Syte włoskie i tradycyjnie nieskomplikowane :) Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaTuż tuż... za chwil parę nadejdą kolejne Święta Wielkanocne. Pomalutku zaczynają się przygotowania Świątecznego menu. W planach zamiast klasycznych ziemniaków mam zamiar podać tradycyjną sałatkę ziemniaczaną
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiGdy zobaczyłam przepis na blogu Gotuj z Cukiereczkiem , dałam się nabrać i myślałam, że to ciasto :) Nic bardziej mylnego- to SAŁATKA! Świetnie wygląda ale i świetnie
Czerwona PorzeczkaDzisiaj zjadłam lunch z Lordem #Somersby . Towarzyszył mi podczas przygotowywania posiłku i podczas jedzenia. Dzień taki piękny, słoneczny a w powietrzu czuć wiosnę więc towarzystwo nie
Smaczna PyzaTak, tak wiem. Trend na niełącznie ogórka zielonego i pomidora, niemalże śmierć, kostucha i te sprawy. Zero witamin i w ogóle. Trudno jakoś przetrwam, bo uwielbiam
BaRepasNadchodzi wiosna, więc najwyższa pora na przepisy na lekkie sałatki. SKŁADNIKI: 1 sałata lodowa 10 pomidorów koktajlowych 6 ogórków kiszonych ogórek zielony 2 serki wiejskie szczypiorek
Kuchnia BeatyNasza ulubiona wersja sałatki caprese. W tej wersji zajadamy się nią już od dłuższego czasu. Idealny pomysł na szybką, zdrową kolację, na imprezę, jako
Smaczne ZdroweZapraszam na kolejną pyszną zieloną sałatkę. Tym razem połączyłam pomarańczę, awokado i mozzarellę na listkach roszponki. składniki: 2 garście roszponki 1 małe awokado 1 mała pomarańcza
Monia miesza i gotujeSkładniki: -20 dkg podsuszanego białego sera -kilka rzodkiewek -500 ml jogurtu naturalnego lub maślanki -3 ząbki czosnku -pieprz Ser kroimy w kostkę a czosnek
Maminek kulinarnyKasza quinoa z warzywami to świetny pomysł np. na kolacje. Kasza quinoa (komosa ryżowa) ceniona jest ze względu na ogromną zawartość bezglutenowego białka. Jej ziarna bogate
Moja DelicjaBardzo prosta i pyszna, chrupiąca mieszanka sałat, polana słodko-ostrym dressingiem. Słodyczy daje nam miód, a ostrości – musztarda Dijon. Zniknęła ze stołu w mgnieniu oka
Moja DelicjaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Glazurowana marchewka w miodzie jest smacznym dodatkiem do obiadu, może również stanowić przekąskę w ciągu dnia. Słodycz marchewki i
Marta GotujeSkładniki: 1/3 dużego batata, kroimy w plastry, opruszamy solą, pieprzem, polewamy oliwą z oliwek i syropem z agawy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na
Mango PapajaSłodko - kwaśna surówka z kapusty... Poszatkowana, biała kapusta. Wiórki soczystej marchewki. Kosteczki ostrej cebuli. A całość w słodko - kwaśnej zalewie. Pyszna surówka, jak z chińskiej knajpki
Gospodyni MiejskaSkładniki na cztery porcje. Składniki: 1 op. ulubionego mixu sałat (150 g) 1 czerwona papryka świeża 10 szt. zielonych oliwek 100 g sera typu feta 2
Emcia Pichci