chilli, sosu sojowego i rybnego. Danie, które można przygotować w 15 minut, i zjeść jak nam się będzie podobało - z ryżem, makaronem albo jako dodatek do zup albo sałatek. Ja robiłam kilka porcji i zjadłam część z ryżem i dodatkiem jajka smażonego i ogórka a resztę wykorzystałam jako posypkę do mojego szybkiego ramenu. Pomysł na szybki obiad, który
Smaczny zeszytJeśli w ten weekend bawicie się na andrzejkowych domówkach - zachęcam do przygotowania jednej lub nawet kilku pysznych sałatek - zbiór przepisów znajdziecie TUTAJ - KLIK! A szybkie przekąski typu koreczki i inne - znajdziecie TU - KLIK! Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK! Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia
Moje Kuchenne Rewelacjenajprostszych sposobów na jej wykorzystanie. Dzięki temu może być bazą dla wielu potraw. Pieczoną dynię można zjeść jako dodatek do obiadu, wykorzystać do przygotowania puree, a także jako składnik sałatek i zup. Składniki: 1 dynia hokkaido, 2 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz, 1 łyżeczka tymianku. Wykonanie: Dynię umyj, przekrój na pół i usuń pestki. Pokrój dynię w kawałki
kuron.com.plŚledzie po żydowsku , czyli super szybka do zrobienia i bardzo smaczna sałatka ze śledziem w roli głównej, to świetna propozycja nie tylko na świąteczny stół. Przepis będzie idealny na Sylwestra i nie tylko
AniaGotuje.pluwagi na delikatny smak i mięsistą konsystencję, są świetnym zamiennikiem mięsa w daniach takich jak zupy, sosy, makarony czy potrawy smażone. Można je grillować, panierować czy dodać do sałatek. Boczniaki a’la szarpana wołowina – składniki: boczniaki, 200g, łyżka oliwy z oliwek, 2 małe cebulki, 2 ząbki czosnku, łyżka sosu sojowego, przyprawy: szczypta soli, czarnego pieprzu, płatków chilli
Natka Pietruszkichłodnych wodach oceanicznych. Charakteryzuje się delikatnym, lekko słodkawym smakiem i miękką, jedwabistą teksturą. Moim zdaniem ma taki morski smak. W kuchni azjatyckiej wakame jest często używane do przygotowywania zup, sałatek i dań z ryżem. Wakame to prawdziwa bomba witaminowa! Jest bogate w witaminy A, C, E i K, a także w minerały takie jak wapń, magnez, żelazo i jod. Dzięki
Dorota Smakujetylko smaczne, ale również pełne wartości odżywczych, co czyni je idealnym składnikiem zdrowej diety. W tym poście pokażę Wam jak ugotować boczniaki, tak by stały się bazą do przygotowania sałatek, ala śledzi i innych przepisów na boczniaki, które z pewnością zachwycą Wasze podniebienia. Zapraszam do lektury i eksperymentowania w kuchni! JAK GOTOWAĆ BOCZNIAKI Do gotowania boczniaków potrzebujemy osolony wrzątek
Dorota Smakujekwasy omega-3, które obniżają poziom trójglicerydów i wspierają funkcje serca. Orzechy i nasiona : migdały, orzechy włoskie, siemię lniane, pestki dyni. Oliwa z oliwek i olej lniany : doskonałe do sałatek i jako dodatek do gotowanych warzyw. Kwasy omega-3 nie tylko wspierają serce, ale także zmniejszają stany zapalne w organizmie, co ma szczególne znaczenie w profilaktyce miażdżycy. Fitosterole i stanole
kuron.com.plkoreczki i inne pyszności polecają się na imprezkę - przepisy KORECZKI - TUTAJ - KLIK PRZYSTAWKI, PRZEKĄSKI - KLIK KLIK A tu garść przepisów na IMPREZOWE SAŁATKI - KLIK! KLIK! Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK! Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia
Moje Kuchenne Rewelacjenaleśników. Jedna porcja to: około 156 kcal Białko: 10,8g Węglowodany: 1,0g Tłuszcz: 11,9g Błonnik pokarmowy: 0,2g Ładunek glikemiczny: 0,1 (18,3) Spróbuj także: sałatka z pieczonym łososiem i płatkami migdałowymi, makaron z łososiem w kremowym sosie. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają
Natka PietruszkiPyszna sałatka z pieczonymi batatami i chrupiącą cieciorką, w pysznym musztardowo miodowym sosie, idealna na kolację lub przyjęcie ze znajomymi, polecam.... Zobacz przepis
Swojskie jedzonkorównież inne przepisy na tradycyjne potrawy wigilijne : przepis na tradycyjną kapustę z grzybami wigilijny bigos bez mięsa przepis na kulebiak i barszcz czerwony wigilijne gołąbki z kaszą i grzybami sałatka jarzynowa bez jajek piernik długodojrzewający Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest
Via GustoPyszna szybka sałatka, w sam raz na śniadanie, kolację czy do pracy. Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 1 mały słoik selera konserwowego 1 mały słoik papryki konserwowej 150 g sera żółtego 2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Seler i paprykę odsączyć. 2. Paprykę, ser żółty i jajka pokroić w kostkę. 3. Wszystko umieścić
Kuchnia domowa Ani