sałatki - 52922 przepisów (strona:2018/3529)

Surówka z kukurydzą 155

sałaty. Rzodkiewki również kroimy w półplasterki a pomidorki na połówki, dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy i dodajemy kukurydzę. Ponownie mieszamy. Sos: składniki na sos mieszamy razem i polewamy nim sałatkę bezpośrednio przed podaniem. Smacznego Przepis na 3 porcje

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Muffinki kukurydziano-sojowe z cebulą i olejem porowym (bez glutenu) 138

jeszcze kilka słów o oleju porowym, którego uwielbiam. Zapewne nie wszyscy o nim słyszeli, a szkoda! Wystarczy świeże pieczywo i naprawdę nic więcej nie potrzeba... Często przyrządzam z nim sałatki, marynaty i różne przekąski. Jest niesamowicie aromatyczny oraz doskonały jakościowo. Zresztą mogłabym napisać o nim baaardzo wiele, więc polecam, abyście sami go spróbowali (*). (6-7 sztuk) 150 ml mleka

Di gotuje
Zupy – najlepsze przepisy! 218

POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI: PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Zupy

Blog z Apetytem
Cukinia 163

niski indeks glikemiczny . Sezon na pomidory teoretycznie trwa cały rok. Jak możecie wykorzystać cukinię w kuchni?? Poniżej kilka propozycji z mojego bloga: Tarta z cukinią i kozim serem Sałatka z cukinią, serem feta i pomidorkami Makaron z ciecierzycą, cukinią i pomidorkami Lasagne wegetariańskie Artykuł Cukinia pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Chodźmy do Restauracji Steak N' Roll na Restaurant Week! 128

Menu jest krótkie i na temat. To taki Nowy Jork w wersji instant. Mamy do wyboru kilka sandwichy, różne rodzaje steków, dwa burgery i klasyczne dodatki typu frytki i sałatki. Uważam, że każdy mięsożerca będzie zadowolony tym zestawem. Na sam Restaurant Week Steak N' Roll przygotowało dla swoich gości dwa rodzaje menu: pierwsze mięsne, które jest wizytówką restauracji i wegetariańskie

Food Square
Poniedziałek: Nuggetsy z kurczaka z kolorowymi frytkami 137

piekranika i odstaw do przestygnięcia. Sprawdź czy frytki już się upiekły (punktem odniesienia jest seler, który upiecze się najszybciej). Wyciągnij z piekarnika, podawaj z nugettsami, sosem i dowolną sałatką. Domowe nuggetsy gotowe! Smacznego! Artykuł Poniedziałek: Nuggetsy z kurczaka z kolorowymi frytkami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Prosty omlet ze szpinakiem 228

łatwe danie. Taki omlet najczęściej przygotowuje na śniadanie. Prostota i smak. A kiedyś – przyznam Wam szczerze – nie przepadałam za szpinakiem. Teraz bardzo często gości w mojej kuchni. Sałatki, smoothie , jako dodatek do makaronu lub omletów. Polecam i Wam, spróbujcie. Miłego dnia moi drodzy. P.s. Dla czytelników bloga 10% rabatu na zakupy w sklepie Smaki Natury Pamiętajcie o wpisaniu

Słodkie okruszki
Kulki Labneh z zatarem w oliwie (Tabat Labneh) 102

serowe kulki z domowej roboty Labneh, obtoczone w arabskiej mieszance za'atar i zamarynowane w  oliwie to przysmak, który idealnie pasuje do świeżego pieczywa lub jako dodatek do sałatki. Spróbujcie sami, a jestem pewna, że również i Wam posmakuje.  Składniki: ser labneh np. z TEGO przepisu za'atar oliwa Z sera ulepić kulki o wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyć

wyzwania kuchenne
Grillowe pszenne placki na kefirze 183

Przekąska prosto z grilla do zjadania, idealna z sałatkami, kiełbaskami do podania. Bardzo szybko placki się przygotowuje, a jeszcze szybciej się grilluje. Można ciasto pierwsze przygotować, a potem w dwie osoby grillować, jedna ciasto wałkuje, a druga na grillu placki pilnuje. Dzięki współpracy 12 placków w kilka chwil zostanie upieczone i ze smakiem zjedzone. Na ciepło idealne, na zimno chrupiące

Moniki Smakołyki
Kapusta pak choi z patelni z prażonym słonecznikiem, imbirem, czosnkiem, odrobiną miodu i chilii 211

gdzie do dzisiaj jest ważnym składnikiem azjatyckich dań. Od pewnego czasu doceniana jest także i u nas, gdyż ma bardzo różnorodne zastosowanie. Można jej użyć do przygotowania zupy, jarzynek, sałatek, a także do grillowania. Jadalna jest w całości: zarówno zielone liście jak i białe końcówki są pyszne. Im mniejsza jest kapusta, tym delikatniejsza w smaku. Zapraszam na kapustę pak choi

Codzienna kuchnia niecodzienna
Oshi Sushi z Kansai 139

tylko postanowiłam je zrobić w formie prostopadłościanu, do tego typu sushi potrzebne jest specjalne pudełko którego nie miałam,  ale poradziłam sobie bez problemu używając prostokątnego  naczynia do sałatek ;) Jak się okazało nie taki  diabeł straszny jak go malują J Pierwsze sushi ponoć wcale nie powstało w Japonii ale na południu Azji . Danie to nie przypominało jednak zbytnio

Wanilia i Kardamon
Tortilla z kurczakiem i kapustą pekińską 279

Podajemy na ciepło *** *** Do tortilli polecam podać domowy sos czosnkowy PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA PRZEKĄSKI I PRZYSTAWKI ( zobacz tutaj ) NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA ( zobacz tutaj ) PRZYJĘCIE DLA DZIECI! POMYSŁY NA DANIA I PRZEKĄSKI ( zobacz tutaj ) SZYBKIE I PYSZNE DANIA JEDNOGARNKOWE KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY

Blog z Apetytem
Filet drobiowy nadziewany wędzoną słoniną w cieście francuskim 121

splatając  z jednej raz z drugiej strony. Zawiniątka przekładamy na papier do pieczenia i smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy w temp 200 st ok 30 - 35 min . Podajemy z sałatkami lub przetworami

Gotowanie jest łatwe
Poniedziałek: Nuggetsy z kurczaka z kolorowymi frytkami 157

piekranika i odstaw do przestygnięcia. Sprawdź czy frytki już się upiekły (punktem odniesienia jest seler, który upiecze się najszybciej). Wyciągnij z piekarnika, podawaj z nugettsami, sosem i dowolną sałatką. Domowe nuggetsy gotowe! Smacznego! Artykuł Poniedziałek: Nuggetsy z kurczaka z kolorowymi frytkami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Ziemniaki faszerowane 154

Ziemniaki faszerowane Ziemniak to warzywo uniwersalne. Można go przyrządzić na 1001 sposobów od sałatki poczynając na plackach ziemniaczanych kończąc. Moim zdaniem najsmaczniejsze są ziemniaki pieczone w piekarniku. Są wspaniałym dodatkiem lub samodzielnym daniem. Przygotowuję je w kilku wariantach. Dziś w roli głównej ziemniak faszerowany.  Składniki na ziemniaki faszerowane: 8 dużych podłużnych ziemniaków, 30 – 40 dag mielonego mięsa

Gotuj Się Kto Może

Proponowane wyszukiwania