sałaty - 3500 przepisów (strona:188/234)

Sandacz w cytrusach 120

skóry -potem skórą i z tej strony smażyć chwile dłużej by skórka zrobiła się chrupiąca). Przed podaniem skropić sandacza cytryną lub podać kawałki cytryny obok ryby. Podałam z zestawem sałat z pomarańczowym dresingiem ( olej, sok z pomarańczy, szczypta soli ) i plastrami ziemniaków usmażonymi na rumiano. * Oczywiście oskrobany , umyty i osuszony

Buniabaje w kuchni
Lipcowy gulasz 138

posiłek- zamiast w południe jedli byśmy go najchętniej o zmierzchu , ale za to mięso i warzywa po równo .Duże ,,wzięci " maja wszelkie duszonki , mięsa z grilla z micha sałat lub  gulasze z warzywami sezonowymi. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Polędwica w sosie z owocami 162

pestek ). Zalać wodą i dusić na małym gazie ok.1 godziny . Wyjąć mięso i trzymać w cieple .Sos przetrzeć lub zmiksować blenderem . Doprawić maggi . Podałam z małymi kluseczkami śląskimi i sałatą

Buniabaje w kuchni
Wrapy 124

wykorzystanie tego co zalega nam w lodówce,bo do wrapa możemy wrzucić co tylko chcemy. Składniki : * tortilla  * pieczony filet z kurczaka w przyprawie gyros * pomidor * ogórek * cebula * miks sałat * sos : jogurt naturalny , 2 ząbki czosnku , sok z cytryny , suszony tymianek , sól , pieprz

Magiczne Życie Marty
Współpraca Sante - podsumowanie 140

Recenzja musli   12) Recenzja paprykarza warzywnego   13) Domowy ser ala feta   14) Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym   15) Recenzja crunchy   16) Kebab w sałacie lodowej   17) Koreczki z mięsnymi kuleczkami   18) Placuszki bananowe   19) Otrębowe tortille   20) Recenzja pasztetów sojowych

Magiczne Życie Marty
Ulubieńcy miesiąca STYCZEŃ 79

jestem bardzo zadowolona. Włosy mam po nim wyjątkowo miękkie. Są też niedrogie, a to na pewno duży plus. SKŁADNIK A ulubionym składnikiem w styczniu były przeróżne miksy sałat. Praktycznie łączone ze wszystkim. Idealnie nadawały się do drugiego dania czy kolacji. zdjęcia pochodzą z Google grafika

Magiczne Życie Marty
Winegret z olejem sezamowym 194

sałaty idealny. Z delikatnym posmakiem sezamu. Bez czosnku tym razem, bo dodawany do sałatki obiadowej zjedzonej na mieście. Ale równie pyszny. Można zastąpić trzcinowy cukier miodem, a sok z cytryny - octem balsamicznym.  Składniki :* 3 łyżki oleju sezamowego * łyżka soku z cytryny * łyżeczka musztardy sarepskiej* łyżeczka cukru trzcinowego * sól , pieprz* odrobina wody Przygotowanie :Wszystkie składniki

Magiczne Życie Marty
Salsa pomidorowa z olejem z pestek dyni 120

Pomidory pokroić w kostkę, cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystko przełożyć do miseczki, przyprawić do smaku. Dodać olej i wymieszać. Doskonały dodatek do bagietki, ale i jajek czy sałaty

Magiczne Życie Marty
Kotlety brokułowe i pyszne burgery z awokado 124

dobrze wymieszać. Uformować kotlety i usmażyć na złoty kolor z obu stron. Dodatkowo :* bułka - u mnie grahamka* plasterki ogórka* plasterki pomidora* plasterki awokado* ulubiony sos bądź dressing* liście sałaty

Magiczne Życie Marty
Camembert z bakaliami 137

danie na pewno spełni Waszą zachciankę! Przepis poznałam na warsztatach Akademii Smaku Siemens (o warsztatach pisałam tutaj), jednak nieco go zmodyfikowałam. Serek camembert z płynnym wnętrzem, słodkie bakalie i sałata równoważąca słodki smak. Przekąska dająca dużego kopa energetycznego, idealna dla studentów, w końcu nadchodzi sesja, a orzechy są Waszym przyjacielem w tym czasie :-). Szybko się ją przygotowuje i możecie

Pora coś zjeść
"Kulinarne Inspiracje" Kamisa. KURCZAK ZE ŚLIWKĄ. 185

patelnię i obsmaż. Następnie zalej śmietanką, dodaj pokrojone pieczarki (pomijam ten etap), przykryj i duś 10-15 minut. Posól do smaku. Podawaj z pieczonymi ziemniakami posypanymi kolendrą i sałatą z sosem winegret. Moja ocena: Przyznaję, że czuję mile zaskoczona. Zestaw przypraw i ziół został naprawdę dobrzeskomponowany. Śliwki i śmietanka pasują. Całe danie syci i smakuje znakomicie.Jedno zastrzeżenie - jeśli ktoś potrzebuje

W kuchni Karmel-itki
Urugwaj od kuchni. INDYK W MARCHEWCE. 205

sposoby i przygotowane na żywym ogniu lub żarze.  Urugwajczycy jedzą bardzo duże ilości mięsa. Potrawy. Popularny jest także churrasco, czyli ogromny, krwisty stek wołowy serwowany  z kolorową sałatą, do której oprócz ziół dodaje się również sporą ilość oliwy z oliwek  i octu balsamico. Buseca, czyli prosta i smaczna zupa z ogonów wołowych, z groszkiem  i fasolą

W kuchni Karmel-itki
ŁOSOŚ CYTRYNOWO-IMBIROWY NIGELLI... Ekspresowo. 207

mielonego imbiru łyżeczka słodkiej mielonej papryki łyżka oliwy z oliwek czosnkowej sól, pieprz  do podania: 100-150g kaszy kuskus ugotowanej w bulionie sałatka: 1 pomidora,  garści sałaty,  1/2 zielonego ogórka oliwa z oliwek sól, pieprz do smaku Łososia opłukuję, jeśli ma skórę, delikatnie ją usuwam (za pomocą noża do filetowania ryb). Imbir, paprykę, otarta skórkę

W kuchni Karmel-itki
VII OGÓLNOPOLSKI FESTIWAL SMAKU - wspomnienia. 191

zdrowiu, a w nagrodę dla wytrwałych, którzy poczekali na swoją kolej,dla zdrowia otrzymywał od nas pyszną sałatkę. Głównymi bohaterami były produkty marek: FIT&EASY, z których sałat robiłyśmy smakowitości,SIERPC, co dostarczył nam wspaniałe sery oraz marka BORGES, która zaopatrzyła w swe świetnie oliwy, sosy, octy balsamiczne i oliwki - drylowane zielone,nadziewane serem bądź papryką. fot: http://www.blogerchef.pl

W kuchni Karmel-itki
WALENTYNKOWE PRZEPISY. 181

dyni. Kotleciki mielone z fetą. Pizzerinki z patelni. Sałatka Najsztuba. Parówki z serem w cieście francuskim. Krewetki z szafranem z cydrze. Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem. Pesto z sałaty. Tarta pomarańczowa z piankami. Gorąca czekolada z rumem i piankami. Domowe cynamonowe latte. Kruchy placek z Kubusiem. Babeczki z kisieli. Kawowy sernik na zimno. Jabłka z kozim serem. Mam nadzieję

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania