laurowy to dodatki dzięki którym, bakłażan staje się aromatyczny i wzmacnia smak wielu potraw. Wspaniale smakuje grillowany, w cieście, delikatnie pieczony, duszony. Bakłażan sprawdza się jako marynata, dodatek do sałatek, faszerowany, łączony z mięsem, rybami, makaronem, warzywami lub w tostach. Pasta z pieczonego bakłażana, tradycyjna potrawa Bliskiego Wschodu i Północnej Afryki jest nie tylko bardzo smaczna, ale i bardzo zdrowa
ProstePesto.plŚledzie w śmietanie z ogórkiem konserwowym to świetny pomysł na pyszną przekąskę z rybą. Idealnie sprawdzą się na święta, ale także na inne nadarzające się okazje
Alle Dobre!cytryny. Nałożyć powstałą masę na włosy, przykryć folią i ręcznikiem. Przytrzymać przez pół godziny. Następnie spłukać ciepłą wodą. Co ugotować z owoców? Miąższ tych owoców wykorzystuje się do przygotowania sałatek, deserów, sosów, pieczywa, ciast, koktajli, parfaitów, lodów Artykuł Cherimoya. Dlaczego warto ją jeść? pochodzi z serwisu Przepis Kulinarny ProstePesto a jego autorem jest Poradnik Kulinarny
ProstePesto.pldyniowy – alternatywna opcja przepisu Awokado Mój ulubiony składnik smoothie i koktajli śniadaniowych. 🙂 Nadaje im wspaniałą aksamitną konsystencję. No i stanowi świetne źródło zdrowych tłuszczy. Uwielbiam awokado w sałatkach , ale na słodko na przykład w postaci czekoladowego musu to jest absolutny hit! Keto słodzidło W tym przepisie najlepiej sprawdzi się słodzidło w płynie. U mnie jest to bezcukrowy syrop klonowy
Modern Cave Girljajkiem przypadną nie jednemu do gustu. Chrupiący tost w towarzystwie wyrazistego sera oraz płynnego żółtka to celujące połączenie. INNE PYSZNE POMYSŁY NA ŚNIADANIE: TORTILLA Z SZARPANYM KURCZAKIEM I SAŁATKĄ Z KAPUSTY JAJKA FASZEROWANE AWOKADO Z ŁOSOSIEM I RZEŻUCHĄ BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM GRZANKI Z PASTĄ JAJECZNĄ TACOS
globuskulinarny