sałaty - 3500 przepisów (strona:141/234)

Pasta z tuńczyka 186

zależności od smaku twarogu i tuńczyka 100-150 g ruccoli Tuńczyka dokładnie odsączyć z oleju, na sicie lub papierowym ręczniku. Następnie umyć i wysuszyć ruccolę, najlepiej w wirówce do sałaty, ponieważ na liściach nie może być wody! Twaróg przełożyć do wysokiej miski, dodać odsączonego tuńczyka, wymieszać na jednolitą masę, dokładnie rozdrabniając widelcem lub mikserem. Kiedy ładnie się połączą dodać cukier

Kuchnia Prezydentowej
Roladki z indyka z figami w sosie morelowym 214

śmietankę i gotowałam sos kilka minut do wyraźnego zgęstnienia. 6. Zmiksowałam sos na gładko, włożyłam do niego z powrotem roladki i chwilkę jeszcze podgrzałam. Podawałam z puree ziemniaczanym i sałatą fryzyjską z pomidorami

Kuchnia Prezydentowej
Sałatka z ogórków z brokułami i sezamem 189

łyżeczki białego pieprzu 1 łyżka oleju kukurydzianego 2 łyżki uprażonych na suchej patelni ziaren sezamu 1. Brokuła zblanszować (ok. 5 min), dokładnie osączyć, najlepiej odwirować w wirówce do sałaty. 2. Ogórki obrać, pokroić w grubą kostkę, lekko posolić, odstawić na 15-20 minut. Po tym czasie zlać sok, który należy zachować!  3. Składniki sosu połączyć - najpierw rozupszczamy w soku

Kuchnia Prezydentowej
Muffinki czekoladowe z kremem miętowym 171

mrożona!) 1/2 limonki na sok 3 łyżki cukru pudru 2-3 łyżki mleka (ewentualnie, gdyby krem był za gęsty) 1. Przygotowujemy krem: umytą i osuszoną (można w wirówce do sałaty) miętę drobno siekamy i miksujemy krótko (nie trzeba na papkę!), mieszamy z serkiem mascarpone i cukrem, dodajemy sok z limonki; jeśli krem jest zbyt zwarty, rozrzedzamy odrobiną mleka. Wstawiamy szczelnie

Kuchnia Prezydentowej
Kartofle faszerowane kremem twarożkowym 409

mozzarellą, zapiekamy jeszcze 5 minut lub do roztopienia sera. Podawać najlepiej z sosem czosnkowym lub jogurtowym,  ja podałam z drobiowymi szaszłykami z ciemnymi pieczarkami i zieloną papryką oraz sałatą z sosem vinaigrette.Oj, bardzo smacznego

Kuchnia Prezydentowej
Kofty 193

wystąpią.                 Ja podałam z harrisą (baaaardzo ostra arabska pasta paprykowa) dipem miętowym, sałatką z sałaty lodowej i szczypiorku oraz ze złocistymi talarkami

Kuchnia Prezydentowej
Sałatka z rukoli, truskawek i fety 160

balsamicznego 0,5 łyżeczki miodu sól pieprz WYKONANIE Umyć truskawki.  Pokroić na ćwiartki. Oberwać listki z gałązek bazylii. Razem z rukolą dokładnie umyć i osączyć w wirówce do sałaty. Odcedzić  ser z zalewy. Z oleju, octu balsamicznego, miodu, soli i pieprzu przygotować dressing. Rozłożyć  liście rukoli i bazylii na talerzach. Na nich układać naprzemiennie pokrojone truskawki

Wiem co jem
Koktajl - zielone oczyszczenie 330

dawno nie przygotowywałam żadnego koktajlu. To chyba z lenistwa? Do kielicha blendera wrzuciłam to co miałam pod ręką, a wyszło rewelacja! Składniki: garść sałaty 1 jabłko 1 brzoskwinia 1 łodyga selera naciowego 1 ogórek gruntowy 1 łyżeczka miodu naturalnego 1 szklanka wody niegazowanej Sposób przygotowania: Wszystkie owoce i warzywa dokładnie myjemy i kroimy w mniejsze kawałki. Wrzucamy do blendera

