sałatki - 52922 przepisów (strona:1983/3529)

SZWEDZKIE KANAPKI 142

kilku ich wersji, używając jednych z najpopularniejszych „kanapkowych” składników w tym pięknym kraju. I tak mamy: pasta kawiorowa z jajkiem (pasta obowiązkowo z tubki, najlepiej Kalles lub ABBA) ogórek + sałatka krewetkowa z koperkiem jajko, odrobina majonezu, łosoś, kawior. Obowiązkowy koperek do ozdoby i kilka kropli [...] Artykuł SZWEDZKIE KANAPKI pochodzi z serwisu sandrafrej.com

SandraFrej.com
Omlet Caprese 152

Porcje 1 Omlet na śniadanie? Czemu nie! Wystarczy kilka prostych składników i pożywne, zdrowe śniadanie gotowe. Przedstawiam Wam kolorowe fit śniadanie inspirowane włoską kuchnią i znaną wszystkim sałatką Caprese. Świeże i pożywne jajka, kilka skąpanych w letnim słońcu pomidorków, śnieżnobiała mozzarella i cudownie pachnąca bazylia. Wspaniałe śniadanie w pięknych kolorach mijającego lata jak i rozpoczynającej się barwnej jesieni. Voilà! Drukuj

Wędrówki po kuchni
Buraczki z czosnkiem na zimę i sok buraczkowy 302

oryginale do buraków dodawało się surową cebulę. Obawiałam się, że może być za twarda, więc po zagotowaniu zalewy, wrzuciłam do niej posiekaną cebulkę. Dzięki temu cebulka jest mięciutka w sałatce. Głównym dodatkiem jest też czosnek. Mimo, że na 2 kg buraków są tylko 2 ząbki czosnku, aromat jest dość mocno odczuwalny. Nadaje buraczkom fajnego smaku. A nadmiar zalewy zlałam

Kuchnia domowa Ani
Kiszone pomidory 171

specjalność rodem z Ukrainy. Już po 3 dniach nadają się do jedzenia, a im dłużej stoją, tym są kwaśniejsze. Można spożywać je jako lekką przekąskę lub dodatek do sałatek. Z kiszonych pomidorów zrobisz smaczną zupę. Ukisiłam małe pomidorki koktajlowe i o dziwo po miesiącu były nadal jędrne. Smak zależy pewnie i od samych pomidorów i przypraw użytych do kiszenia

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kwaszonka z buraków 169

proces fermentacji. Odstawiamy w ciepłe miejsce i po kilku dniach ( u mnie pięciu ) jest gotowy do spożycia. Zakwas pijemy lub wykorzystujemy do gotowania barszczu. Buraczki można wykorzystać do sałatek. Jeżeli robimy taki zakwas w kamiennym garnku to buraki trzeba obciążyć np. talerzykiem na którym możemy postawić coś ciężkiego. Gotowy zakwas można rozlać do butelek lub słoików i wstawić do lodówki

Kulinarne przemyslenia
Szarlotka sypana 115

PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ   CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ   IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ   NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Szarlotka sypana pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Ciasto z gruszkami 609

świeżość, a gruszki z cynamonem i imbirem smakują i pachną cudownie.  Jeśli masz więcej gruszek, to polecam Ci zrobić placki jogurtowe z gruszkami lub coś zupełnie innego.. Sałatka ze szpinakiem i gruszką to pyszny pomysł na ciekawą i zdrową kolację

AniaGotuje.pl
Zioła w domu i ogrodzie 136

trawienie. Po piąte - ze świeżych ziół można przygotować również pesto! Potrzebujesz do tego tylko dodatkowo olej np.rzepakowy lub oliwę z oliwek. Gotowe pesto można dodać do świeżego pieczywa lub sałatek. Ja na swoim balkonie obecnie hoduję bazylię. Bazylia lubi jak podłoże jest wilgotne ale nie zbyt mokre, dlatego odpowiednie nawadnianie jest bardzo ważne. Stanowisko musi być słoneczne i należy pamiętać

MintTaste
Surówka z cukinii i papryki na zimę, do słoików 281

Jeśli macie nadmiar cukinii, zróbcie koniecznie ten przepis. Surówka, sałatka wychodzi przepyszna! Ja robiłam ją z podwójnej porcji i zastanawiam się czy czasem nie zrobić jeszcze jednej tury, bo jeden słoik nie postał nawet 24h w spiżarni ;) Surówka ta jest również idealna zaraz po przygotowaniu! Składniki: - 2 kg cukinii - 2 marchewki - 2 średnie cebule - 0,5 kg papryki (użyłam czerwonej

CookYourself
Cukiniowe gofry 146

Pyszne wytrawne gofry z dodatkiem cukinii. Można zajadać same jako przekąskę. Można z nich zrobić pyszną kanapkę lub podać jako dodatek do sałatki czy zupy krem. składniki: 1 młoda cukinia ok 600 g 1 szklanka mleka ok 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 5 łyżek oleju rzepakowego 2-3 łyżki drobno startego

Monia miesza i gotuje
KUCHENNA APTEKA #15 - BOTWINA 149

młode liście i korzenie buraków ćwikłowych. Najbardziej popularnym daniem z jej wykorzystaniem jest zupa botwinka, ale botwina może być wykorzystana nie tylko do przygotowania zup. Można z niej przyrządzić sałatkę, koktajl, tartę, pizzę, a nawet kotlety czy placki.  Te niepozorne liście oraz małe buraczki to prawdziwa skarbnica witamin i składników mineralnych. Mają ogromny wpływ na nasze zdrowie

Kuchnia MagdaLeny
Gruszkowa fantazja 345

TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Gruszkowa fantazja pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
KURCZAK W ZIOŁACH Z GROSZKIEM ZIELONYM I MARCHEWKĄ 87

kosteczkę, przyprawić wedle uznania (u mnie przyprawa do kurczaka po węgiersku) podsmażyć na maśle klarowanym. Do podsmażonego kurczaka dodać groszek i marchewkę, podsmażać jeszcze chwilę. Posypać ziołami ( zioła do sałatek), wymieszać. Podawać z ryżem/kaszą gryczaną/ bulgur/ jaglaną. Całość: 564 kcal (B: 73g W:23 g T:20 g) 1 porcja: 188 kcal

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
SAŁATKA RYŻOWA Z TUŃCZYKIEM, KUKURYDZĄ GROSZKIEM 97

SAŁATKA RYŻOWA Z TUŃCZYKIEM, KUKURYDZĄ  GROSZKIEM  Składniki: (na 2 porcje) - puszka tuńczyka w sosie własnym (kawałki) (110g) - ryż basmatii (100g) - kukurydza konserwowa (100g) - groszek zielony (70g) - przyprawy : sól himalajska, pieprz ziołowy, oregano, bazylia Wykonanie: Ryż ugotować. Wymieszać wszystkie składniki. Doprawić wedle uznania. Podzielić na 2 porcje Całość: 588 Kcal

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas

Proponowane wyszukiwania