Warstwowa sałatka gyros z przesmażonym kurczakiem, złotą cebulką, ogórkami, kukurydzą i groszkiem, zwieńczona poszatkowaną kapustą pekińską. Ładnie się prezentuje w szklanych salaterkach z układanymi warstwami, ale
Kocham..lubię..gotuję..Jeśli szukacie inspiracji na świąteczny, sylwestrowy lub po prostu imprezowy stół, to polecam: Ciasto makowe z kremem serowym Babeczki z ciasta francuskiego z budyniem Krakersy z
czarrna od kuchniNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Zastanawiam się czy każdy ma jakieś ulubione warzywa? Pewnie tak. Mam dwa takie: burak i pomidor. Często zatracam się
R'n'G KitchenSkładniki: pieczarki 500 g Ogórki konserwowe 6 Kukurydza konserwowa puszka Cebula czerwona mała Jajka 5 Majonez 3 łyżki Musztarda łyżeczka pena Natka pietruszki posiekana 2
Kulinarne przygodyTen przepis jest gotowy już od dawna. Niestety mój laptop, na którym było zdjęcie, zaniemógł i dopiero po 3 tygodniach został odratowany. Odebrałam go wczoraj z
KardamonovyZacznę może od tego, że My właśnie jest w trakcie robienia obiadu na jutro. Od początku do końca, sam. Oczywiście mięso, jutro kluchy. Wiedząc co mnie
KardamonovyWłaśnie zauważyłam, że mam ostatnio jakąś manię w publikowaniu pieczonych przepisów. No trudno, to naprawdę zupełny przypadek. Przypadkiem natomiast nie jest, skorzystanie dziś z ulubionej książki
KardamonovySalsa pomidorowa to kolejne cudo z ostatniego grilla. Miliony tryliardów witamin i taaaki smak! Z salsą miałam już styczność, będąc z Moną na warsztatach z kuchni
KardamonovyDobra, to naprawdę ostatni warzywny przepis na przetwory w tym roku. Znowu sugerowałam się moim przepisem na ogórki, zmieniając jedynie przyprawę i dodając cebulę. Wiem, że
KardamonovyOd jakiegoś czasu sporo gotuję, robię zdjęcia, ale jakoś z publikacją średnio na jeża. Ten przepis jest chyba sprzed 2 tygodni i naprawdę nie pamiętam przy
KardamonovyPrzyznać się, komu jeszcze kojarzą się z dzieciństwem? Jeżeli chodzi o rodzaj pomidorów, to dla mnie to właściwie bez znaczenia. Powinny być sezonowe i już. Śmietanę
KardamonovyOesu, uwielbiam. Robiłam to już wielokrotnie i za każdym razem smakuje tak samo dobrze. Jak nie chce Wam się babrać z suchą ciecierzycą, użyjcie tej z
KardamonovyJakiś czas temu prowadziłam kulinarną dyskusję z pewnym szczylem (robimy to dość regularnie). I on zaczął mi wmawiać, że przecież do mizerii dodaje się cebulę. Więc
KardamonovyUwielbiam takie połączenia. Strączki, kasza, oliwa, sok z cytryny i te wszystkie inne ustrojstwa. Polecam tego typu potrawy zabierać z sobą na pracy. Zdrowe i pożywne
KardamonovyZrobiona w sumie pod rybę, po prostu. Od dawna chodziło za mną połączenie ryby z owocami, trzeba było to w końcu zrealizować. Świetne połączenie, świetne. Składniki
Kardamonovy