany suszonymi owocami 146

dzielę się nim z Wami. Może przygotujecie go na noworoczny obiad? Zdjęcia dzięki uprzejmości Sokołów SA. Schab nadziewany owocami z kuskusem Składniki: 1 opakowanie schabu Uczta Świeżość i Smak Sokołów 1 opakowanie boczku surowego wędzonego Sokołów 50 g suszonych daktyli 50 g suszonych śliwek 50 g suszonych moreli 50 g suszonych rodzynek 50 g suszonej żurawiny 50 ml brandy

Kulinarne przygody Gatity
Przepisy na Wielkanoc 182

Żurek z otrębami Jajka otulone wędzonym łososiem z musem awokado Schab w brzoskwiniach Pieczona szynka świąteczna Staroświecki pasztet z trzech mięs Pasztet z suszonymi śliwkami Kaczka faszerowana Kiełbasa parzona z golonki Teryna drobiowa Mazurek bakaliowy Mazurek makowy Mazurek kajmakowo-morelowy Makowiec Wykwintna babka pomarańczowa Babka migdałowa Drożdżowa baba szafranowa

Wiem co jem
Wielkanoc – co można zrobić wcześniej, zrób wcześniej 146

opakowania serka mascarpone (ok. 250 g) 2 łyżki oleju z dynii u mnie tłoczony na zimno z olejarni Niwki skórka z całej cytryny 2 czubate łyżki miodu garść wędzonych śliwek bez pestek – pokrojonych na kawałki świeży tymianek – bez gałązek gaza opatrunkowa z apteki (półmetrowa) do odsączenia paschy na durszlaku płynny miód, olej z dyni i tymianek do dekoracji gotowej(...)żółtka). A co przygotować już bliżej Wielkanocy, żeby było świeższe? Może schab nadziewany suszonymi owocami? Jeśli zostanie z obiadu będzie go można zjeść z kanapkami. Schab nadziewany suszonymi owocami Składniki: porcja schabu np. Sokołów ok 150 g boczku surowego wędzonego 50 g suszonych daktyli 50 g suszonych śliwek 50 g suszonych moreli 50 g suszonych rodzynek 50 g suszonej żurawiny

Ugotowane pozamiatane
Przepisy na Boże Narodzenie 107

marynowanymi grzybami Śledzie z curry Różowe śledzie w zalewie octowej. Śledzie z orzechami i śliwkami suszonymi. Sałatka śledziowa Kolorowa sałatka śledziowa Sałatka śledziowa z jajkiem Śledzie ze śliwką Sałatka śledziowa z buraczkami WĘDLINY, PASZTETY Pasztet z żurawiną Pasztet z cielęciny Szynka peklowana domowa Schab gotowany Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem INNE Ryba po grecku. Bigos Zupa grzybowa z suszonych grzybów

To co lubię - gotuję i polecam
Kolacja degustacyjna ProVita Team i Przyjaciele 2 „Polska jesień” 172

Rappenhof Unikatowe, aksamitnie miękki Merlot o rubinowej barwie i bukiecie pełnym czerwonych porzeczek i suszonych śliwek. Na finiszu pikantne akcenty z ciemną czekoladą w tle. Wino leżakowane w barrique z francuskiego dębu. Merlot na tyle aksamitny i delikatny, że nie zagroził na talerzu schabowi ze świni złotnickiej i doskonale skomponował się z brukwią, jarzębiną i rajskim jabłkiem. 4. przerywnik: maślanka

królestwo garów
Dieta szybka przemiana - Tygodniowy jadłospis - jesień 149

NIEDZIELA śniadanie owsianka z tahini i borówką amerykańską ( przepis tutaj ) +ogórek zamiennie jajko sadzone na pomidorach lub szpinaku+kromka chleba orkiszowego+śliwki duszone z ksylitolem i cynamonem II śniadanie 2 ciasteczka słonecznikowe+marchewka obiad filet z indyka lub schabu w sosie pomidorowo-kokosowym (porcja 120 g) +bataty pieczone z olejem sezamowym+fasolka szparagowa+grapefruit podwieczorek mus migdałowy (1 porcja

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!