Zapiekanka ziemniaczana z boczniakami 233Ziemniaki możesz po ugotowaniu obrać, ale nie musisz. Zwłaszcza, jeśli używasz młodych ziemniaków. Z czym ją podawać? Zapiekanka ziemniaczana może być podawana sama lub w towarzystwie Twojej ulubionej sałatki lub surówki. Idealnie do niej będzie pasowała klasyczna surówka z selera oraz surówka z marchewki 😍 Artykuł Zapiekanka ziemniaczana z boczniakami pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy
Blendman
Fasola pieczona w sosie pomidorowym 152pieczoną fasolę? Najbardziej lubię zapodać ją sobie z pieczywem lub na pieczywie. Tak też Tobie polecam. Oczywiście możesz również do niej ugotować ziemniaki lub jakieś kluseczki. Ukręcić surówkę lub sałatkę. Stworzyć bogatszy obiad. Dla mnie jednak najlepszą opcją, jest ta najprostsza 😅 Jakiej fasoli użyć? U mnie była to fasola czarne oczko, ale możesz użyć dowolnej innej. Polecam w tym przypadku
Blendman
Salsa dodatkiem na grilla 152ostrzejsze w smaku. Guacamole może posłużyć jako dip do chipsów, pasta do smarowania pieczywa albo sos do grillowanej ryby i chudego mięsa. Sos z awokado nadaje się też do sałatek, na przykład z pomidorków, zielonej sałaty i sera feta albo z rukoli, pomidorków koktajlowych, marchewki, pestek dyni, ryżu. Meksykańskie dania Trochę więcej pracy jest przy daniach typowo meksykańskich. Na majówkę
jakszef.pl
Rosół wołowy / Beef broth 135przepisem na rosół jest tak samo jak z przepisem na sałatkę jarzynową – każdy ma swój. Dzisiaj zrobimy wołowy, który poza kilkoma szczegółami nie różni się specjalnie od każdej innej wersji rosołu w moim wykonaniu. Dobry, klarowny rosół zajmuje bardzo dużo czasu, ale wart jest każdej godziny wolnego gotowania, czekania. Składników niewiele, ale czasu potrzeba bardzo dużo! Mimo wszystko
Martyna Cooks
Burrito “z odzysku” / Resourceful burrito 131Odwieczne pytanie – co zrobić z mięsem i warzywami z rosołu? Pierogi – nie mam ochoty, krokiety – też niekoniecznie… Sałatka warzywna, hmm, no może, dawno nie jadłam, ale co z mięsem…? Nagle olśnienie – mam tortille, zrobię burrito! Zawsze mam zapas puszek w domu, więc nie powinno być problemu, nie było. A efekt bardzo smaczny, na pewno
Martyna Cooks
Kurczak, szparagi i pappardelle / Chicken, asparagus and pappardelle 144Szparagi – uwielbiam, mogłabym je jeść codziennie i jak jest na nie sezon – dokładnie tak robię! Same, z makaronem, w risotto, w sałatce. Grillowane, smażone, gotowane, nie ważne… Ważne, że są! Dzisiaj jako dodatek do makaronu z kurczakiem. Nie mogłam wymyślić lepszego dodatku niż grillowane szparagi! Na całość wystarczy około pół godziny, naprawdę! Miłego gotowania. Asparagus
Martyna Cooks
Domowy kapuśniak 204pokażę Wam jak przygotować delikatny w smaku domowy kapuśniak. Kwaskowaty smak kiszonej kapusty złagodzi nam słodka marchewka . Zupę możecie przygotować na bazie wywaru z warzyw , które potem wykorzystacie do sałatki , albo na bazie mięsa. W moim wypadku będą to udka z kurczaka. Jak znajdziecie odrobinę wołowiny, to nie wahajcie się jej dodać. Zobacz również: Domowe pierogi z kurkami Składniki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Misa mocy z jajkami na chmurze 140Krok 4 Wyłóż sałatę do głębokiej misy, na wierzchu ułóż cieciorkę, pomidory i awokado oraz jajko. Przygotuj dresing. Składniki wlej do słoiczka, szczelnie zakręć i energicznie potrząśnij. Skrop dresingiem sałatkę. Smacznego! Śniadanie – clafouitis Brownie Katharine Hepburn Dutch baby Artykuł Misa mocy z jajkami na chmurze pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharz
