sałatki - 52922 przepisów (strona:2411/3529)

Grillowane warzywa z chrupiącą kalarepką i selerem naciowym 259

chłodne zimowe dni nie kuszą nas sałatki, natomiast wszyscy z przyjemnością jemy coś rozgrzewającego, więc wrzucamy warzywa na ruszt ;) Nasza mieszanka grillowanych warzyw ma same zalety - jest pyszna, zdrowa i kolorowa. Obok papryki i cukinii znalazła się w niej kalarepka i seler naciowy. Składniki: kalarepka 1 szt papryka czerwona 1 szt papryka żółta 1 szt seler naciowy kilka łodyg cukinia

głodny alergik
Jogurtowo - majonezowy sos czosnkowy 182

Mój sos czosnkowy jest uwielbiany przez wszystkich przyjaciół. Praktycznie robię go na każdą imprezę, gdzie pojawiają się chipsy, mięso, pizza. W ten weekend robiłam sałatkę Gyros (w środę zobaczycie przepis) i użyłam w niej właśnie sosu czosnkowego. Sos jest przepyszny i bardzo uniwersalny. Ja do jogurtu naturalnego dodaję majonezu ale w wersji light można go pominąć. Składniki: 4 ząbki czosnku

cooklife
Tydzień w moim telefonie XXXXXXIII 143

wieczór z Karoliną ze Stylizacje * mam i ja poszewki z Biedronki  * krokiety z kapustą i grzybami najlepsze   * kawka zawsze dobra * Andrzejkowy grzaniec  * pyszna sałatka z kaszą gryczaną - przepis już na blogu * pani kicia  Wspaniałego tygodnia Kochani

Magiczne Życie Marty
Schab z cukinią zapiekany pod sosem serowym 279

się rozpuścił. Sosem polać zawartość naczynia żaroodpornego i posypać resztą startego sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 35 minut. Mięsko podałam z ziemniakami i sałatką warzywną  ze słoiczka

Monia miesza i gotuje
Schab w sosie musztardowym 254

Klasyczny schabowy? Nieee. ;) Lubię schab, staram się urozmaicać go na różne sposoby. Pomysł na smaczny obiad - schab w sosie musztardowym, podany z sałatką warzywną i puree z batatów. Batatów nie pokochaliśmy, ale całą resztę - bardzo! 5 niezbyt grubych plastrów schabu musztarda (dowolna) 2 cebule 2 ząbki czosnku 1,5 łyżki sosu sojowego kostka rosołowa mąka, olej przyprawy: pieprz, papryka: ostra

Szefowa kuchni
Kokosowe płatki ryżowe ^^ 175

ciekawie. Od rana trwają przygotowania do wieczornego przyjęcia imieninowego mojego taty. Przyjdzie cała rodzinka babcie, ciocia itd. SUPER  :D Ze względu na to, że rano robiłam z tatą sałatkę, a później jeszcze śniadanie dla starszej siostry to moje śniadanko zjadłam troochę późno. Takie wyczekane smakuje najlepiej :)   ~ Kokosowe płatki ryżowe z cukinią, serkiem twarogowym, wiórkami kokosowymi i kiwi ~ Składniki

Kuchenny Skrawek Nieba
Burgery jaglane 161

jajko, mąkę, płatki, żurawinę, przyprawy, ser. Bardzo dokładnie wymieszać aż połączą się wszystkie składniki.Z przygotowanej masy uformować burgery, piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Podawać z   sałatka buraczana . Miłego dnia

pieprzny smaczek
Roladki z polędwiczki wieprzowej z żurawiną i oscypkiem 280

nada się idealnie na świąteczny obiad.  Aromatyczne, zaskakujące i niezwykle proste w wykonaniu. Gościom z pewnością będzie się wydawać, że spędziliście cały dzień na przygotowaniach. Do mięsa podałam sałatkę z buraczków, która moim zdaniem komponuje się idealnie. Przepis również zamieszczę niebawem. Roladki z polędwiczki wieprzowej z żurawiną i oscypkiem     Składniki: 1 spora polędwiczka wieprzowa około ½ szklanki suszonej

