Kapusta, tak jak większość warzyw, jest najbardziej wartościowa, gdy jest spożywana na surowo. Niestety podczas gotowania traci wiele swoich wartości odżywczych i
Kulinarne przygody Gatityplastrach podany z jednym z wybranych sosów (powidła śliwkowe z orzechami, powidła agrestowe z imbirem, sos barnaise); jeden wybrany dodatek do steka (frytki domowe, cukinia w tempurze, sałatka domowa, szpinak blanszowany, ziemniaki pieczone pod sezamem, plastry pomidorów i cebuli pod powidłem domowym); a na deser sernik z powidłem. Sashimi Cukinia w tempurze, z tyłu blanszowany szpinak Do steków wybraliśmy
Kulinarne przygody Gatitygdyby Wam zostało jakieś mięsiwo, a pogoda nie będzie pozwalała na rozpalenie grilla, to polecam odpalić piekarnik i upiec soczysty schab :-). Będzie doskonały na ciepło do ziemniaczanej sałatki lub na zimno do kanapek. Na blogu są też inne przepisy na schab: schab z warkoczem pieczony w majeranku , schab ze słoika , schab karkowy z pończochy
Kulinarne przygody Gatitypojawił się pomysł na chłodnik. Chłodnik najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy wszystkie smaki się dokładnie się przenikną. Wkrótce też na blogu pojawi się sałatka z pieczonych buraków z dodatkiem fety. Pieczone buraki możemy tez wykorzystać do przygotowania pure . A tutaj lista innych propozycji na letni chłodnik, które znajdziecie
Kulinarne przygody GatityDzisiaj dzielę się z Wami przepisem na naszą ulubioną sałatkę ziemniaczaną. Pojawia się na naszym stole wraz z pojawieniem się na straganach młodych ziemniaków. Jest niezastąpiona jak dodatek do grillowanego mięsa. W przepisie podana jest wersja z wystudzonymi ziemniakami, ale równie smaczna będzie
Kulinarne przygody Gatitykolejna sałatkowa propozycja, która będzie doskonała zarówno jako dodatek do grillowanych mięs jak i jako lunchowa przekąska zjedzona w ciągu dnia. Sałatka z zielonym kuskus, mozzarellą i pomidorkami Składniki: 1 szklanka suchego kuskus ok. 1,5 szklanki bulionu warzywnego przygotowanego na bazie domowej warzywnej pasty bulionowej 1 pęczek natki pietruszki olej kujawski z saszetki z bazylią
Kulinarne przygody Gatityserii zdrowych, niskokalorycznych i warzywnych przepisów na sałatki przyszła pora na coś bardziej grzesznego :-). Oto doskonała tarta z jagodami z dodatkiem mielonych migdałów. Doskonałym zamiennikiem dla jagód będą też dojrzałe borówki amerykańskie. Inspiracja Pora coś zjeść . Jeśli przygotujesz ten sos, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie
Kulinarne przygody Gatitywykorzystać. Młode buraki pieką się krótko. Można upiec od razu większą ilość, a potem zmiksować, porcjować i zamrozić. Pieczone buraki pokrojone w plastry wykorzystuję do sałatki , a pure do chłodnika . Możemy też zrobić zupę - krem. Pamiętajcie, pieczone buraki uwielbiają sos balsamiczny ! eśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy
Kulinarne przygody Gatityprostym, ale bardzo aromatycznym przepisem na ziemniaki. Doskonałe zarówno na ciepło, jak i na zimno. Mogą być podawane jako dodatek do grillowanych mięs czy ryb, albo jako sałatka na ciepło. Ja swoje zrobiłam na patelni, ale równie dobrze można je przygotować w piekarniku. Pieczone cytrynowe ziemniaki Składniki na 3 porcje Czas przygotowania: 30 minut Składniki
Kulinarne przygody Gatityserowym okazała się być rewelacją ! Na blogu znajdziecie też inne dyniowe propozycje. Na wytrawnie: Tarta dyniowa z serem pleśniowym Tarta dyniowa z szynką i ryżem Placuszki dyniowe na słodko Sałatka z pieczonej dyni i fety Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni I na słodko: Dżem dyniowy z pomarańczami Przyprawa do ciasta dyniowego
Kulinarne przygody Gatitydania, które podawano po pojawieniu się pierwszych chłodów... ? W każdym razie dziś kasza wraca do łask i jadamy ją nie tylko jako dodatek do mięsa, ale także w postaci sałatek ( z bazyliowym bulgurem i mozzarellą , z zielonym kuskus i mozzarellą , z pęczakiem , tabbouleh ) lub jako dania jarskie. I dziś chciałam Was zaprosić na takie właśnie jarskie danie
Kulinarne przygody Gatityjest wiele, ale ja ostatnio upodobałam sobie tę małą okrągła cukinię, która występuje w dwóch odmianach: żółtej i zielonej. Obydwie są bardzo smaczne, doskonałe na surowo do sałatek, idealne lekko podsmażone z czosnkiem do makaronów czy do ryżu. Dzisiaj natomiast chciałam Wam zaproponować cukinię faszerowaną, taką w wersji jesiennej, czyli z grzybami. Cukinia zapiekana z grzybami Składniki
Kulinarne przygody Gatitykorzystania z przepisów [ jeśli ktoś skorzystał, zrobił zdjęcia , niech się pochwali - w galerii ]..i wspólnego pieczenia . . A teraz najczęściej oglądana 10.. Pieczone ziemniaki Zupa-krem z cukinii Sałatka z pieczarek,papryki na zimę Schabowy wg Magdy Gessler Chrupiące kukurydziane serniczki Szybki piernik Sok z aronii Najprostszy jabłecznik Jabłka na zimę
Moje domowe kucharzeniepost Sałatka z pieczarkami marynowanymi, kurczakiem i fasolą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSkładnik (2 porcje): 120 gram mix sałat z rukolą 1 pomidor śliwkowy garść orzechów włoskich 1/2 zielonej papryki 50 gram sera koziego "Les Croises
Mango Papaja