muszą być pyszne. Co przyrządzić z kapusty? Kapusta zasmażana do obiadu Bigos mieszany z młodą kapustą Surówka z białek kapusty z koperkiem Kotlety z białej kiełbasy z kapustą Sałatka coleslaw z młodej kapusty Kapusta biała zawiera dużo witamin i minerałów i naprawdę warto ją jeść, a już taka młoda kapusta oprócz tego, że jest zdrowa jest fenomenalnie pyszna. Wystarczy
MamaOskarkarazem to tortilla kukurydziana, która jest przepyszna i żółta, od pszennej różni się nie tylko kolorem, ale też smakiem, spróbujcie! Inne pomysły na wykorzystanie tortilli: Tortilla z kurczakiem Sałatka w tortilli Tortille z bobem Quesadilla z szynką i pieczarkami Tortilla z łososiem Tortilla przepis 2 tortille kukurydziane 1 plaster karkówki z grilla 1 jajko ugotowane na twardo 5 pomidorków koktajlowych
MamaOskarkaSmak pesto poznałam niedawno :).Jest szybkie w wykonaniu i można je użyć nie tylko do makaronu,sałatki ale także do smarowania pieczywa.Pesto w zupełności zastępuje masło na kanapce. Zapraszam po przepis SKŁADNIKI 2 krzaczki-pęczki świeżej bazylii garść szpinaku 120g płatków migdałowych 180-200ml oliwy z oliwek ząbek czosnku sól WYKONANIE Liście bazylii i szpinaku umieszczamy w blenderze.Dodajemy oliwę
Mała w garnku mieszanasz organizm. Czosnek niedźwiedzi jest nie tylko super zdrowy, ale i bardzo smaczny. Jest łagodniejszy w smaku od tradycyjnego i lżej strawny. Pokrojone listki czosnku można dodawać do zup, sałatek, stosować do posypywania kanapek, kasz, ziemniaków, jajek, ryb i makaronów. Z dodatkiem twarożku to przepyszna pasta do smarowania pieczywa. Najlepszym sposobem, by przechować go na dłużej jest przygotowanie z zielonych
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Schabowe inaczej czyli przepis na soczyste i kruche kotlety pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemformujemy na kształt płaskiego kotleta lub jak ja- na kształt walca. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z ulubioną surówką lub sałatką
Kuchnia w czekoladzieWielkimi krokami zbliża się majówka - czyli cała Polska zasiada do grilla ;) Na blog powraca zakładka z pysznymi inspiracjami na mięsa, warzywa i sałatki, klikajcie KLIK! KLIK! KLIK! Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjemożna przechowywać ok 3 miesiące. Zupy – mrozimy czyste bez dodatków. Wino – resztki wina przelane do foremek na kostki lodu można później wykorzystać do drinków lub sosów. Nie należy mrozić sałatek, makaronu, ryżu, ziemniaków, jajek, ogórków, sałat, galaret oraz nabiału. Kilka ogólnych rad dotyczących mrożenia: Najlepiej mrozić produkty w woreczkach i pojemnikach do tego przeznaczonych. Na pewno nie zaleca się mrożenia
Między kuchnią a pokojemSałatka makaronowa to świetna propozycja na wiosenny lunch do pracy. Możecie przygotować ją dzień wcześniej, zapakować w lunch box i zabrać ze sobą w podróż. Jest smaczna i szybka w przygotowaniu. Wystarczy ugotować makaron i dodać ulubione dodatki. Ja połączyłem warzywa konserwowe ze świeżymi. Do tego aromatyczny koperek i czosnek niedźwiedzi. Czas przygotowania: 30 min. Porcja
kulinarnyJaŻyczę Wam pogodnych świąt wielkanocnych, spedzonych przy rodzinnym stole pełnym smakołyków. Owocnego szukania zajączka a nazajutrz mokrego dyngusa :) Smacznych bab, mazurków i sałatek ;) Wesołych Świąt! :) Magda
My simple kitchenzaoferowania dwie zupy: tajską (19 zł) oraz krem z białej fasoli (14 zł), a także dania typowo wegańskie i wegetariańskie jak np. stek z kalafiora (25 zł) czy sałatkę z ricottą (24 zł). Błonia Bistro to również dobra pizza i smaczne burgery, czyli coś dla miłośników fastfoodów. Burgery zjemy tutaj zarówno w wersji tradycyjnej jak i w wersji wegetariańśkiej
I LOVE LIFEmakaron by się nie sklejał? Aby makaron się nie sklejał, idealnie się rozdzielał i był jędrny i zachował swój kształt zależy nam szczególnie wtedy, kiedy planujemy przygotować z niego sałatkę. Poniższe wskazówki pomogą wam osiągnąć sukces! JAK UGOTOWAĆ MAKARON BY SIĘ NIE SKLEJAŁ Dużo wody! Włosi biorą ok 1l wody na 100g makaronu – gotowanie w takiej ilości gwarantuje, że makaron
Dorota Smakujezielononóżek, bo są prawie białe. Ustalając ilość jajek uwzględniam fakt, że zawsze jedno lub kilka pęknie i nie będzie nadawało się do dekoracji. Takie jaja zużywam do sałatki Następnie wszystkie jajka dokładnie myję płynem do naczyń z pomocą gąbki. Chodzi o to by nie znalazł się na nich żaden brudek i by je odtłuścić. Tak przygotowane jajka wkładam do przygotowanych
Figa S-makiem