Ziemniaczana zapiekanka z łososiem i beszamelem / Potato Salmon Casserole 142wersjach zapiekanki ziemniaczanej albo makaronowej. Łosoś z piekarnika to świetny pomysł na obiad - jeśli macie ochotę na rybę z warzywami , koniecznie wypróbujcie ten przepis, Zapiekanka łososiowa dobrze smakuje z sałatką lub zestawem surówek. Polecam, smacznego:) Przepis na ziemniaczaną zapiekankę z łososiem i beszamelem, składniki: 2 filety z łososia lub pstrąga łososiowego (ok. 400 g - użyłam jeden kawałek mniej niż przygotowuję
Lekcje w kuchni
Sałatka z zielonych szparagów 123Lekka, wiosenna sałatka z zielonych szparagów. 0,5 kg zielonych lub fioletowych szparagów, 1 łyżka posiekanych listków mięty, 2 garście płatków migdałów, sok z limonki, szczypta cukru, sól, oliwa*, Odłamać końcówki szparagów. Szparagi zetrzeć na tarce o grubych otworach. Wymieszać szparagi z miętą. Posypać migdałami. Doprawić sokiem z limonki, solą i cukrem. Skropić oliwą. * *W przepisie użyta została oliwa, jeżeli
królestwo garów
piątkowy obiad,soliród i wężymord 217się wyczuć trawiasty aromat, dlatego zazwyczaj blanszuje się ją, a następnie przelewa zimną wodą i dodaje do różnych potraw. Zblanszowany soliród można bezpośrednio dodawać do dań, na przykład do sałatek albo dodatkowo dusić lub podsmażać. Soliród doskonale nadaje się jako dodatek do wytrawnych dań, w szczególności potraw rybnych. Saliród to produkt orginalny, bio, bogaty w jod, fosfor, wapń, cynk
w mojej kuchni
piątkowy obiad,soliród i wężymord 147się wyczuć trawiasty aromat, dlatego zazwyczaj blanszuje się ją, a następnie przelewa zimną wodą i dodaje do różnych potraw. Zblanszowany soliród można bezpośrednio dodawać do dań, na przykład do sałatek albo dodatkowo dusić lub podsmażać. Soliród doskonale nadaje się jako dodatek do wytrawnych dań, w szczególności potraw rybnych. Saliród to produkt orginalny, bio, bogaty w jod, fosfor, wapń, cynk
mojej kuchni
Jajeczne kanapki 207soli. Jajka przekrawamy na pół, na każdą połówkę dajemy ser, boczek i pastę z awokado. Przykrywamy drugą połówką jajka i spinamy całość wykałaczką. Całość posypujemy odrobiną pieprzu. Podawać z sałatką caprese. Smacznego Makro w 100g 176kcl B- 12g T-13g W-0,2g Makro w porcji 82g 145 kcl B- 10g T-11g W-0,1g nor_vivi nor_vivi
serzmiesem
Wiosenny przekładaniec z młodą kapustą, wieprzowiną i ziemniaczkami 229minut przed końcem pieczenia zdejmujemy pokrywkę lub rozcinamy rękaw foliowy w celu przyrumienienia potrawy *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Wiosenny przekładaniec z młodą kapustą, wieprzowiną i ziemniaczkami pochodzi
Blog z Apetytem
3 proste przepisy z łososiem w roli głównej 189upieczone gofry. Rukolę oraz rzodkiewkę wymieszaj z winegretem. Sos można przygotować na bazie oliwy, trzech łyżek soku z cytryny, soli oraz mielonego pieprzu. Winegret świetnie wzbogaci smak sałatki. Po jego wymieszaniu z rukolą oraz rzodkiewką przełóż całość na gofry. Smak wafli z farszem wzbogacą plastry wędzonego łososia. Dania na bazie ryb są zdrowe i aromatyczne. Łososia można wykorzystać do przygotowania
Żyję by jeść