Truskawkowa Fiesta
Detoks - dzień 8, powrót do normalnej diety 252

poobserwuję. Umysł mam jakby jaśniejszy. Pełne podsumowanie efektów chcę zrobić pod koniec tygodnia - po kilku dniach normalnego odżywiania.  Menu "przejściowe": Śniadanie: - woda z cytryną - jabłko - sałatka (rokola, sałata rzymska, kalarepa i ogórek + sok z cytryny) - kawa zbożowa II śniadanie - sok wycisnięty z buraków, botwinki i grapefruita - czipsy z selera (były chrupiące! :)) Obiad: - warzywa duszone curry (kalarepa, czosnek, cebula, cukinia

pyszne zdrowości
Pieczarki faszerowane kuskusem i fetą 190

wszelakie sposoby. Dziś polecam Wam pieczarki zapiekane z kuskusem i serem feta. Danie doskonałe na lekki obiad lub jako zimna przekąska. Dobre samo lub w towarzystwie mięsa i sałaty. Spróbujcie koniecznie, bo nie dość, że smaczne to jeszcze szybko się robi. Składniki: 10-15 dużych pieczarek ( ilość zależy od wielkości kapelusza - moje były powiedzmy średnie) 120 g kuskusu 1 średnia

kolorowotorcikowo
Zielone smoothie ze szpinakiem 179

wygląda, ale też dodaje energetycznego kopa! Are you ready?  Tak naprawdę szejka można zrobić z tego, co mamy pod ręką. Jeżeli chcemy "zielonego" dodajemy szpinak, jarmuż, natkę pietruszki, sałatę lub inną zieleninę, która jest wartościowym składnikiem odżywczym. Do tego dorzucamy banany, które osłodzą nam nasze smoothie i inne owoce, które akurat posiadamy w domu. Poniżej prezentujemy jeden z baaardzo

Bananowe Pole
Babka ziemniaczana 235

piekłam 40 min, a potem trzymałam w wyłączonym piecu jeszcze 10 min. Po wyciągnięciu dałam jej kilka minut na odpoczynek - lepiej się kroi. Podałam na sałacie z sosem vinegrette.... Smacznego

Gaździnka warzy
Sałatka na grilla z jajkiem i grzankami! 206

Wami bardzo smaczną sałatką, z dodatkiem świeżych warzyw i jajka na wpół miękko. Sałatka trafia w gusta wszystkich gości i znika szybko ze stołu. Serdecznie polecam!   SKŁADNIKI: - główka sałaty masłowej - 6 rzodkiewek - pomidorki koktajlowe - ogórek zielony - 3 jajka ugotowane na wpół miękko - dymka - czarne oliwki - kapary - awokado - grzanki ziołowe dressing: oliwa z oliwek, sok z limonki, sól, musztarda sarepska

SMYKWKUCHNI
Bucatini z kurczakiem i warzywami pod beszamelem 187

pieczarki, ser, czosnek i makaron. Całość polałam sosem beszamelowym i zapiekłam. W efekcie powstało danie na dzisiejszy obiad. Przyprawiłam je dość mocno pieprzem (wolimy bardziej ostre potrawy) podałam z sałatą lodową w sosie śmietanowo-czosnkowym. Przy okazji zużyłam zalegający w szafce makaron bucatini kupiony przez pomyłkę, zamiast spaghetti. Przepis dodaję do akcji Ag Pe - Tylna ścianka Czytaj więcej

Wiem co jem
Naleśniki ala tortilla z kurczakiem i rukolą 168

wyglądały jak tortille. Placki usmażyłam z ciasta na białkach z dodatkiem otrąb i siemienia, a nadzienie zrobiłam z panierowanych w otrębach piersi kurczaka. Do tego świeże pomidory, ogórek, sałata, rukola i odrobina majonezu oraz sosu słodko-kwaśnego. Smacznie i zdrowo. Polecam.” Czytaj więcej

Wiem co jem

Proponowane wyszukiwania