Mania Gotowania
Jeszcze jeden pomysł na surówkę z kiszonej kapusty 406

surówkę powstał w trakcie robienia zakupów w osiedlowym sklepie. Jeśli przez przypadek kupicie zbyt kwaśną kapustę, możecie ją kilka razy wypłukać w zimnej wodzie. Pomysły na surówki i sałatki znajdziecie tutaj Surówka z z kiszonej kapusty z czerwoną cebulą, jabłkiem i natką z pietruszki Składniki: 1 mała czerwona cebula 200 g kiszonej kapusty 1/4 małego, słodkiego jabłka 1/4 pęczka natki

Moja smaczna kuchnia
Ryba z szpinakiem w sosie śmietanowym 225

mamy zawsze pod ręką sok z świeżych cytryn. Wystarczy otworzyć butelkę i cieszyć się jego smakiem, jest wygodny w użyciu. Pasuje idealnie do ryb, sałatek, herbaty czy deserów. Produkt dobrej klasy, szczerze polecam. Post Ryba z szpinakiem w sosie śmietanowym pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
351 + Jadłospis. 128

serowe knedle ze śliwkami i cynamonem podane ze śmietaną i cukrem trzcinowym(no i jeszcze większą ilością cynamonu) IV. Miseczka kalafiora (brak zdjęcia) V. 1/2 melona (brak zdjęcia) VI. Sałatka ( brokuły, makaron, wędzony łosoś, kukurydza) VII. Maca czosnkowa z sałatą, wędliną i pomidorem (brak zdjęcia) Pomiędzy tym wpadł jakiś tam skrawek chlebka watykańskiego, po siostrze ciotecznej której wczoraj pilnowałam

More food, love and dreams
601. Zapieczone naleśniki i trochę wywodów. 170

wiśniowy Święta udane i to jak najbardziej, mnóstwo śmiechu i wygłupów. Dużo pysznego jedzenie, był przepyszny pasztet mojej mamy(o którego się bili xd) był domowy chleb z żurawiną, sałatki, jajka, dużoo jajek, dużo rzeczy było, ciasta też były, był sernik zebra, mazurek z sosem tofii i daktylami, było ciasto z kremem kajmakowym, były muffinki "kurczaczki", była babka marmurkowa

More food, love and dreams
Greckie smaki na twoim grillu: Grillowanie sera Halloumi, porady, wskazówki, przepisy 146

minuty z drugiej strony. Umieścić tak grillowany ser na talerzu i udekorować pomidorkami, ziołami i sosem vinaigrette. Innym sposobem wykorzystania halloumi z grilla jest dodanie go do sałatek. Greckie smaki na twoim grillu: Grillowanie sera Halloumi, porady, wskazówki, przepisy is a post from: naRuszcie.pl The post Greckie smaki na twoim grillu: Grillowanie sera Halloumi, porady, wskazówki, przepisy appeared first

naRuszcie
Sałatka owocowa z Newellą i sosem pomarańczowym 181

Prosta i zdrowa sałatka owocowa z Newellą to pomysł na szybki i smaczny deser. Można użyć dowolnych, ulubionych owoców, a potem… rozkoszować się smakiem Składniki: 1 opakowanie Newelli klasycznej 1 kaki 125 g borówek amerykańskich 1 małe mango Sos pomarańczowy: 1 szklanka wyciśniętego soku z pomarańczy około 3-4 łyżek miodu Przygotowanie: Kaki i mango umyć, obrać i pokroić

Oryginalny smak
Papryki zapiekane z farszem mięsnym i kaszą jaglaną 192

jest nam walczyć z katarem i kaszlem) nie zawiera glutenu, jest idealna wręcz dla alergików i dzieci. Jedzmy więc kaszy jak najwięcej, i jak najczęściej. Można ją podawać w sałatkach, jako dodatek do mięsa lub nawet przyrządzać z niej desery. U nas kasza wystąpiła jako dodatek do mięsa w sosie pomidorowym zapieczona pod serem w paprykach. Wyszło pysznie i zdrowo

Kolizje Smaków

Proponowane wyszukiwania