sałatki - 53422 przepisów (strona:3001/3562)

Koktajl Truskawka ze szpinakiem 152

obłędny smak, więc tym bardziej warto przepis zapisać, zapamiętać i kiedyś wypróbować! Nie od dzisiaj wiadomo, że truskawki, szpinak i odrobina octu balsamicznego świetnie smakują razem w formie sałatki, więc dlaczego nie zmiksować ich razem, tworząc pyszny, pożywny koktajl? Szpinak i truskawki to kopalnia witamin! :-) Szpinak chyba na stałe zagości u mnie jako dodatek do różnych napojów z owocami

Pora coś zjeść
Marchewka ‚ na krótko ‚ z groszkiem (marchewka na słodko) 464

Post Marchewka ‚ na krótko ‚ z groszkiem (marchewka na słodko) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Szybka surówka na obiad z kapusty pekińskiej i kukurydzy 1468

Post Szybka surówka na obiad z kapusty pekińskiej i kukurydzy pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Surówki. Przepisy na surówki. Surówki do obiadu i nie tylko. 205

się do nich oliwę, przyprawy i inne dodatki, które wzbogacają smak, ale nie zmieniają konsystencji surówki. Teoretycznie już nawet zwykłe dodanie śmietany, czy jogurtu do surówki zmienia ją w sałatkę. Jednak poniżej nawet ‚surówki’ z majonezem,czy śmietaną przydzieliłam do kategorii ‚surówki’, o ile pasują one do dań obiadowych. Nie od dziś wiadomo, że surowe warzywa są bardzo zdrowe

Kulinarne Przeboje
Surówka z białej kapusty, kukurydzy, rzodkiewki, papryki (z sosem włoskim) 279

Post Surówka z białej kapusty, kukurydzy, rzodkiewki, papryki (z sosem włoskim) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Szpinak – przepisy, właściwości odżywcze 249

szpinaku. Szpinaku nie powinni spożywać głównie: chorzy na dnę moczanową cierpiący na reumatyzm osoby ze schorzeniami nerek ludzie z chorą wątrobą Jak podawać szpinak? Szpinak można wykorzystać jako element sałatek, makaronów, naleśników. Równie dobrze smakuje jako dodatek do dietetycznych koktajli. Jak blanszować szpinak? Blanszowanie polega na poddaniu krótkotrwałej obróbce termicznej, poprzez zanurzenie warzywa we wrzącej lub gorącej wodzie. Czas blanszowania

Kulinarne Przeboje
Brokuły z sezamem w sosie miodowym 318

Post Brokuły z sezamem w sosie miodowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Nietypowo. I kurczak. 341

Czasami mam ochotę zjeść coś typowego dla jakiegoś kraju. Może po meksykańsku? Albo nie, jakieś danie indyjskie. Chińskie sushi? A może niemiecka sałatka? Przeglądam strony, gdzie występują potrawy różnych narodów, ale jakoś nigdy mi nie wychodzi, by to co ugotuję, mogło wpisać się w jeden styl. Tak, na przykład, z dzisiejszym kurczakiem. Jest tu tyle, że głowa mała

W kuchni Karmel-itki
Piknik wielkopolskich blogerów - 1.09.2012 197

FARTUSZKA ) uraczyła nas swoją domową chałwą z sezamem oraz pysznymi precelkami. Od Piotra ( SAN JACINTO ) mieliśmy m.in. pyszny tort kanapkowy, łososia, domową kiełbaskę, bagietki, ogóreczki w curry i sałatkę z tuńczykiem wraz z dresingiem. Kasia ( W KRAINIE SMAKU ) pochwaliła się pysznym ciastem Persian Love Cake, chlebem graham z pestkami dynia oraz świeżutkimi i lekkimi scones. Owe scones podałyśmy z Kasią

W kuchni Karmel-itki
Jesień za pasem. Czas na KONKRET. 204

gorące herbaty z sokiem malinowym i cytryną, symptomy przeziębienia, chrypki, kasłanie i cieknący nos. Jesień. Kiedy zbliża się pora chłodów, nasz organizm domaga się KONKRETÓW. Trudno nasycić się lekką sałatką, czy delikatną zupą, tak jak w lecie. Zaczynamy robić miejsce na naszym sole dla dań o rozgrzewających właściwościach, sytych i gorących. Mięsa, jakieś potrawki, gulasze czy też porządne zupy. Ewidentnie

W kuchni Karmel-itki
Orzechową porą... DOMOWY KREM ORZECHOWY a'la Nutella. 232

już się złocić zaczynają. Grzyby, ziemniaki, jabłka... I właśnie one, orzechy. Lubię. Wszystkie typy - macadamia, nerkowiec, fistaszek, pistacja... Ale najbardziej te najpopularniejsze, włoskie i laskowe. Idealnie pasują do ciast, sałatek, nawet dań mięsnych i deserów. Wszechstronnie dostosowane. Osobiście postanowiłam potraktować je trochę brutalniej. Jednak z jakim efektem! Pozytywna dawka sycącej i słodkiej energii z samego rana sprawi, że nawet najgorsza

W kuchni Karmel-itki
"Zupki instatnt też się nadadzą!" i śnieżne uwięzienie. 320

spożycia. W odmętach i czeluściach tychże szafek znalazłam mnóstwo zupek instant, które wypadałoby już zjeść. Albo w jakiś sposób przetworzyć, by do spożycia się nadały. Na pierwszy ogień poszła sałatka z zupek chińskich, którą w kolejnych postach gdzieś umieszczę. No tak, ale co w takim razi z pozostałymi paczkami? - Zjadłbym jakiś makaron, taki wiesz, smażony, jak czasem robisz. - Dajże spokój

W kuchni Karmel-itki
Savoir-vivre. JAK PERFEKCYJNIE UŁOŻYĆ SZTUĆCE? 422

Nóż do masła,  18. Widelczyk do owoców,  19. Nóż do owoców,  20. Łyżka do sałaty,  21. Widelec do sałaty, 22. Łyżka do ziemniaków i sałatek,  23. Szczypce do cukru, 24. Łyżeczka do cukru, 25. Łyżka do śmietany, 26. Łyżka do koktajli, 27. Łyżka kucharska,  28. Łyżka do sałaty duża, 29. Widelec do sałaty duży

W kuchni Karmel-itki
MAZUREK NA WAFLACH DLA SPÓŹNIALSKICH. Życzenia. 269

Już wszystko gotowe? Tak, na pewno... Baranek z masła, kiełbasa, baby i serniki, żur, galareta, pasztet i pieczenie,sos do jaj,  szynka w galarecie, sałatka jarzynowa...  A mazurek? O kurrczaczki,a mazurek gdzie? Są takie sytuacje, kiedy nagle zatrwożenie nas obezwładnia. Mazurek musi być, w końcu to Wielkanoc! Na Boże Narodzenie nieodłącznie występuje makowiec lub makowa strucla

W kuchni Karmel-itki
ROLADKI Z BRYNDZĄ I SZPINAKIEM. 192

nawet.. lato! W związku z tak drastyczną i szybką , po półrocznej zimie, zmianą pogody, przychodzi czas na zmianę menu. Na stołach zagoszczą upragnione przez całą zimę, świeże sałatki, surówki, niedługo zresztą i świeże owoce, pochodzące z naszych ogrodów czy sadów. jest to tym samym mój ulubiony okres, jeśli chodzi o kulinaria. Ach, tyle możliwości! Wprost nie mogę się doczekać

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania