sałatki - 53422 przepisów (strona:1238/3562)

Zupa krem z pora (dieta dr Dąbrowskiej) 188

przepisy diety dr Dąbrowskiej: zupa-krem z białych warzyw sos czosnkowy z kalafiora młoda kapusta z koperkiem chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem

Kulinarne przygody Gatity
Placki warzywne z parówkami 192

idealne i nic nie tłuste , smażone praktycznie bez oleju na samej   natłuszczonej patelni, można je podać i na obiad i na kolację.  Nam najlepiej smakowały z samą sałatką polane łagodnym ketchupem.  W tym przypadku jest to misz-masz smaków które dopełniają się nawzajem. Można by rzec, że ten przepis jest dla leniwych. A takie przepisy, no cóż(...)dnem rozprowadzić 2 łyżki oleju, rozgrzać, nabierać łyżką ciasto formując zgrabne kotleciki.  Smażyć na wolnym ogniu z każdej strony na złocisto.  Podawać gorące z ketchupem i ulubioną sałatką. #durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura Pyszne jedzenie z ostrą naturalną nutą… To jest właśnie atrybut Vegety Natur Pikantnej z chili • Niepowtarzalne i wyjątkowe połączenie naturalnych składników: papryki, oregano, czosnku,  ziół, warzyw

Wanilia i Kardamon
Sałatka ziemniaczana ze śledziami 201

Sałatka ziemniaczana ze śledziami. Idealna na imprezki. Składniki: 4 filety śledziowe w oleju (250 g) 2 ziemniaki 3 ogórki konserwowe 3 jajka 1 średnia cebula kilka łyżek majonezu (około 4 - 5 czubatych) pieprz Wykonanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach (w osolonej wodzie). Studzimy i obieramy. Jajka gotujemy na twardo. Śledzie kroimy na małe kawałki. Cebulę, ogórki konserwowe, ziemniaki oraz jajka kroimy(...)drobną kostkę. Wszystkie składniki łączymy. Dodajemy pieprz i majonez. Całość mieszamy.   Sałatkę przykrywamy i wkładamy do lodówki. Smacznego

Smak mojego domu
Ciasto jogurtowe z migdałami 153

Ciasto jogurtowe z migdałami łatwe ciasto kubeczkowe do przygotowania przez dzieci Ciasto jogurtowe z migdałami nie należy do tych z gatunku "puszyste i lekkie jak chmurka

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Krem Czarny Ryż - ochrona przed smogiem 173

Krem detoksykujący Czarny Ryż  zabezpieczenie skóry przed smogiem  Od wielu lat lekarze i naukowcy mówią o szkodliwym wpływie smogu na zdrowie człowieka. Jednak większość

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
PLACKI ZIEMNIACZANE: tradycyjny przepis 155

ziemniaczane z gulaszem z kurczaka po węgiersku >>> placki ziemniaczane z gulaszem wołowym >>> placki ziemniaczane z musem żurawinowym i białym serem placki ziemniaczane z sałatką z fetą, pomidorkami i kiełkami >>> Jak zrobić placki ziemniaczane - wypróbowany przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie. Korzystajcie z przepisu i ulepszajcie go :) Polecam. Tradycyjne placki ziemniaczane fot. Moja(...)przyprawy na placki ziemniaczane: 1kg ziemniaków 2 jajka 2 średnie cebule około 2 czubate łyżki mąki pszennej 1 łyżka kwaśnej śmietany sól pieprz dodatkowo: gęsta śmietana, cukier, majonez, sałatka lub posiekany szczypiorek do podania (wedle uznania) olej, smalec lub masło klarowane do smażenia ręczniki papierowe do osączania z tłuszczu usmażonych placuszków Przepis i przygotowanie placków ziemniaczanych: Krok 1. Ziemniaki obieramy

Moja Książka Kucharska
FOTORELACJA Z WYJAZDU DO WROCŁAWIA, JAK SPĘDZILIŚMY ŚWIĘTA? 228

restauracji. Śniadania w hotelu, już dobrze znamy i wiemy, że są przepyszne, każdy miłośnik dobrej kuchni znajdzie coś dla siebie. Ja na pewno zapamiętam pysznego wędzonego suma, pstrąga, sałatkę śledziową i domowe wędliny i pasztety. W ofercie śniadaniowej znajdziecie dania na ciepło, na słodko i na wytrawnie, duży wybór nabiału, mięs, warzyw, sałatek, pieczywa, owoców i innych, na pewno każdy

SMYKWKUCHNI
Chleb pszenno-żytni na zakwasie 178

Prosty przepis na chleb pszenno-żytni na zakwasie Chleb pszenno-żytni na zakwasie nie wymaga przygotowania zaczynu, wystarczy aktywny zakwas, wyjęty wcześniej z lodówki i dokarmiony

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Szpinak z pomidorami (dieta dr Dąbrowskiej) 174

przepisy diety dr Dąbrowskiej: zupa-krem z białych warzyw sos czosnkowy z kalafiora młoda kapusta z koperkiem chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem

Kulinarne przygody Gatity
Ryż z warzywami, parówką, mozzarellą i kiełkami lucerny - czyli coś z niczego 184

Danie obiadowe, powstałe z tego co było w lodówce do skończenia. Tak oto powstał obiad z niczego. W zamrażalniku znalazłam warzywa mrożone, a w lodówce parówki

Karola gotuje
PLACUSZKI OWSIANE (na słono) 160

Świetnie sprawdzą się jako dodatek do sałatek. Smakuje również wybornie podane w obecności ulubionego sosu. U mnie sałatka z kurczakiem, mixem sałat, pomidorkami koktajlowymi i cebulą czerwoną. SKŁADNIKI:(3 szt.) - płatki owsiane górskie - 80g - jaja - 2 szt. - woda -  3 łyżki - proszek do pieczenia (opcjonalnie) - 2 szczypty - przyprawy: sól himalajska - 2 szczypty, papryka słodka 2 szczypty - olej kokosowy

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Barszcz wigilijny 182

Dodawałam już wcześniej przepisy na potrawy wigilijne takie jak uszka, pierogi, kompot czy makowiec. Do tej pory nie wstawiałam jednak przepisu na wigilijny barszcz czerwony. Stanowił

Karola gotuje
Dorsz w zielonej herbacie 145

Dorsz w zielonej herbacie raczej nie należy do klasyki kuchni polskiej i pewnie sama nie wymyśliłabym takiego połączenia, ale dzięki Maćkowi Siąkowskiemu nasze menu wzbogaciło się

Cztery Fajery
Pizzerinki 173

Przekąska imprezowa lub dobry pomysł na obiadokolację. Dużo opcji do wyboru. Ja zdecydowałam się na trzy warianty. Pierwszy to podstawowy: sos pomidorowy, mozzarella i bazylia. Drugi

Karola gotuje
Przekąska imprezowa w starym stylu: śledź po japońsku 202

ostudź. Przygotuj indywidualne naczynia – najlepsze będą jednorazowe plastikowe pojemniki na żywność (najłatwiej później gotowe śledzie wyjąć). Na dnie każdego z nich wylej cienką warstwę galaretki, delikatnie wyłóż warstwę sałatki, zrób miejsce na środku, umieść w nim zwinięty kawałek śledzia, a w środek włóż połówkę jajka, zalej kolejną porcją galaretki tak, żeby wszystko przykryła, połóż po listu pietruszki i odstaw

Kulinarna Polska

Proponowane wyszukiwania